X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Asia mysle ze tego sera to sie najesz ile bedziesz chciala do pierwszych kolek lub wysypki na buzce. Wszystko zalezy od dziecka. Bo jak bedzie ci plakalo ciagle to pierwsze co zrobisz to zmienisz diete.

pewnie tak, ale wole sprawdzic sama co bedzie sluzylo maluchowi, teraz jem duzo sera bo pol kostki chudego bialego sera dziennie i duzo jogurtw, wiec mysle ze bedzie ok, wszystko wyjdzie w praniu jak to sie mowi, ale tez slyszalam zeby jesc to co sie jadlo w ciazy bo maluch przyzwyczajony

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej już się odzywam. Od godz 8 na izbie przyjęć, łóżko dostałam o 15, także 7 godzin spędziłam na twardym krzeselku oczekując na przyjęcie, dupsko mnie bolało jak cholera :-D :-P
    Ale przynajmniej później już się mną zajęli. Zrobili morfologie, analizę moczu, posiew z moczu i z pochwy, usg, ktg, tętno dzieci sprawdzali z pięć razy :-P a i dostałam już pierwszy zastrzyk ze sterydami na rozwój płuc u dzieci :-) teraz już niby cisza nocna ale pewnie i tak szybko nie zasne.

Gosiak, Patrycja20, megg, Lara 82, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, trzymaj się! Fajnie, że się odezwałaś.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Maluch dzisiaj bardzo leniwy ;/ Parę razy się poprzeciągał, kopnął mnie po pęcherzu i śpi chyba. Zauważyłam, że ma takie dni czasami, kiedy jest bardziej leniwy.

Co do spinania się brzucha - u mnie sie to pojawia dość często, zazwyczaj po wysiłku. Niestety ja nadal zapominam, że to 8 miesiąc i należy się oszczędzać. Dziś trochę sobie dałam na wstrzymanie i więcej odpoczywałam.
    Najgorzej jest jak postoję dłużej.

Ale, żeby nie przeleżeć całego dnia, rozłożyłam matę i 50 minut ćwiczyłam - głównie nogi, bo silne nogi są ważne :) Od razu mi lepiej i brzuch jakiś taki spokojniejszy. Bo wcześniej tak ciążył, że myślałam, że mi odpadnie.

Mistrzyni, z tym czekaniem to jakaś masakra. Trafiasz do szpitala z podejrzeniem zatrucia ciążowego, a Ci każą siedzieć tyle czasu. Dramat. Moim zdaniem ciężarne powinny być przyjmowane na cito, od razu. Bez względu na to czy przyjeżdża rodzić czy z pierdołą. Pierwsza i koniec.
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było z Wami dobrze! No i niech dziewczynki siedzą w brzuszku jak najdłużej.
    A jak Franio?

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni trzymaj sie cieplo :)

u mnie tez od wysilku sie pojawia te twardnienie, no ale tlumacze sobie ze juz bedzie sie pojawiac, na tym etapie to juz normalne na szczescie

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj nadpobudliwy jakis sie zrobil ostatnio

fJJwp2.png
    8zQPp2.png

Wysłany: 19 grudnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franio płakał jak odjezdzalam z domu, mi też łzy w oczach stanęły ale absolutnie mu tego nie pokazałam. Cały dzień bawił się z babcią a wieczorem już M. się nim zajął. Także wszystko ok :-) może w sobotę przyjedzie mnie odwiedzić.

A dziewczynki o dziwo kręcą się po brzuchu jak szalone. Tydzień temu miałam usg i myślałam, że już się nie przekreca - nic bardziej mylnego :-P teraz jedna jest pionowo pupka siedzi, a druga poprzecznie i jeszcze na pierwszej leży. Usg dokładnie nie dało się zrobić. Ciągle przyslaniala siostrę ;-)

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni dobrze, że u Was dobrze. Czekamy na wieści od Megg i reszty wizytujących (no nawet tych dzisiejszych :) )

Dziewczyny leżycie na brzuchach, czy już nie macie warunków? Bo ja mam taką chęć spać, leżeć na brzuszku, że to masakra...

megg lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że jest babcia, mam też nadzieję, że Cię wypuszczą na święta.
    W ogóle, jak patrzę na Twój suwaczek i pokazuje, że do CC zostało 18 dni, to nie wierzę! Ależ to zleciało.
    A dziewczynki pewnie w brzuchu się tulą do siebie :) Ponoć bliźnięta jak rodzą się przed terminem dobrze kłaść obok siebie, bo one się nawzajem kangurują :)

Trzymaj się dzielnie i odpoczywaj!!

Ja uciekam do spania, może dziś zasnę wcześniej, a nie jak zwykle o 2-3 :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, Fedra lubią tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w bezsenność się bawie znów ;(

Mistrzyni trzymaj się tam ;)
    szpital okropne miejsce...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od 3... obudził mnie ból głowy, masakra, siedzę teraz z zimnym okładem... i umieram. Wczoraj wieczorem wzięłam 2 apapy i jakoś udało się zasnąć...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 19 grudnia 2014, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 4 ale godzinę przekrecalam się z boku na bok z nadzieją, że może uda się jeszcze oczy przymknąć.

Dziękuję wszystkim za kciuki, przydały się :-) jeszcze tylko teraz dobre wyniki i do domu na święta... Oby! :-)

Sue - ja też bardzo chciałabym od razu kłaść dziewczynki razem w tym wozeczku szpitalnym (akwarium), żeby ciągle czuły siebie nawzajem. Liczę, że ta bliskość da im poczucie bezpieczeństwa, w końcu są razem już 8 mscy.

Gosiak bierz paracetamol i się nie mecz, to jeszcze gorsze niż tabletki.

megg lubi tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nie spie :-/

Mistrzyni kciuki za dobre wyniki i swieta w domku.

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez juz oczy jak piec zloty! Od 5:40!! Czy to moje dziecko mnie przygotowuje do swojego trybu dnia? :D

Od kiedy zaczynacie pic herbatkę z liści malin? :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku dzis 35 tydzień <3 jeszcze troszkę!! Jeszcze 2 tygodnie i z mężem troszke pobaraszkujemy :D nawet nie wiecie jak ja na to czekam!!!!

MistrzyniWKochamCieMisiu, AsiaSzw, megg, Aagnieszkaa, juska19, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia współczuje bólu glowy:(
    Mistrzyni trzymam kciuki za wyniki :)
    A my dzisiaj wizytujemy o 11.30 :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja tez rano 2x 50 luteiny dopochwowej i wieczorem tez. 3 razy dziennie nospa i 3 razy magneb6. Luteina 100 nie jest refundowana, poprosilam o 50

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Powodzenia wszystkim na dzisiejszych wizytach.
    Mistrzyni mam nadzieję, że się Wami zajmą odpowiednio dobrze, wyprostują co trzeba i święta spędzicie w domu!
    Megg - cieszę się, że na strachu tylko się skończyło.

Ja też jak sobie pofolguję i za dużo się na chodzę, to brzuch mi twardnieje :/
    Ale staram się oszczędzać.

Dziś mój plan minimum obejmuje: prasowanie, obiad, bałwan cd. i pierniczków ozdabianie. Ciekawe :D

megg lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:

Od kiedy zaczynacie pic herbatkę z liści malin? :)
    37 TC - kubek herby 1dziennie, wiesiołek doustnie 1dziennie
    38 TC - herba 2razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 1dziennie
    39 TC - herba 3razy dziennie, wiesiołek dowcipnie 2dziennie

Kasia_10.02 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące no i gratuluję rozpoczętych tygodni :)

Mój plan na dziś
    -wziąć super rozluźniającą kąpiel, zrobić maseczki, wymalować paznokcie i takie tam <3
    -olejowanie włosów
    -obiad (zupa kalafiorowa, łosoś z ćwiartkami ziemniaków i surówką)
    -przemyśleć listę zakupów na święta, bo z tego co widzę to brakuje mi tylko pierdół, a w praktyce może okazać się zupełnie coś innego.

A Wy jesteście już gotowe na święta? Czegoś Wam brakuje?

‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ