X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,
    Mój M. też się boi co to będzie - jak się pojawiła paka z Gemini, to stwierdził: ojej, ile rzeczy, chyba faktycznie niedługo pojawi się tu jakieś dziecko ;)
    I też chce mieć spakowaną jak najszybciej torbę.
    Ja się trochę nie dziwię, dla mnie to jest chwilami totalna abstrakcja a co dopiero dla niego... :)
    Miłego dnia Wam życzę!

cath, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 37 tygodniu <3 Jezu za tydzień ciaza donoszona!! W sumie ja czekałam tylko na styczeń :D teraz juz mogę rodzic :D wczoraj z mężem pobaraszkowaliśmy pierwszy raz od dwóch miesięcy!! Ale szybko mu to poszło :D hahah się smialam ze taki spragniony :)

Co do zusu to tez wiem ze za zwolnienie wypłacają. J podlegam pod Gdańsk. Tak mi na przelewie pisze. A nie jestem zarejestrowana na tej stronie zus bo nie wiem jak jestem noga w tych sprawach! :* No i kurcze denerwuje mnie to ze są to male kwoty polowa wyplaty :/ kij wie o co chodzi z tym zusem :/ poplace rachunki i juz tej polowy nie ma! :/

Gosiak, słoneczna 85, asia888, megg, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Katiś, ja też nastawiam się na taki krótki poród jak Twoja kuzynka :) Ha! Trzeba sobie wizualizować i się nastawić - to większa szansa, że taki będzie :D :)
    Ja nie nastawiam się bo boje sie rozczarowania :D zawsze tak mialam ze mowilam co bedzie to bedzie :D kazda to przeszla wiec ja tez dam rade! :D

Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, dobrze moim zdaniem, że się zgodziłaś. Mam nadzieję, że nie będziecie się kłócić. Może to jest początek tego, że zacznie się starać i myśleć o małej i dbać o Was. Trzymam kciuki!

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

Wczoraj jak wróciliśmy od rodziców coś się porobiło z moim humorem i wszystko mnie denerwowało, nawet smog za oknem i lód na chodniku. Aż się sama nie poznawałam!

Mój mąż też jest lekko przerażony, oczywiście stara się o tym nie mówić, ale ja go za dobrze znam :D Sam z siebie zamówił sobie nawet kilka książek dla ojców i pochwalił się dopiero jak przyszły i nie powiem, czyta jak ma wolne popołudniami/wieczorami i potem mi relacje zdaje ;)
    A ostatnio powiedział, że skoro patologia jakoś sobie radzi, to z nami chyba najgorzej nie będzie :D

Piękne macie te zdjęcia brzuszkowe! Trochę wam zazdroszczę;) Ja nie mam żadnego, bo się grubo czuję i nie mogę w sumie na siebie patrzeć :/ Z drugiej strony zastanawiam się nad profesjonalną sesją brzuszkową.

Wieczorem już w łóżku mieliśmy rozmowę nt. imienia Zostały 3 typy: Krzysztof, Jerzy i Paweł. To już sukces ;)

Fedra lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, dobrze zrobiłaś. Może mąż się z nowym rokiem opamięta, otrzeźwieje i wszystko się poukłada powolutku.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nawet ostatnio mnie zapytał czy ja się naprawdę nic nie boję. Powiedziałam mu, że nie, bo to przyjdzie instynktownie i że tyle ludzi sobie radzi, to my też sobie poradzimy. Najwięcej mu daje słuchanie doświadczonych ojców, na Sylwestra chyba ze 2h rozmawiał z kolegą, który ma córkę ;)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

O jaaa porod expres raz poprosze to nie chce cesarki ;-)

Angelciu, bardzo prosze tylko badz dla niego mila i potraktuj to troche jak randke :-) nie pozwol aby cokolwiek mialo zepsuc wam humor. Postaraj sie dzis. Wiem ze nie wszystko od Ciebie zalezy, ale Ty mozesz byc zawsze madrzejsza i nie dac sie sprowokowac. Trzymam kciuki kochana za was. SZUKAJ KSIAZKI!!!!

Gosia no mojmnie wczoraj zaskoczyl ta torba. Mam dzis musowe zakupy :-) kochana czy moglabys mi jeszcze raz napisac gdzie we wrzeszczu ten olej kupie.

Cath my tez ostatnio sie bawilismy po dlugiej przerwie :-) ale fajnie bylo. Tak mi tego brakuje, ale on sie tak boi ze szok. Musialo go mocno pocisnac hehehe :-) :-)

Pia co ty mowisz , dawaj fote brzusia :-) a co do imion to wszystkie cudowne, a Paweł najpiekniejsze <3 pamietam jak dla mojego pierworodnego wybieralam <3 ilosc zdrobnien ktora wykorzystuje do dzis jest obłędna ;-)

Cath wejdz na str www.puezus.pl i tam sie zarejestruj. Jak to zrobisz to musisz podjechac do oddzialu zus obojetnie jakiego i pani ci to konto zpersonalizuje. I gotowe. Bardzo fajna sprawa. Czysto i przejzyscie ( jak na zus ) :-)

asia888 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia no mojmnie wczoraj zaskoczyl ta torba. Mam dzis musowe zakupy :-) kochana czy moglabys mi jeszcze raz napisac gdzie we wrzeszczu ten olej kupie.
    Na bank w biopiekarni przy PKP Wrzeszcz - tej obok Biowaya. No i w Galerii Bałtyckiej w tym sklepiku ze zdrową eko żywnością też widziałam. Ale Biopiekarnia bardziej pod ręką.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak myslalam ze to tam. Ja mam skleroze megaaa :-/ DZIEKUJE ZA INFO. To dzis moj punkt 1 na liscie, kolejny to apteka bo zapomnialam duzych podkladow na wyro. Mowicie ze te seni beda okej?

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    No wlasnie tak myslalam ze to tam. Ja mam skleroze megaaa :-/ DZIEKUJE ZA INFO. To dzis moj punkt 1 na liscie, kolejny to apteka bo zapomnialam duzych podkladow na wyro. Mowicie ze te seni beda okej?
    Tak, te największe Seni wg mnie będą ok. 90x60
    A mi się skasował koszyk na allegro, szlag by to trafił, muszę od nowa wszystko pododawać... bo właśnie dziś miałam zamawiać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu Gosia to masz robote od nowa. Ech...

Dziewczyny zastanawiam sie kiedy kupic stanik do karmienia. Co myslicie?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw pomyślę nad tym brzuszkiem ;)

Staniki kupię w połowie miesiąca, ale jakieś takie tanie bawełniane. Coś ekstra to dopiero po porodzie ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, pytałaś o sól morską do noska, ja kupuję taką:
    http://allegro.pl/nosefrida-skuteczny-spray-do-noska-280-dawek-nowy-i4932497909.html

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po staniki wybiorę się do brafiterki we Wrzeszczu w połowie miesiąca. Na początku ciąży umiała mi dobrać staniki tak, że rosły ze mną przez całą ciążę, więc i teraz mi na bank dobierze dobrze rozmiar. Potem nie będę miała na to czasu. A jak będę miała jeden super z dobranym rozmiarem, to jeszcze kilka zamówię na allegro z Alles Mama.

derii84 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na przewijak zamawiacie prześcieradełka? Pielucho-ceratki? Podkłady?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo :) widze ze nie tylko ja nie spie :)
    Pia mi sie imie krzys podoba :) dla chlopca krzys i kubus to moi faworyci :p
    A ja zauwazylam u siebie tez te twardnienia brzucha... Ale w ciagu dnia tak w zasadzie ich nie mam, choc zdarzyl sie dzien ze mialam nawet kilka tyle ze byl to baaardzo intensywny dzien i moze przesadzilam... A tak to jest ok, sa bezbolesne, ale np w nocy sie zazwyczaj budze i wtedy czuje ze mam twardy brUszek tyle ze puszcza szybko :) juz w poniedzialek mam wizyte u mojego gina wiec zobacze co i jak :) juz tylko 3 tygodnie i ciaza donoszona :)
    Jetem strasznie ciekawa ktora z nas sie pierwsza rozpakuje :) pewnie Mistrzyni tylko ktora bedzie po Niej :p

derii84, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie sie nad tym zastanawiam bo teraz powinnam miec 80E ale szkoda mi kasy i mecze sie w zamalym a jak urodze to pewnie kolejne 2 rozmiary w gore pojdzie. Grrr. Pamietam ze z mlodym to mialam megaaaaa cyceeee zaraz po urodzeniu.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja mam taki przewijak ze przescieradelka sie nie naklada tylko wrzucasz caly do pralki. Ale pewnie jakies podklady bede uzywac przy zmianie pie
    luszki zasranej po pachy :-) :-)

Ja mam taki http://koszedospania.pl/przewijak-miekki-wiszace-serduszka-paski-marchewkowe.html

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella właśnie też Krzyś to główny faworyt i Jerzy to faworyci, co się od dawna przewijają. I ładnie pasują do nazwiska ;)

Podoba mi się jeszcze Jakub i Paweł i Mikołaj bardzo! Ale Kuba to brat męża, a Paweł i Mikołaj nie bardzo grają z nazwiskiem. Mikołaj to wręcz komicznie, a mi się strasznie podoba!

O 11 odwiedza mnie przyjaciółka z Niemiec. Chyba muszę zacząć ogarniać chałupkę, a tu kot domaga się ciągłych pieszczot!

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1634 1635 1636 1637 1638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ