X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, śniadanko zjedzone, trzeba się szykować ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez po sniadaniu i czas szykowac sie do znajomych, choc najchetniej powylegiwalabym sie w domu! ;) pogoda piekna slonecznie u nas

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro 3cie usg u nas! ale fajnie! moze buziaka maluszek pokaze ;)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaaa jutro??

My tez po sniadaniu. Ja to juz po drugim nawet. Teraz juz zalegam na kanapie i mysle o kawalku sernika :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spóźniona jestem ale dziewczyny Wesołych Świąt Wam życzę;-)

Fedra, Lara 82, megg, Penelope lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry poludnie wita polnoc kraju w pierwszy dzien swiat :)

Niestety u mnie jak na zlosc przyplatal sie katar i bol gardla ale coz jakos trzeba sobie z tym dac rade...

Jeszcze raz wesolych swiat :)

Lara 82, Januszkowa, megg lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    out.php?t=926532_cam00726-1.jpg

Spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia życzy Dorota z Dzidziusiem :)

Lara 82, PatrycjaP, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Penelope, juska19, Fedra lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Ja juz mam 2kg dodatkowe po świętach, zaczynam już pościć, bo brzuch mi zaraz wybuchnie!!
    Jedziemy już do Szczecina, wczoraj spaliła się nam pompa paliwowa i P. musi samochód awaryjnie na gazie odpalać. Wyjątkowo stresująca podróż przed nami.
    Dostałam piekne prezenty, od mojego P łańcuszek ze znaczkiem nieskończoności, mam taka bransoletkę, uwielbiam ten symbol.

Miłego świętowania!! Przed nami 500km!

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że trzeba Was będzie długo nadrabiać a tu nic z tych rzeczy ;)
    My już w domku, u teściów padał cały dzień śnieg i jak wyszliśmy to było wszędzie cudownie biało.
    Oczywiście zachwyty moją osobą nie miały końca ;)
    Teść mi oprócz tego walnął komplement, że mam klasę.
    Objadłam się jak bąk :D teraz laba...
    Jutro się nigdzie nie ruszam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2014, 20:34

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro na 15:00 :)

Sue tez uwielbiam ten symbol

U mnie laba kompletna przez najblizsze dni i tyle zarcia ze gotowac nie trzeba!! :) jeej :)

Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu jak nie wiem dziś, no ale w końcu święta :-)
    Nawet dziewczyny, które zostały w domkach nie piszą. Ja cały dzień leżakuję, czasem tylko wstanę na chwilkę, np odgrzać jedzonko, które dostaliśmy, a jutro jeszcze jedna dostawa :-)

Zastanawiam się cały czas co będzie w poniedziałek, troszkę się boję bo najprawdopodobniej dostanę sterydy na rozwój płuc młodego. Jak zwykle trochę się boję czy mu nie zaszkodzą na coś innego :-)

Znacie kogoś,kto miał i dzidzi po urodzeniu ok ?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Was malutko ;)
    U mnie świąteczne obzarstwo, ciekawe jak na wage po świętach wejde hehe ;)

Jak spędzacie sylwester? Ja że względu na żałobę zostaje w domku, mam zamiar zaprosić rodziców do nas ;)

Wkurzona jestem trochę, bo ludzie już zaczynają wtrącać się w imię dla naszego syna! Niech wkoncu zrozumieją że to nasza decyzja i koniec! Rzucanie głupich tekstów ze skrzywdzimy dziecko itp jest mega drazniace! Przecież imię Jan, Jaś, Jasiek jest normalnym imieniem a nie z kosmosu!

juska19 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Wkurzona jestem trochę, bo ludzie już zaczynają wtrącać się w imię dla naszego syna! Niech wkoncu zrozumieją że to nasza decyzja i koniec! Rzucanie głupich tekstów ze skrzywdzimy dziecko itp jest mega drazniace! Przecież imię Jan, Jaś, Jasiek jest normalnym imieniem a nie z kosmosu!

Hej tu styczniówka nie przejmuj się gadaniem ludzi Jan to bardzo fajne imię i pasuje do każdego etapu życia, ja do samego końca mówię że jeszcze się nie zdecydowałam na imię a jak pytają się nad jakim się zastanawiam to mówię ze Ashley, Annabell lub vivianka są w takim szoku, że nie widzą co odpowiedzieć. A ja patrzę na ich twarz i widzę jak zbierają myśli by coś powiedzieć. Tak naprawdę będzie Alicja. Niestety niektórym się wydaje dużo za dużo. Więc głowa do góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 06:51

Gosiak, Asiaa1201, przedszkolanka:), Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Jak spędzacie sylwester? Ja że względu na żałobę zostaje w domku, mam zamiar zaprosić rodziców do nas ;)

Co za ludzie :/
    Przecież imię Jaś jest piękne i teraz w modzie, nie wiem skąd ludzie mają takie pomysły...
    Nam na szczęście nikt nic nie powiedział na temat Janiny, wszyscy raczej się zachwycają i mówią, że bardzo ładnie. A jak usłyszą cały zestaw - dwa imiona i nazwisko, to mówią łał i że po staropolsku albo, że jak w Potopie i że będzie mała szlachcianka :)
    Więc się Asia niczym nie przejmuj kompletnie. Zawsze możesz powiedzieć, że myśleliście też nad Dezyderym, ale stanęło na Janie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 08:00

Lara 82, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Dzień Dobry :)
    Dziś pospałam z czego się niezmiernie cieszę :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 36 tygodniu ciąży co jest oznaka poczatku 9 miesiscs :D

Gosiak, Asiaa1201, megg, Bietka, Lara 82, Aagnieszkaa, juska19, sebza, Sue, słoneczna 85, Penelope, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)

Cath i wyobraź sobie że jeszcze miesiąc i będziemy tulic swoje małe pociechy ;)

cath lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goosiaczek2 wrote:
    Hej tu styczniówka nie przejmuj się gadaniem ludzi Jan to bardzo fajne imię i pasuje do każdego etapu życia, ja do samego końca mówię że jeszcze się nie zdecydowałam na imię a jak pytają się nad jakim się zastanawiam to mówię ze Ashley, Annabell lub vivianka są w takim szoku, że nie widzą co odpowiedzieć. A ja patrzę na ich twarz i widzę jak zbierają myśli by coś powiedzieć. Tak naprawdę będzie Alicja. Niestety niektórym się wydaje dużo za dużo. Więc głowa do góry :)

Dziękuję Ci bardzo, i też jestem zdania, że to imię "rośnie" razem z dzieckiem - Jaś dla malutkiego, Jasiek dla młodzieńca, Janek dla młodego mężczyzny, a Jan dla starszego mężczyzny, urzekło mnie właśnie tym oraz tym że przekazujemy młodemu imię naszego najkochanszego śp dziadka, który nie doczekał by ujrzeć prawnuka ;(

derii84, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Co za ludzie :/
    Przecież imię Jaś jest piękne i teraz w modzie, nie wiem skąd ludzie mają takie pomysły...
    Nam na szczęście nikt nic nie powiedział na temat Janiny, wszyscy raczej się zachwycają i mówią, że bardzo ładnie. A jak usłyszą cały zestaw - dwa imiona i nazwisko, to mówią łał i że po staropolsku albo, że jak w Potopie i że będzie mała szlachcianka :)
    Więc się Asia niczym nie przejmuj kompletnie. Zawsze możesz powiedzieć, że myśleliście też nad Dezyderym, ale stanęło na Janie :P

Dziękuję Gosia ;) powiem Ci, że najgorsze jest to, ze najbliżsi ludzie są przeciwni, siostra męża, teściowa, babcia męża eh! Mój mąż jest takim luzakiem i odpowiada na takie docinki zawsze typu " no słuchaj zastanawiamy się jeszcze nad Alojzym i Iledefonsem" a oni bledną, a ja z góry powiedziałam że jak się komuś nie podoba to nie musi słuchać ! Przykre ale prawdziwe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 09:17

cath, Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziękuję Gosia ;) powiem Ci, że najgorsze jest to, ze najbliżsi ludzie są przeciwni, siostra męża, teściowa, babcia męża eh! Mój mąż jest takim luzakiem i odpowiada na takie docinki zawsze typu " no słuchaj zastanawiamy się jeszcze nad Alojzym i Iledefonsem" a oni bledną, a ja z góry powiedziałam że jak się komuś nie podoba to nie musi słuchać ! Przykre ale prawdziwe!
    Kochana mojej teściowej bardzo nie podoba się Konstancja. Mojej jednej z babć tez. Bo jak będziemy mowic do małej? Konstancja? Przeciez zdrobnienia nie ma. A ja tłumacze ze po pierwsze nie podoba mi się jak zdrabnia się imiona ja zawsze byłam Katarzyna nie Kasia. A po drugie wydaje mi sie ze jak ktos bedzie miał potrzebę zdrabniania imienia to to wyjdzie w praniu jak bedzie mówić do mojej córci. :)
    Wiec nie przejmuj sie niestety tak jest. Ludzie lubią sie wpierdzielac :)

Asiaa1201, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ