X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, ostatnio na usg pokazał się termin na 17.02, ale mysle, że nie ma co tego brać pod uwagę, bo teraz rożnie dzieci rosną:)
    Wyjdą jak będą gotowe:)

Ja się czuję jeszcze lekko, ale myślę, że w styczniu ciąża da nam popalić.

Mam też nadzieję, że z moją szyjką wszystko ok i będę mogła dalej ćwiczyć, bo inaczej strasznie mnie bolą plecy:/
    Przejechaliśmy wczoraj 550km, myslalam, że umrę!

Od razu pomyślałam o tych z dziewczyn, które muszą leżeć. Wspieram Was mocno, bo to naprawdę potrafi zmęczyć!

Gosiak, Lara 82, sebza, Fedra lubią tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już też jest ciężko,niestety jak tak dalej będzie będę mieć 20 więcej,a już ledwo łażę :-(

Słoneczna,Sue mi te barany przesunęli z 17 lutego na 28!!!!!! Bo.mój skarb jest mniejszy,no cóż nie kazdy musi mieć dziecko 4 kg,a tu takie chore normy :-/

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, te wałeczki fajne, ale mozna coś takiego zrobic z ręczników chyba też:)
    To dobre dla dzieci, które maja problem z ulewaniem, bo nie ma stresu, że się zachłysną.
    I cena też niezła:)

Nam położna na SR mówiła, że dzieci się uspokajają jak mają zasłonięte oczy z boku (wiecie, jak konie maja takie klapki z boku, nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć :) )
    I dobrze jak są czymś tak zwinięte dosyć szczelnie becikiem i rączki przy buzi:)
    Ponoć spokój od razu:)

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na drugie imię damy Oliwia
    Będzie Maja Oliwia
    I ani razu się nie zastanawiałam czy komuś się podoba czy nie. My z mężem nie wyobrażamy sobie dać naszej córce inaczej na imię. Już w gimnazjum wiedziałam, że jak będę w ciąży z córką to na imię będzie miała Maja. A z mężem było już to uzgodnione na początku naszej znajomości heh. Szkoda tylko, że teraz to imię takie popularne, kiedyś było mało spotykane, no ale cóż nie będę z tego powodu zmieniać moich planów
    Słoneczna mój mąż marzy żebym urodziła 8 lutego - w jego urodziny :)
    Dziewczyny macie siebie na fc w znajomych ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 14:25

słoneczna 85, kafabi, Fedra lubią tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Nam położna na SR mówiła, że dzieci się uspokajają jak mają zasłonięte oczy z boku (wiecie, jak konie maja takie klapki z boku, nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć :) )
    I dobrze jak są czymś tak zwinięte dosyć szczelnie becikiem i rączki przy buzi:)
    Ponoć spokój od razu:)
    A dr Karp w książce pisze, że rączki muszą być przy ciałku i ściśle przylegać ;) Będziemy testować ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 90% dajemy drugie imię bedzie Konstancja Łucja. Łucja po mojej ukochanej, szalonej, niesamowitej prababci! Byla taką kobieta która każdy w rodzinie wspomina i mówią ze niesamowita kobieta :)
    Moj mąż kreci nosem na drugie imię. Bo ja mam dwa imiona a on ma jedno :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nudne te święta, dawno się tak nie wynudziłam :/ + standardowo kłótnia z D, bo przecież by się nie obeszło. Tym razem ja rzuciłam fochem i nie idę do teściów dzisiaj, nie interesuje mnie już to, co sobie pomyślą. Mógł ruszyć sam głową zanim coś zrobił i powiedział ;).

U mnie już 11,7kg na plusie.. Zauważyłam, że trochę poszło mi w bicki :/ szkoda tylko, że to masa tłuszczowa, a nie mięśniowa. Dzisiaj od samego rana mam (chyba) skurcze... Brzuch robi się dość regularnie twardy - tak co 30-45min, nie mierzyłam dokladnie, ale to już chyba powoli norma.

Co do facebooka - nie mam żadnej z Was w znajomych, ale jak coś z chęcią dodam :)

Ah, no i oczywiście czytałam Was cały czas, ale weny brak.

Gosiak co do wałeczków - mam je, bo dostałam od koleżanki tak to bym nie kupowała. Dobrze jest położyć dziecko na boku np w rożku i oprzeć plecki o szczebelki łóżeczka czy tam łóżka w zależnosci gdzie będzie spać.

Co do drugiego imienia nie mam pomysłu, absolutnie. Adrianna to długie imie, nazwisko też będzie miała długie więc to drugie imie wypadałoby dać takie maks dwusylabowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 14:31

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, a dałaś teściom list? Jak zareagowali?

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:

A właśnie, co myślicie o czymś takim? http://arus.pl/bezpieczne-waleczki-880.html
    W najszczęśliwszym niemowlęciu w okolicy jako jedną ze składowych szybkiego uspokojenia maluszka jest położenie go na boku - zastanawiałam się jak to zrobić, żeby się nie przekręcił na brzuszek... a tu taki wynalazek.

Mam coś takiego dostać od koleżanki, podobno dobre ale tak do 3 miesiąca potem już dzidzi ruchliwe i nie chce tak sztywno w tym leżeć no chyba, że śpi.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Angelcia, a dałaś teściom list? Jak zareagowali?
    Właśnie, chciałam o to samo zapytać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas na 2 po mężu, dlatego tak się wahamy cały czas czy ma być Tomasz czy Piotr. Mąż się śmieje, że Piotr i można delikatesy otwierać :-)

Ale tak naprawdę to nadal nie wiemy jak będzie miał nasz synuś na pierwsze imię, drugie na pewno po tatusiu :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ponawiam pytanie o sterydy na płucka, kto miał i jak się nazywały i jak się czułyście ? A może ktoś miał w poprzedniej ciąży?

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A ja ponawiam pytanie o sterydy na płucka, kto miał i jak się nazywały i jak się czułyście ? A może ktoś miał w poprzedniej ciąży?

ja mialam w szpitalu podany Celeston w dwoch iniekcjach.
    normalnie sie czulam- nie odczulam zadnych zmian.

wiem, ze podaja tez dexaven w iniekcjach.

Lara, nie widzalam wczesniej, ze pytasz.

a masz miec podane??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 14:59

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, nie wiem czy Słoneczna dostała w szpitalu sterydy, pewnie jak zajrzy, to napisze.
    No i Mistrzyni chyba dostała.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Słoneczna napisała :)

słoneczna 85, Lara 82 lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musialam przeoczyc gdzies,
    ostatnio sie klade i zasypiam.

juz mam 11kg na plusie od wagi wyjsciowej. ( nie liczac straty wagi przy wymiotowaniu)

mam bardzo duzy brzuch- chyba teraz tak wyskoczyl.

ciekawe jaka waga bedzie 8 stycznia.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja i pozdrawiam z pracy. Jechalam w mieciutkich, cieplutkich kapciach, ktore dostalam od szwagierki, bo juz w nic innego stop nie wcisne :[[[ Zla jestem okropnie z tego powodu. Zadzwonilam do lekarza. Sekretarka przeloczyla mnie na slepo do pielegniarki, a tam oczywiscie nikt nie odebral i musialam zostawic wiadomosc. Moge sie zalozyc, ze nie oddzwonia i bede musiala znowu wisiec na linii przez 7 minut, zeby ktokolwiek sie odezwal.

Chcialam zrobic lazanki, zebysmy nie jechali do szwagierki z pustymi rekami (oprocz prezentow), nawet skladniki kupilismy. Ale jak dojechalismy w srode do domu, to padlam :( U siostry mojego meza polezalam troche na kanapie z nogami do gory, ale co to dalo? - Nic. Jesc tez duzo nie zjadlam, bo mam wrazenie, ze bobo mi na zoladek naciska i po malej miseczce zupy i jednym plasterku swiatecznej szynki oddychac juz nie moglam przy tym stole.
    Aha, no i oczywiscie wygladam jak wieloryb. Wszyscy byli w szoku jak mi brzuch urosl przez ostatni miesiac!

Tak czy siak jestem szczesliwa. Maz mi zrobil wspanialy prezent. Dostalam odkurzacz, o jakim marzylam. Smiejcie sie smiejcie, ale ja przez trzy lata musialam walczyc z taka kretynska, nieporeczna, ciezka kobyla, bo w Ameryce trzeba kurde pchac przed soba caly odkurzacz wzrostu prawie, ze mojego zamiast samej rury z koncowka ssaca LOL

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 15:16

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue i Gosiak wg teściowej to on ma prace, ja się czepiam, co ja chce, pewnie nie jestem lepsza i w ogóle czułam się jakbym miała stamtąd w tym momencie wyjść :) Co w tym złego, że Dawidek sobie pośpi w ciągu dnia, to pewnie ja jestem tak zajebiście mało rozrywkowa i go nudzę... Ah, niedobra ja... Po raz kolejny wyszłam na idiotkę :) a przynajmniej tak się poczułam, ale u nich w domu to standardzik, trzeba bronić swoje Bąki! Myślała, że jak da mi 50zł na gwiazdkę to ją po stopach będę całować, sory, ale nie wzięłam nawet tego papierka, nie będę się ślinić na 50zł i czekoladę z orzechami, niech je lepiej spożytkuje - da któremuś synusiowi, czy coś.

Szkoda tylko, że ja w 8 miesiącu ciązy dymam z psem dwa razy dziennie i to w największy wypizg o 17 i 21:30 na spacery po 35-60min nie zważywszy na to czy leje, wieje i sypie.. A on? Wyszedł z psem na 8 minut na dwór twierdząc, że ja mu powiedziałam, że ma nie iść z nim do parku (finał, finałów jest taki, że powiedziałam, by go nie puszczał ze smyczy)... Ja tam nie mam nic do tego że jestem w zaawansowanej ciązy i chodzę z Psem, bo to mój pies i mój obowiązek, ale wiecie.. mogloby mu sie chociaż troszke mnie żal zrobić, że z nim ide jak jest ciemno, zimno i w ogóle.. A tu zero reakcji, wracam a on śpi, je, ogląda tv i przecież nic sie nie dzieje..

Najbardziej boli mnie ta bezradność z mojej strony.. co z tego, że dam mu w pysk jak powie coś głupiego? Co mi to da, że mu odpyskuje czy po raz setny powiem, że ma wypier****? AAAA... nie bede juz wiecej tego komentowac, bo znowu łzy same lecą, a przecież miałam być silna i się nie dać...

Lara zapytaj o te sterydy na Styczniówkach, bo tam jest więcej tych dziewczyn i one na pewno Ci powiedzą co i jak. Trzymaj się :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Słoneczna od tego poniedziałku mam leżeć i odpoczywać, dostałam luteinę dopochwowo 2xdz. no-spę 3xdz (tu oszukuję i jem 2xdz.) i oprócz Magne B6max jeszcze 1xAspargin. Jeśli w następny poniedz. szyjka dalej poleci to zostaję na sterydy bo już Pessara się nie zakłada. Jest jeszcze szyjka szczelnie zamknięta i w zależności od pomiaru miała 2,2 do 2,63 więc nie jest jakoś źle bo może to być zwykła moja fizjologia i dociągnę do 40 tyg., no ale nie wiadomo.

A pomimo, że to wszystko biorę to i tak mi się brzuch spina, ale mnie to naprawdę nic nie boli. Choć młody ostatnio jest bardzo spokojny, no zobaczymy w poniedziałek.

Ale czuję się tak źle z tym, że moje ciało jest takie do niczego i że muszę te wszystkie specyfiki brać. Wiem, wiem nie ja jedna, ale tak mi ciężko się z tym pogodzić, że jedni mogą szaleć, a ja od początku na L4 odpoczywam, a i tak jest jak jest.:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 15:38

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja biore nospe 3 razy ( nie oszukuje:))

magne b6 3 razy
    luteine 100 mg rano i wieczorem

dziecko moze tak naciska, ja jestem nieduza wiec pewnie dlatego.

i teraz chyba naciska na pecherz bo w nocy wstaje co 2 h.

a i steryd jest w tylek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 15:36

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ