X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płytę indukcyjna myje poprostu gabeczka z plynem do naczyń :) najlepsze co może być. Wyprobowalam juz wszystko!!! Potem ścieram to ręcznikiem papierowym i jeszcze raz powtarzam bo zauwazylam ze po pierwszym razie schodzą te brudy a jak za drugim razem to ona się tak pięknie błyszczy <3 plyn do mycia okien polecam za to na meble. :D ja kupowałam zawsze pronto albo inne ustrojstwa teraz tylko plyn do szyb i super jest :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    tak i to nawet sredni wzrost na dwa plusy

czytalam ze duzo osob ma.
    Co ciekawsze ja na dwie grupy antybiotyków jestem uczulona!!! I teraz chyba zrobie jeszcze raz ta wrażliwość moja bo nie jestem pewna czy na penicyline tez! :/

Średni wzrost czyli dużo? Kurde mac! No ręce mi opadają! :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no duzo nie - bo by byl liczny wzrost. na 4 plusy np.

spokojnie - wlasnie czytam ze 10-30% ma.

a kiedy masz wizyte? moze Ci kaze zrobic wrazliwosc na antybiotyki bo to i tak chyba w trakcie porodu podaja,prawda>?

atdcqtkf2affvuei.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nie no duzo nie - bo by byl liczny wzrost. na 4 plusy np.

spokojnie - wlasnie czytam ze 10-30% ma.

a kiedy masz wizyte? moze Ci kaze zrobic wrazliwosc na antybiotyki bo to i tak chyba w trakcie porodu podaja,prawda>?
    Wizytę mam 13.01 wrażliwość ja zrobie w nastepnym tygodniu juz. Bo ja mam wpisane w książęce starej ye dwie grupy ale wole miec pewność. Bo podobno penicyline sie podaje :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to lepiej zrobic zeby bylo w razie porodu.

to juz niedlugo;]

atdcqtkf2affvuei.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna ja kupilam tego rogala na allegro chyba za 25 zl

bylam na dluzszym spacerze bo juz w domu wytrzymac nie moge, ale zasapalam sie jak nie wiem... juz nie moge sie doczekac zeby zaczac cwiczyc, ciekawe ile trzeba odczekac po cc, wiecie moze?

a to my dzis:
    28kimuh.jpg

smiac mi sie chce jak patrze na inne zdjecia jakw ypychalam brzuch do zdjec ze niby juz widac i duzy...a teraz hehe
    dzis jade na kolejna sesyjke, juz nie moge doczekac sie efektu, ale finisz bedzie juz z Frankiem :)

Patrycja20, Bietka, juska19, angelcia, Januszkowa, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim!
    Cath - teraz tego się nie leczy. Przy porodzie dostaniesz antybiotyk - tylko musisz od razu mówic że masz GBS nawet jeżeli w drugim badaniu wyjdzie że nie masz.

Dziewczyny jak czujecie ruchy dziecka. Ja od jakis 2 dni czuję wzmożone ruchy tzn mniej jest momentów spokoju. Nie sa to bolesne ruchy - troche niewygodnie mi, czasami jak zaczyna mocno kopać to czasami boli. Ale troche się martwię czy nie za dużo tych ruchów?? Napisałam do gina ale jeszcze nie dopisał. Nie wiem czy jechac z tym na ip???

cath lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, wypłata przyszła, zamawiam! :)
    I właśnie listonosz przyniósł Woombie i kombinezon - króliczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 12:48

justta, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    cześć wszystkim!
    Cath - teraz tego się nie leczy. Przy porodzie dostaniesz antybiotyk - tylko musisz od razu mówic że masz GBS nawet jeżeli w drugim badaniu wyjdzie że nie masz.

Dziewczyny jak czujecie ruchy dziecka. Ja od jakis 2 dni czuję wzmożone ruchy tzn mniej jest momentów spokoju. Nie sa to bolesne ruchy - troche niewygodnie mi, czasami jak zaczyna mocno kopać to czasami boli. Ale troche się martwię czy nie za dużo tych ruchów?? Napisałam do gina ale jeszcze nie dopisał. Nie wiem czy jechac z tym na ip???
    Tak tak wiem ze przy porodzie dopiero ale gdzies tam stres jest :(

Co do ruchów to w sumie nie wiem. Bo moje juz od paru dobrych tygodni tylko sie wypycha. Czasem i zaboli ale nie ma tak ze caly czas :* jak cie to niepokoi lepiej jechac ip

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia pokaż ;-)

Cath spokojnie podadzą ci antybiotyk i po kłopocie tylko zrób wcześniej te badania i będzie ok, ja wymaz będę miała robiony 8

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    cześć wszystkim!

Sylwia u mnie tez wzmożone ruchy, wypychanie, przepychanie, czasem kopanka:) w nocy strasznie grasuje, nie spie prawie w ogóle...mnie też to juz sprawia dyskomfort, boki mam tak od srodka obite ze gdyby to bylo na skórze to byłyby sińce na 100%....śmieje sie ze nasz ma ADHD jak nic, jak bedzie taki po porodzie to Go nie ogarne:) hehehhe

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wypychanie i obkręcanie czasami jakiś kopniak bolący są wyczuwalne w ciągu dnia, ale najbardziej szaleje tak koło 22-23 ;-) w nocy śpi ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama nie wiem co robić. Jak siedzę spokojnie to czuję co jakis czas delikatne ruchy - generalnie cały czas cos czuję. Po jedzeniu lub np jak słucham muzyki to ruchów jest więcej i wyraźniejsze - wypychania, przewracanie sie. Generalnie nie wiem czy wcześniej bylam tak zajeta i jak chodziłam to tego nie zauważyłam... ale wydaje mi sie, że jak leżałam w szpitalu przed świetami to tych ruchów było jakby mniej....ehhh tak źle i tak niedobrze.

Martwie sie jeszcze jedna rzeczą. Przedwczoraj jak kupowałam mielone mięso w sklepie to sie troche nim pobrudziłam i jak przyszłam do domu to zapomniałam umyć ręce. Od razu sie czymś zajęłam. A potem jadłam pomarańcze. Nie wiem jakie jest prawdopodobieństwo zarażenia sie toksoplazmozą? Troche sie martwię. Taka głupota!! Za jkaieś 2 tygodnie zrobię badania ale cały czas sie denerwuję......

• cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie ze mogę sobie posłodzić ta herbate z liści malin? :D jest tak obrzydliwa ze mi bez cukru przez gardlo nie przechodzi!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia kurcze nie wiem. Naprawdę. Tez bym sie denerwowala. Wiec cie rozumiem :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh jakza mało ruchów to zle jak za duzo to też źle.......poczekam jeszcze na odpowiedź gina.........
    myśle, że cukru możesz dodać - nie ma to wpływu na działanie chyba że masz cukrzycę...

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny myślicie ze mogę sobie posłodzić ta herbate z liści malin? :D jest tak obrzydliwa ze mi bez cukru przez gardlo nie przechodzi!
    Ja gdzieś czytałam, że się nie powinno, ale z drugiej strony nie wiem jak to może wpłynąć na jej działanie... chyba trochę cukru nie zaburzy...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja gdzieś czytałam, że się nie powinno, ale z drugiej strony nie wiem jak to może wpłynąć na jej działanie... chyba trochę cukru nie zaburzy...
    Dla mnie ona jest obrzydliwa! Pachnie jak jakies chwasty! Fuj. :(

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrobie tak ze dzis posłodzę i bede stopniowo mniej cukru sypać moze jakos to pomoże

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dla mnie ona jest obrzydliwa! Pachnie jak jakies chwasty! Fuj. :(
    Ja już ją kiedyś piłam kilka razy jak mama mi cały słój ususzonych liści sprezentowała - jeszcze nie myślałam o ciąży. Ale mi smakują takie rzeczy - ja pijam chętnie yerba mate, pu-erh, itp :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1637 1638 1639 1640 1641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ