X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja korzystając, że mój M. się przewrócił na drugi bok i powiedział: jeszcze godzinka, siądę do zamówienia z gemini ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trojmiasto :-) hehe Patrycja a ty skad jestes.

No laski ja bylam przerazona. Masakra. Noga sie zagoi siniaki zejda ale gdyby sie cos stalo to bylabym wsciekla na siebie .

Gosia co jeszcze zamawiasz z gemini?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:

Gosia co jeszcze zamawiasz z gemini?
    Ja dopiero robię pierwsze duże zamówienie - wiaderko do kąpieli, podkłady, pieluchy, frida, wkładki laktacyjne, octenisept, wiesiołek
    Mam pozapisywanych kilka Waszych list i zaraz jeszcze zgapię co nieco ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 08:34

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no prosze.ja mam juz wszystko. Dostane podklady od kolezanki jeszcze i gacie tez bo jej zostaly miala za duzo.
    Z zakupow zostalo mi kupic 1 koszule, szlefroczek i klapki.

Gemini pociagnie cie po kieszeni troszke. A apropo wiaderka to moja szwagierka pyta ostatnio mojego szyma " a wanienke juz macie?" On mowi, nie my mamy wiaderko a ona zrobila mu taki wyklad ze jak to wiaderko ze cos tam ze ono jest dla dzieci siedzacych i niewygodne i bla bla bla on do niej ( kocham go za to ) " sluchaj to naszemu dziecku bedzie niewygodnie, to my bedziemy sie meczyc nie wy wiec mozesz spac spokojnie "

Ona mnie tak wkurwia ostatnio ze nawet nie chce mi sie z nia gadac. Taka wszystkowiedzaca jest. Zapomniala ze mam juz dziecko :-O

Gosiak, bella84, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M. z kolei sobie czasem żartuje: po co kupujesz to wiaderko, kupię Ci w Liroyu za 10zł :D
    I też go uwielbiam za to, bo zawsze potrafi mnie rozśmieszyć ;)

Ja muszę jeszcze koszulę jakąś fajną i staniki dla siebie. Bo do samego porodu koszulę mam.
    Kocyki dwa - ten z organicznej bawełny z imieniem Janka i drugi z wełny z merynosów.
    Pieluchy eko jednorazowe na początek i eko chusteczki do szpitala - bo w domu będzie woda, ew. woda z mydełkiem, a potem będę sama robić takie mokre chusteczki: http://dziecisawazne.pl/jak-zrobic-chusteczki-nawilzane-dla-dziecka-i-zaoszczedzic-480zl-rocznie/

I to chyba też wszystko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 09:02

AsiaSzw, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak ten snieg to chyba Ci sie przysnil :p snieg z deszczem bleeee :p
    AsiaSzw wspolczuje strasznie upadku, cale szczescie ze udalo Ci sie ochronic brzuszek ale jestem w stanie wyobrazic sibie Twoj strach w taktym momencie, ilekroc zachacze o cos noga ale na szzescie do upadku jeszcze daleko to juz mam wizje jak tu brzuch chronic..., dobrze ze maluszek sie rusza i z nim ok jest, musisz bardziej uwazac, powolutku chodz bo czas nas nie goni.. Bynajmniej nie powinien :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 7 wstalam w sumie zapalilam sobie swiatlo i siadlam do ksiazki i chyba mame obudzilam bo przyszla i zapytala zy spac nie moge.. To pierw sie usmiechnelam ale w koncu powiedzialam ze mnie mocno plecy. Bola.. To powiedziala ze moglam od razu mowic a nie sie meczyc i tata poszedl na wersalke a ja na lozko z materacem... Jest lepiej ale juz obolalh bark i tak boli i daje mi w kosc wiec pewnie caly dzien juz bedzie naparzal... Szkoda mi teraz taty.. Nie chcialam by on tam szedl spac wolalam sie usiasc w fotelu juz przemeczyc i poczytac.. Ale sie uparli strasznie...:( glupio wyszlo :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak wiaderko z castoramy tez juz przerobilismy.
    Gosiu w Faschion house otworzyli sklepi Italian Fashion i sa pizamy i koszule do karmienia.

A te eko pieluszki chcesz od samego poczatku uzywac? Ja mysle o nich ale dopiero tak od 3- 4 miesiaca. Bo na poczatki jak jest 10 kup co chwile to chyba prac nie nadaze albo musialabym tych wkladow kupic niewiadomo ile

Aaa eko jednorazowe. Sory myslama ze wielorazowe. A podasz linka do nich chetnie lukne na te pieluszki

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella biedna wymeczysz sie. No ale moze dobrze ci zrobi jak kosci rozprostujesz i polezysz jednak na wygodnym.

Ja wczoraj bylam na wigili u siostry. Chcialam polezec na kanapie bo juz nie moglam siedziec. Wyobrazcie sobie ze oni maja psa, masakra co sie kladlam to pies na mnie wchodzil, smierdzialo mi. Blehhh ja lubie psy ale metr odemnie. A oni maja taki glupi zwyczaj ze zamiast wychowac go to wszystko mu wolno. Nawet ta kanapa mi smierdziala :-( wiec znowu poszlam na krzeslo do stolu
    Ostatecznie po 2.5h wrocilismy do domu. I jest bosko <3

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pobudkę mialam po 5! Taki skurcz mialam jeden jedyny masakra nie mogłam się wyprostować trwał niecała minutę ale juz sie nie powtórzył. Potem popatrzylam troszke na instagramie co sie dzieje i znów zpac i wlasnie się przebudziłam :)

Ja zamówienie z gemini zrobiłam we wtorek :) tylko ja odbieram osobiście u nas w aptece :)

Wczoraj wszyscy sie zachwycali jak ja ladnie w ciąży wyglądam. Dziadek nawet powiedział ze wyglądam pięknie i jeszcze tak pięknej i promienieję i ze takiej jeszcze mnie nie widział <3 ah <3

Dzis idziemy do teściów na obiad. Jakos mi sie nie chce bardzo!!

Gosiak, Sue, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Tak tak wiaderko z castoramy tez juz przerobilismy.
    Gosiu w Faschion house otworzyli sklepi Italian Fashion i sa pizamy i koszule do karmienia.

A te eko pieluszki chcesz od samego poczatku uzywac? Ja mysle o nich ale dopiero tak od 3- 4 miesiaca. Bo na poczatki jak jest 10 kup co chwile to chyba prac nie nadaze albo musialabym tych wkladow kupic niewiadomo ile

Aaa eko jednorazowe. Sory myslama ze wielorazowe. A podasz linka do nich chetnie lukne na te pieluszki
    Super, to się wybiorę do Fashion House w takim razie - i przy okazji może do tej przychodni się zapisać.
    Tak, na razie chcę przez pierwszy okres używać jednorazówek eko. A potem przejść na wielorazówki.
    Proszę, podaję linki:
    http://allegro.pl/moltex-1-eko-pieluszki-jednorazowe-2-4kg-28szt-i4886774968.html
    http://www.krainapieluszek.pl/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe?product_id=1147 http://www.krainapieluszek.pl/ekologiczne-pieluszki-jednorazowe?product_id=883

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie malo kosztuja. Ale cos za cos.
    A do ktorej przychodni jedziesz zapisac sie? Do tej na szadolkach gdzie jest ta pediatra? Czy do poloznej. Bo mam juz namaiar na ta super polozna srodowiskowa podobno z przychodni na starym chelmie mam jej nr zaraz ci wysle sms i nie musisz jechac sie zapisac tylko dzwonisz do niej i ona przyjedzie z papiwrami do ciebie. Mozna sie tylko zaanonsowac ze bedziesz rodzic i ze akurat ja bys chciala. No i czekam jeszcze na namiar na lekarza pediatre homeopate i z nim o szczepieniach to wogole mysle ze bedzie super gadka. :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam,

No rzeczywiście cisza dzis.Wczoraj wróciliśmy o 0.00 i poszłam prosto spać tak mnie bolała kość łonowa.
    Od dziś już tylko leżakuję i nigdzie nie wychodzę.

Miłego dnia :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    No nie malo kosztuja. Ale cos za cos.
    A do ktorej przychodni jedziesz zapisac sie? Do tej na szadolkach gdzie jest ta pediatra? Czy do poloznej. Bo mam juz namaiar na ta super polozna srodowiskowa podobno z przychodni na starym chelmie mam jej nr zaraz ci wysle sms i nie musisz jechac sie zapisac tylko dzwonisz do niej i ona przyjedzie z papiwrami do ciebie. Mozna sie tylko zaanonsowac ze bedziesz rodzic i ze akurat ja bys chciala. No i czekam jeszcze na namiar na lekarza pediatre homeopate i z nim o szczepieniach to wogole mysle ze bedzie super gadka. :-)
    Tak, myślałam o tej na szadółkach gdzie ten pediatra.
    O, super z tą położną - będę wdzięczna :)

Nie mało, to fakt, ale będzie większa motywacja przejścia na wielorazowe :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Wczoraj wszyscy sie zachwycali jak ja ladnie w ciąży wyglądam. Dziadek nawet powiedział ze wyglądam pięknie i jeszcze tak pięknej i promienieję i ze takiej jeszcze mnie nie widział <3 ah <3
    Miłe to jest bardzo :)
    Mi też wczoraj rodzice mówili, że ślicznie wyglądam itp... pewnie dzisiaj u teściów będzie podobnie.
    Chociaż ja zaczynam się czuć jak słonik powoli.

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw czekam z niecierpliwoscia na Twoja wizyte u tego pediatry homeopaty.. Jak bedzie taki super to tez sie wybierzemy do niego juz z mezem jak wroci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 09:39

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie obiecuje ze w styczniu sie tym zajme. I przychodnia i jeszcze pojade do mojego syna pediatry ona jest cudowna, ale zawsze gafala szczepic szczepic szczepic i wlasnie musze z nia pogadac jak to by bylo gdybym nie chciala szczepic. Jak wyskoczy mi z jakims praniem mozgu to coz wieloletnia wspolpraca pojdzie psu w dupe ale jak w miare z sensem zareaguje to sprobuje jeszcze do niej chodzic bo naprawde jest zajebista.

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja sama od lat leczylam syna homeopatia, na szczescie nigdy nic sie nie stalo wiec jestem wielka zwolenniczka tej metody. On przyjmuje tu w Gdansku na Kartuskiej ale nazwiska nie pamietam cholera. Po swietach przypomne sie kolezance z tym namiarem.

Boszzzz jaka ja zorganizowana w tych tematach jestem ostatnio ;-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja zachodniopomorskie :) Blisko Szczecina :)

Gosiak, AsiaSzw, maja35, kafabi lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja w końcu dziś pospałam :D Zaliczyłam jedną pobudkę o 2:30, a potem 7:09 :)

Ja wczoraj nie pojadłam :D Mama mnie pilnowała, bo powiedziała, że nie chce mieć nas na sumieniu i spokojnie spać ;) Ale dziś idziemy do moich rodziców na obiad więc liczę, że sobie pojem barszczyku z uszkami, bo obiecali mi zostawić :D

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1580 1581 1582 1583 1584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ