X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    My po wizycie wszystko ok szyjka zamknieta nie mierzyl bo powiedzial ze na tym etapie to bez sensu.. Misiu wazy 2100 :) nastepna wizyta 16.01 :) aaaa i gin. Powiedzial ze jajca to on ma duze hehe

to tak jak moje maleństwo :-) tylko moje pare dni młodsze

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja super wiesci :))

Megg dbaj o siebie koniecznie!

Pochwale sie zdjeciami, ale dopiero jutro pojedziemy odebrac bo dzis do wieczora jestem sama. A wyjmiemy z kartonow dopiero w niedziele pewnie bo jutro bede miala syf w domu poniewaz panowie robotnicy szpachluja mi kuchnie. Takze pewnie pakunki pozostawimy w garazu aby sie nie zakurzyły.

Patrycja20, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja już dawno po wizycie :)

Młody jest ułożony główkowo, waży prawie 2,5 kg. Gin powiedziała, że pewnie dobije do około 3,5 kg chyba, że będzie chciał wyjść wcześniej ;) Pessar będę miała zdejmowany za miesiąc czyli w zaczynającym się 39 tyg, dopiero to sprawdziłam, kurczę późno ;)

To tyle dobrych wieści ;)

Teraz muszę się pożalić... ledwo wróciłam do domu od lekarza, miałam silne mdłości o ogólnie opadałam z sił. Jak tylko dotarłam do domu to się położyłam i zasnęłam, jak wstałam zjadłam 2 zwykłe kajzerki i jest trochę lepiej, ale boli mnie głowa, mam 37,5 stopnia i niedawno zaczęło mnie kłuć w nadbrzuszu... tak dziwnie bo jak naciskam to boli bardziej ale tylko w określonym miejscu. nie wiem co robić teraz, chyba jeszcze poczekam ewentualnie pojadę na ip... najgorsze jest to, że mój mąż ma dzisiaj wigilię w pracy i już pewnie jest w stanie wskazującym, więc na niego liczyć nie mogę.

W ogóle miałam jechać dzisiaj na ostatnie zajęcia SR, ale nie jestem w stanie...

Przepraszam, że się nie odnoszę do żadnych postów ale nie mam siły myśleć

angelcia, kasia_1988, Lara 82, asia888, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, witam sie i ja na koniec tygodnia.

Ja nie cwicze (chociaz do pewnego momentu na basen zasuwalam z mezem regularnie), bo od 4:00 rano caly dzien jestem na nogach.

Slinka mi cieknie jak tak piszecie o tych polskich swiatecznych przysmakach. Brakuje mi tego strasznie. Sama niecierpie, do bolu nie znosze stac przy garach - ja bylam zawsze od jedzenia w domu, nie od pichcenia. Moja mama zawsze sie smiala, ze jak ona wola na obiad, to ja pierwsza do koryta HA HA HA!

Kilka razy juz tutaj sprobowalam przyrzadzic polskie specjaly na Swieta, to poza moim mezem praktycznie nikt tego nie jadl. Ludzie tu albo strasznie wybrzydzaja, albo nie probuja zupelnie nowych rzeczy. Ja tego nie rozumiem jak mozna byc tak niezainteresowanym i nieciekawym swiata, czegos innego, nowego obcego? Takze tym bardziej jestem zniechecona. Do pracy moze tradycyjna salatke warzywna zrobie (w malej ilosci).

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bietka super ze maluszek ok
    a ty odpocznij, a jak nie minie lepiej jedz to sprawdzic dla wlasnego spokoju

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki, więc wszytko ok hemoglobina 13,3, płytki 220, a tsh 1,49 to wszystko ok, chłop ze mnie jak dąb ;-)

AsiaSzw, angelcia, Gosiak, Patrycja20, Lara 82, Januszkowa, megg, Fedra lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka polubiłam ze względu na wymiary Dzidziusia :)

oszczędzać się dziewczynki!

Aha, znowu zaczęłam grać w zakłady bukmacherskie. Trzymajcie kciuki - miałabym niezły prezent na święta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 15:40

megg lubi tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę znowu spać, może przejdzie :)

c7hyim7.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietkaa duży chłopczyk <3 wyśpij się

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka dzis zakonczenie i idziemy na oddzial. Takze lepiej lez. Ja ide- mam nadzueje ze sie nie zalamie jak zobacze ta stara porodowke;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 15:58

ash lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku a to takiej kapusty to nie jadlam;) kazdy robi inaczej;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info dla dziewczyn z Krakowa (Fedra, Rudasek)
    Od 22.12 do 07.01 Centrum Badań Mikrobiologicznych na ul. Sławkowskiej będzie nieczynne. Mają jakiś remont. Akurat wtedy najbardziej pasowało mi zrobić wymazy. No nic muszę szukać dalej.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zamówiłam ostatnie rzeczy dla malucha. Zasłonki, falbanke pod materacyk i przewijak :) <3 <3 jupiii
    Musze dokupić tylko jedno prześcieradełko bo mam 2 a myśle, że jednak 3 szt to będzie lepiej mieć.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wielką ochotę na pastę jajeczną...

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny!

czytam Was czasem, fajnie jak ktos jest na podobnym etapie ciazy i ma podobne odczucia. Tez mam termin w lutym, mieszkam w DE, na swieta jade do Polski nie moge sie juz doczekac:)

Mozecie napisac gdzie kupilyscie herbatke z lisci malin?

oar843r8kh12ukn4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    czesc dziewczyny!

czytam Was czasem, fajnie jak ktos jest na podobnym etapie ciazy i ma podobne odczucia. Tez mam termin w lutym, mieszkam w DE, na swieta jade do Polski nie moge sie juz doczekac:)

Mozecie napisac gdzie kupilyscie herbatke z lisci malin?
    Witaj :)
    Napisz coś więcej o sobie - ile masz lat, która to Twoja ciąża, itp :)
    Ja suszone liście malin dostałam od mojej mamy - zbierała na działce i ususzyła :) Ale podejrzewam, że można kupić takie herbatki w jakichś zielarskich sklepach.
    Albo np. tu: http://www.dorbio.pl/p70,herbatka-z-lisci-malin-25g-herbata-malinowa.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    A ja mam wielką ochotę na pastę jajeczną...
    Angelcia, ja z kolei poszłam po ogórki kiszone do sklepu, bo mnie naszła ochota i zaraz sobie zrobię kanapki z serem, majonezem i ogórkiem :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, czekamy na wieści - czy byłaś na IP...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ser, ogórki i majonez? Niezła mieszanka! Z majonezem bym chyba nie zjadła. Właśnie sobie przypomniałam, że kanapki z serem i ogórkami kiszonymi były najlepszym daniem nim dowiedziałam się o ciąży - każdy posiłek zawierał ten zestaw :)

W sumie to Maja dawno się nie odzywała? :(

Gosiak lubi tę wiadomość

• Kasia_10.02 Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wcinam się Wam w menu świąteczne z pytaniem:

Jaki termometr bezdotykowy dla maluszka?

Robię aktualnie zamówienie w aptece gemini i proszę o pomoc. :)

2nn3skjod5vq3yg4.png
‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ