X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ugh :) nadrobilam Was :)
    Dziewczyny w Nowym roku wszystkiego dobrego! Kochanych wspierajacych partnerow, bezbolesnych porodow, zdrowych dzieciaczkow i spokojnych oczywiscie :) i spelnienia marzen:)

Ja juz od rana na nogach, nie spie chyba od 5 a od 9 bylam w pracy pdblokowac swoje dostepu i zrobic roczna ocene, a przy okazji na ploty ploteczki i sie tak zasiedzialam ze wyszlo mi ze 4 h tam bylam :p
    Teraz w domku ogarniam , juz mam odkurzone, jeszcze umyc podlogi i fronty w kuchni i obiadek zrobic a potem pranka wstawiam :) taki plan mam na dzis bo w tv i tak nic nie ma :p

Patrycja20, Januszkowa, Bietka, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi ludzie są nie normalni, ja z kościoła wychodziłam, tłum ludzi każdy się pcha na Ciebie i takie wąskie wyjście było, myślisz że ktoś na mnie uwage zwrócił?!?! Tragedia

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• juska19 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie lekarze tutaj mnie strasza bardzo ja sie stresuje bardzo boje sie ze cos jest nie tak jeszcze tekst kobietki jak dziecko nie bedzie sie ruszalo prosze szybko przyjechac ..normalnie mam chec plakac ...
    ale wam smece

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska, przede wszystkim staraj się nie stresować! Nic nie poradzisz zamartwiajac się, a spokój dla
    Maluszka jest teraz ważny!
    Trzymam kciuki za zdrowko Dziecia:*
    Będzie dobrze :)

juska19 lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam zycze wszystkiego co tylko zapragniecie w tym 2015 roku :)
    No i łatwego, bezbolesnego i krótkiego wyplucia szkrabów :*
    Oczywiscie milosci i duzo duzo zdrowka dla Was i Waszych maluszkow :*

megg, Januszkowa, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Laurka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Ja lekarzem ani naukowcem nie jestem, ale jeden fakt do mnie przemawia: w Skandynawii jest zdaje sie 10 obowiazkowych szcepionek, w Polsce ok. 25 a w USA 36! Ja sie pytam k**wa dlaczego az tyle? Tu w USA jak wlaczy sie telewizor i obejrzy 20-minutowy blok reklamowy, to co druga reklama nie probuje nam opchnac plynu do mycia naczyn lub szamponu, ale leki! Tak wlasnie - leki! I nie chodzi tu o jakis apap czy fervex, ale konkretne prochy a to na depresje, a to na cukrzyce, luszczyce i inne. Tu w USA System zdrowia to jest gigantyczna machina, to jest biznes i forsa nie z tej ziemi. Nikt mi nie wmowi, ze dzieci rodzace sie na tym jakze "wspanialym" polnocnoamerykanskim kontynencie potrzebuja do zdrowia i prawidlowego rozwoju ponad trzy razy wiecej zastrzykow niz dzieci z innych rozwinietych krajow na zachodzie.

Tak sie wczoraj spieszylam z tym postem, ze nie napisalam puenty! A miala byc taka, ze jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci w USA jest pierdyliard szczeopionek oraz duzy odsetek dzieci z autyzmem. Przykre to jest.

Gosiak lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam sie w ostatnim dniu 2014 roku, w ktorym to przy okazji zaczynam z maluszkiem nowy tydzien! :]

juska19, Gosiak, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był kurier z Gemini, mogę iść się pluskać do wanny :D
    Ale mi wrzucili próbek :) Zaraz coś wypróbuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 14:57

Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja życzę sobie i Wam szybkiego porodu, bo boleć to będzie na pewno :) udanej zabawy !!!

Sue, megg, Januszkowa, Patrycja20, Bietka, Pia Gizela, Penelope, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ale Ty moze urodzisz zaraz? Za 2 tyg np. Moze dziecko wieksze bo owulacja byla wczesniej? Nie martw sie, jak bedzue duza - powyzej 4 to zrobia Ci cc

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    No wlasnie lekarze tutaj mnie strasza bardzo ja sie stresuje bardzo boje sie ze cos jest nie tak jeszcze tekst kobietki jak dziecko nie bedzie sie ruszalo prosze szybko przyjechac ..normalnie mam chec plakac ...
    ale wam smece

Jak one mogą tak powiedzieć? Nie martw się wszystko jest napewno dobrze ;) poprostu nasze maleństwa będą naprawdę malenstwami ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• megg Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis był w okolicy 1610 strony jakoś
    słoneczna daj znać ile stygna te krówki. Ja zrobię wieczorem. Ile nad nimi stałas?

Lara co u was. ?
    Juska będzie dobrze, może Adaś jest poprostu drobnej budowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 14:59

laureczka25 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny musze myslec pozytywnie i odliczac dni do skanu i miec nadzieje ze synek przybiera na wadze jak powinien :D Moj synek pierwszy jak sie urodzil wazyl 2900 wiec moze Adasko tez maluszek bedzie

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie zazdrosc bierze jak tak czytam o Waszych kulinarnych wyczynach. Bigosu nigdy nie lubilam, ale teraz to bym cala miche zjadla! ;] U mnie nie dosc, ze lodowka swieci pustkami, to jak wroce z pracy do domu to ledwo mam sile, zeby mezowi zupe z puszki podgrzac :[ Padam z nog, sama tylko kanapke jem.

Mnie Sylwester nigdy nie krecil, nawet jak bylam mlodsza. Dlatego odpowiada mi bardzo, ze wieczor bedzie w domu (we wlasnym domu! <3 ) z kochanym mezem, ktory jest stary i dawno temu juz sie wyszalal i nie ma cisnienia na wychodzenie z domu i imprezy. Cisza i spokoj, zadnych fajerwerkow (bo w NY sa nielegalne), tylko my dwoje i nowiutkie meble w sypialni :]]]]]]]

Gosiak, Sue, Bietka, NASTA, Fedra lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,tu kwietniowka,pisze tutaj bo jesteście bardziej doświadczone i na wyższym etapie ciazy. Napina mi się brzuch,twardnieje, ale całkiem bezboleśnie i puszcza,zdarza się to od wczoraj czesciej niż wcześniej. Czy to są te słynne skurcze braxtona-hicksa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 15:35

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dużo ludzi dzisiaj wszędzie na zakupach. Jutro wszystko będzie pozamykane. Na szczęście byłam na zakupach z mamą, lubię teraz z kimś chodzić, czuje się bezpieczniej. Mój J. dzisiaj w pracy, ale dzwonił, że już jedzie :)

Już dzisiaj kupiłam ostatnią rzecz do torby do szpitala- wodę min. z "dziubkiem" :) Po Nowym Roku zaraz się pakuję :)

Dzielę się dzisiaj z Wami moimi sylwestrowymi babeczkami. Życzę Wam udanego sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku, który będzie dla nas wyjątkowy!
    Pozdrawiam Was kochane :*
    http://www.iv.pl/images/41233659650884173386.jpg

Gosiak, Patrycja20, Sue, megg, angelcia, Bietka, Pia Gizela, przedszkolanka:), słoneczna 85, asia888, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Dziewczyny,tu kwietniowka,pisze tutaj bo jesteście bardziej doświadczone i na wyższym etapie ciazy. Napina mi się bezuch,twardnieje, ale całkiem bezboleśnie i puszcza,zdarza się to od wczoraj czesciej niż wcześniej. Czy to są te słynne skurcze braxtona-hicksa?

Ja uważam że to jak najbardziej są te skurcze braxtona ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska ja nie mam bladego pojecia ile moje dziecko wazy, a Was tak stresuja tymi ciaglymi pomiarami i porownaniami. My jestesmy rozne, dzieci tez sa rozne - wieksze, mniejsze, grubsze, chudsze. Na pewno wszystko jest okej :] Juz jestesmy blizej niz dalej ujrzenia naszych maluszkow, a wlasciwie to juz tuz-tuz :]

Ale powiem Wam tez, ze nie rozumiem dziewczyn, ktore narzekaja na tlumy ludzi w sklepach i ze nieuprzejma baba nie uwazala. To my w pierwszej kolejnosci mamy uwazac na siebie i nasze brzuchy, byc uwazne i rozgladac sie dookola, a nie miec pretensje do reszty swiata. Ludzie niestety sa jacy sa, niewiele da sie z tym zrobic poza wzmozona uwaga i czujnoscia z wlasnej strony.
    Mojego meza dopada wscieklizna za kazdym razem jak jakis durny kierowca jedzie 1 cm od naszego zderzaka. Mowi mi, ze jak jest sam to jeszcze pol biedy, ale jak ja siedze w fotelu pasazera, to nie moze tego zniesc. Bo jak ktos wjedzie Wam w dupe, to Wy macie bardziej przerabane niz winowajca. Nie wiem czy Wy macie juz zolte naklejki Baby On Board? My przyczepilismy w miniony weekend, bo Jay stwierdzil, ze nie ma roznicy czy jest dziecko w foteliku czy w moim brzuchu - Baby is on board! Czy przyczepienie znaczka cos zmienilo? Czy mniej idiotow wisi nam na zderzaku? Nie odnioslam takiego wrazenia. Wiem tylko, ze ze swojej strony moge uwazac, ale nie da sie tego zrobic za caly swiat niestety :[

juska19 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 dziękuję za odpowiedź, to chyba nie muszę się martwić :) nie mam żadnych plamien przy tych twardnieniach ani nic,same takie napinanie się

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurko gdyby wszystkiego dało się uniknąć i wszystko można by było przewidzieć to nie byłoby wypadków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 15:40

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ