X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno liczy się najbardziej termin z pierwszego USG, potem z miesiączki, te terminy z późniejszych USG nie mają większego znaczenia, bo każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Tak mi mówiła moja ginekolog i wielu dzieciatych znajomych również.

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to rozstępy, odcisniete ubrania mam w innym miejscu i mają kolor skóry, a to jest sino-fioletowe i jeszcze tak jakby dopiero miała ta skóra pęknąć :( Niby nic, bo na boku, póki co małe i w ogóle.. Kurde ja tego nie chce!

• Sue Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mocno smaruj!!
    Cały czas natłuszczaj!

Lara, u mnie termin cały czas był równo z terminem OM - 14.02, ostatnio tylko na usg pokazał sie termin 17.02.
    Ponoc nie ma sie co sugerować tymi terminami, tylko tym pierwszym, z pierwszego usg.

Gosiak, angelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weszłam na styczniówki i się załamałam - dziewczyna urodziła synka i zmarł po 3h :( ... Czytając jej historię to małemu nie zamknął się prawdopodobnie brzuszek i miał wątrobę/jelita poza powłokami. Na amniopunkcji wyszło, że jest zdrowy... I odszedł :( Bardzo mi przykro i nie wiem co powiedzieć...

• sebza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, jak czytam opisy Twojego samopoczucia, to dokładnie jakbym o sobie czytała. Tyle tylko, że ja nie mam jakoś często twardnień, ale jak mam, to od razu z jakimś takim dziwnym naciskiem na krocze albo.. odbyt. Dziwne to jest strasznie, no ale pewnie młody jest ściskany i tak to się czuje..

Katiś, też się przygotowujesz na wcześniejszy poród? U mnie nawet lekarze mówią, że mam zielone światło od 1.01 i żeby już wyluzować, bo nic złego się nie stanie. Oczywiście dodają zawsze, że jak wyluzuję, to jeszcze trochę ponoszę, ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć.

Jeśli chodzi o rozstępy, to współczuję. Ja niestety mam skłonność do rozstępów i mam kilka na piersiach i na bokach brzucha z okresu dojrzewania, na szczęście są mało widoczne. Przez ciążę używam bio oilu, chociaż większość z Was pisała,że przereklamowany i są lepsze, no ale u mnie się sprawdził w 100%. Nic nie wyskoczyło, co mnie niezmiennie zdumiewa, bo jakoś szczególnie regularnie się nie smarowałam. Zamierzam mocniej się smarować po porodzie, bo wiem, że wtedy też może coś wyskoczyć, jak brzuch się będzie wchłaniał..

atdci09k89ytpjkc.png
  • asia888 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=fbnmvS-lRAk
    dziewczyny nasze Swieta za rok :)

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu też to przeczytałam :-) naprawę straszne.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właściwie używam oliwki Babydream dla mam po kąpieli bo najszybciej mi z nią idzie i też jest ok na razie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza tak. Czekam tylko na styczeń i wrzucam na luz. Oczywiście lepiej żebym urodziła pod koniec stycznia, ale jak już będzie ten 2015 to odetchne :)

sebza lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebza to ja też mam ten ucisk na krocze wtedy właśnie na pęcherz. Staram się wtedy tylko nie zaciskać bardziej mięśni tam na dole, żeby się z tym nie silić i nie nadwyrężać bardziej.

sebza lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś a tobie coś więcej powiedział gin o szyjce czy tylko tak rzucił, abyś odpoczywała.

relge6yd3cl8y0me.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, dokładnie. Zobaczymy jak będzie. Ścigać się nie będę, ale coś czuję, że u mnie to już naprawdę niedługo..
    A póki co jeszcze tylko 5 dni :D

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

atdci09k89ytpjkc.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostawalam lekow oslonowych. Tu probiotyki nie maja zastosowania. To tylko 2 zastrzyki- jakby wiecej to moznaby chronic watrobe ale tak to nie.

Co do rozstepow Angelcia ja mam po boku ponizej linii majtek-zaczynaja sie i tez natluszczam mocno ale na brzuchu nic i mam nadzieje ze tak zostanie.
    Na styczniowki nie wchodze zeby nie miec czarnych mysli;(
    Amniopunkcja nie wykryje tego- tak mi sie wydaje. Predzej usg

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, ja też nie czytam i nie wchodze na inne wątki. Wolę się nie stresować.
    Ale dziewczyny mi żal, bo to straszna tragedia.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozne rzeczy sie zdarzaja w zyciu ale dlaczego u nas ma sie cos przytrafic?
    Ja mysle ze juz tyle mi sie przytafilo w tej ciazy, ze zasluguje na dobry porod i zdrowe dziecko

Gosiak, Sue, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara moja gin powiedziała że skrocila się o 30%. Wcześniej nic się nie skracalo więc stwierdziła że musiałam poszaleć. Jestem drobnej budowy a Pola już ciężka dlatego powiedziała że lepiej żebym polezala, żeby dalej się nie skracala w sensie żebym nie urodziła w grudniu. Jak dluzej chodzę to brzuch twardnieje i czuję że Pola napiera główka. Aa no i gin badając mnie czuła już ze główka jest nisko.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Na styczniowki nie wchodze zeby nie miec czarnych mysli;(
    Amniopunkcja nie wykryje tego- tak mi sie wydaje. Predzej usg
    No, ale skoro było wskazanie do amniopunkcji, to znaczy, że już było podejrzenie jakichś poważnych nieprawidłowości.
    Racja, lepiej nie wchodzić i nie czytać. U nas MUSI być wszystko dobrze, nie ma innej opcji.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byc moze byly nieprawidlowosci, moze.
    Straszne.
    Swoja droga- ciekawe kto u nas pierwszy urodzi?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Gosiak i Słoneczna!! Ja nie biorę innej opcji pod uwagę!!
    Wszystko będzie dobrze.

Ja dzisiaj się czuję jakby mnie ktoś w łeb zdzielił czymś. Jakaś taka śnięta ryba jestem:/

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja dzisiaj się czuję jakby mnie ktoś w łeb zdzielił czymś. Jakaś taka śnięta ryba jestem:/
    Podejrzewam, że to przez długą podróż autem. Ja po 120km byłam zmęczona.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1585 1586 1587 1588 1589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ