Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Nic nie czytałam, będę nadrabiać wieczorem
O 14:20 mam wizytę. Trzymajcie kciuki
Będę wieczorem dopiero.
Miłego dnia i powodzenia pozostałym wizytującymLara 82, Patrycja20, LadyMK, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:aga ja nie wiem, no tu wiekszosc pisze o ruchach- na czerwcowych testerkach tez dizewczyny maja i zapisuja w karty.
MAcie karty ruchow??
Hmmm, pyta się mnie, czy czuję ruchy, ale o tym, że mam liczyć czy zapisywać nigdy nie wspominał... Kurcze -
cath wrote:Dziewczyny ja jeszcze potrzebuję dobrych tabletek z DHA tylko DHA. Bo teraz kończę opakowanie witamin i chcę tylko to brać
DHA zawarty produktach Omegamed® jest naturalny, czysty, idealny:
Naturalny - pozyskiwany z naturalnych alg morskich czyli pierwotnego, bezpiecznego źródła. Oznacza to lepszy smak i zapach oraz dobrą przyswajalność i tolerancję.
Czysty - algi, z których pozyskiwany jest DHA, są hodowane w kontrolowanych warunkach, poza zbiornikami morskimi. Oznacza to brak ryzyka kontaktu z potencjalnie niebezpiecznymi zanieczyszczeniami występującymi w naturalnym środowisku takimi, jak: dioksyny, rtęć metylowana, polichlorowane bifenyle (PCB).
Idealny - skuteczność i bezpieczeństwo potwierdzają wartościowe badania naukowe oraz tradycja stosowania. Oznacza to, że jest sprawdzony i idealnie dostosowany do potrzeb najbardziej wrażliwych i wymagających grup konsumentów.cath lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny juz pytalam o becikowe- ale nikt nie odpowiedzial
Atakasobiejedna chyba o tym pisala - kiedys, ze my bedziemy rozliczac sie z dochodami za 2013 a nie 2014.
ale znalazalm cos takiego: ( i juz sama nie wiem)
Aby obliczyć wysokość dochodu do becikowego należy od dochodu za cały rok ubiegły należy odjąć zapłacony podatek oraz składki na ubezpieczenie społeczne i ubezpieczenie zdrowotne. Tak samo należy obliczyć dochód matki i ojca, zsumować te kwoty i podzielić przez 12 miesięcy, a następnie kwotę tę dzieli się na wszystkich członków rodziny – rodzice i dzieci (również te nowo narodzone).
Trochę inaczej postępuje się jeśli u któregoś z rodzicu w roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy nastąpiła utrata dochodu – wtedy nie uwzględnia się dochodu utraconego.
Natomiast jeśli nastąpiło uzyskanie dochodu w roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy, ustalając dochód, uzyskany w tym roku dochód dzieli się przez liczbę miesięcy, w których dochód ten został osiągnięty, jeżeli dochód ten jest uzyskiwany w dniu ustalania prawa do zapomogi.
W przypadku uzyskania dochodu po roku kalendarzowym poprzedzającym okres zasiłkowy dochód ustala się na podstawie dochodu powiększonego o kwotę uzyskanego dochodu z miesiąca następującego po miesiącu, w którym dochód został osiągnięty, jeżeli dochód ten jest uzyskiwany w dniu ustalania prawa do zapomogi. -
słoneczna 85 wrote:aga ja nie wiem, no tu wiekszosc pisze o ruchach- na czerwcowych testerkach tez dizewczyny maja i zapisuja w karty.
MAcie karty ruchow??słoneczna 85, Lara 82, Sue, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Słoneczna, ostatnio też pytałam się ile tych ruchów powinno być, to mówił że szkoły są różne, ale generalnie kilka ruchów powinno czuć się po posiłkach.
Ja mam takie podejście, że jak co jakiś czas czuję ruchy to nie liczę ani nic, ale jak jest nadzwyczaj spokojny to staram się położyć w ciszy na chwilę np. po kolacji i zobaczyć, czy się rusza.Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
ja nie liczę ruchów
położna przed każdą wizytą pyta się czy czuję ruchy i tyle wystarczy.
Gosiak lubi tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
cath wrote:Ja liczę ruchy ale na zasadzie takiej że ma być 10 zespołów ruchowych w ciągu 12 godzin
A w szpitalu pytają się mnie czy co godzinę czuję ruchy.
Co godzinę? Ja na pewno, nie czuję ruchów, co godzinę. Owszem kilka razy dziennie, ale nie co godzinę -
Pytania dwa, bo już wiem co to śpiochy, co to pajac, itp...
Na liście, którą dziś podsyłała Cath do szpitala polecają wziąć 5 par pajacyków - bo najwygodniej. Tak będziecie brać czy będziecie brać bodziaki + koszulki + spodenki? Chyba faktycznie na zimę najlepsze będą pajace - no i na początek...
Pytanie nr 2 - we wszystkich ciuszkach, które dostałam są nieodcięte metki - nawet nie mówię o tych na pleckach, ale o tych takich dużych bocznych, na których jest skład i instrukcja jak prać. Trochę mnie to zdziwiło, nie powinno się tego odciąć?