Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia1201trzeba się pogodzić z tym, że każdemu nie dopasujemy. Jednym będzie się podobać innym nie. No ale na szczęście to my jesteśmy tzw. będziemy rodzicami i to nam najbardziej dane imię ma odpowiadać. Inni się przyzwyczają zobaczysz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 09:54
Asiaa1201 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w świąteczny poranek
Mam nadzieję,że wszystkie najedzone na cały rok w ktòrym.będziemy to zrzucać
Asiu muszę też skomentować,co dla mnie jest szokiem bo Jaś to normalne imię i to jeszcze jak po dziadku! U nas jest Pola no i wyobraź sobie co ja miałam...szwagier-jak?? Do Polo będzie chodzić? (dodam że sam ma imiona dzieci ktòre nikomu się nie podobają) Kuzyn-ale będą się z niej śmiać przecież no i moi rodzice też kręcili nosem..a teraz? My zwracamy się do brzucha itp.po imieniu i temat ucichł,wiadomo że nie zmienimy tylko dlatego że ktoś ma inne gustakażdy normalnie już używa imienia a szumu było co nie miara no i po co? By rodzicòw przyszłych denerwować? Ludzie są dziwni...:p
No a tak w ogôle to miłego i zimowego dnia bo ma sypać dzisiajAsiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość
-
Asiu Jan to przepiękne imię i niech się wszyscy ugryzą w nos, Janina i Konstancja również piękne. No mam nadzieję, że nikogo nie urażę, ale ja np. nie przepadam za takimi super nowymi imionami np. Milan, Viwien itd. Ale daleka jestem od krytykowania ludzkich wyborów tak po prostu nie wolno.
Asiaa1201, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
No i Ja się witam w świąteczny poranek, pospałam dziś, że szok. Poszłam spać ok. 23.30, dopiero ok. 6 wstałam do WC. i potem znowu do łóżeczka i tak do teraz
U nas -2 stopnie i wszędzie biało pięknie pada śnieg
Oby nie za dużo.megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za tę pozytywy z Waszej strony! ;* jesteście kochane ;**
Moje dziecko dostanie normalne imię! Czy się komuś podoba czy nie! Będę stanowcza! Ponieważ nikt mi nie będzie mieszał w moim życiu, a jak się nie podoba to i tak będą musieli się z tym pogodzić bo ja zdania nie zmienie!Goosiaczek2, derii84, Gosiak, Lara 82, megg, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dzisiaj pospalismy....w końcu
Co do imion,Jan....moja psiapsiola ma synka Jana,tzn teraz Jasia i jest z niego taki slodziak ze ho ho,z resztą dla.mnie to jest imię,jak każde inne. Rodzice mają prawo wybrać sobie jakie chcą
Osobiście mam sentyment do tego imienia jak i do Janinki(wszystkie Jany,jakich znam to dobrzy mężczyzni,a Janina to śp moja babcia,która znam tylko ze zdj).
Konstatacja brzmi szlachetnie i nie jest to imię,które powinno wywoływać negatywne emocje.
U mnie rodzice i teściowie zdziwieni,ze Olaf będzie,dlatego ze mówiłam o Hubercie,niestety z mężem nie doszliśmy do porozumienia z tym imieniem,więc odpuściłam. A ze mężowi i synowi "siadlo" imię Olaf to i tak zostało.
Znajomym się nie podoba i nie przejmuje się tym,w końcu to jest nasze dziecko i reszta się nie liczy
Śmieje się teraz,ze na.porodowce mogą powiedzieć ze gratulują dziewczynki....wtedy będziemy w szoku hi hiGosiak, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość
-
Jejku jak mozna wogole krytykowac imie wybrane przez rodzicow ..Wybralyscie piekne imiona Jas ,Jan jest sliznym imieniem sama myslalam czy nie dac synkowi tak na imie .
U nas ma byc Adas rodzinie sie podoba ale znajomi patrza Adas przeciez mieszkanie w ie wie moze inne imie ale jestesmy polakami wiec wydaje mi sie ze imie wybrane jest dobrze zreszta nasze dzieci maja polskie imiona wiec dla mnie jest bombaDla dziewczynki miala byc Marysia ale te imie wzbudzilo tyle nagatywnych wypowiedzi ze bylam w szoku ale TO NASZE DZIECI I NIECH LUDZIE DECYDUJA ZA SIEBIE A NIE ZA NAS DO JASNEJ CIASNEJ
Gosiak, derii84, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Cisza tu jak nie wiem dziś, no ale w końcu święta
Nawet dziewczyny, które zostały w domkach nie piszą.
Ale czytająPrzynajmniej ja. Święta prawie minęły, wcale nie było tak źle, jak myślałam, że będzie. Z mężem daliśmy radę. Ba, nawet skroiłam całą sałatkę jarzynową na leżąco
Nie, nie pytajcie jak to zrobiłam
Najważniejsze, że Maks jest w brzuchu (chociaż mam wrażenie, że cholernie nisko). W poniedziałek wizyta, więc zobaczymy ile waży i jak się trzyma szyjka, a od 1.01 mogę rodzić. Wiadomo, że bym chciała jeszcze chociaż do połowy stycznia dociągnąć, ale już jest mi tak ciężko i momentami boleśnie, że miewam dość.
No ale wiem, że nie tylko ja, bo Wy też czasem wspominacie, że miewacie dość.
Jeśli chodzi o imię, to u nas nikt nie krytykował, ale padały teksty "a może lepsze takie..". No i że Maks to psiaczek. Ja już mówiłam - trudno, ktoś nazwał swojego psiaka Maks, a ja kiedyś nazwałam swojego kota Leon, a chomika Filip...
Na szczęście w Szwajcarii nie ma psiaków MaksówA wszyscy mówią,że Maksymilian to ładne imię.
Ale.... całe życie planowaliśmy "ustrzelić" dziewczynkęNo i od zawsze mówiliśmy, że Pola. I tutaj niestety był większy problem... Wszyscy się śmiali i wymyślali jakieś głupoty, a później się okazywało,że u połowy znajomych się Pola urodziła... Chamstwo
Gosiak, Sue, przedszkolanka:), Lara 82, megg, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sebza ja Cię rozumiem z bólami, noszę już 4,5 kg dzieci plus dwa worki, dwa łożyska i czasami to już płacze z bólu... Codziennie mam po kilkanaście skurczy i nospy biorę po 6 tabl dziennie, aby tylko wytrwać do stycznia. Dziś to i paracetamolem się ratowalam bo na dole brzucha ból jak na okres. Ehhh... Jeszcze tydzień, góra dwa.
A z imionami nigdy nie dogodzisz... U nas na Franciszka też był sprzeciw, a teraz ze Ola i Maja osobno ładnie, ale razem nie pasuje do blizniaczek. Najlepiej Maja i KajaA ja wiem jak jest u szwagierki - Szymek i Tymek myli się okropnie i nigdy nie wiadomo do kogo się wola. Dlatego nie chciałam podobnie brzmiacych imion.
derii84, sebza, megg, Asiaa1201, Lara 82, Laurka, Aagnieszkaa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Z imieniem to nie ma co sie przejmowac ze zdaniem innych, przeciez kazdy ma inny gust...
U nie z imieniem Jan jest odwrotna historia!
tato na sile probuje mi to imie wcisnac, bo tak sobie wymyslil ze jego wnuk to bedzie Jan, i zawsze jak rozmawiamy pyta co u Janka. Denerwuje mnie to strasznie bo u nas bedzie Gabriel, a nie Jan, ale nic do niego nie dociera i mowi ze dla niego to jest Janek..... Bardzo mnie drazni ze ludzie tak wtracaja sie w nie swoje wybory i komentuja.
Nic niemam przeciwko imieniu Jan, ladne imie, ale niestety po francusku brzmi okropnie (żę) i nie ma opcji zebym nadala to imie dla syna zyjac w tym kraju
takze Asiu nie przejmuj sie wszystkim nie dogodzisz patrz co Wam sie podoba a inni niech zajma sie nazywaniem swoich dzieci a nie cudzychWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 11:20
Sue, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny:)
Asiu, Jan to piękne imię! I jeszcze dla Ciebie ma ważne znaczenie. Ty jesteś mamą i to Ty wybierasz imię swojego dziecka. Inni mieli szansę przy okazji narodzin swoich dzieci.
Mnie mama mowila, że jej wybory co do imion zostały tak przez jej mamę skrytykowane, że jej wręcz imiona obrzydzała!!
U nas jak mówimy, że będzie Tomasz, to rodzina się cieszy, bo wiedzą, że imię będzie po chrzestnym i dziadku, a znajomi mówią "wow, dawno nie słyszeliśmy, żeby ktoś nazwał tak dziecka, a to takie fajne imię".
Pewnie ktoś sobie coś pomyślał, ale nawet jakby skrytykował, to miałabym to gdzieś.
Dobrze, że te "stare" imiona wracają, bo niektórzy ludzie nazywają dzieci np Dżessika:)Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość
-
A moja teściowa wczoraj wypaliła, że będzie na Janeczkę mówiła Helenka (bo sama jest Helena) - mała będzie tak miała na drugie. W ogóle nie podjęliśmy tematu, ale niech tylko spróbuje... Będziemy wtedy dużo rzadziej przyjeżdżać
asia888, derii84, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
-
Zawsze mnie to zastanawia, że inni tak się lubią wtrącać w życie innych - od ślubu, przez nazwanie i wychowywanie dzieci. Wszyscy tacy mądrzy są
Wczoraj moja teściowa pokazała mi zdjecia mojego P. jak był niemowlaczkiem;) śliczny chłopczyk z niego był
My drugie dajemy po moim tacie:)Asiaa1201, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
No leci, aby nowy rok zaczac to juz odetchniemy;)
Sue a wg usg przesuwa Ci sie termin do przodu? Bo mi po 12 tyg przesunal sie na 8 lutego, potem 10 a ostatnio na 12 luty. Aby do 25 stycznia to juz bedzie donoszona ciaza:)
Teraz tyje bo malo chodze i bede jak slonik niedlugoWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2014, 14:52
-
Dobra, zamówienie w Gemini przygotowane, z HubiWorld też.
Materacyk z klinem jedzie.
Zostają kocyki, pieluchy eko jednorazowe, koszule z italian fashion, staniki do karmienia.
I to chyba będzie wszystko... ale numer
A właśnie, co myślicie o czymś takim? http://arus.pl/bezpieczne-waleczki-880.html
W najszczęśliwszym niemowlęciu w okolicy jako jedną ze składowych szybkiego uspokojenia maluszka jest położenie go na boku - zastanawiałam się jak to zrobić, żeby się nie przekręcił na brzuszek... a tu taki wynalazek.