Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Podobno liczy się najbardziej termin z pierwszego USG, potem z miesiączki, te terminy z późniejszych USG nie mają większego znaczenia, bo każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Tak mi mówiła moja ginekolog i wielu dzieciatych znajomych również.
derii84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To mocno smaruj!!
Cały czas natłuszczaj!
Lara, u mnie termin cały czas był równo z terminem OM - 14.02, ostatnio tylko na usg pokazał sie termin 17.02.
Ponoc nie ma sie co sugerować tymi terminami, tylko tym pierwszym, z pierwszego usg.Gosiak, angelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny weszłam na styczniówki i się załamałam - dziewczyna urodziła synka i zmarł po 3h
... Czytając jej historię to małemu nie zamknął się prawdopodobnie brzuszek i miał wątrobę/jelita poza powłokami. Na amniopunkcji wyszło, że jest zdrowy... I odszedł
Bardzo mi przykro i nie wiem co powiedzieć...
-
Lara, jak czytam opisy Twojego samopoczucia, to dokładnie jakbym o sobie czytała. Tyle tylko, że ja nie mam jakoś często twardnień, ale jak mam, to od razu z jakimś takim dziwnym naciskiem na krocze albo.. odbyt. Dziwne to jest strasznie, no ale pewnie młody jest ściskany i tak to się czuje..
Katiś, też się przygotowujesz na wcześniejszy poród? U mnie nawet lekarze mówią, że mam zielone światło od 1.01 i żeby już wyluzować, bo nic złego się nie stanie. Oczywiście dodają zawsze, że jak wyluzuję, to jeszcze trochę ponoszę, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć.
Jeśli chodzi o rozstępy, to współczuję. Ja niestety mam skłonność do rozstępów i mam kilka na piersiach i na bokach brzucha z okresu dojrzewania, na szczęście są mało widoczne. Przez ciążę używam bio oilu, chociaż większość z Was pisała,że przereklamowany i są lepsze, no ale u mnie się sprawdził w 100%. Nic nie wyskoczyło, co mnie niezmiennie zdumiewa, bo jakoś szczególnie regularnie się nie smarowałam. Zamierzam mocniej się smarować po porodzie, bo wiem, że wtedy też może coś wyskoczyć, jak brzuch się będzie wchłaniał.. -
Nie dostawalam lekow oslonowych. Tu probiotyki nie maja zastosowania. To tylko 2 zastrzyki- jakby wiecej to moznaby chronic watrobe ale tak to nie.
Co do rozstepow Angelcia ja mam po boku ponizej linii majtek-zaczynaja sie i tez natluszczam mocno ale na brzuchu nic i mam nadzieje ze tak zostanie.
Na styczniowki nie wchodze zeby nie miec czarnych mysli;(
Amniopunkcja nie wykryje tego- tak mi sie wydaje. Predzej usg -
Lara moja gin powiedziała że skrocila się o 30%. Wcześniej nic się nie skracalo więc stwierdziła że musiałam poszaleć. Jestem drobnej budowy a Pola już ciężka dlatego powiedziała że lepiej żebym polezala, żeby dalej się nie skracala w sensie żebym nie urodziła w grudniu. Jak dluzej chodzę to brzuch twardnieje i czuję że Pola napiera główka. Aa no i gin badając mnie czuła już ze główka jest nisko.Pola
Hania -
słoneczna 85 wrote:Na styczniowki nie wchodze zeby nie miec czarnych mysli;(
Amniopunkcja nie wykryje tego- tak mi sie wydaje. Predzej usg
Racja, lepiej nie wchodzić i nie czytać. U nas MUSI być wszystko dobrze, nie ma innej opcji.