Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kochane wszystkiego dobrego w nowym roku, ciesze sie ze was poznalam i dzieki wam
szybciej mi mija czas w oczekiwaniu na misia, wiele tez sie nauczylam nowych rzeczy.
Spokojnych porodow i szczewliwych rozwiazan wam zycze,aby nasze kurczaczki byly
zdrowe.Gosiak, Sue, słoneczna 85, Januszkowa, Patrycja20, megg, LadyDi, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość
-
no a dzisiejsza dobe zafundowalam sobie wczoranszym stresem, bo jak dowiedziałam
sie wczoraj ze nie wychodze to tak sie uplakalam, ze na ktg wyszly delikatne skurcze
a nawet ich nie czulam co najlepsze wiec stres nam nie sluzy. Dzis ktg juz lepiej w badaniu
szyjka krotka ale zamknieta no ale dopiero po jutrzejszym ktg decyzja. A dzis mi mlody
nie daje zyc co chwila mi sie brzuch stawia bo on ma poprostu dzis fisia,chyba tak reaguje
na te placzace bobaski -
Lara pewnie w domu kaza Ci lezec chociaz 2 tyg. Ja spisuje czego mi brslak i w tym tyg dokupie reszte i bede pakowac;)
Zapisywalam w kalendarzu (nowym) termin porodu i ciaze donoszona i obydwa te dni to niedziela. Mowia, ze niedzielne dzieci to aniolki;)
Ale wiem ze to tylko termin przyblizony. Nie chce tylko urodzic w pt 13 a to tak wypada akurat w lutym;) -
nick nieaktualnyProśba do dziewczyn - ostatnio na meila leciała lista zaupowa bodajże AsiSzw. Któraś byłaby tak miła i mi przesłała? Ewentualnie każda inna lista (jako uzupełnienie) bo nie wiem czy już mam faktycznie wszystko.
Aha, jakieś przydatne rzeczy na pierwsze 3 miesiące życia dzieciaków, które będziecie dokupować po porodzie? -
angelcia wrote:Prośba do dziewczyn - ostatnio na meila leciała lista zaupowa bodajże AsiSzw. Któraś byłaby tak miła i mi przesłała? Ewentualnie każda inna lista (jako uzupełnienie) bo nie wiem czy już mam faktycznie wszystko.
Aha, jakieś przydatne rzeczy na pierwsze 3 miesiące życia dzieciaków, które będziecie dokupować po porodzie? -
co zauwzylam warto miec 2 torby, w tym szpitalu gdzie jestem dla dzidzi tylko pampers
chusteczki, krem do pupy, reszta dla mamy. Na porodowke warto mala torbe i tam
tylko 2podklady, z pol paczki tych duzych podpasek, recznik, woda z dzubkiem ale
nie ta 0,75 tylko takie malutkie 330ml bo wbrew pozorom jest sie zmeczonym i wszystko
jest ciezkie, koszule, tel i pomadke bezbarwna. A ta duza torba z reszta rzeczy to
bedzie czekac na po porodzie. -
dziewczyny bo spisuje co z apteki jeszcze i czy kupujecie saszetki tantum rosa i irygator tez?
i ile kupujecie saszetek i jaka sol morska do noska?
i czy cos w stylu espumisan juz?
w razie czego? chcialabym miec jakby co- przeciez sie nie zmarnuje espumisan .
a czy na goraczke cos macie? bo patrze ze to wsyztsko dla "starszych" niemowlat.
-
podklady to chyba tez te wieksze 60 na 90?
bo moze 60 na 60 za male.
wit D nie zamawiam - na warszatach dali 10 szt probke wiec na pare dni mam, a poczekam co w spzitalu powiedza.
bo nie wiem czy z K czy bez.
Gosiak mozesz mi wkleic liste apteczna? jak masz zapisana? czesc rzeczy mam i dopisuje, nie chce czegos pominac:)