X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu robi się te wymazy GBS?

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja to jestem osioł :P wpadłam rano z pytaniem i go nie zadałam :D

Chciałam poznać wasze opinie o znieczuleniu zzo, bo mieliśmy wizytę położnej i dużo mitów obalała i w sumie z mężem się poważnie zastanawiamy, jakie wasze zdania są?

jejuu...jak się Was tak czyta to zaraz będą u nas dzieci, to nas będą obserwować jak idzie postęp porodów :O
    a ja spokojnie dzisiaj dopiero 3 pralki zrobiłam, wieczorem poprasuję a pakowanie, wózek i fotelik po 15 tym :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co się podziało z tym moim Pięknym, ale póki co "mój" kąt ogarnął :) Dość tak wygląda, myślałam, że będzie ciaśniej i w ogóle. A Ada tak dokazuje, że hoho! Chyba chce podyrygować całym zamieszaniem :) Teraz zjemy obiad i skręcimy komodę, łóżeczko i szafę - tego najbardziej się nie mogę doczekać, bo mój pokój mi wisi :)

Cath ja tez jestem uczulona na penicyline :/ Jak u Ciebie objawiało się uczulenie na to? Zawsze miałaś? Bo mi wyszło może tak w okolicach 18r.ż :/ o mało co a dostałabym wstrząsu anafilaktycznego tak ze 2-3 razy :/ boję się teraz lekarstw jak ognia.

Sylwia u mnie właśnie Ada ma taką wzmożoną aktywność! Niekiedy to nawet nie mam jak siedzieć, bo mi nogi wpycha do gardła normalnie

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Dziewczyny w którym tygodniu robi się te wymazy GBS?
    Po 36TC

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    dziewczyny ja to jestem osioł :P wpadłam rano z pytaniem i go nie zadałam :D

Chciałam poznać wasze opinie o znieczuleniu zzo, bo mieliśmy wizytę położnej i dużo mitów obalała i w sumie z mężem się poważnie zastanawiamy, jakie wasze zdania są?
    Ja nie mówię nie - chciałabym spróbować bez - bo będę miała fizjoterapeutkę przy sobie, która mi TENSA zapoda i różne inne niefarmakologiczne metody zwalczania bólu, ale jak będzie strasznie bolało, to nie wykluczam ZZO, nie uważam, żeby ból uszlachetniał ;)

przedszkolanka:), Lara 82 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam uczulenie na penicylinę, jak miałam 6 lat miałam wstrząs właśnie. Moja ginka się skrzywiła jak to usłyszała, bo mówiła, że w ciąży penicylina i jej pochodne, to główne antybiotyki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Gosia pokaż ;-)
    http://wrzucaj.net/images/2015/01/02/mis.jpg
    http://wrzucaj.net/images/2015/01/02/woombie.jpg

Bietka, Patrycja20, Penelope, justta, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówienia zrobione, kasa poszła :P
    Z nieplanowanych kupiłam Janeczce oprócz kocyka jeszcze czapeczkę, szalik i getry z wełny merynosa :)
    Niech ma dziewczyna :P :D

justta lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Cath ja tez jestem uczulona na penicyline :/ Jak u Ciebie objawiało się uczulenie na to? Zawsze miałaś? Bo mi wyszło może tak w okolicach 18r.ż :/ o mało co a dostałabym wstrząsu anafilaktycznego tak ze 2-3 razy :/ boję się teraz lekarstw jak ognia.
    U mnie bylo tak ze ja mialam po porodzie robione potem po jakimś czasie powtarzane co jakiś czas. A dlatego ze mój tata jest bardzo uczulony na penicyline i jeszcze jeden antybiotyk. I jak byl w szpitalu kiedys to mu podali i ledwo odratowali no i moja mama mi i mojej siostrze funduje takie atrakcje co jakiś czas :)

Ja mam wpisane uczulenie na antybiotyki:
    Ampicyline i Gentamycyne.

Ostatnio miałam wrażliwość robiona w 16 r.z. Wiec teraz powtórzę. A przy GBS podaje sie penicyline wiec musze uważać :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff wypilam bez. Ale nic przyjemnego. :P

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po....wszystko w porządku :-) tylko na chusteczkę człowiek się denerwuje??

Gosiak, megg, Januszkowa, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po zakupach. Na szczescie. Nie nadaje sie juz do tego chyba. Jestem wykonczona. Wazne ze kupilam te podklady, olej kokosowy i higieniczne do szpitala. I padam. Zjem platki i na wyro...

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ja juz po zakupach. Na szczescie. Nie nadaje sie juz do tego chyba. Jestem wykonczona. Wazne ze kupilam te podklady, olej kokosowy i higieniczne do szpitala. I padam. Zjem platki i na wyro...
    Dlatego ja już wszystko kupuję przez internet, nie mam siły łazić po sklepach.
    Fajnie, że załatwiłaś wszystko! :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatni raz tak zrobilam :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa, totalnie nie przyszłoby mi do głowy, ze trzeba być czujnym w szpitalu: http://kryminalne.trojmiasto.pl/Zatrzymano-dwie-szpitalne-zlodziejki-n86496.html
    Ponoć Zaspa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:29

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny a kupiłyście już rękawiczki czapkę i szalik na spacery? bo ja jeszcze nie mam i się zastanawiam czy kupić taki komplecik czy na razie wystarczy czapeczka bo przecież kombinezony chyba maja rękawiczki :) taki mój mały dylemat ;p

Gosiak ja kupiłam na allegro 2 prześcieradła frotte na przewijak, ale na nie będę kładła tetrę :)

Haha mi pewnie też by ta herbatka posmakowała, bo ja lupie takie smaki, które kojarzą się z trawa i sianem ;)

Ja miałam kupić ostatnie rzeczy w ziko aptece stacjonarnej, ale chyba sobie odpuszczę i zamówię na allegro :) nie chce mi się łazić ;)

Ja też już jestem na szczęście w domu :) kupiłam 2 koszule do karmienia, obie po 15 zł te najzwyklejsze, które wy też macie. Chciałam kupić tez jedną ładniejszą, ale to stoisko było zamknięte, więc już chyba sobie odpuszczę, w szpitalu nie muszę wyglądać jak na pokazie mody ;p dwie wystarczą :) Kupiłam też jedną koszulkę z guzikami na biuście, będę miała do karmienia :)

megg lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O jaaa, totalnie nie przyszłoby mi do głowy, ze trzeba być czujnym w szpitalu: http://kryminalne.trojmiasto.pl/Zatrzymano-dwie-szpitalne-zlodziejki-n86496.html
    Ponoć Zaspa...
    Gosiak w Lęborku nawet mówią ze kradną w szpitalu a szczególnie przed okresami świątecznymi. W każdym szpitalu sie to zdarza niestety! Ja wszystko oddalam rodzicom jak mnie wieźli! Obrączkę nawet buty Emu bo chyba bardziej za nimi bym płakała niż za bizuteria!

A my prądu nie mamy! Pizga jak na uralu i wyłączają nam prad w taka pogodę!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Gosiak w Lęborku nawet mówią ze kradną w szpitalu a szczególnie przed okresami świątecznymi. W każdym szpitalu sie to zdarza niestety! Ja wszystko oddalam rodzicom jak mnie wieźli! Obrączkę nawet buty Emu bo chyba bardziej za nimi bym płakała niż za bizuteria!
    Ja tam chciałam brać iPhona, iPada i totalnie nie myślałam o kradzieżach. Na szczęście walizkę mam na szyfr, to będę chować cały dobytek, walizki mi chyba po chamsku nikt nie wyniesie, co?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak boskie ubranko misiowe i ten otulaczek <3

Ja mam zamiar brać sprzęt co by być w kontakcie ze światem mam nadzieję że złodziejskiej szajki nie będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:59

Gosiak lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • cath Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas zdarzalo sie ze nawet polozne cos zwedzily z tego co slyszalam ! :/ masakra. Ja telefon mialam pod poduszka i to tak głęboko ze w czasie snu na pewno bym poczuła!

Wlasnie ogarniam leki, uczulenia i to na co choruje na kartce aby miec przy porodzie bo wiadomo mozna o czymś zapomnieć! A tak będę miala kartkę na której bedzie wszystko. O arytmii Konstancji tez napisałam tak na wrazie co.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ