X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, wróciłam z targu. Niby tylko w mięsnym byłam i w warzywniaku i w jednym odzieżowym. A zmęczona jestem na maksa!

Za to kupiłam kuraka i szponder na rosół! I włoszczyznę. Będę gotować :D Jupi!!!

Sobie kupiłam jeszcze jedną koszulę, ale na prosto rozpinaną. W sumie mam 3, myślę, że syknie, jak coś mąż albo mama mi dokupią ;)

Mamie kupiłam bluzkę na krótki rękaw i babci bluzkę na długi rękaw (to będę miała na dzień babci dla niej).

I odebrałam z poczty ręczniki jednorazowe i pieluszki flanelowe i te polecane przegródki na rajstopy, wzięłam jedne dla siebie, jedno dla Brzuszkowego :)

W ten sposób jestem spakowana do szpitala na wszelki wypadek! Nie sądziłam, że mi się uda :D Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam.

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja też czekam na kupony. Ale się nie doczekałam i zrobiłam zamówienia, bo doszłam do wniosku, że jest coraz ciężej i nie warta gra świeczki, ale jak w końcu będą, to na pewno wykorzystam jeszcze ;)

Angelcia, chipsy i colę jadam i piję rzadko, w ciąży jeszcze rzadziej. Ale dziś sobie nie odmówię. Ciasta i słodycze się nam przez święta przejadły. Może tylko dziś upiekę sernik, jak Poślubiony wyrazi chęć :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wrzucaj.net/images/2014/12/31/zyczenia.jpg

cath, słoneczna 85, Pia Gizela, derii84, angelcia, Sue, Bietka, megg, Patrycja20, AsiaSzw, kasia_1988, Penelope, Laurka, Lara 82, Fedra, Angélique89 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    http://wrzucaj.net/images/2014/12/31/zyczenia.jpg
    Ja to na święta wysylalam znajomym :)

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zycze Wam lekkich porodow i zdrowych dzieciaczkow;) grzecznych!!!!
    Ja bym chciala szybko urodzic synka o czarnych wloskach;)

Gosiak, Patrycja20, Asiaa1201, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam ze sklepu,slubny denerwowal mnie strasznie,bo on jest skąpy,urok pana z ekonomicznym wykształceniem. Dobija mnie to,tym bardziej,ze mamy wspólne konto :-/ po Nowym Roku to zmienię:-)
    No ale fajerwerki kupione,zakupy zrobione i teraz relaksu,bo zupka postawiona :-D

Korzystając z okazji chcę Wam życzyć wspaniałego roku 2015,spokojnych i lekkich porodów,oczywiście w terminach :-) a przede wszystkim zdrowia dla dzieciaków,naszych rodzin i wytrwałości w ciężkich chwilach :-D

Gosiak, Pia Gizela, Bietka, megg, Patrycja20, kasia_1988, Penelope, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis miałam głupie sny. Byłam juz na porodowce, juz mieli ktg podpisać ale zrobiłam aferę bo nie było mojego doktorka :D
    My dzis romantycznie we dwoje w domku. A właściwie we troje.
    Kolacje zrobię, jakieś przekąski postawie i juz. Poczekamy do północy i pójdziemy spać.

Życzę Wam lekkich i miłych porodów, zdrowych, ślicznych i grzecznych dzieciaczków i dużo wsparcia najbliższych.
    Najlepszego na Nowy 2015 rok!

Pia Gizela, derii84, megg, Patrycja20, kasia_1988, Penelope, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja założyłam, że przytyje 12 kg:) w pewnym momencie zaczęłam się obawiać, że się uda, ale poki co waże 63,5kg, zaczynałam od 53,4:) wiec moze sie uda:)
    Co najmniej z 8 zostawię w szpitalu, mam nadzieje :)

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna mam sprawdzony przepis, ale robiłam z gotowca... Ogólnie masa budyniowa to cięzki kawałek orzecha do zgryzienia, zawsze coś... Najwazniejsze to miec wszystkie skladniki w jednej temperaturze.

Pia ja też piję i jem to sporadycznie, bo później czuję się niezbyt rewelacyjnie - odbija mi się, taki nieprzyjemny posmak w ustach i w ogóle, fe :)

Gosiak chciałam dodac ten obrazek, ale mnie uprzedziłaś! Kwintesencja :)
    Dziewczyny a ja Wam życzę, aby wszystkie problemy i smutki odeszły w niepamięć wraz z tym rokiem. Dużo wiary w Mężów/Partnerów i najbliższych i spokoju w parze ze zrozumieniem. Pociechy z Maleństw, radości z każdego dnia, uśmiechu, a nawet kupy (tak, tak teraz to może być obrzydliwe, ale nawet to nas będzie cieszyć). Niech wszystko układa się po Waszej myśli <3 Uwielbiam Was wszystkie bez wyjątku, o! <3
    http://www.iv.pl/images/32793801192366705617.jpg

Gosiak, Pia Gizela, Sue, Bietka, megg, Patrycja20, MistrzyniWKochamCieMisiu, LadyDi, kasia_1988, Penelope, Januszkowa, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mnie natchnęła i też się zrobię na bóstwo :D Właśnie farbuję włosy ;)

A wcześniej nastawiłam rosołek, ah :)

Mam jeszcze cały stos prasowania, ale nie wiem czy mi się chce :D

derii84, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się powtórzę po Was - mam nadzieję, że Nowy Rok przyniesie nam wszystkim wiele miłości, zdrowia i spokoju. I poczucia spełnienia! I żeby był lepszy od tego!

derii84, Gosiak, Patrycja20, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po południu mylam włosy a dziś wydają mi się juz tłuste..zawsze miałam długie i gęste włosy i nigdy nie mylam ich codziennie a teraz to chyba przez hormony tak mi się przetluszczaja :/

Ja też Wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku :) Będzie zupełnie inny niż wszystkie lata do tej pory bo z nowymi czlonkami w naszych rodzinach :)

Patrycja20, Penelope, Januszkowa, Lara 82, nadia606, Fedra lubią tę wiadomość

Laureczka25
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Wczoraj po południu mylam włosy a dziś wydają mi się juz tłuste..zawsze miałam długie i gęste włosy i nigdy nie mylam ich codziennie a teraz to chyba przez hormony tak mi się przetluszczaja :/ )

Powiem Ci, że ja przed ciązą myłam włosy co drugi dzień, a teraz mogę nawet tydzień nie myć i są takie jak po umyciu. Normalnie cud, ale pewnie jak hormony zejdą na swoją normalną stopę to będę miała olej na głowie..

cath, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Powiem Ci, że ja przed ciązą myłam włosy co drugi dzień, a teraz mogę nawet tydzień nie myć i są takie jak po umyciu. Normalnie cud, ale pewnie jak hormony zejdą na swoją normalną stopę to będę miała olej na głowie..
    Tez tak mam w ciąży jak ty :D przed ciaza codziennie badz co drugi dzien musialam bo tragedia. Teraz raz w tygodniu :D i wyglądają bardzo dobrze :D oleju nie ma <3

angelcia, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pepco sa obnizki niektorych dzieciecych ciuszkow

ja tez czekam na te kupony, ale jak poczatkiem roku ich nie bedzie to strace nadzieje i cierpliwosc

dzis robie krowki :)

i oczywiscie zycze Wam dziewczyny

WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM ROKU KTORY BEDZIE DLA NAS SZCZEGOLNY, SPELNIENIA WSZYSTKICH MARZEN I DUUUUUUZO MILOSCI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:38

Patrycja20, kasia_1988, słoneczna 85, Januszkowa, Bietka, Lara 82, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) kochane lutoweczki rowniez zycze Wam lekkich porodow i zdrowych bobaskow,aby ten nowy 2015 byl dla nas jeszcze lepszy :*:*:*:*

megg, Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, kasia_1988, Penelope, słoneczna 85, Januszkowa, Bietka, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów, to wcześniej myłam codziennie jak wy. Teraz myję co drygi, ale dużej to nie chcą mi wytrzymać ;) Trochę się boję co będzie po ciąży, bo tak z pół roku przed ciążą mi się strasznie ich kondycja popsuła, teraz szału nie ma, ale jest lepiej :D

Pofarbowałam się, teraz nałożyłam maseczkę na włosy i na buźkę. Więc jakieś postępy poczyniam :D

Gosiak, Sue, derii84, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki!!

Z okazji nadchodzącego roku życzę Wam spełnienia wszystkich marzeń!
    Miniony rok był dla nas wspaniały, nadchodzący będzie jeszcze lepszy!!
    Życzę Wam miłości i szczęścia!
    Żeby wszystkie problemy zniknęły!
    No i życzę nam wszystkim lekkich porodów, zdrowych dzieci!!

Uwielbiam Was wszystkie bez wyjątku!! :* <3

Gosiak, megg, Patrycja20, MistrzyniWKochamCieMisiu, Bietka, Pia Gizela, derii84, justta, kasia_1988, Penelope, juska19, słoneczna 85, Januszkowa, Lara 82, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam zycze wszystkiego co tylko zapragniecie w tym 2015 roku :)
    No i łatwego, bezbolesnego i krótkiego wyplucia szkrabów :*
    I dużo szczęścia, miłości i oczywiście zdrówka <3

Ten 2015 rok bedzie dla nas przełomowy <3

Gosiak, megg, MistrzyniWKochamCieMisiu, Bietka, Pia Gizela, derii84, LadyDi, kasia_1988, Penelope, juska19, słoneczna 85, Lara 82, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mam problem w sylwestra..wczoraj wieczorem moczylam nogi w gorącej wodzie bo mam katar i corka oczywiście też chciała i nasze zabawy tak się skonczyly ze wylalysmy wodę na dywan(z bardzo grubym włosem) trochę go podsuszylam suszarka a dziś patrze a noga od stołu popękala, pewnie naciągnela z dywanu i się zrobiła brzydka (stolik ma parę miesięcy i kupilismy go w agata meble za 500zl) niby niedrogo ale mąż będzie zły..myślicie że uznają reklamacje bo czytam na forach ze ciężko jest w tej firmie cokolwiek wyegzekwowac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 13:16

Laureczka25
‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ