Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mogę Cię jedynie pocieszyć ze moja tez pewnie w poniedziałek będzie mieć ponad 3 kg a ciąże mam młodsza z kalendarza wiec się nie martw na zapas mój gin mówi ze to normalne
cath wrote:Jezu wasze takie maleństwa a moja!prawie 3 kg
megg lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
To nasz noworoczny brzuszek. Ale wielki
Ja mam wizyte 9.01 ciekawe ile nasz grzmot bedzie wazyl
http://www.iv.pl/images/45193780836036158499_thumb.jpgangelcia, Fedra, MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak, Patrycja20, Bietka, LadyDi, Lara 82, megg, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Pięknie wyglądają te Wasze brzuszkicath wrote:
cath, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnySłoneczna, ale mi się napina np lewy bok i cały dół, a prawa strona i góra są luźne. I tutaj pytanie czy to właśnie takie wypychanie sie Młodej, czy macica tak się skurcza i sztywnieje, że pozostawia taką luźną przestrzeń
Sue pogadałaś z tym dr Lubiczem?
Rudasku slodki kącik
LadyMK no co Ty mówisz! Żadne 3 tygodnie, jeszcze spokojnie z 6 musicie wytrzymać w tym dwupaczku. Młodziutką ciążę masz jeszcze 31 tydzień dopiero. Trzymaj się i oszczędzaj
Ja właśnie wróciłam z drzemki. Przed zaśnięciem olśniło mnie, że za 20 dni mam ciązę donoszoną. No i znowu zaczęły się twardnienia. Pomyślałam sobie też m.in. że dla mnie te 3 tygodnie to bułka z masłem, ale dla Ady już nie. Poza brzuszkiem nie przytyje po +/- 200g tygodniowo i jej mózg nie będzie się tak szybko rozwijał - a właśnie te ostatnie tygodnie pełnią kluczową rolę w tej kwestii. Poza tym w 30tc Ada była drobna, bo ważyła 1440g więc teraz może ważyć dajmy na to 2kg, a po porodzie masa troszkę spadnie i co? Będę z nią leżeć i kwiczeć w szpitalu, bo nie wypuszczą poniżej 2kg? Nie, nie! To nie dla mnie. 20 dni jeszcze musi się tam "pokisić". Później to normalnie dam sobie taki wycisk, że wyskoczy jak z procy (jasne, jasne.. pewnie nic nie będę robić w tym kierunku znając życie).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 15:13
-
angelcia, dziś zaczynam 34tydzienMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Witam się w pierwszy dzień Nowego Roku jeszcze raz wszystkiego najlepszego życzę i cieszę się ze tak ładnie wszystkie dotrwalysmy do stycznia oby tak dalej i bez żadnych komplikacji
My wróciliśmy od szwagierki koło 2 było sympatycznie nawet zatańczyłam z teściem oczywiście wolny kawałek jak to ujął On musi zatańczyć z wnuczka oczywiście pierwszy taniec został uwieczniony na zdjęciu...
My bez fajerwerków świętowaliśmy ze względu na psa już wystarczajaco dużo było huku za oknem...
Mój maz już od dawna nie pije mówiąc ze On musi teraz czuwać bo nie wiadomo kiedy jego córka postanowi wyjsć na druga stronę...
Mi tez twardnieje jedna cześć brzucha plus czuje parcie i dyskomfort w pochwie ale wiem ze to sprawka Młodej bo się wypina i rozciąga... Gin mówił ze jeśli mocno boli można wsiąść nospy jeśli trochę ból nie zależy lepiej to skonsultować...
Dziewczyny z nadejściem Nowego Roku Nasze życie się zmienia nic nie będzie już takie samo będziemy Mamami życzę Wam by ten rok był niezapomniany a każdy kolejny równie cudownyGosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, LadyDi, Lara 82, Januszkowa, megg lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Angelcia z ta waga to się nie martw ja obstaje ze Twoja to już grubo ponad 2 kg wazy pamiętaj ze dzieci teraz mogą tyg przybierać 400 gram mogą mieć tak zwany skok rozwojowy pamiętasz jak Cath pisała jaka Konstancja była malutka a teraz kawał babki z niej wiec głowa do góry bo zaraz się będziesz zastanawiać czy aby za dużo nie wazy17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Mój M. też chociaż tyle dla mnie robi, że już od momentu mojego szpitala (17.12) pozostaje w abstynencji na w razie co. Ale już zapowiedział, że w Trzech Króli robi huczne pepkowe
że mój to tylko o tym pepkowym już myśli. Oby tylko mieszkania nie rozniesli i zdążyli posprzątać zanim wrócę z dziewczynkami.
-
Angelcia tez tak mysle jak Fedra
moja byla malutka! Nawet na niektórych usg wychodzilo ze o tydzień mniejsza!! A teraz z 30 stycznia na 12 stycznia taki kloc
Jak przekroczy 2500g to juz wg bedzie superbo to jest taka granica wagowa
Fedra lubi tę wiadomość
-
Mój też niepijący, ale on z tych, co mu alkohol nie smakuje
Ale za to wczoraj ok.22 wypił ok. z pół litra gorącej czekolady domowej roboty z bitą śmietaną i potem musiałam go miętą ratować, bo się ;przesłodził
Chyba idę sobie drzemkę uciąć
Fedra lubi tę wiadomość
-
My na Sylwestra byliśmy u znajomych na domówce. A ja się przetaczałam co chwilę z krzesła na kanapę i z kanapy na krzesło i tak w kółko. No masakra jak już ciężko usiedzieć (uleżeć ) w miejscu.
Mam do Was pytanko. Czy olej migdałowy (ze słodkich migdałów) kupować tak jak kokosowy, czyli nierafinowany, tłoczony na zimno czy tu już nie ma to wielkiego znaczenia? Dodam, że zamierzam sama stosować i chce czasem dzidziusia posmarować. A może macie jakiś do polecenia??
-
nick nieaktualnyLadyMK to przepraszam, ale u mnie wyświetla sie Twoj suwaczek, ze jestes w 30t1d
ni wiem dlaczego
Fedra oczywiście, pamiętamjednak wole dmuchac na zimne i twierdzic, ze 200g na tydzien zeby pozniej sie nie rozczarować, albo nie zdziwic, bo raczej nikt mi tutaj nie obieca kruszynki, ani klocka
Mistrzyni może to pępkowe go otrzeźwi w działaniach?
Pia Gizela pochwalisz się jak robisz domową czekoladę? Z chęcią bym się napiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 15:36
-
angelcia wrote:Pia Gizela pochwalisz się jak robisz domową czekoladę? Z chęcią bym się napiła.
1 szklanka mleka 3,2, 1 szklanka śmietanki 30%, 4 łyżki kakao ciemnego wlewam do rondelka, dwa cukry waniliowe, mieszam żeby grudek nie było, i podgrzewam aż zacznie lekko kipieć, mieszam cały czas na wszelki wypadek. Skręcam ogień na minimum i daję połamaną czekoladę mleczną lub gorzką(100g), ale musi być dobrej jakości, ja używam z Wedla. I mieszam do roztopienia. Najlepiej smakuje z bitą śmietaną
angelcia, Sue lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:LadyMK to przepraszam, ale u mnie wyświetla sie Twoj suwaczek, ze jestes w 30t1d
ni wiem dlaczego
Fedra oczywiście, pamiętamjednak wole dmuchac na zimne i twierdzic, ze 200g na tydzien zeby pozniej sie nie rozczarować, albo nie zdziwic, bo raczej nikt mi tutaj nie obieca kruszynki, ani klocka
Mistrzyni może to pępkowe go otrzeźwi w działaniach?
Pia Gizela pochwalisz się jak robisz domową czekoladę? Z chęcią bym się napiła.
widocznie suwak się zawiesiłMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
Angelcia to jak jeden bok twardy to mala Ada:) bo jak macica to bys miala wszedzie twardo. Ja jak poprasuje to wlasnue tak mam, albo jak postoje nad garami.
Ni nic, jeszcze troszke wytrzymam ale ciezko tak nie wychodzic z domu praktycznie... A jesli juz to do auta. Jutro jedziemy do ikei i nie moge sie doczekac ze wyjde!angelcia, Sue, Fedra lubią tę wiadomość
-
mala_mi1982 wrote:Mam do Was pytanko. Czy olej migdałowy (ze słodkich migdałów) kupować tak jak kokosowy, czyli nierafinowany, tłoczony na zimno czy tu już nie ma to wielkiego znaczenia? Dodam, że zamierzam sama stosować i chce czasem dzidziusia posmarować. A może macie jakiś do polecenia??
Ja kupowałam taki: http://allegro.pl/show_item.php?item=4887753099
A teraz zamówię taki: http://allegro.pl/olej-ze-slodkich-migdalow-certyfikowany-240-ml-i4897357342.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 16:05