X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sernik taki z kratką z ciasta na górze. W środku skórka pomarańczowa i rodzynki.

A do zalewy do rybki dodaję ogórka konserwowego, paprykę konserwową, cebulę i koncentrat z keczupem i różne zioła.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszkowy dziś jakiś leniwy. Jak mama :D

relg9vvjrtqik460.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...

Dziewczyny podziwiam za ambitne plany na dzisiaj i święta, ja zrobię tylko kilka pierogów dla siebie bo wigilia i święta poza domem a teściowa niechęć bym coś robiła bo stwierdziła ze teraz to mam odpoczywać a nie przy garach stać...

Na dzisiaj zaplanowałam jedynie prasowanie...

Dziewczyny cieszę się za pozytywne info z IP i szpitala i po wizytach trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :)

Mistrzyni jak widzę ile zostało u Ciebie do Cc to czuje jakaś ekscytacje :)

MistrzyniWKochamCieMisiu, megg lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, mój tez jest leniwy! Juz mnie zaczyna denerwować tym! Rano sie przeciągnął, kopnął mnie w pecherz i szyjke, cos tam pogmeral koło zebra i tyle. Nie wiem czy teraz dziecko czuc inaczej czy jak?

Jak Wy czujecie malenstwa?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję bardzo intensywnie, czasem mi się cały brzuch rusza przez długi czas, wczoraj dwa razy była czkawka. Rano jak wstaję to zawsze są harce, wieczorem też i w ciągu dnia po jedzeniu często buszuje i kopie jak dzika. No i piąstkami też potrafi w pęcherz przyłożyć.
    A jak kot się na mnie kładzie na brzuchu, to czasem aż cały podskakuje :D

justta, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie zestresowalam teraz troche:/ bo moj mały od wczorajszego wieczoru coś leniwy. Zjadłam prince polo i nic. Czuje, ze sie ruszał dzis, ale nie tak intensywnie jak wcześniej. Dam mu jeszcze troche czasu, jak sie nie zmieni to jade na IP.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    No to sie zestresowalam teraz troche:/ bo moj mały od wczorajszego wieczoru coś leniwy. Zjadłam prince polo i nic. Czuje, ze sie ruszał dzis, ale nie tak intensywnie jak wcześniej. Dam mu jeszcze troche czasu, jak sie nie zmieni to jade na IP.
    Może ma po prostu bardziej leniwy dzień. Na pewno wszystko jest ok. Ale jak się masz denerwować, to lepiej pojechać sprawdzić.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue nie stresuj sie, wazne ze sie ruszył...dziecko tez spi itd :)
    Moj tez teraz spi bo noce ma krótkie, do pozna nie spi i od rana juz zaczyna zabawe, a pozniej w dzien odsypia :)
    teraz dziecko ma coraz mniej miejsca i nie bedzie juz tak intensywnie kopać, ewentualnie bedzie sie przeciagał i wtedy czujesz jakby Ci sie skóra napinała :)
    nie denerwuj sie, bedzie oki :):)

z Potraw wigilijnych to ja robie :
    barszcz grzybowy,
    Barszcz czerwony z uszkami,
    Kompot z suszu,
    Makaron z makiem,
    Kapusta z grzybami,
    Karp...

pierogi ruskie i z kapusta+ grzyby, gołabki z pieczarkami, fasolke po bretońsku przywiezie mama :)
    tak sie podzielłymsy bo Dziadki swierdzili ze w tym roku przyjezdzaja do nas :)

Gosiak lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój też stresuje, ale słodycze zawsze go pobudzają. I dziś słodkości wcinam, by się ruszał i matki nie stresował przed świętami!

Z drugiej strony mój nigdy nie był mega ruchliwy. Dopiero ostatnie 2 tygodnie czuję go często.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O teraz się trochę rozruszał, chyba potrzebował dotlenienia, bo byłam po jajka w sklepiku koło domu :D

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku a jak robisz kapuste? Zalewasz kiszona woda z grzybow, cebulke kroisz i na masle? Plus grzybki namoczone? Zasmazka tez? Daj znac bo tez chce zrobic. Jeszcze chyba marchew zetre do tego.

Sue u mnie tez czasem cisza, staram sie wtedy przekrecic albo sama pukam;) poloz sie i sluchaj uwaznie, na pewno cos tam sie rusza:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na Wigilii będzie jeszcze barszcz z uszkami, gołąbki z kaszą gryczaną, ryba smażona, kapusta z grochem i grzybami, pierogi ruskie i z kapustą i serem.
    I z ciast to jeszcze Pani Walewska, piernik przekładany i andrut z masą kakaową.

Jejciu nic mi się nie chce :/

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas bedzie skromnie, bo kto to przygotuje i zje? Nikt nie przyjezdza;(
    Ale najwazniejsze by synek suedzial na miejscu do konca stycznia;)

Gosiak, Sue, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia noo prezent przedni :-)

Sue moj tez ma takie dni leniwe ale teraz wiem ze mniej go czuje jak przekreci sie miednicowo.

Ale pysznie gotujecie :-) mniam. Moj rosol sie juz gotuje

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstawiłam ziemniaczki na obiad.
    Ale natchnęłyście mnie i zadzwoniłam do mamy, żeby nie szykowała sałatek, tylko ja zrobię - jedną klasyczną jarzynową, a drugą może z jakimś mięskiem i czerwoną fasolą albo z tuńczykiem.
    Zawsze w Wigilię jeszcze w pracy siedziałam, tym razem mogę mamę odciążyć trochę :)

słoneczna 85, Pia Gizela, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja mama idzie w Wigilię do pracy, siostra też. Wolne mam ja, mąż i tata :)
    Moja mama raczej z tych niechętnych do pomocy. I że ona sama, sama :/ Ale jej od listopada zawsze tłukę, że coś zrobię, to jakoś ją przekonałam. Argumentem podstawowym był sernik, że ja go mogę zrobić w środę, a ona musiałaby we wtorek go robić :D

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Rudasku a jak robisz kapuste? Zalewasz kiszona woda z grzybow, cebulke kroisz i na masle? Plus grzybki namoczone? Zasmazka tez? Daj znac bo tez chce zrobic. Jeszcze chyba marchew zetre do tego.

Sue u mnie tez czasem cisza, staram sie wtedy przekrecic albo sama pukam;) poloz sie i sluchaj uwaznie, na pewno cos tam sie rusza:)

Na przysmażonej cebulce dusze kapuche, tzn gotuje...tak do miekkości ale bardziej al dente :) dodaje grzyby miekkie plus troche tej wody z grzybków :) bede je moczyć pewnie dobe :) Plus kminek, majeranek i wegeta :) jak juz jest w miare miekkie to dodaje czerwoną fasole plus kasze jaglana :) i tp wszystko :)
    Kasza mi to zagęszcza i scala :) tak robił jeszcze śp. moj Dziadek :)
    mozna tez biały groch jaś ale to musisz go osobno ugotować i dodać do kapuchy już miekki :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Hejka kochane

Megg jak się dzisiaj czujesz?

hej
    dziekuje, troche lepiej, ale brzuch dalej ciagnie
    leze i odpoczywam jak kazal lekarz, chociaz mam tysiac pomyslow co by tu zrobic, wezme sie chociaz za ubranie choinki
    zaaplikowalam luteine i mam nadzieje ze poprawa bedzie na swieta
    kolejna wizyta kontrolna 30.12

daj znac jak wyniki

i powodzenia wizytujacym dzis

justta lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie wszystko ok szyjka zamknieta nie mierzyl bo powiedzial ze na tym etapie to bez sensu.. Misiu wazy 2100 :) nastepna wizyta 16.01 :) aaaa i gin. Powiedzial ze jajca to on ma duze hehe

Gosiak, megg, AsiaSzw, justta, MistrzyniWKochamCieMisiu, Bietka, Fedra, angelcia, Lara 82, Januszkowa, kasia_1988, asia888 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wiesci PAtrycja
    Justta ładny kolor włosów:)
    Pia ładne masz ozdoby swiateczne
    AsiaSZ koniecznie czekamy na zdjecia

ale macie plany na jedzonka:) ja na obiad i wigilie bede u rodzicow i tesciow wiec mam z glowy, jedynie jakie splacki i salatki mi zostaja. pierniczki juz zrobiam.
    ide sie moze wziasc za choinke:)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ