X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te brzuszki Wasze :-)
    Prowadzicie razem ciążę bliźniaczą :-)

Mam dzisiaj ochotę na ciasto jakieś.....Boziu jak na początku ciąży :-/

cath lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Ale mnie twardnienia męczą, nawet leżenie na boku nic nie daje :/ tylko tak dziwnie, bo brzuch twardnieje tylko w połowie... Jeden bok i dół spięty, a reszta normalnej "konsystencji"
    Ja mam podobnie jak młoda się wypina ;) Może to nie twardnienie tylko właśnie się wypycha twoje dziecie? :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Słodkie te brzuszki Wasze :-)
    Prowadzicie razem ciążę bliźniaczą :-)

Mam dzisiaj ochotę na ciasto jakieś.....Boziu jak na początku ciąży :-/
    Ja na śniadanie zjadłam już placek królewski mojej mamy <3

Dziękujemy <3 Można tak powiedzieć że nasze dwie ciąże jak jedna bliźniacza :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath to na kiedy umówiłaś się z Sewerynką na porodówkę? Bo rozumiem, że idziecie razem :D To chyba nie wypychanie, bo czuję taki ucisk na szyjkę i ogólnie wtedy jakoś inaczej mi się oddycha :o

U mnie takie mleko za oknem, że ledwo co widzę następny blok. A na samochodach chyba 0,5cm lodu :/ Jak dobrze, że dzisiaj nie muszę nigdzie jechać :)

• cath Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Cath to na kiedy umówiłaś się z Sewerynką na porodówkę? Bo rozumiem, że idziecie razem :D To chyba nie wypychanie, bo czuję taki ucisk na szyjkę i ogólnie wtedy jakoś inaczej mi się oddycha :o

U mnie takie mleko za oknem, że ledwo co widzę następny blok. A na samochodach chyba 0,5cm lodu :/ Jak dobrze, że dzisiaj nie muszę nigdzie jechać :)
    No nasz ginek ostatnio mówi że jak chcemy ma klinike gdzie mogą nam cesarke zrobić w jednej sali :D Aż tak nawiedzone nie jesteśmy haha :D JA czuje że jak ja zaczne rodzic to sewerynka ze stresu też :D I na odwrót będzie :D

U nas taka odwilż masakra :/ jak było śniegu jeszcze wczoraj tak dziś nie ma nic :/ i jest +7 stopni :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath w sumie skoro spędzacie ze sobą tak dużo wolnego czasu to możecie sobie kupić jeden wózek bliźniaczy :D to już nie taka paranoja jak z tym porodem :D

• cath Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Cath w sumie skoro spędzacie ze sobą tak dużo wolnego czasu to możecie sobie kupić jeden wózek bliźniaczy :D to już nie taka paranoja jak z tym porodem :D
    Mamy już każda oddzelny ale oba są siwe :D hahaha z białymi ramami :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia jak to u nas na drugim watku dziewczyny opisywaly; twardnienia to tak jakby ktos napompowal Ci w srodku balon. Ja jak mi sie napina to tak mam i boki sa twarde tez tak pod brzuszkiem a jak miekkie boczki nad linia majtek to jest normalne
    ;)

Ja tak sobie sprawdzam;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już po śniadanku :)
    Pierwszy nowy rok od dawien dawna bez kaca, przyjemnie, kurde :D
    W zeszłym roku sylwestra spędziłam tylko z P. nawalilismy sie jak szpadle, też było extra :)

Moj P. raczej alkoholu nie pije, wczoraj troche whisky, no ale grali do 3. więc też nie mógł przesadzać :)

Powiem Wam, że dopiero teraz czuję, że to już zaraz będziemy sie rozpakowywać :)

Moj Tomek już gdzieś biegnie, kiedy to dziecko śpi? Wczoraj kopał tylko jak grał tatuś, jak dj puszczał jakas muze z dupy, to ani drgnął:)

słoneczna 85, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj kopal jak najadlam sie ciasta;)
    Moj maz nie pil! Mowi ze musi byc w gotowosci jakbym sie zle czula;) taki jest;))

Sue, Fedra, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski :)
    Wszystkiego dobrego w nowym roku :)
    My wczoraj przygotowywaliśmy kącik dla Małego...juz jakis zarys jest :)

http://wrzucaj.net/images/2015/01/01/pokoik2bx3c.jpg

no i czekamy na rozwój wydarzeń :)

słoneczna 85, megg, Penelope, AsiaSzw, Sue, Pia Gizela, Patrycja20, derii84, angelcia, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, Lara 82, Angélique89 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ale pieknie. :-) ja poczekam az komody przyjda i wtedy tez foteczke wstawie :-)

Patrycja hop hop. Jak u ciebie??

Rudasek lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze karuzelke trzeba powiesić, tylko tatuś musi stojak skombinować, naklejki itd :) pare pierdółek :) i bedzie :):)
    Nie mamy za duzego pola do popisu bo niestety wynajmujemy mieszkanie, wiec ani scian nie mozna zmienić ani nic..wiec poki co wyglada to tak :) mam nadzieje, ze w przyszłości szybko sie dorobimy mieszkanka lub domu to wtedy Mały bedzie miał swoj wymarzony pokoik :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku jak u was ładnie! U nas wszystko w powijakach :D

Właśnie czekam na obiadek. Zostało mi jeszcze kilka rzeczy do poprasowania.

Myślałam, że się z Poślubionym na piękny spacer do lasu wybierzemy po obiedzie, a za oknem mgliście i mokro. Eh :/

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku wszystko przed wami :-) ja bardzo dlugo bylam z moim Pawelkiem na jednym pokoju. Wpierw u mamy z 2.5 roku potem kolejne 2.5 roku wynajmowalam kawalerke. Dopiero potem kupilam swoje M.
    No i teraz tez z maluchem bedziemy w jednym pokoju bo ten drugi to zajmuje wlasnie Pafcio :-) troszke jest za stary aby mu berbecia wstawic hihi

U nas szaro buro o fuj o ble :-(

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszedzie taka pogoda..u nas tez :(
    od rana pada, temperatura lekko na plusie, plucha...a za oknem ciemno :(
    bleeeeeeeeee :(

AsiaSZw my mamy 60 metrów, no ale nie nasze :( wiec nie mozemy go urzadzić tak jak chcemy...
    wiec z utesknieniem czekamy na swoje, choć teraz znów rewolucja z kredytami, czy kiedys sie uda to nie wiem... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 14:17

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku ! UDA ! Na pewno. Potrzebny tylko czas. Ale pamietaj pozytywne myslenie to polowa sukcesu.

Dla mnie film "Nigdy w zyciu " byl w pewnym sensie wyznacznikiem w tych sprawach. Pamietam ze bylam na premierze i wtedy powiedzialam sobie ze tez tak zrobie. 2 lata pozniej podpisalam akt notarialny ( samotna matka bylam ) wiec naprawde wiara czyni cuda.

Sue lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to szacun Asienka :)

Ja też czesto wracam do tego filmu, i wiem ze sie daaaa... :)
    No nic, teraz ogarniamy Małego i postanowilismy , ze tak max do pół roku coś wykombinujemy- mam nadzieje,ze sie uda :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZCZĘŚLIWEG0 NOWEGO ROKU!
    ja się witam z...bólami okresowymi, choć ciężko to nazwać bólem, bardziej po prostu dyskomfort i uczucie jakbym miała początek okresu, taki delikatny.
    nie zdziwię się jak wcześniej mi się wszystko zacznie, bo...druga połówka mi nie szczędzi nerwów.
    ostatnio podczas nerwów czułam pierwszy raz główkę bardzo nisko, nad spojeniem łonowym, ale teraz jest już wyżej.
    brzuch twardnieje dość często. No nic... leżenie przed Nami
    Jeszcze 3tygodnie chociaż..
    dora8201 wrote:
    witam!

a teraz druga sprawa - czy któraś z Was walczyła w ciąży z migrenami?? pomóżcie proszę jak sobie radzić, co pomaga?? we wtorek wieczorem jak mnie załapała to cały wczorajszy dzień leżałam i płakałam i wymiotowałam z bólu - miewałam migreny kiedyś w okresie dorastania ale to co się ze mną działo wczoraj to masakra... mój gin na nartach, przychodnia zamknięta a na ip nie chciałam jechać bo nie miałabym wpływu na to co mi dają i czy to jest bezpieczne.... jak któraś z Was przechodziła przez to to podzielcie się może co Wam pomagało??
    ja stosuję przez całą ciążę plastry żelowe apapu

dora8201 lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, co u Ciebie? Przeszło po kąpieli?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ