Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Sloneczna a teraz jeszcze sprawdzali ci dlugosc szyjki? Jak to jest.
Kurde ja jednak mialam szyke nie szyjke. 5.5cm przez wiekszosc ciazy nawet z twardnieniami dopiero teraz sie zaczela skracac i miala ostatnio 3.5cm ciekawe ile bedzie miala za tydzien.hmm
-
nick nieaktualny
-
Teraz to juz moze sie skracac. Sprawdzal mi mi 16 grudnia, ale pessar troche przeslania wiec mniej wiecej mialam 28mm. Wydaje mi sie ze one sie juz nie wydluza tylko podczas lezenia moze troche sie rozprezaja
jak nic nie uciska. Teraz wizyta za tydzien.
Jestem juz spokojna bo minely 4 tyg z pessarem, tyle ze mam bardzo oszczedny tryb zycia;) ale czego sie nie robi;)
Zaraz sie bedziemy rozpakowywac;) -
nick nieaktualnySloneczna_85 a napisz mi jeszcze proszę jak prowadzić oszczędny tryb życia? Leżeć i wstawać do toalety i na jedzenie tylko? Mi jeszcze kazali do 33 tyg jeśli się będzie cos działo nie jeździć na inflancka jak dzis, tylko karowa,orlowskiego,bielanski albo starynkiewicza, bo tam ponoć mają opiekę dla wczesniakow w Warszawie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 23:16
-
tak, ja praktycznie wszystko mam na allegro kupione, zamowione...
i bylo ok- jestem zadowolona.
Wiem, ze sa osoby ktore wola dotknac i zobaczyc na zywo
słoneczna tam jest stojaczek na baldachim wlasnie...
A widze ze masz spory brzuszek
no ja tez jestem ciekawa ile Mały wazy teraz....15.12 miał 2,5 kg... a ja pozerałam przez Święta wszystko
hwesta, tutaj jest lozeczko i komoda:
http://allegro.pl/masywne-lozeczko-z-szuflada-ladna-komoda-zestaw-i4951736197.html
a z tymi szyjkami i skurczami B-H trzeba uwazac...
ja myslalam, ze to zwykle B-H a szyjka mi sie skracała ;/
czasem sa zwykle B-H, takie twardnienia i nic sie nie dzieje...
ja w 30 tyg miałam pessar załozony, w sumie to wymuszony przeze mnie...
choc i tak musialam za niego zapłacic, wiec to byla tylko kwestia załozenia...nie wiem czemu sie upierali, zeby mi go nie założyc...
ostatni dzwonek, bo szyjka miała 1,5 cm...
no i szpital nalepiej z 3 stopniem referencynosci z ta szyjką wybrac, bo w razie czego Dzizia musi byc transportowana...Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nie, to drugi poród. Dobrze że do szpitala zdążyli.
U mojej kuzynki poszło expresem. Od 2cm rozwarcia do porodu chyba ze 2 godziny, a rodziła pierwszy raz. Mała 2700 i 53cm. Urodziła się w 39 tyg. Bez znieczulenia.Fedra, Gosiak, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualnyGroszku Gabryś ma malutki apartamencik
ale słodki! Pokoik też uroczy
Hwesta no widzisz, tak jak pisałyśmy te twardnienia różnie oddziałują na szyjkę. Najważniejsze, że pojechałaś! Odpoczywaj :*
Mój Mąż napisał do mnie dzisiaj smsa - czy może jutro wpaść poskładać meble Adzie - zgodziłam się, bo co miałam zrobić... Komodę i łóżeczko bym sobie sama złożyła, ale szafy już nie bardzo. Także jutro będzie fotorelacja z pokoju Adinki (a raczej już dziś)Fedra, Gosiak, megg, Sue, justta lubią tę wiadomość