Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry...
Dziewczyny podziwiam za ambitne plany na dzisiaj i święta, ja zrobię tylko kilka pierogów dla siebie bo wigilia i święta poza domem a teściowa niechęć bym coś robiła bo stwierdziła ze teraz to mam odpoczywać a nie przy garach stać...
Na dzisiaj zaplanowałam jedynie prasowanie...
Dziewczyny cieszę się za pozytywne info z IP i szpitala i po wizytach trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące
Mistrzyni jak widzę ile zostało u Ciebie do Cc to czuje jakaś ekscytacjeMistrzyniWKochamCieMisiu, megg lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Ja czuję bardzo intensywnie, czasem mi się cały brzuch rusza przez długi czas, wczoraj dwa razy była czkawka. Rano jak wstaję to zawsze są harce, wieczorem też i w ciągu dnia po jedzeniu często buszuje i kopie jak dzika. No i piąstkami też potrafi w pęcherz przyłożyć.
A jak kot się na mnie kładzie na brzuchu, to czasem aż cały podskakujejustta, Januszkowa, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:No to sie zestresowalam teraz troche:/ bo moj mały od wczorajszego wieczoru coś leniwy. Zjadłam prince polo i nic. Czuje, ze sie ruszał dzis, ale nie tak intensywnie jak wcześniej. Dam mu jeszcze troche czasu, jak sie nie zmieni to jade na IP.
-
Sue nie stresuj sie, wazne ze sie ruszył...dziecko tez spi itd
Moj tez teraz spi bo noce ma krótkie, do pozna nie spi i od rana juz zaczyna zabawe, a pozniej w dzien odsypia
teraz dziecko ma coraz mniej miejsca i nie bedzie juz tak intensywnie kopać, ewentualnie bedzie sie przeciagał i wtedy czujesz jakby Ci sie skóra napinała
nie denerwuj sie, bedzie oki
z Potraw wigilijnych to ja robie :
barszcz grzybowy,
Barszcz czerwony z uszkami,
Kompot z suszu,
Makaron z makiem,
Kapusta z grzybami,
Karp...
pierogi ruskie i z kapusta+ grzyby, gołabki z pieczarkami, fasolke po bretońsku przywiezie mama
tak sie podzielłymsy bo Dziadki swierdzili ze w tym roku przyjezdzaja do nasGosiak lubi tę wiadomość
-
Rudasku a jak robisz kapuste? Zalewasz kiszona woda z grzybow, cebulke kroisz i na masle? Plus grzybki namoczone? Zasmazka tez? Daj znac bo tez chce zrobic. Jeszcze chyba marchew zetre do tego.
Sue u mnie tez czasem cisza, staram sie wtedy przekrecic albo sama pukam;) poloz sie i sluchaj uwaznie, na pewno cos tam sie rusza:) -
U mnie na Wigilii będzie jeszcze barszcz z uszkami, gołąbki z kaszą gryczaną, ryba smażona, kapusta z grochem i grzybami, pierogi ruskie i z kapustą i serem.
I z ciast to jeszcze Pani Walewska, piernik przekładany i andrut z masą kakaową.
Jejciu nic mi się nie chce
-
A ja wstawiłam ziemniaczki na obiad.
Ale natchnęłyście mnie i zadzwoniłam do mamy, żeby nie szykowała sałatek, tylko ja zrobię - jedną klasyczną jarzynową, a drugą może z jakimś mięskiem i czerwoną fasolą albo z tuńczykiem.
Zawsze w Wigilię jeszcze w pracy siedziałam, tym razem mogę mamę odciążyć trochęsłoneczna 85, Pia Gizela, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
-
No moja mama idzie w Wigilię do pracy, siostra też. Wolne mam ja, mąż i tata
Moja mama raczej z tych niechętnych do pomocy. I że ona sama, samaAle jej od listopada zawsze tłukę, że coś zrobię, to jakoś ją przekonałam. Argumentem podstawowym był sernik, że ja go mogę zrobić w środę, a ona musiałaby we wtorek go robić
Gosiak lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Rudasku a jak robisz kapuste? Zalewasz kiszona woda z grzybow, cebulke kroisz i na masle? Plus grzybki namoczone? Zasmazka tez? Daj znac bo tez chce zrobic. Jeszcze chyba marchew zetre do tego.
Sue u mnie tez czasem cisza, staram sie wtedy przekrecic albo sama pukam;) poloz sie i sluchaj uwaznie, na pewno cos tam sie rusza:)
Na przysmażonej cebulce dusze kapuche, tzn gotuje...tak do miekkości ale bardziej al dentedodaje grzyby miekkie plus troche tej wody z grzybków
bede je moczyć pewnie dobe
Plus kminek, majeranek i wegeta
jak juz jest w miare miekkie to dodaje czerwoną fasole plus kasze jaglana
i tp wszystko
Kasza mi to zagęszcza i scalatak robił jeszcze śp. moj Dziadek
mozna tez biały groch jaś ale to musisz go osobno ugotować i dodać do kapuchy już miekkisłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
justta wrote:Hejka kochane
Megg jak się dzisiaj czujesz?
hej
dziekuje, troche lepiej, ale brzuch dalej ciagnie
leze i odpoczywam jak kazal lekarz, chociaz mam tysiac pomyslow co by tu zrobic, wezme sie chociaz za ubranie choinki
zaaplikowalam luteine i mam nadzieje ze poprawa bedzie na swieta
kolejna wizyta kontrolna 30.12
daj znac jak wyniki
i powodzenia wizytujacym dzis
justta lubi tę wiadomość
-
My po wizycie wszystko ok szyjka zamknieta nie mierzyl bo powiedzial ze na tym etapie to bez sensu.. Misiu wazy 2100
nastepna wizyta 16.01
aaaa i gin. Powiedzial ze jajca to on ma duze hehe
Gosiak, megg, AsiaSzw, justta, MistrzyniWKochamCieMisiu, Bietka, Fedra, angelcia, Lara 82, Januszkowa, kasia_1988, asia888 lubią tę wiadomość
-
super wiesci PAtrycja
Justta ładny kolor włosów:)
Pia ładne masz ozdoby swiateczne
AsiaSZ koniecznie czekamy na zdjecia
ale macie plany na jedzonka:) ja na obiad i wigilie bede u rodzicow i tesciow wiec mam z glowy, jedynie jakie splacki i salatki mi zostaja. pierniczki juz zrobiam.
ide sie moze wziasc za choinke:)Patrycja20 lubi tę wiadomość