X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 2015 roku !!! Dziołszki dotrwałyśmy :) życzę nam wszystkim aby końcówka ciąży jak i poród były bezproblemowe.

Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Januszkowa, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 9 miesiacu :) kurde dziewczyny mam skurcze co jakiś czas lekko bolesne...

juska19, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Witamy sie w 9 miesiacu :) kurde dziewczyny mam skurcze co jakiś czas lekko bolesne...
    Patrycja, słyszałam, ze w takich pierwszych skurczach najlepiej wziąć nospę i pójść na godzinę do wanny. Powinno przejść.

Patrycja20 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dora kochana, dokładnie wiem o czym piszesz. Też miałam kilka takich napadów migrenowych - szczególnie na początku ciąży. A wcześniej miewałam w liceum. U mnie to często było spowodowane bardzo niskim ciśnieniem i jak w porę uchwyciłam moment lekkiego bólu i napiłam się mocnej kawy ze szczyptą soli, to ból przechodził. Ale kilka razy sie nie udało i męczyłam sie 1,5-2 dni. Wtedy nie pomagało mi już nic, leżałam w ciemnym pokoju z zimnym okładem na czole i umierałam. Też nie jeździłam na IP. W I trymestrze nawet apapu nie chciałam brać. Miałam taki atak w III też jeden, ale Apap nie za wiele dał.
    Kolega lekarz radził pić wodę z imbirem, ponoć trochę pomaga... Współczuje, bo wiem co to znaczy...

dzięki kochana.... mam nadzieję, że to był jednorazowy incydent... w wigilię i 1-sze święto też mnie bolała głowa ale wtedy smarowanie, okłady i sen pomagał a teraz miałam wrażenie, że wręcz przeciwnie... spróbuje tej kawy z solą (choć nie wiem jak mi się uda bo jeszcze mi mdłości nie minęły do końca) i tej wody z imbirem... zdążyłam już wyczytać o prysznicu gorącym na kark i zjedzeniu lodów.... uzbroję się w zestaw sposobów żeby być gotową na następny atak - oby go nie było

Gosiak wrote:
    Patrycja, słyszałam, ze w takich pierwszych skurczach najlepiej wziąć nospę i pójść na godzinę do wanny. Powinno przejść.

dokładnie tak, po kąpieli się położyć - jak miną tzn że to te HB a jak nie tzn, że coś zaczyna się dziać

Gosiak lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w Nowym Roku.
    Ale sie ciesze ze w dwupaku. :-)

Ja wczoraj zasnelam o 23.30 :-) hahahah ale u nas tak walili ze sie obudzilam i zlozylismy sobie z moim ukochanym zyczenia.

Patrycja szoruj do wanny! I daj znac jak sytuacja na froncie

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    U Ciebie to jeszcze wczesnie, jak byłam w skończonym 34tc to lekarze robili wszystko żeby rozgonic skurcze. Spokojnie możesz wziąć 3x2 nospy i duuuzo magnezu. To ani Tobie ani dziecku nie zaszkodzi (tak lekarze zapewniali). Jak skurcze będą regularne i czas się między mini skróci poniżej 10 min to jedz na IP niech Ci dadzą kroplowke rozkurczowa. Lepiej jakby maleństwo chociaż te 2-3tyg się wstrzymało. Co innego 36tc a co innego 33...

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Biore nospe i ide do wanny zobaczymy co później.

Gosiak lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście dołączam się do Waszych życzeń i dodaje od siebie....
    Niech nadchodzacy rok bedzie dla Was doskonala okazja do spelniania swoich marzen, realizowania planow i siegania po to, co do tej pory wydawalo sie Wam niemozliwe.
    Aby dzieciaczki urodziły się zdrowe, pięknie przystawily się do piersi i ładnie przyrastaly na wadze. Aby kołki i nieprzespane noce Was ominely i żeby to była miłość od pierwszego wejrzenia...Bezgraniczna!

Gosiak, megg, LadyDi, Januszkowa, Penelope, Fedra, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 1 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Dzieki dziewczyny. Biore nospe i ide do wanny zobaczymy co później.
    Tylko z letnio ciepla woda, nie goraca.

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej;-)

wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku ;-)
    latwych, lekkich, szybkich porodow ;-)
    a przede wszystkim zdrowych dzieciaczkow ;-)
    szczesliwego macierzynstwa ;-)

a ja tylko marzylam o tym, zeby dotrwac w dwupaku do Nowego Roku, choc nie dawali nam szans doczekania nawet koncowki roku.....
    ale dalej jestesmy we dwoje !! ;-)

jednak marzenia sie spelniaja ;-)

a dla dziewczyn, ktore chca urodzic naturalnie bez naciecia krocza, polecam artykul:

http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/masaz-krocza-pozwala-uniknac-naciecia-instrukcja_37898.html

Gosiak, cath, MistrzyniWKochamCieMisiu, Januszkowa, Fedra, Asiaa1201, asia888, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora w ciazy dziewczyny stosuja olejek eukaliptusowy na skronie. Do kupienia w aptece za pare zl. Na pewno troche pomaga

dora8201 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Nowym Roku - tak jak mówiłam, przespałam go.

Dora ja miałam takie migreny podczas których paw był standardem. Zimne okłay na czoło i kark + plaster APAPu no i nieodłączny element - sen. Sen był ukojeniem dla wszystkiego. Zwłaszcza, że mnie takie perypetie sięgały aż do 17tc. Ssanie kostki lodu też pomaga.

W ogóle naiwna JA - weszłam właśnie na stronkę h&m licząc na to, że już wprowadzili ten sklep on-line i dupa... Wiecie jak się zawiodłam?! :( Pierwszy kryzys w 2015!

dora8201 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wczoraj umówiłam na odbiór ostatnich rzeczy dla Janeczki - jutro koło 18:00 odbieramy od znajomych fotelik Cybex aton3, śpiworki dwa do niego, leżaczek-bujaczek i parę ciuszków. Ich córeczka w święta skończyła roczek i już kupili nowy fotelik.
    Także teraz czekam tylko na paczki z ręcznikami, prześcieradełkami, kocykami i pieluchami i mogę się pakować do szpitala :)

Fedra lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w 2015 roku ;)
    Oby był wyjątkowy i niezapomniany!

megg, Januszkowa, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim w Nowym Roku! Bardzo się cieszę, że wszystkie jesteśmy w dwupakach wciąż!

Ja już obiadek naszykowałam. Teraz będę byczyć się :) Chcemy skończyć oglądać film, na którym zasnęliśmy :D Mąż obudził się tuż przed dwunastą i mnie zbudził :)

To był mój pierwszy sylwester w domu od 9 lat :D

Na migrenę polecam prysznic i zimne okłady z leżeniem.

Fedra, dora8201 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam spać po 2, ale sen był słaby, bo mąż tak się spił, że aż mi go szkoda było i spać nie mogłam... Wstałam po 10, jestem po śniadanku, ale głowa mnie zaczyna boleć. To chyba z nerwów, bo zaczęłam niefajnie ten rok, będę musiała pogadać z mężem bo o niego chodzi.

Słoneczna quesadilla to smażone tortille z farszem w środku :) kładziesz jedną tortille na patelnie, wrzucasz składniki, przykrywasz drugą i smażysz z dwóch stron:) jest smaczne :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie twardnienia męczą, nawet leżenie na boku nic nie daje :/ tylko tak dziwnie, bo brzuch twardnieje tylko w połowie... Jeden bok i dół spięty, a reszta normalnej "konsystencji"

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w Nowym Roku! Wszystkiego dobrego dla Was i bliskich :)

Wróciliśmy od znajomych przed 1. Było bardzo fajnie, zazwyczaj chodziliśmy na duże bale, ale wczoraj spodobał mi się tak spędzony wieczór sylwestrowy w kameralnym gronie, za rok pewnie zrobimy tak samo :)
    Mój J. śpi cały dzień, biedny wypił wczoraj trochę i dzisiaj marniutki. Rzadko pije więc to dlatego. Daje mu czas na odpoczynek do 15, później idziemy do Kościoła, trzeba pomodlić się o dobry rok :)

derii84, słoneczna 85, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy e Nowym Roku,impreza udana. Koło 3 wrócilismy do domu,a zasnelam ok 4.
    Mój mąż skacowany,mam nadzieję,ze później dojdzie do siebie,bo chciałabym się zdrzemnac,a nie chcę,żeby Tymus czuł się samotny.
    Mały coś leniwy od wczoraj i jak się nie rozbuja to zawału dostanę,nic nie działa,jeszcze nic słodkiego nie jadłam,ale nie mam ochoty :-/

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Wami w Nowym Roku :) My w sumie w domku byliśmy koło 3 :D
    Wesoło było. :)
    Sylwester spędziłam miedzy innymi z sewerynką i już drugi raz się ktoś nas pytał czy my siostrami nie jesteśmy :D
    No a tutaj nasze nocne brzuchole po 1 w nocy czyli w sumie 37 tydzień zaczęty u Sewerynki mój jest jutro :D
    e0abd1752cc4c47bmed.jpg

AsiaSzw, derii84, angelcia, juska19, megg, Katiś, maja35, LadyDi, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, Asiaa1201, Penelope, Lara 82, Angélique89, asia888, dora8201 lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ