X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę iść z psem na dwór, o jak mi się nie chce... :(

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leń jakiś nas ogarnął dziś ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Leń jakiś nas ogarnął dziś ;)
    Oj tak, cisza, spokój jakbyśmy wszystkie leczyły kaca :P :)

Patrycja20, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wszystkiego dobrego w nowym roku, ciesze sie ze was poznalam i dzieki wam
    szybciej mi mija czas w oczekiwaniu na misia, wiele tez sie nauczylam nowych rzeczy.
    Spokojnych porodow i szczewliwych rozwiazan wam zycze,aby nasze kurczaczki byly
    zdrowe.

Gosiak, Sue, słoneczna 85, Januszkowa, Patrycja20, megg, LadyDi, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja nadal w szpitalu,masakra nigdy bym nie pomyslala ze tak bede witac
    nowy rok. Ogolnie ok tylko zauwazyli ze mam twardy brzuch, a moje panie jeszcze nie
    ma prawa taki byc na tym etapie i obserwuja.

relge6yd3cl8y0me.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 przykro mi ze tak witasz nowy rok ,ale wazne ze Cie obserwuja trzymam kciuki za szybko powrot do domku

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żebyś mogła niedługo wyjść!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj na kolację regeneracyjny krem z pomidorów (na bazie rosołku wołowego) z mozarellą :) Mniam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a dzisiejsza dobe zafundowalam sobie wczoranszym stresem, bo jak dowiedziałam
    sie wczoraj ze nie wychodze to tak sie uplakalam, ze na ktg wyszly delikatne skurcze
    a nawet ich nie czulam co najlepsze wiec stres nam nie sluzy. Dzis ktg juz lepiej w badaniu
    szyjka krotka ale zamknieta no ale dopiero po jutrzejszym ktg decyzja. A dzis mi mlody
    nie daje zyc co chwila mi sie brzuch stawia bo on ma poprostu dzis fisia,chyba tak reaguje
    na te placzace bobaski

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara pewnie w domu kaza Ci lezec chociaz 2 tyg. Ja spisuje czego mi brslak i w tym tyg dokupie reszte i bede pakowac;)
    Zapisywalam w kalendarzu (nowym) termin porodu i ciaze donoszona i obydwa te dni to niedziela. Mowia, ze niedzielne dzieci to aniolki;)

Ale wiem ze to tylko termin przyblizony. Nie chce tylko urodzic w pt 13 a to tak wypada akurat w lutym;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dzis w szpitalu ani jednego porodu naturalnego, 3cesarki na cito zadna nie umowiona
    tutaj cesarek na potege powiem wam. Ide spac bo normalnie tylko jem tutaj i mam
    wrazenie ze mi tu od poniedzialku brzuch urosl.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prośba do dziewczyn - ostatnio na meila leciała lista zaupowa bodajże AsiSzw. Któraś byłaby tak miła i mi przesłała? Ewentualnie każda inna lista (jako uzupełnienie) bo nie wiem czy już mam faktycznie wszystko.

Aha, jakieś przydatne rzeczy na pierwsze 3 miesiące życia dzieciaków, które będziecie dokupować po porodzie?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Prośba do dziewczyn - ostatnio na meila leciała lista zaupowa bodajże AsiSzw. Któraś byłaby tak miła i mi przesłała? Ewentualnie każda inna lista (jako uzupełnienie) bo nie wiem czy już mam faktycznie wszystko.

Aha, jakieś przydatne rzeczy na pierwsze 3 miesiące życia dzieciaków, które będziecie dokupować po porodzie?
    Angelcia, wyślij mi swój adres mailowy w PW to Ci podeślę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co zauwzylam warto miec 2 torby, w tym szpitalu gdzie jestem dla dzidzi tylko pampers
    chusteczki, krem do pupy, reszta dla mamy. Na porodowke warto mala torbe i tam
    tylko 2podklady, z pol paczki tych duzych podpasek, recznik, woda z dzubkiem ale
    nie ta 0,75 tylko takie malutkie 330ml bo wbrew pozorom jest sie zmeczonym i wszystko
    jest ciezkie, koszule, tel i pomadke bezbarwna. A ta duza torba z reszta rzeczy to
    bedzie czekac na po porodzie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez musze kupic pare rzeczy jutro. I mam nadzieje ze uda mi sie do konca wlacznie z olejem kokosowym. I wtedy pakuje torbe. Jutro jeszcze moje koszule wypiore.

Aaaaa w sobote mam sesje z moim kovhanym :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bo spisuje co z apteki jeszcze i czy kupujecie saszetki tantum rosa i irygator tez?

i ile kupujecie saszetek i jaka sol morska do noska?
    i czy cos w stylu espumisan juz?
    w razie czego? chcialabym miec jakby co- przeciez sie nie zmarnuje espumisan .

a czy na goraczke cos macie? bo patrze ze to wsyztsko dla "starszych" niemowlat.

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna irygator to raczej nie bedzie ci na poczatku potrzebny bo nie wiem czy chcialabys tam cos wlozyc :-/

Ja chce kupic te krropelki Sab Simplex na wszelki wypadek. A sol do noska tez mam kupiona.
    P.S wyslalam ci juz liste.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzieki.

tez mi sie wydaje ze bez irygatora.
    slyszlalam ze te sab simplex sa leszpe ( kolezanka mowila ze espimisan nie pomagal na kolki synka a to tak)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sab simplex już mam, kupiłam na forumowym bazarku.
    Kupiłam 10 saszetek Tantum Rosa.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podklady to chyba tez te wieksze 60 na 90?

bo moze 60 na 60 za male.

wit D nie zamawiam - na warszatach dali 10 szt probke wiec na pare dni mam, a poczekam co w spzitalu powiedza.

bo nie wiem czy z K czy bez.

Gosiak mozesz mi wkleic liste apteczna? jak masz zapisana? czesc rzeczy mam i dopisuje, nie chce czegos pominac:)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1630 1631 1632 1633 1634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ