Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej;)
A ja to do szpitala biore tylko telefon i to jeszcze meza bo ma lepszy;pp A na inne gadzety to nie bedzie ani sily ani czasu bo kazda wolna chwile bede spała;)
Zaliczylam dzis wizyte u anestezjologa. Caly wywiad zrobila babeczka. Wytlumaczyla mi co i jak i mowila ze bedzie tylko jedno wklucie w kregoslup z czego sie baaaaaaaardzo ciesze;) Dała mi skierowanie na badania ktore nalezy wykonac na 15 dni przed planowanym terminem porodu.
Maz skreci dzis łozeczko i wozek przyniesie z piwnicy;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 15:52
Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość
-
Hej wyszłam do domu
Choć gdyby nie moja pani doktor to bym tam została bo na KTG malują się skurcze.
Mam chyba nad reaktywną macicę i tak się dziwnie zachowuje, choć nie skróciło to i nie otwarło szyjki od poniedziałku.
Tak więc ja nie piję herbatki z liści malin i wiesiołka, wystarczy ze odstawię w swoim czasie MG i no-spę.
Ważne, że jestem w domciu jak coś to będziemy pędzić na sygnale. Boję się naprawdę czy zdążę do Katowic, no ale musimy
Ale jeszcze troszkę.Gosiak, Sue, derii84, Pia Gizela, angelcia, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mnie tez chodzi jakby chciało a nie mogło:)
Moj mały dzis tak leniwy jak ja:)
Sylwia, jak tam? Pojechałas na IP? Moze te częstsze ruchy to przez to, że maluch po prostu jest większy? I ma mniej miejsca?
Moj tez zawsze ruszał sie delikatnie, dopiero od niedawna (jakis 2-3 tyg) brzuch mi faluje i czuje każdy jego najmniejszy ruch i wypychanie
Lara, trzymam kciuki za szybki powrót do domu i jak najdłuższe siedzenie maluszka w brzuchu
Nie stresuj sie i odpoczywaj, teraz ciezki miesiac przed nami!
Ja zjadłam obiadek, dzis rybka, ryż w curry i cukiniamniam;)
Muszę chyba walnąć jakąś kawę, bo jestem jak śnięta ryba!!
-
Zajelo mi chyba pol godziny, zeby sie tu zalogowac. Myslalam, ze to moj pracowy komputer zamula. Az go zrestartowalam. Ale widac noworoczne lagi! LOL
Dziewczyny czy Wy tez cierpicie katusze w nocy tak jak ja? Ja to sie tak strasznie mecze, ze tylko czekam az budzik zadzwoni o 4:00, zeby wstawac do pracy :[ Zadna ale to zadna pozycja nie daje mi wytchnienia. Obrocic sie z boku na plecy i z plecow na drugi bok to bol i wysilek ponad miare. I jeszcze jak jestem w pozycji horyzontalnej, to juz kompletnie nie moge oddychac. A jak tylko przysne to zaraz maz mnie wybudza, bo mowi, ze chrapie jak niedwiedz. Chyba kupie dzis w aptece plastry na nos, bo nie wytrzymam. Juz chyba wole nieprzespane noce przez placz i karmienie niz nieprzespane noce z powodu kamienia mlynskiego uwiazanego w talii oraz braku tlenu :[08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U mnie też forum zamula.
JA dodzwoniłam się do szefowej o kazało się, że księgowa nie wysłała żadnego zwolnienia od końca listopada włącznie, ma teraz urlop i wraca w poniedziałek. Zwolnienie wyśle pewnie pod koniec następnego tyg znając życie, czyli pieniędzy mogę się podziewać pod koniec miesiąca... Jestem zła bo praktycznie cały miesiąc jestem bez pieniędzy... Dobrze, ze mąż dostaje zawsze na początku miesiąca pensję.
JA rano martwiłam się, ze młody jest mało aktywny, teraz nadrabia z nawiązkąpływa po całym brzuchu
-
Laurka ja takich nocy miałam raptem kilka w ciąży. Ostatnio śpię jak zabita, co prawda czasami przekręcanie sprawia ból, ale jak już mi się uda to zasypiam i tak do kolejnego przekręcania
generalnie mogłabym ciągle spać, wstaję ostatnio około 9. Dzisiaj nastawiłam sobie budzik na 8 to jeszcze pospałam do 9
-
Bietka, na miejscu tej szefowej wywalilabym taka kadrowa na zbity pysk!!
Moja na szczescie pilnuje takich rzeczy!
A nie możesz podjechać do pracy i sama zawieźć to l4 juz teraz do zusu? Ludzie w ogole nie myślą. Dla niej to nie problem, bo to nie ona nie dostanie pieniędzy. W życiu sumienie by mi nie pozwoliło na cos takiego.
A czemu ta kadrowa nie wysłała tych l4?
-
Sylwia problem jest jak ruchow nie ma kompletnie, a nie jak dziecko czujesz. A to jak odczuwamy te ruchy, to zalezy jak sie maluch ulozyl. Moje bylo hiperaktywne przez dwa tygodnie, a w tym tygodniu to sie bardziej wypycha z jednej strony. Smieszy mnie to, bo jak mi cos "wylezie" z lewej strony, to glaszcze w to miejsce i sie chowa, hi hi :]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Sue do tej pory wszystkie zwolnienia były wysyłane w terminie, pieniądze były następnego dnia po zakończeniu się danego zwolnienia, więc się nie stresowałam.
Właśnie mój pracodawca nie chciał, żebym sama dostarczała L4 mimo, ze sama to zaproponowałam. Szefowej tak na prawdę to nie przeszkadza, ona dostarczyła to zwolnienie do księgowości i dla niej temat jest zamknięty. Jak dzisiaj z nią rozmawiałam to ją uczulałam, żeby od razu w poniedziałek zmotywowała księgową, ale i tak się nie nastawiam, na to że tamta wyśle bo to pierwszy dzień po urlopie a po drugie we wtorek znowu jest święto... Także znając życie najwcześniej wyśle w środę. Oby priorytetem wysłała, bo jak zwykłym to przecież list będzie szedł tydzień. Chyba, ze sama wozi L4, ale w to wątpię. Chyba jeszcze w pon zapytam i zadzwonię czy wysłane.
Dziewczyny powiedzcie mi czy kupujecie majtki jedno czy wielorazowe? bo ja nie mam pojęcia. A i ile tych podkładów 60x90 bierzecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:53
-
Bietka, powiem Ci, że księgowa powinna od razu wyslac jak tylko przyjdzie, bo to jest priorytet!!
Masakra, wkurzyłabym się bardzo, bo to jednak miesiac bez kasy!
Ja narazie mam tylko podkłady na łóżko, najchętniej kupiłabym majtki jednorazowe, chociaż jeszcze nie wiem.
W przyszłym tygodniu bede robic zamowienie w gemini, to wtedy sie bede zamawiać.
-
Lara 82 wrote:Hej wyszłam do domu
Choć gdyby nie moja pani doktor to bym tam została bo na KTG malują się skurcze.
Mam chyba nad reaktywną macicę i tak się dziwnie zachowuje, choć nie skróciło to i nie otwarło szyjki od poniedziałku.
Tak więc ja nie piję herbatki z liści malin i wiesiołka, wystarczy ze odstawię w swoim czasie MG i no-spę.
Ważne, że jestem w domciu jak coś to będziemy pędzić na sygnale. Boję się naprawdę czy zdążę do Katowic, no ale musimy
Ale jeszcze troszkę.wiec to niw takie hop siup
pare skurczów bylo i Tyle. Gdzie mi szyjka sie skracala i co trzyma wszystko jest ok
-
A mnie znów zaczęły lędźwie boleć i dół brzucha. Dziś też odczułam parę skurczów. Ciekawe, bo jedna dziewczyna miała takie bóle i skurcze już 3 tygodnie przed porodem. Może i u mnie coś zaczyna się poooooooowoooooooli rozkręcać? Ciekawa jestem czy ta moja szyjka dalej się skraca czy stanęła w miejscu
a wizyta dopiero za 11 dni ehhhh
Pola
Hania -
Mnie chyba dopadła depresja przed porodem. Nie chce mi się wychodzić z domu, czuje się brzydko, blado i w ogóle źle to chyba przez to ze tyle przytylam..jeszcze mąż mówi ze widać ze zmasowalam i ze ciężko mi będzie to zrzucić
jedyne co mi powiedział na pocieszenie to ze mało zostało do końca..ehh na dodatek mam cala nogę w żylakach...juz chciałabym urodzic i zacząć o siebie dbać bo nigdy nie czułam się tak "zapuszczona"
Laureczka25 -
A czy fakt, ze ja do tej pory niczego na podobienstwo skurczu, zadnego Braxtona ani zadnego Hicksa nie poczulam moze znaczyc, ze przenosze to moje dziecie poza termin??? Zaczelo mnie to zastanawiac jak tu sie marcowka/kwietniowka zapytala o skurcze. :0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 19:18
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya