Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hwesta- bez pessara to bym wstawala na siku i jesc, tak jak mowisz. Teraz mam pessar, niby tez mam glownie lezec ale wstaje cos poprasowac czy jade do sklepu ale u mnie juz duzo dalej. W 29 tyg to baardzo malo wstawalam. Wlosy mylam rzadko itd zeby Najwiecej lezec, tak sie bAlam. To nie zarty.
-
A ja mysle odnosnie stanikow zeby kupic taka przedluzke do obwodu jeszcze. Kurcze najlepiej zeby jeden sprzedawca to wszystko mial;)
Poki co ide na drzemke po sniadaniu i bede wybierac;) a jutro zamawiam lozeczko. W tyg apteka - brakujace rzeczy i rossman i bedzie koniec chyba. Bede mogla sie zapakowac.
Prasowanie tez postaram sie ogarnac i dzis jedziemy do ikei zobaczyc mebelki. Wszystko sie ulozy i zdazymy;)Gosiak, derii84, Fedra lubią tę wiadomość
-
Pia Krzys najladniej z tych imion co podalas. Jerzy mi sie nie podoba.
ja w koncu musze zaczac rozgladac sie za wozkiem bo to juz sie robi ostatni dzwonek...najchetniej chyba kupilabym jednak uzywany, ale tu za bardzo nie wiem gdzie
Angelcia trzymam kciuki za Was, podpisuje sie pod AsiaSz, zwyke to tak jest ze obie strony musza cos zmienic w sobie i pojsc na ustepstwa zeby gralo
czy ten sab simplex z tej polskiej apteki internetowej to ten sam co z niemiec? czy to jakis polski odpowiednik?
sprawdzilam- sklad identyczny, producent inny tylkoPia Gizela lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w Nowym Roku
Jeszcze nie miałam okazji,więc każdej z osobna życzę samych pogodnych i radosnych dni w nowym roku! Lekkich porodòw,zero kolek,katarkòw,przespanych nocy i cierpliwości!
Gratuluję nowych tygodni i miesięcy a Cath już prawie donoszonej ciąży :o
Co do prześcieradełka Gosiak mam ten sam problem...albo nie ma,albo kosmicznie drogie:o
My już bujaczek mamy złożony a we wtorek zabieramy się za pokoik
Uciekam,bo ksiądz po kolędzie po 9 ma być :pmegg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Pia, ja plyte indukcyjna czyszcze ogolnie srodkiem takim rozowym dr beckermanna, generalnie lubie ta firme i mam wszystko z niej ze srodkow czystosci... Przy ewentualnych uporczywych plamach np od patelni nakladam cif i zostawiam na jakies 20-30 min by sobie popracowal a potem zmywam woda
Pia Gizela lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam Wam napisać - wczoraj dzwoniła do mojego M. jego mama i stwierdziła, że tak się w święta nie mogła na mnie napatrzeć i że się już za mną stęskniła i że bardzo by chciała, żebyśmy jeszcze w połowie stycznia przyjechali do nich... ja już na pewno nigdzie jeździć nie będę, nie chcę rodzić w jakimś przypadkowym miejscu. Tak samo powiedział jej M. ale ona jeszcze stwierdziła, żebyśmy się zastanowili i dali znać
-
Te tesciowe i ich pomysły...
Ja wlasnie sie dowiedzialam ze moja szefowa nie dostarczyla mojego zwolnienia do zusu. Mam ochote ja zabic no szlag by ja trafil. Podobno nic sie nie stanie, nic nie przepadnie tylko przesuwa sie termin wyplaty swiadczenia. Mialam kase dostac w grudniu a teraz kto wie kiedy kasa bedzie....grrr -
AsiaSzw wrote:Te tesciowe i ich pomysły...
Ja wlasnie sie dowiedzialam ze moja szefowa nie dostarczyla mojego zwolnienia do zusu. Mam ochote ja zabic no szlag by ja trafil. Podobno nic sie nie stanie, nic nie przepadnie tylko przesuwa sie termin wyplaty swiadczenia. Mialam kase dostac w grudniu a teraz kto wie kiedy kasa bedzie....grrrAsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Część wszystkim. W nocy obudził mnie taki ból ledzwi pomieszany z bólem @, że myślałam że coś się zaczyna. Na dodatek wizyta w wc (nie powiem z czym, ale poszło dołem) mówię o Kurwa! Ale okazało się na szczęście, że chyba się przezarlam . Po wizycie w wc powoli przeszlo. I wiecie co stwierdziłam, że bardzo bym chciała aby mój poród zaczął się od odchodzących wód, bo wtedy wiadomo że trzeba jechać i ze to TO! A tak to kurna niczego nie można być pewnym. Powiem Wam tak. Siedząc na wc bolało tak, że aż mi niedobrze było, więc jak tak -choć w małej- części boli poród to będzie zajebiscie bolało
z tym że po porodzie widzi się upragnione dziecko
.
Pola
Hania -
Ja podobnie jak Cath nastawiamy się na mega ból, wolę się potem mile zaskoczyć, aniżeli rozczarować
Cath mój T zapowiedział ŻADNEGO SEKSU jak Pola jest w brzuszku. Kurcze za 12dni sama go dorwe i zgwalce, bo już mam dość tego bólu w plecach, sikania co 10 min i zadyszki. Wolę za 2 tyg tulic Polusie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:18
słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
PLyte indukcyjna myje plynem Clin do szyb i recznikiem papierowym:) i wtedy jest ladna blyszczaca:) a jak bardzo tlusta to najpierw mokra gabka i plynem do naczyn lub Mr Musle do kuchni np.
Co do imion- Krzys najladniejsze! ja chcialam Krzysia ale jest juz u brata i nie chcielismy dwoch Krzysiow i wszyscy mowili ze dwoch Krzysiow bedzie.
a co do rzeczy to pomyslalam ze nie mam jeszcze tej fasolki do karmienia. kazda kupuje?
lezaczek kupie po porodzie, karuzelke tez pozniej i zyrafke sophie musze kupic ale to moze jak kupon bedzie.
poszlam do SMyka jak byly po 59 zl i nie bylo- pytam Pani o zyrafke Sophie a ona wielke oczy?
nie czyta Belly czy co??Pia Gizela, Sue, megg, Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ja mam tą fasolkę do karmienia, kupowałam razem z moją cebuszką do spania, cebuszki ponoć też można używać w powodzeniem.
Tylko muszę do niej dokupić kilka powłoczek na zmianę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:42
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Bella dzięki za radę!
Przewijak mam ten z Ikea dmuchany i na niego jest ręczniczek taki, kupiłam dwa, żeby mieć na zmianę, jakby co. Ewentualnie mam coś koło 20 pieluch tetrowych, co mama mi kupiła, więc będę sobie nimi pomagać. A jak to nie zda egzaminu, to będę myśleć mad tymi pieluszkami flanelowymi z ceratką.
Ja odebrałam z poczty ostatnią paczkę z przyborami kosmetycznymi Brzuszkowego, prześcieradełkami do wózka i łóżeczka, okryciem kąpielowym, termoforem z pestek wiśni i osłonkami na sutki dla siebie. I wydaje mi się, że chyba wszystko mam, poza pieluszkami i materacem do łóżeczka:D Wyjdzie w praniuNa pewno coś trzeba będzie dokupić
Teraz muszę udekorować pokój Brzuszkowego i to by było chyba na tyle.
Chociaż zastanawiamy się nad kołyską na kółkach, żeby mieć ją w saolnie./kuchni. Teściowa mi ten pomysł podsunęła. Powiedziała, że będzie wygodniejsze niż leżaczek Tiny Love, bo nie trzeba się tak schylać, a na początku z tym może być problem. No i zaoferowała, że kupi ją -
Dzień dobry
Gratuluję nowych tygodni
Trzymam kciuki za udane zakupki online i nie tylko
Katis mam to samo od nocy Sylwestrowej,jeżeli pojawia się ból @ to od razu lecę do wc,bo mam parcie na "2".
Dzisiaj w nocy doswiadczylam tego 4 razy tyle ile skurczy i przed chwilą.
Mąż powiedział,ze wygląda na to,ze Olafek będzie styczniowym dzidziusiem,a ja mówię byle do 24
My już po śniadanku,mężus zrobił zdrowe kanapeczki(sałata,ser żółty,papryka i krewetki). Zjadłam z wielkim smakiem.
Idę pod prysznic,a o 13 wizyta -
Widzę, że Krzyś wygrywa
Zobaczymy
Ja mam bliskiego kuzynka Krzysia i to mnie trochę stopuje. Najgorsze, że jest tyle ładnych imion, tylko, że już pozajmowane w najbliższej rodzinie!
Słoneczna, twoją radę też wypróbuję
Nad fasolką do karmienia też dumam. Może ktoś nam kupi