Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie KTG super. Wyszedl 1 skorcz. Szkoda ze wczoraj nie bylam to mialabym ich mnostwo.
Ja tez nie mam miesniczuje sie jak flak. I sapie i stekam jak mam cos zrobic wiecej niz robilam przez ostatnie 7 miesiecy
Gosiak, Januszkowa, Fedra, megg lubią tę wiadomość
-
Hejka kochane
Megg jak się dzisiaj czujesz?
Gosiak ból głowy przeszedł, jak ja nie lubię jak mnie głowa boli
Ja dzisiaj po badaniu krwi, wyniki o 15
Dzisiaj barszczyk na obiad i potem buraczki zetrę na ćwikłęmiłego dnia
megg lubi tę wiadomość
-
Patrycja trzymamy kciuki i czekamy na info
Mnie dziś ponad półtorej godz trzymali pod ktg, dziewczyny uciekaly i nie chciało się pisać. Ale wszystko okpoza moim bólem bioder, ale na to nie ma antidotum
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 11:09
-
Cześć
Nie śpię dziś od 4.20, ale miałam jakiś problem z netem.
Ja na Święta totalnie nie gotowa. Mąż do jutra pracuje, a ze wszystkim zależna jestem od niego, więc zabieramy sią za ogarnianie jutro po południu.
Tyle, że prezenty już są.
Idę dziś na 14.15 do fryzjeraJuż nie mogę się doczekać, bo od lipca nie byłam
Tyle, że chyba pogoda daje mi w kość bo jakoś tak kiepsko się czuję - głowa jakaś taka ciężka...justta lubi tę wiadomość
-
A do mnie właśnie dzwoniła położna z Medicover, umówiła mnie do mojej ginekolog na 03.01 - ale fajnie, nie będę musiała kombinować ze zwolnieniem od internisty i akurat rozpocznę 36 tydzień, więc fajnie, że nie 13.01 dopiero
Fedra lubi tę wiadomość
-
Hej
Pranie się suszy, umyłam schody na zewnątrz, zjadłam śniadanie. Wypije teraz słabą kawkę, bo poczułam spadek energii i będę dalej coś ogarniać. Dzisiaj mąż ma kupić choinkę (w doniczce) postawimy ją na balkon na razie, a ubierzemy w niedziele w domu.
Na obiad łosoś z ziemniakami lub frytkami, jeszcze się waham
Na zakupy spożywcze pojadę jutro z moim J. nie mam jeszcze żadnych produktów na Święta, nic. Ciasta zamówiłam w ulubionej cukierni. W pierwszy dzień Świąt na obiad robimy kaczkę, w drugi może indyka, albo jakąś pieczeń ze schabu. Sałatkę zrobię jarzynową tylko. Wędliny będę mieć swojskie od zaprzyjaźnionych gospodarzyA Wigilie robimy z mamą i babcią więc będzie łatwiej.
Fedra lubi tę wiadomość
-
Witam sie i tzymam kciuki za wizytujace dzis
U nas choinka ubrana, porzadki prawie skonczone, i lista zakupow przygotowana i to narazie na tyleprezentow w tym roku nie bedzie
ja w planach mam dzis sprawe w urzedzie i ogladanie zabawek da maluszka, kobietka sprzedaje. Mysle tez o babycook, czy ktoras z Was ma to urzadzenie lub planuje kupic?
Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już sobie rozplanowałam co będę robić na święta i kiedy więc jestem spokojniejsza. W tym roku moje święta obejmują:
-sernik na kruchych kakaowych kulkach
-makowiec na kruchym spodzie z gwiazdkami u góry
-piernik
-napoleonka
-kruche ciasteczka z marmoladą
-sałatka jarzynowa i z fasoli
-sałatka z selera i wędzonego kurczaka
-barszczyk
-grzybowa, chyba z makaronem
-uszka, pierogi
-paszteciki z kapustą i grzybami
-paluszki z makiem (jakby kopytka)
-karp, mintaj, paluszki rybne, dorszyk i sola
-chlebek cebulowy
-kapusta z grochem
Na obiady w poszczególne dni... w jeden na pewno karczek, a w inny nie wiem.. Żarcia, a żarcia będzie! Nie wybieram się w swięta nigdzie na schadzki (jedynie do teściów może na chwile, przy czym moj maz tam siedzi, bo ma angine i... wolalabym zeby byl chory przez swieta i tam siedzial, a ja u siebie i spokoj!) Jednak do teściów muszę iśc z full żołądkiem, bo... ich kuchnia to nie kuchnia, nic mi nie smakuje, wszystko jest takie nijakie, na jedno kopyto...
Kurcze tak czytam tą liste i jestem z siebie dumna... uwielbiam gotować!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 11:46
Gosiak, agaaa28, Penelope lubią tę wiadomość
-
Moje potwory:
http://iv.pl/images/82568115974321433358_thumb.jpg
I puszki z piernikami, które czekają na dekorowanie!
http://iv.pl/images/85147348912809415506_thumb.jpg
Angelciu smaczne rzeczy będą u ciebie:) Ja upiekę sernik krakowski, Katarzynkę i struclę makową. Usmażę karpia. I zrobię rybę w cieście naleśnikowym a potem to do zalewy z warzywami dam. Bardzo ją lubięGosiak, słoneczna 85, Fedra, justta, Bietka, megg, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny , fajnie ze tak szykujecie.
My, jak mowilam zostajemy we dwoje na swieta ( pierwszy raz) i jedzenie tylko na nas dwoje trzeba. wiec szalec nie bedziemy.
chcialabym zrobic jakas dobra salatke ale moj maz nie lubi ani kukurydzy ani fasoli w salatce.
mam nadzieje ze ta ANgelci jest dobra.
i podzieli sie przpeisem.
bardzo nie moge sie przemeczac, wczoraj poprasowalam tetry i w nocy wstawalam po magnez bo mialam taki twardy brzuch..
-
nick nieaktualnySloneczna super avek. Dziewczyny podawały tutaj rózne kombinacje, ja zrobiłam z poniższych składników i mi smakowała:
-seler ze słoiczka (byle nie był z ananasem, no i go trochę pokroiłam, bo te nitki takie nieestetyczne)
-jaja
-filet wędzony
-ogórki konserwowe
-cebula
-kukurydza
-majonez
Kukurydzy nie musisz dawać, możesz za to dać fasolę, groszek i inne... kwestia gustu i smaku
Pia Gizela a ten sernik krakowski to jaki?Ryba w cieście naleśnikowym, mmm! Pychota, w zalewie octowej są też dobre, albo z pieczarkami i koncentratem pomidorowym.
Justa ślicznie wyglądaszsłoneczna 85, justta lubią tę wiadomość