X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę iść z psem na dwór, o jak mi się nie chce... :(

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leń jakiś nas ogarnął dziś ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Leń jakiś nas ogarnął dziś ;)
    Oj tak, cisza, spokój jakbyśmy wszystkie leczyły kaca :P :)

Patrycja20, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane wszystkiego dobrego w nowym roku, ciesze sie ze was poznalam i dzieki wam
    szybciej mi mija czas w oczekiwaniu na misia, wiele tez sie nauczylam nowych rzeczy.
    Spokojnych porodow i szczewliwych rozwiazan wam zycze,aby nasze kurczaczki byly
    zdrowe.

Gosiak, Sue, słoneczna 85, Januszkowa, Patrycja20, megg, LadyDi, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja nadal w szpitalu,masakra nigdy bym nie pomyslala ze tak bede witac
    nowy rok. Ogolnie ok tylko zauwazyli ze mam twardy brzuch, a moje panie jeszcze nie
    ma prawa taki byc na tym etapie i obserwuja.

relge6yd3cl8y0me.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 przykro mi ze tak witasz nowy rok ,ale wazne ze Cie obserwuja trzymam kciuki za szybko powrot do domku

relge6yd0kju1g7d.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok i żebyś mogła niedługo wyjść!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj na kolację regeneracyjny krem z pomidorów (na bazie rosołku wołowego) z mozarellą :) Mniam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a dzisiejsza dobe zafundowalam sobie wczoranszym stresem, bo jak dowiedziałam
    sie wczoraj ze nie wychodze to tak sie uplakalam, ze na ktg wyszly delikatne skurcze
    a nawet ich nie czulam co najlepsze wiec stres nam nie sluzy. Dzis ktg juz lepiej w badaniu
    szyjka krotka ale zamknieta no ale dopiero po jutrzejszym ktg decyzja. A dzis mi mlody
    nie daje zyc co chwila mi sie brzuch stawia bo on ma poprostu dzis fisia,chyba tak reaguje
    na te placzace bobaski

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara pewnie w domu kaza Ci lezec chociaz 2 tyg. Ja spisuje czego mi brslak i w tym tyg dokupie reszte i bede pakowac;)
    Zapisywalam w kalendarzu (nowym) termin porodu i ciaze donoszona i obydwa te dni to niedziela. Mowia, ze niedzielne dzieci to aniolki;)

Ale wiem ze to tylko termin przyblizony. Nie chce tylko urodzic w pt 13 a to tak wypada akurat w lutym;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dzis w szpitalu ani jednego porodu naturalnego, 3cesarki na cito zadna nie umowiona
    tutaj cesarek na potege powiem wam. Ide spac bo normalnie tylko jem tutaj i mam
    wrazenie ze mi tu od poniedzialku brzuch urosl.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prośba do dziewczyn - ostatnio na meila leciała lista zaupowa bodajże AsiSzw. Któraś byłaby tak miła i mi przesłała? Ewentualnie każda inna lista (jako uzupełnienie) bo nie wiem czy już mam faktycznie wszystko.

Aha, jakieś przydatne rzeczy na pierwsze 3 miesiące życia dzieciaków, które będziecie dokupować po porodzie?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Prośba do dziewczyn - ostatnio na meila leciała lista zaupowa bodajże AsiSzw. Któraś byłaby tak miła i mi przesłała? Ewentualnie każda inna lista (jako uzupełnienie) bo nie wiem czy już mam faktycznie wszystko.

Aha, jakieś przydatne rzeczy na pierwsze 3 miesiące życia dzieciaków, które będziecie dokupować po porodzie?
    Angelcia, wyślij mi swój adres mailowy w PW to Ci podeślę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co zauwzylam warto miec 2 torby, w tym szpitalu gdzie jestem dla dzidzi tylko pampers
    chusteczki, krem do pupy, reszta dla mamy. Na porodowke warto mala torbe i tam
    tylko 2podklady, z pol paczki tych duzych podpasek, recznik, woda z dzubkiem ale
    nie ta 0,75 tylko takie malutkie 330ml bo wbrew pozorom jest sie zmeczonym i wszystko
    jest ciezkie, koszule, tel i pomadke bezbarwna. A ta duza torba z reszta rzeczy to
    bedzie czekac na po porodzie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez musze kupic pare rzeczy jutro. I mam nadzieje ze uda mi sie do konca wlacznie z olejem kokosowym. I wtedy pakuje torbe. Jutro jeszcze moje koszule wypiore.

Aaaaa w sobote mam sesje z moim kovhanym :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bo spisuje co z apteki jeszcze i czy kupujecie saszetki tantum rosa i irygator tez?

i ile kupujecie saszetek i jaka sol morska do noska?
    i czy cos w stylu espumisan juz?
    w razie czego? chcialabym miec jakby co- przeciez sie nie zmarnuje espumisan .

a czy na goraczke cos macie? bo patrze ze to wsyztsko dla "starszych" niemowlat.

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna irygator to raczej nie bedzie ci na poczatku potrzebny bo nie wiem czy chcialabys tam cos wlozyc :-/

Ja chce kupic te krropelki Sab Simplex na wszelki wypadek. A sol do noska tez mam kupiona.
    P.S wyslalam ci juz liste.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzieki.

tez mi sie wydaje ze bez irygatora.
    slyszlalam ze te sab simplex sa leszpe ( kolezanka mowila ze espimisan nie pomagal na kolki synka a to tak)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sab simplex już mam, kupiłam na forumowym bazarku.
    Kupiłam 10 saszetek Tantum Rosa.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podklady to chyba tez te wieksze 60 na 90?

bo moze 60 na 60 za male.

wit D nie zamawiam - na warszatach dali 10 szt probke wiec na pare dni mam, a poczekam co w spzitalu powiedza.

bo nie wiem czy z K czy bez.

Gosiak mozesz mi wkleic liste apteczna? jak masz zapisana? czesc rzeczy mam i dopisuje, nie chce czegos pominac:)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1630 1631 1632 1633 1634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ