Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mistrzyni trzymam mocno kciuki
Asia Szw z tymi terminami cc toznie bywa bo jak dziecko zrobi psikusa i wyjdzie szybciej to klops a robic tez zaraz w skonczonym np 37 tc to czy to nie za szybko? Mi moj gin zaproponowal wizyte u swojego kolegi z ktorym dyzuruje i u ktorego rodzila jego zona tak bym miala szanse najwieksze na 1 z nich juz trafic... Dobrze miec jakis back up
Dziewczyny kiedy robicie posiew na paciorkowca? Mam wizyte u gina mojego 7 stycznia wiec sie zastanawiam czy to nie za pozno bo to bedzie moj 34 tc 6 dn... Ew pani mnie zapisaly na 29 grudnia do innego lekarza gdybym chciala.. I teraz nie wiem co robic... Woalalbym u tego mojego 7 go stycznia ale jesli mialoby to byc za pozno to tez nie ma co czekac -
Aaa Gosiak dzieki za filmiki juz podeslalam malzowi.. Pierw nie chcielismy szzepien potem tylko te podstawowe i engerix na wzw i juz w 1 dobie a teraz chyba jednak zostane przy pierwszym pomysle... Ze nie szczepimy do 4-6 miesiaca a potem tylko tymi najlepszymi a nie standardowymi...czekam jeszcze az maz sie obudzi i poduskutujemy o tym
Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam Was.
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i bobasy, aby jeszcze posiedziały w brzuszkach.
Sue tez dawno nie widziałam tych dziewczyn, nawet o nie pytałam, ale echo.
Co do Atakasobiejedna to pisałam do niej wczoraj, wszystko u nich okej.
Wrocilam z małych zakupow (kupilam sobie w koncu ten podkład i puder! Imojemu Malusiemu zabawkę)
Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Kurcze, tak patrzę na te Wasze wózki, to ten mój mi sie taki lichy wydaje
Słoneczna, piękny wozek!! Fajny ma kosz na zakupy - moj ma taki malusieńki
Ja się dziś chyba wybiorę dokupić resztę prezentów i folię do pakowania, jutro musze zrobic morfologię i mocz, bo 30.12 mam wizyte! Całkiem o tym zapomnialam!
No i po świętach biorę się za pranie i prasowaniesłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
No ja się staram leżeć i odpoczywać ile się da, nigdzie nie wychodzę, jeśli pion to tylko po domu, no ale jutro zobaczymy bo jadę na sprawdzenie i boję się nie ukrywam, co się okaże. No ale dowiem się jutro.
Trzymajmy się wszystkie w dwupakach do stycznia i tak musi zostaćMoja się skróciła do 29mm 2 tyg. temu ale była szczelnie zamknięta i twarda, zobaczymy jutro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 11:44
-
Dzień dobry
U nas wszystko ok,czujemy się dobrze,dolegliwosci mamy jak to pod koniec bywa
Mamuśki ze skróconymi szyjkami uważajcie na siebie i się pilnujcie
Powiem Wam szczerze,że jednak dobrze jest mieć taką opieke prenatalną jak w Norwegii,bynajmniej człowiek się nie stresuje i nie nakręca. Co miesięczne wizyty u fastlege wystarczają(czasami człowiek by chciał,żeby szyjke zbadali,no ale tutaj tego nie robia). wiec jesteśmy skazane na nasz instynkt,tzn,jak boli to jest to znak do odpoczynku,jak brzuszek się stawia,trzeba wziąć no-spe i zażywać magnez
Mi osobiście jest z tym dobrze,bo człowiek nie myśli o tym co się może stać,a jest ostrożny i się wsłuchuje w swój organizm
Nie odzywam się,bo czasami sadzę,że nie warto,ale podczytuję Was,prawie że na bieżąco
U mnie w planie dzisiaj tylko zrobienie sernika,uszka,pierogi,krokiety zamrożone,wszystko robimy wspólnie z mężulem. Jutro mam troszkę więcej na głowie,ale bez szaleństw.
W przyszły poniedziałek mam wizytę,zobaczymy jak Mały się ma,wydaje mi się ,że jest głowka w dole i bardzo okupuje mi nogami prawą strone,boli,ale musi boleć
Sue,Angelcia,dziękuję,że się martwicie:*
sebza, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySłoneczna snuję domysły, że poszło o tą dyskusję związaną ze śpiworkami, ale nie wiem.. Może jest zajęta przed świętami.
Deri to mój lekarz jest chyba na wzór tych z Norwegii, bo też nie sprawdza szyjki
Sue Twój wózek nie jest lichy tylko dopasowany do Twoich rozmiarówmikroskopijnych jakby nie patrzeć
Ja wizytę mam dopiero 12.01 i muszę ją na dodatek ustalić po nowym roku, bo teraz nie ma jeszcze zapisów na nowy rokOgólnie to dziwnie późno, bo to już będzie 35t6d i mało czasu na wymaz nie sądzicie?
Sue lubi tę wiadomość
-
Deri, lubię, bo spokój bije z Twojego posta.. Dobrze, że masz takie podejście. Myślę, że to też jest kwestia kolejnej ciąży i innego punktu widzenia. Zazdroszczę
Do mnie przyszedł wózek młodego- Bugaboo Cameleon3- też jestem zadowolona. Fotelik Maxi Cosi Pebble - może być.
Od wczoraj też stoją mebelki, ale na razie pusteWietrzą się. Takie wybraliśmy -
słoneczna 85, Lara 82, derii84, Sue, Patrycja20, asia888, megg, Penelope, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dzieki za kciuki! Przydaly się
dostałam wczoraj 2 kroplowki, w kazdej po 2 ampulki nospy i faktycznie skurcze rozgonilo. Już po 24 zasnelam i nie czułam twardnienia. Rano KTG też nic nie wykazalo, ale do domu dzisiaj mnie nie puszcza. Jutro jeszcze mają zrobić kontrolne USG, KTG mam i zobaczymy... Liczę na pozytywny obrót sprawy
Gosiak, słoneczna 85, sebza, Sue, Patrycja20, angelcia, Januszkowa, megg, Penelope, Fedra, Asiaa1201, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość