X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ponoc ananas i sok z ananasa jest dobry na gardło:) a na katar to kasza jaglana, bo odsluzowuje organizm:)

W smyku zamówiłam przewijak, 2 prześcieradła, 2 reczniczki i cos jeszcze, ale nie pamietam:) ale ten kurier bedzie jutro dopiero :)
    Dzis kocyki :) tak myślę:)

• Sue Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie, sprawdzilam na stronie śledzenia przesyłki, to smyk jednak.
    Nie wiem gdzie kocyki, bo to już czas :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak... Napisałam notkę w Wordzie na 3 strony A4, dzisiaj jej to zaniosę, nie wiem jeszcze jak, ale zaniosę.

Sue pamiętaj święta - będą opóźnienia :(

Penelope lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.

Popieram - "Język niemowląt" w ogóle mi się nie podobał, tak samo jak niczego pożytecznego nie znalazłam w "W oczekiwaniu na dziecko".

Łączę się w bólu z Mistrzynią - u mnie relaksyna też mocno aktywna. w sobotę miałam taki atak bólu, że myślałam, że rodzę. Więzadła, spojenie wszystko na linii miednicy tak łupało, że nie dało się wytrzymać. Mam co jakiś czas napady takiego bólu. Łudzę się,że dzięki temu sprawniej urodzę... nom.... tak się właśnie łudzę :)

No i też mi mały gmera w pachwinach. Już od dawna, bo on już długo jest przekręcony głową w dół. Nie lubię tego uczucia. Tak samo jak tego, jak wypycha mi nogi w boku i wbija je w materac mam wrażenie.

No ale już niedużo nam zostało, od początku stycznia mam zielone światło na rodzenie. A jak wyjdzie, to się okaże :)
    U lekarza spotkałam koleżankę, z którą leżałam w jednym pokoju w szpitalu. Tak samo skróciła jej się szyjka, miała juz skurcze dość mocne. Przeleżała w szpitalu ponad dwa tygodnie na podtrzymaniu, później w domu kolejne 3. Teraz już robi wszystko, żeby urodzić, a nie może :) Syn wielki, rośnie jak a drożdżach, ona malutka i już planują CC.
    Także z tymi szyjkami to różnie bywa... dużo stresu na początku, a potem bieganie po schodach, żeby wywołać poród :)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak... Napisałam notkę w Wordzie na 3 strony A4, dzisiaj jej to zaniosę, nie wiem jeszcze jak, ale zaniosę.
    O, to nieźle - trzymam kciuki, powodzenia!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja segreguję ciuszki - najpierw chcę prać wszystkie 0-3... ;)

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dokończyłam jedną bombkę i wypisałam kartki świąteczne, zaadresowałam, tylko muszę wysłać.

A teraz się chwalę :) A jak zrobię bałwany to się pochwalę nimi i cekinowymi bombkami :D
    http://iv.pl/images/03585162878711615644_thumb.jpg

http://iv.pl/images/93050390049964648967_thumb.jpg

Jem właśnie drugie śniadanko - chlebek orkiszowy, biały ser, pomidor i szczypiorek mniam!

Gosiak a powiedz mi te awokado na kanapki, to się na kroi, czy co? Bo nigdy nie jadłam tak. A mi smaka robisz ;)

cath, Gosiak, angelcia, kasia_1988, kasia_1988, Sue, Bietka, megg, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram się do prania i prasowania moim nowym super żelazkiem <3 dostałam na święta od męża już :D Bo mieliśmy żelazko od moich rodziców pożyczone i jak się mnie pytał co chcę na świeta to mu powiedziałam że żelazko :) I mam super hiper mega ekstra żelazko parowe jakieś tam najnowsze itp itd :D Jak Pani zaczęła wymieniać funkcje to się zastanawiałam czy może jeszcze samo prasuje i może składa rzeczy jeszcze :D

Sue, Asiaa1201, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy !!! Boli mnie chyba kość jakas tam na dole aż promienieje i nie mogę swobodnie chodzić czy ktoras tez tak miała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:39

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dziewczyny pomocy !!! Boli mnie chyba kość jakas tam na dole aż promienieje i nie mogę swobodnie chodzić czy ktoras tez tak miała?

Spojenie pewnie....

atdci09k89ytpjkc.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie czeka prasowanie, ale jakoś mi się nie chce :P Wolę się polenić :D

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Gosiak a powiedz mi te awokado na kanapki, to się na kroi, czy co? Bo nigdy nie jadłam tak. A mi smaka robisz ;)
    Avocado jak kupuję to zawsze wkładam do papierowych torebek i do szafki - w takiej torebce ładnie dojrzewa, bo musi być miękkie, żeby smakowało. Kiedyś o tym nie wiedziałam i próbowałam jeść takie półtwarde - ble.
    Jak już jest mięciutkie, to kroję wzdłuż, otwieram, wyjmuję ze środka pestkę a miąższ wyjmuję łyżeczką i rozsmarowuję na kanapce zamiast masła - smaruję grubo, bo lubię. Najlepiej kupować nie za duże sztuki, bo szybko ciemnieją, ja staram się zjeść takie małe na jeden raz. Można przechować w lodówce ale w szczelnym pudełku.

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja zabieram się do prania i prasowania moim nowym super żelazkiem <3 dostałam na święta od męża już :D Bo mieliśmy żelazko od moich rodziców pożyczone i jak się mnie pytał co chcę na świeta to mu powiedziałam że żelazko :) I mam super hiper mega ekstra żelazko parowe jakieś tam najnowsze itp itd :D Jak Pani zaczęła wymieniać funkcje to się zastanawiałam czy może jeszcze samo prasuje i może składa rzeczy jeszcze :D
    Hehe, też ostatnio kupowaliśmy, mamy z szafirową stopą :P Cokolwiek to znaczy :D Ponoć najlepsza ;)
    Ale prasować i tak nie lubię :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    aaaaaa to ja się boję w takim razie ile to moje "malenstwo" bedzie miało!!

Chyba nasze bobasy podobnie rosną :) Kubuś w 30+4 dni też miał 1950 a niecały tydzień później 2050 :)

LadyMK, Angélique89 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    A mnie sie wydaje, ze piersi mi zmalały, nie wiem... Dziwne co nie?

Ja mam podobne wrażenie... Ciekawe dlaczego?

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, w ten deszczowy dzionek.

U nas też już wózek złożony oczekuje. Tatuś miał wczoraj dużo zabawy. najlepsze, że najdłużej nam zeszło z zakładaniem moskitiery, normalnie chyba po 30 min. doszliśmy co i jak :-)

Sebza mam wielką nadzieję, że z tą szyjką to tak jak piszesz, bo ja się boję o swoją, bo wiem, że w 33 tyg. to już mi pessara nie założą, a to jednak za wcześnie na poród. A jaką Ty masz długość szyjki i masz zamkniętą?

Gosiak ja segregowałam kolorami bo wyparć chciałam wszystko i schować do półek rozmiarami. Prasować będę najmniejsze :-)

Pia Gizela, no my jutro III prenatalne o 13.40 i też stresik jest, choć teraz to ja chyba tylko o tej mojej szyjce myślę.

U mnie na razie na śniadanie płatki kukurydziane z mlekiem, no tak mi posmakowały, że mogę jeść codziennie.

Ja też czekam na paczkę z apteki gemini dziś :-) no i dziś już muszę zamówić pieluchy, ale ciężko mi na lapku na leżąco.

No i się pochwalę dziś mój m zawozi do pani architekt ostateczną wersję projektu naszego domku. :-) Od tyg. chodziłam z metrem jak tylko mogłam i sobie mierzyłam co ile i gdzie. Ciekawe o ilu rzeczach jeszcze nie pomyśleliśmy :-) wyjdzie w praniu.:-)

A te materace Sebza są też dla dorosłych z tej firmy? Ja myślę, że młodemu taki konkretny materac kupimy jak będzie łóżeczko zmieniał, a planuję tak przed 2 rokiem życia.

Miłego dzionka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 10:57

Pia Gizela, kasia_1988, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    dziewczynki czy ten mój dzieć jest duży czy normalny?
    bo jestem ciekawa jakie to ma odniesienie do późniejszych pomiarów

Jest duży

951c9e183b.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - dzięki :) Następnym razem na zakupach kupię i wypróbuję jak smakuje awokado z chlebem :)

Lara - czyli coraz bliżej wymarzonego domku! Gratulacje:)
    A szyjką się nie stresuj!
    Ja chcę tylko jutro się dowiedzieć, że jeśli jest torbiel, to zmniejsza się. Już nie marzę o tym, że jej nie ma. Wolę być mile zaskoczona, niż się rozczarować.

Ja wam powiem, że odkąd przestałam myśleć o szyjce, torbieli u Brzuszkowego, twardniejącym brzuchu, to czuję się znacznie lepiej i nie uskarżam się na szczególne dolegliwości.

Mój biust stoi w miejscu. Jaki był przed ciążą, taki jest teraz :) I bardzo dobrze, nie chcę większego!

Laurka lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:

oj Patrycja jeżeli to spojenie łonowe to współczuje... ja podnosiłam się i chodziłam jak kaczka a na początku schodziłam z łóżka dobre 10 min... mnie juz chwyciło na początku 20 - czy 20- któregoś tygodnia ale teraz juz o wiele lepiej... chyba też się bardzo przyzwyczaiłam do tego bólu...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapomniałam dziś mój ulubiony dzień tygodnia :-)

I jedyne o czym teraz marzę to abym takiego posta mogła Wam napisać jeszcze 5 razy :-)

agaaa28, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1514 1515 1516 1517 1518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ