Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Już nie mówię o chodzeniu, za każdym razem jak wstaję tak mnie brzuch w dół ciągnie, że iść nie mogę bo boję się, że mi coś dołem wyleci. Już nie mówię ostatnio o 2 jak idę to dopiero się boję czy urodzę na WC, takie dziwne uczucie.
AAAAA tak mi jakoś smutno.
Dobrze, że mamuś dziś obiad podała przez brata bo jadą do babci więc sami nie mogą i w niedzielę też obiecała to chociaż coś dobrego zjemy i nie trzeba robić, no bo nie ma nawet gdzie kupić. No, a mój mąż jest kochany i wszystko zrobi no ale gotować nie potrafi i nic nie poradzimy. Tylko pizze robi zjawiskową, no ale nie da się jej jeść cały czas.
Chyba leżąca deprecha mnie łapie. -
wczoraj ogladalam 12 odcinek porodow na ipli.
Jak ta babka jeczala i stekala, plakala.
Moj maz ogladal ze mna i mowi, ze nie wie czy da rade ze mna pojsc!
zdolowalam sie tylko.
teraz to chyba wole cesarke!
Boze juz sama nie wiem!!!!!
zaczynam myslec
-
A te komentarze odnosnie imion dla dzieci sa zupelnie nie na miejscu. Jan jest najnormalniejszym imieniem jakie mozna sobie wyobrazic i wystepuje na calym swiecie. Lucja wedlug mnie jest pieknym i dostojnym imieniem, a co najlepsze krotkim (osobiscie gustuje w krotkich imionach). Zreszta jakie by nie byly, takie a nie inne rodzice wybrali i nikomu nic do tego. Jedna z moich najlepszych przyjaciolek nadala swojemu synkowi takie imie, ktore mi przez gardlo nie przejdzie. Dla mnie jest przeokropne, ale przeciez jej tego nie powiem, bo to jej pierworodne dziecko. Tak je nazwali i tak bedzie. Ich dziecko, nie moje ;] Ja przeciez tez nie bede sie ogladac na innych czy moj wybor sie podoba czy nie ;]
Gosiak interesujace te walki. Nigdy wczesniej czegos takiego nie widzialam.Fedra lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Lara 82 wrote:A ja ponawiam pytanie o sterydy na płucka, kto miał i jak się nazywały i jak się czułyście ? A może ktoś miał w poprzedniej ciąży?
Ja miałam podane sterydy w poprzedniej ciąży około 26 tygodnia. Niestety nie pamiętam jakie, czułam się najzupełniej normalnie. Dziecko urodziłam po terminiei wszystko z nim ok
Ja dostałam cukrzycy ciążowej, gdzieś wyczytałam że to może być po sterydach, ale wątpie, bo to jakieś tam raczej niepotwierdzone informacje.
-
Cześć mamuśki. Czy Wy też takie obżarte
? Dziś jest cudowny dzień. Leżę na kanapie przed tv i jem
co do opuchlizny to zauważyłam, że moje palce to parowki. Aaa i wszyscy zauważyli ze brzuch mi opadł. Z utęsknieniem czekam na styczeń i mogę rodzić, bo ciężko mi się już oddycha, o chodzeniu już nie wspomnę.
Gosiak, sebza, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Witam sie po wizycie
ostatnie usg za mna
wszystko ok maluch wazy 2055 wiec pulpecik chyba
szyjka regularnie sie skraca, ale nadal dluga, teraz ma 3,3 ostatnio miala 3,7 ale lekarz mowi ze to normalne i zeby wogle sie tym nie przejmowac
a skurcze i twardnienia mam codziennie
nie dostalam zdjeciamaly jak zwykle buzi nie chcial pokazac, nawet z profilu..
odwrocony tylem i nic sie nie dalo zrobic, mimo ze lekarka wymachiwala brzuchem na wszystkie strony
takze buziaka zobaczymy dopiero po porodzie taki uparciuchLara 82, Patrycja20, Sue, sebza, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLara bodziaki są super, jedna dziewczyna (Ag... ze styczniówek) dodała zdjęcie swojego synka w nich
Nasta no pewnie, mnie też to chodzi po głowie, ale finansowo jestem uziemiona póki co, bo nie pracuję (defacto to psie pieniądze od niego mam więc jedno z drugim się gryzie no, ale ok), rozwód po 4 miesiącach od ślubu mnie bardzo boli + brak pieniędzy na rozprawę, ewentualnego adwokata robi też swoje także... Muszę póki co ściskać poślady i zaciskać zębiska.
Asiu najważniejsze, ze u Ciebie i Maluszka wszystko w porządku. Zdjęcia z USG nie oddają w żadnym przypadku uroku naszych skarbeczków!
Co do obżerstwa to jestem pełna jak beczka, ale zjadłabym śledzia i jajo z majonezem! Może po spacerku z moim Myszkiem, bo póki co to nie mam gdzie tego zmieścić, chyba, że do kieszeni.asia888, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA żeby kuźwa bylo wszystkiego mało to mam super prezent na święta - pojawiajace się rozstępy. NOSZ KUR**!
Dla śmiechu to tylko na lewym boku, pewnie mnie wysypie całą... Cholera a już się tak cieszyłam, że nie będe tygrysem.. Teraz to już na pewno znajdę sobie tego "przystojniaka" ...
http://www.iv.pl/images/94740915460658267122.png
Na zdjęciu jeszcze tego nie widać, ale na żywo wygląda jakby mnie ktoś co najmniej szczypał! Takie fioletowe paski na około 1cm, a pewnie urosną... Nic tylko siąść i w tym momencie płakać.. Jak się dzieje to wszystko na raz. -
Nasta, a Ty miałaś te sterydy?
i myślisz, że trzeba coś osłonowo, to są 2 zastrzyki domięśniowo. Ciekawe, które podają tam gdzie ja jadę, bo wyczytałam, że ten Celeston najlepszy.
Co do cukrzycy to nie wiem, ale wyczytałam, że dlatego idzie się do szpitala bo mogą być chwilowe wahania glukozy po nich i powinno się pobrać krew i sprawdzić. -
nick nieaktualny
-
Angelcia, no to rzeczywiscie ciężka sytuacja, bo gdyby jego mama widziała, że źle robi, to może by mu do rozsądku przemówiła. A tak, jak ona nic nie widzi, to on tym bardziej.
Przykro mi, że masz takie święta, ja z taki mężem też bym się rozwiodła. Im szybciej tym lepiej.
A co do rozstepow, to nie odcisnęło Ci się ubranie? Bo tak mi to wygląda. Ja też rozpaczalam, a okazało się, że się drapnęłam i odcisnęła mi się piżamka.
Zrób sobie peeling, polej brzuch zimnym prysznicem i nasmaruj mocno. Może to nie rozstępy!