Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Asia nie będę już miałą okazji widzieć się z tą Panią, bo u mnie wizyty polegają na tym, że wizyty mam osobno czyli przegląd itp, a usg robiła inna Pani. Na nfz przysługują 3 darmowe i to było trzecie ostatnie, na szczęście..
Powiedzcie mi jeszcze jedno. Bo na tym usg z nfz Pani powiedziała że mała waży 1,7kg, a na echo serduszka, że 1,781kg. Jak mówię rodzinie ile waży mała to mówią, że strasznie dużo, że się gruba bardzo urodzi ehm
Szwagierka ma miesiąc młodszą ciąże no i wszyscy porównują moje dziecko do jej dziecka, chodź im tłumacze, że w ciąży miesiąc czasu to bardzo dużo i wiele się zmienia. Na pasku macie napisane jaki mam tydzień, co wy o tym myślicie ? -
Patrycja ja byłam na USG w sobote,to był 31+3 dni i moja mała wzayła 1970 gram.Lekarz mówil,ze do porodu będzie wazyła nie wiecej jak ok.3100. Ja myslę,że to normalna waga.
Na tym USG zamiast ptaszka okazało się,że jest cipuniaLara 82 lubi tę wiadomość
-
Z okazji Bożego Narodzenia, składam Wam serdeczne życzenia.
Niech Wam święta miłe będą, dźwiękiem śpiewu i kolędą.
Z Wigilią tuz po zmroku i w radosnym Nowym Roku.
megg, Lara 82, Patrycja20, Laurka, Penelope, Fedra, Januszkowa, Iwone lubią tę wiadomość
-
Patrycja, moj synek w 31t2d ważył 1680, wiec mysle, że waga Twojej córeczki jest normalna. Nie słuchaj głupiego gadania, bo sie akurat ludzie znają. Dzieci rosną w swoim tempie, a teraz akurat najszybciej. I córka czy syn Twojej szwagierka moze się okazać gruba. A jak ktoś Ci coś będzie na temat wagi dziecka będzie mówić, to zapytaj czy jest wróżką.
Bo wróżenie z wagi dziecka na tym etapie, to jak wróżenie płci w odniesieniu do kształtu brzucha.
Ludzie są jednak złośliwi. Zamiast sie cieszyć , że zdrowe dziecko, to i tak szukają dziury w całym.
-
PatrycjaP wrote:Witam.
Asia nie będę już miałą okazji widzieć się z tą Panią, bo u mnie wizyty polegają na tym, że wizyty mam osobno czyli przegląd itp, a usg robiła inna Pani. Na nfz przysługują 3 darmowe i to było trzecie ostatnie, na szczęście..
Powiedzcie mi jeszcze jedno. Bo na tym usg z nfz Pani powiedziała że mała waży 1,7kg, a na echo serduszka, że 1,781kg. Jak mówię rodzinie ile waży mała to mówią, że strasznie dużo, że się gruba bardzo urodzi ehm
Szwagierka ma miesiąc młodszą ciąże no i wszyscy porównują moje dziecko do jej dziecka, chodź im tłumacze, że w ciąży miesiąc czasu to bardzo dużo i wiele się zmienia. Na pasku macie napisane jaki mam tydzień, co wy o tym myślicie ?moja w 32t5d wazyla 1911g
moja to dopiero kloc!
Fedra lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Witam się i ja.
Mój brzuch nie odpuszcza - twardnieje i boli
W nocy byłam na IP i chceli mnie zostawić na obserwację. Ostatecznie mam przyjechać, jak coś się będzie pogarszało. Mam nadzieję, że jednak ten brzuch mi odpuści. Trzymajcie kciuki !!!
A ja Wam życzę spokojnych Świąt w rodzinnym gronie, łatwych porodów i wspaniałych bobasów
Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
A Brzuszkowy warzył tydzień temu czyli w 30+5 1700g, i mi wszyscy mówią, że dużo. A ja wychodzę z założenia, że ma tyć i rosnąć, byle w miejscu nie stał! Nie wiem jakie są normy i nie chcę wiedzieć. Wystarczająco się ciążą stresuję, nie potrzebuję dodatkowych stresów, typu za dużo, za mało
Ja już prawie obrobionaMąż jeszcze musi odkurzyć, a mi się sernik musi wystudzić, żebym mogła go pokroić.
Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witam i ja
W te Święta życzę Wam spokoju i miłości, niech Boże dzieciątko ześle Naszym dzieciaczkom zdrowie i spokój w brzuszku aż do terminu donoszonych ciąż. Aby w te Święta minęły wszystkie bóle i strach i pojawił się na buziach mamusiek uśmiech
Zapamiętajcie je dobrze mamuśki bo już żadne inne nie będą takie same, choć to mnie cieszy
Ps. pamiętajcie, że grzyby i kapusta są ciężko strawne więc jedzcie z głową aby brzuchy nie bolałymegg, Sue, Patrycja20, kafabi, Laurka, Penelope, Fedra, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:Kurcze, Sylwia, ale miałaś przygody... Dobrze, że już wszystko ok.
Leżałaś w Wojewódzkim? Jakie wrażenia?
Leżałam w redłowie.Jestem zdowolona po położne bardzo sympatyczne. Lekarze w zasadzie też. Także na pewno rozważam równiez redłowo.
Zdrowych i spokojnych świąt i szczęśliwego nowego roku - oby bez przygód do rozwiązania ;]
Najedzcie sie na zapas bo jak będa maluchy to dieta... ;-PGosiak, Penelope, Fedra, Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
No i skonczylo sie rumakowanie!
Stopy z dnia na dzien spuchly mi tak, ze wygladaja jak u slonia :[ Wczoraj rano jakims cudem jeszcze wcisnelam je w kozaki, ale wzielam do pracy na zmiane baleriny. Po skonczonej zmianie juz mi sie nie udalo ich wcisnac w buty :[ Nie wiem czy to sie miesci w normie czy nie. Przychodnia gin zaczyna prace od 8:00, wiec jeszcze 45 minut musze tu siedziec i puchnac zanim zaczna odbierac telefony.
Wesolych Swiat dziewczynki! Za rok wszystkie bedziemy swietowac w powiekszonym gronie rodzinnym :]megg, Penelope, Fedra, Januszkowa, Lara 82 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya