X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni trzymam mocno kciuki :)
    Asia Szw z tymi terminami cc toznie bywa bo jak dziecko zrobi psikusa i wyjdzie szybciej to klops a robic tez zaraz w skonczonym np 37 tc to czy to nie za szybko? Mi moj gin zaproponowal wizyte u swojego kolegi z ktorym dyzuruje i u ktorego rodzila jego zona tak bym miala szanse najwieksze na 1 z nich juz trafic... Dobrze miec jakis back up :)
    Dziewczyny kiedy robicie posiew na paciorkowca? Mam wizyte u gina mojego 7 stycznia wiec sie zastanawiam czy to nie za pozno bo to bedzie moj 34 tc 6 dn... Ew pani mnie zapisaly na 29 grudnia do innego lekarza gdybym chciala.. I teraz nie wiem co robic... Woalalbym u tego mojego 7 go stycznia ale jesli mialoby to byc za pozno to tez nie ma co czekac :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Gosiak dzieki za filmiki juz podeslalam malzowi.. Pierw nie chcielismy szzepien potem tylko te podstawowe i engerix na wzw i juz w 1 dobie a teraz chyba jednak zostane przy pierwszym pomysle... Ze nie szczepimy do 4-6 miesiaca a potem tylko tymi najlepszymi a nie standardowymi...czekam jeszcze az maz sie obudzi i poduskutujemy o tym :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was.

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i bobasy, aby jeszcze posiedziały w brzuszkach.

Sue tez dawno nie widziałam tych dziewczyn, nawet o nie pytałam, ale echo.

Co do Atakasobiejedna to pisałam do niej wczoraj, wszystko u nich okej.

Wrocilam z małych zakupow (kupilam sobie w koncu ten podkład i puder! Imojemu Malusiemu zabawkę :) )

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak patrzę na te Wasze wózki, to ten mój mi sie taki lichy wydaje :P

Słoneczna, piękny wozek!! Fajny ma kosz na zakupy - moj ma taki malusieńki :)

Ja się dziś chyba wybiorę dokupić resztę prezentów i folię do pakowania, jutro musze zrobic morfologię i mocz, bo 30.12 mam wizyte! Całkiem o tym zapomnialam!
    No i po świętach biorę się za pranie i prasowanie :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANgelciu a czemu ona sie tu nie odzywa?

Lula a jeszcze Tobie to pessar moga zalozyc- w 31 tyg chyba?
    ile macie szyjki?

bo u mnie to juz puszczala

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue czemu lichy?

moj z bliska zrobiony to moze sie zdaje ze taki duzy:) ale tak to super. i szwagier jezdzil i mowi ze taki lekki i zwrotny:) kazdemu sie podoba:)

no ale dobrze ze mam winde bno ja zadnego bym nie zniosla :)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte 8 stycznia wiec pewnie wtedy mi pobierze i zaniose do labu. szczerze to zapomnialam o to zapytac no ale pewnie wtedy no bo kiedy:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się staram leżeć i odpoczywać ile się da, nigdzie nie wychodzę, jeśli pion to tylko po domu, no ale jutro zobaczymy bo jadę na sprawdzenie i boję się nie ukrywam, co się okaże. No ale dowiem się jutro.
    Trzymajmy się wszystkie w dwupakach do stycznia i tak musi zostać :-) Moja się skróciła do 29mm 2 tyg. temu ale była szczelnie zamknięta i twarda, zobaczymy jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 11:44

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna śliczny wózek i powiem szczerze trochę podobny do naszego. Postaram się zrobić zdjęcie i wrzucić :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas wszystko ok,czujemy się dobrze,dolegliwosci mamy jak to pod koniec bywa :)

Mamuśki ze skróconymi szyjkami uważajcie na siebie i się pilnujcie :)

Powiem Wam szczerze,że jednak dobrze jest mieć taką opieke prenatalną jak w Norwegii,bynajmniej człowiek się nie stresuje i nie nakręca. Co miesięczne wizyty u fastlege wystarczają(czasami człowiek by chciał,żeby szyjke zbadali,no ale tutaj tego nie robia). wiec jesteśmy skazane na nasz instynkt,tzn,jak boli to jest to znak do odpoczynku,jak brzuszek się stawia,trzeba wziąć no-spe i zażywać magnez :)
    Mi osobiście jest z tym dobrze,bo człowiek nie myśli o tym co się może stać,a jest ostrożny i się wsłuchuje w swój organizm :)

Nie odzywam się,bo czasami sadzę,że nie warto,ale podczytuję Was,prawie że na bieżąco :)

U mnie w planie dzisiaj tylko zrobienie sernika,uszka,pierogi,krokiety zamrożone,wszystko robimy wspólnie z mężulem. Jutro mam troszkę więcej na głowie,ale bez szaleństw.

W przyszły poniedziałek mam wizytę,zobaczymy jak Mały się ma,wydaje mi się ,że jest głowka w dole i bardzo okupuje mi nogami prawą strone,boli,ale musi boleć :)

Sue,Angelcia,dziękuję,że się martwicie :) :*

sebza, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wózek w moim typie,z reszta wszystkie wózki są śliczne....ja często żałuję,że jednak nie kupiłam Riko Nano,ale niestety czas mnie naglił.......

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna snuję domysły, że poszło o tą dyskusję związaną ze śpiworkami, ale nie wiem.. Może jest zajęta przed świętami.

Deri to mój lekarz jest chyba na wzór tych z Norwegii, bo też nie sprawdza szyjki :)

Sue Twój wózek nie jest lichy tylko dopasowany do Twoich rozmiarów :P mikroskopijnych jakby nie patrzeć :)

Ja wizytę mam dopiero 12.01 i muszę ją na dodatek ustalić po nowym roku, bo teraz nie ma jeszcze zapisów na nowy rok :/ Ogólnie to dziwnie późno, bo to już będzie 35t6d i mało czasu na wymaz nie sądzicie? :/

Sue lubi tę wiadomość

• sebza Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, lubię, bo spokój bije z Twojego posta.. Dobrze, że masz takie podejście. Myślę, że to też jest kwestia kolejnej ciąży i innego punktu widzenia. Zazdroszczę :)

Do mnie przyszedł wózek młodego- Bugaboo Cameleon3- też jestem zadowolona. Fotelik Maxi Cosi Pebble - może być.
    Od wczoraj też stoją mebelki, ale na razie puste :) Wietrzą się. Takie wybraliśmy - 3xfrf7qmocoz_t.jpg

słoneczna 85, Lara 82, derii84, Sue, Patrycja20, asia888, megg, Penelope, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara to chyba dobra szyjka na tym etapie- ja w 29 tyg mialam ok 19mm

atdcqtkf2affvuei.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki! Przydaly się :-) dostałam wczoraj 2 kroplowki, w kazdej po 2 ampulki nospy i faktycznie skurcze rozgonilo. Już po 24 zasnelam i nie czułam twardnienia. Rano KTG też nic nie wykazalo, ale do domu dzisiaj mnie nie puszcza. Jutro jeszcze mają zrobić kontrolne USG, KTG mam i zobaczymy... Liczę na pozytywny obrót sprawy :-P

Gosiak, słoneczna 85, sebza, Sue, Patrycja20, angelcia, Januszkowa, megg, Penelope, Fedra, Asiaa1201, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    lara to chyba dobra szyjka na tym etapie- ja w 29 tyg mialam ok 19mm

też tak myślę :) Moja szyjka najwięcej miała 32-30 od początku ciąży :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mi wolno idzie to czytanie i poprawianie!

Dziewczyny leżące - mam nadzieję, że wszystko skończy się pomyślnie!

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No obyście kobietki moje kochane miały rację, u mnie jeszcze są dni ze skurczami. tzn. codziennie jest kilka ale bywają gorsze dni, że jest ich po kilkanaście, wtedy biorę no-spę i staram się nie podnosić.

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Mg bierzesz?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj w nocy zauważyłam nowy ciążowy objaw. Tak mi cierpła prawa ręka cała w "mrówkach", myślałam, że oszaleję bo nie chciało przejść pomimo zmiany pozycji.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1561 1562 1563 1564 1565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ