X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zusu tez ogarnac nie mogę! Pierwsza wplate dostalam 28 listopada (dwutygodniowe zwolnienie do 27 listopada) i to polowe wyplaty!!!
    I mialam zwolnienia w grudniu takie ze do 16.12 i do 30.12 i wyszlo na to ze dostalam jeszcze mniejsza cześć wyplaty niż polowa i wplata byla 23.12. Myślicie ze mogę się spodziewać jeszcze jakiejś kasy czy lepiej zadzwonic do nich?

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zadzwonila.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath ja by zadzwoniła

Ja do tej pory dostawałam wszystko w terminie. Tyle, że wcześniej zawsze miałam miesięczne zwolnienia. a ostatnie, za które nie dostałam kasy to pierwsze trwało tydzień, drugi, 2 tyg, dopiero trzecie, które mam od 20 grudnia mam na miesiąc. Tak sobie myślę, że po prostu to pierwsze i drugie wysłali razem a może czekali na ostatnie i wszystkie hurtem wyślą. Jutro zadzwonię i dopytam o co chodzi.

c7hyim7.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrielek pozdrawia ciocie :)

4d058ba98c72c0e9med.jpg

a tu jego miejscówka:

368d49560b36fbc6med.jpg

uwaga! zaczynam sie bac porodu :( to jest straszne...
    bardzo, bardzo sie boje, że nie dam raady....

mam glupie sny z tym zwiazane..:( albo wody mi odeszly i dostalam skurczy albo reanimacja dziecka mi sie sniła :( tragedia aaa !!!

dziwnie mi sie oddycha dzis :( bardzo ciezko :(
    zadna pozycja mi nie pasuuje....

ja mam witaminki juz kupione, espumisan tez- ale narazie to samej mnie by sie przydał :P
    na goraczke- Pedicetamol w płynie, ktory na oddziale podajemy...
    na wzdecia jeszcze czopki Viburcol ziołowe

ale równie dobrze można kupic po porodzie, kiedy okaze sie potrzebne... :)

Patrycja20, AsiaSzw, juska19, megg, Gosiak, Lara 82, Francuska25, słoneczna 85, derii84, LadyDi, Angélique89, angelcia, Penelope, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to kase dostajesz za "zwolnienie" a masz je wpisane chociaz na pue zus? Jesli nie to oznacza ze nie zostaly dostarczone. Ja mam pierwszy raz podzielone zwolnienie bo od 5.12 do 09.01 i pierwsza transze za 5.12 do 31.12 mam juz na koncie a teraz czekam na czesc kasy od 01.01 do 09.01.

Ale warto zadzwonic i sie dowiedziec. Dla spokoju

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku polubilam za zdjecia.. Ja tez sie boje ale mysl pozytywnie damy rade. :)

Gosiak lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a odnosnie faceów, mezow to tez moge sie wypowiedziec...

lezalam w szpitalu z zagrozeniem porodem wczesniejszym..

małż mnie odwiedzał, po czasie zaczął przyezdzac na pół godziny, po czym jechał... prawie do mnie nie dzwonił...
    był strasznie oziębły.

ja czekałam na jego gest, przytulenie, pomoc...

nic :(

potem sie okazało, ze strasznie sie bał o nas..tak bardzo, ze nie wiedział jak sie zachowywac, co robic, co mówic...wiec uciekał w taki sposob..

wolał sam ze sobą byc, siedziec i gryzc problemy... niz posiedziec ze mna...

no tak, faceci czesto zgrywaja macho, ale trzeba pamietac ze to w wielu przypadkach tylko pozory..

teraz, jestesmy razem podczas przerwy swiatecznej- maz sie mna opiekuje i jest ok :) nie mamy spiec, robi mi sniadanka, obiady, kolacje...

ale jak bedzie poczas porodu i po porodzie?? nie wiem.

mam nadzieje, ze rola ojca go nie przerosnie :D

zycze Wam, zeby te niedobruski sie opamiętały, a wszystko zmieniło na korzyśc i zeby się udało naprawic relacje :)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczor w Nowym Roku;)

Samych Szczesliwych dni Wam zycze;)

A wiec jutro spotkanie z anestezjologiem, skladanie łozeczka i przyniesienia wozka z piwnicy;) Torba juz spakowana. Mam jakies takie przeczucia ze Mała sie urodzi wczesniej. Wszystkie ciuszki poprasowane i poukladane w nowej komodzie specjalnie kupionej dla Lenki. Moj syncio bardzo dzielnie mi pomaga. On chyba sam jest podekscytowany ze bedzie mała dzidzia w domu. Ja za to sie denrwuje moim pobytem w szpitalu... jeszcze nigdy moj Alex nie byl ani jednej nocki beze mnie;/// Och ale mam stres.

A we wtorek 6 stycznia zaczynaja sie u nas SOLD-Y!!! ;) Odprowadze Alexa do przedszkola o hyc do samochodu i do butików;p

Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku moj kochany tez sie tak boi. Jak tylko zaczynamy rozmawiac o porodzie, o karmieniu o poloznej srodowiskowej to mowi ze brzuch go boli. Rozmawia ze mna ale kazde zdanie to wieksze oczy robi. Dzis kazal mi sie spakowac przez weekend. Mam czas do niedzieli. Powiedzial ze chcialby miec chociaz taki komfort ze w tym stresie jak cos sie zacznie dziac on moze czegos nie spakowac. A tak to torba pod pache i bedzie mogl sie zajac nami. Wzruszyl mnie tym.

Fedra lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze AsiaSzw to ja juz moze powinnam miec za 8 -31.12? I zaraz 1-8.01 a tu nic tylko za pierwsze 8 dni dostalam.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku a co to za lozeczko? Fajnie urzadzilas! I zapas pieluch spory:) ja mam tylko mala paczke tych bialych pampersow 1

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,pytalam tu wczoraj o napinanie brzuszka,dziekuje za wszystkie odpowiedzi, byłam na izbie przyjęć dziś i skrocila się szyjka,ma 25 mm a miała 43 mm

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak patrze Groszku, ze chyba mam wiekszy brzuch! Ciekawe ile moj synio wazy teraz.?
    Teraz tak urosl.

Ciekawe czy zasne dzis...

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta a widzisz? Ciesze sie ze pojechalas! Masz lezec? Czy zakladaja pessar?

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna na pierwsza kase czekalam najdluzej. Teraz w miare sprawnie im to idzie. Moze to zalezy od miasta tez :-/ nie wiem. Ja przelew mialam 23.12 a teraz nawet nie mam info o tej drugiecz czesci L4 moze koniec roku i burdel. Wiecie jak to jest.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jwesta o jaaa to musisz uwazac na siebie. Bo jeszcze sporo czasu przed wami. Dbaj o Was koniecznie. I oby do kwietnia.

hwesta lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jutro wezma sie do roboty w Zusie;) i kupony na allegro dadza;)

AsiaSzw, Fedra, Gosiak, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna_85 dostałam luteine dopochwowo,magnez,nospe i mam lezec,a jak się będą utrzymywać objawy czyli te napinanie brzucha i pobolewanie albo nawet samo pobolewanie,to do szpitala i będą działać, ale jestem dobrej mysli

• Groszek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na obnizkach kupiłam pampersy 2 i 3 juz, te z boku komody to tylko jeden karton :P

ubezpieczyłam sie jak na wojne :P

z zusem nie pomoge, bo mi wypłata cały czas przychodzi z zakładu pracy...
    a widze, ze Wam z zusu, nie wiem o co kaman

AsiaSzw faceci jednak potrafia byc slodcy... :) czasem okazuja to "troche inaczej"

mój dzis ogladał ze mną Listy do M. i gdy była scena z ta dziewczynka z domu dziecka podczas Wigili oboje płakalismy :P :P

Francuska widze tez konczy juz przygotowania :)

Sloneczna- to lozeczko kupilam razem z komoda z allegro, wstazka czerwona to zasluga meza, ale bedzie sciagnieta- zwinal z prezentu i okrecił rame :P :P

słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zalozyli pessar w 29 tyg. Od 27 tyg mialam 27 mm i tez lezalam z takimi lekami a po 2 tyg bylo juz 19 mm szyjke i juz puszczala. Ja bym prosila o pessar lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 23:00

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1632 1633 1634 1635 1636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ