Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:
mnie też się uśmiechnęła:) Mamy nas przycisnęły, ale dopiero jak zobaczyłam dzisiaj jego radość, to zrozumiałam, że chcę urodzić jako jego żona
Pewnie będziecie mieć termin na początek lutego jak pójdziecie po Nowym Roku. Trzymam kciuki!
-
AsiaSzw wrote:Gosia padne. Mialas chec na maka przed swietami
ja juz sie jutrzejszego sniadania doczekac nie moge
hihi mowisz dobry byl
Ale teraz grzecznie parzę tybetańską herbatką na "błędy żywieniowe"Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 23:18
-
Mistrzyni super wiesci
i duzo otuchy dalas bo 35 to juz tuz tuz
Patrycja mam nadzieje ze wszystko okaze sie ok! czesto lekarze niepotrzebnie stresuja i strasza
u mnie pierogi i uszka zrobione, reszta jutro!
moj dalej walczy z salatka, a ja padam, powiem tyle, przygotowania Swiat w 8 miesiacu ciazy to jakas masakra
-
Podsyłam opis herbatki, czasami można ją nawet dostać na allegro, jest taki jeden sprzedawca, u którego można kupić tybetańskie specyfiki. Ja kupuję u mojego doktora.
Herbatka ziołowa TRIPA TEA jest kompozycją wyłącznie naturalnych
(świeżych i czystych) surowców zielarskich ,stworzoną w zgodzie z
tradycyjnymi przekazami medycyny tybetańskiej.Polecaną szczególnie po
potknięciach i błędach dietetycznych.
Zawarte składniki znane są ze swoich właściwości neutralizujących
nadmiar żywiołu ognia (Tripa) w organizmie, którego nadmiar może być
spowodowany nadmiernym spożyciem tłustych, kwaśnych lub słonych
pokarmów. Herbatka Tripa pomaga w utrzymaniu wewnętrznej równowagi,
opanowania oraz wpływa korzystnie na procesy trawienne.Polecana też
po nadmiernym spożyciu alkoholu.
Skład: Rubus hoffmeiteriannus, Symplocos paniculata, Cuminum cyminum,
Camellia theifera, Rosa bronunii, Carthamus tinctorius, Mentha
sylvestris, Glyrrhiza glabra.
Ale ta też byłaby dobra na świąteczne obżarstwo:
http://allegro.pl/bae-kan-tea-sorig-i4912254467.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 23:37
-
Dziewczyny kamień z serca !!
Moja córeczka jest cała zdrowa, bez żadnych zwapnień.
Pani kardiolog zbadała dokładni całe serduszko i nic nie zobaczyła.
Zrobiliśmy dziś te 3 prenatalne i wszystko wyszło ok.
Powiedziała, że tamtej doktor się coś musiało przewidzieć.
Fakt faktem różnica miedzy aparatami, którymi Panie się posługiwały ogromna..
Muszę przyznać, że chodzę na nfz na wizyty no i tam chyba mają wszystko gorszej jakości. Pani kardiolog powiedziała, że tamta doktorka musiała widzieć tylko jakieś przejaśnienia, które od razu uznała za zwapnienie. A to po prostu taki obraz. Także myślę, że skoro wszystkie rpenatalne wyszły ok to będzie ok. Pani kardiolog zapewniała ze wszystko jest w najlepszym porządku. Córeczka waży 1,8kg i ma już dużo włosów
Mam ochotę iść do tego ośrodka i nagadać tej babce. Się napłakałam, nastresowałam.
Ogromnie się cieszę, że tam pojechaliśmy i wszystko jest ok. Święta będą normalne.
Nawet nie wiecie jakie to uczucie odetchnąć z taką ulgą
Gosiak, Lara 82, Bietka, agaaa28, Sue, sebza, laureczka25, Penelope, Fedra, Patrycja20, derii84, AsiaSzw, gusiaa, megg, Januszkowa, asia888, LadyDi, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Patrycja no i kamień z serca cieszę się, że jest OK nawet bardzo się cieszę
Ach ta nasza służba zdrowia, różnice pomiędzy prywatnymi gabinetami są często taka przepaścią, że szok, a jeszcze lekarze nie potrafią się po ludzku zachować tylko straszą.
Najważniejsze, że święta będą spokojne
-
Patrycja, piękny prezent na święta! Dr Agata Włoch jest super! Sama byłam u niej dwa razy na prenatalnych i na echo serca. Moja ginka ją bardzo ceni i zawsze chwali, mówi, że to światowej sławy specjalista od kardiologii dziecięcej.
Sue gratuluję
Gosiak, Lara - bardzo fajna ta bluzeczka!
PS. wczoraj kupiłam olej migdałowy i od jutra zaczynam smarowanie, bo dziś skończyłam olej kokosowyi pani w zielarskim powiedziała, że ten migdałowy można też do całego ciała i włosów stosować i że przeciwdziała rozstępom, więc może i brzuch zacznę smarować.
i już herbatkę z liści malin też kupiłam, niech cierpliwie czekaGosiak lubi tę wiadomość
-
Asiaa1201 wrote:Super Patrycja
bardzo się cieszę ;*
A mnie coś dolega
tak mnie podbrzusze nawala że szok
No właśnie ja miałam dziś to samo! Nie wiem co to, nie wiem skąd. Na szczęście przeszło. I niech nie wraca!
Ale nospa i dużo magnezu i leżenie było w ruchu. -
Patrycja, kamień z serca! Bardzo się cieszę, że cała ta sytuacja okazała się tylko pomyłką lekarki. Swoją drogą, ależ bym jej nawtykała! Zupełnie niepotrzebny stres!!
No my pójdziemy ok 30.12, wiec pewnie termin na koniec stycznia, nawet nie wiem czy zdążę nowy dowód wyrobić!Gosiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć wszystkim!
Dzisiaj wyszłam ze szpitala. W sobote pojechałam na ip b w czwartek bardzo słabo czułam ruchy (myslałam że to gorszy dzień),a w piatek i sobote w zasadzie w ogóle. Na ktg ruchy wyszły ale ja ich nie czułam - kompletnie nic. Więc mnie zostawili na obserwacji. Myslałam że tylko 1-2 dni, ale przeleżałam 4!!! masakra. Ale wszytsko jest dobrze. Jak tylko więcej poleżałam to maluch od razu sie rozkręcił
Rozpoczęłam dzisiaj 33 tydzień i zostało mi 55dni do porodu ;]Fedra, Penelope, Patrycja20, Gosiak, bella84, słoneczna 85, Sue, Lara 82, megg, sebza lubią tę wiadomość