Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde ale mam faze na twn olej kokosowy. On tak pieknie pachnie ze nie moge przestac go wachac
Przygotowalam sobie wszystko co powinnam spakowac do torby. Wszystko super tylko okazuje sie ze moja walizka twgo nie pomiescijestem wsciekla. Musze pozyczyc bo szkoda kasy na zakup kolejny.
Wiecie moze gdzie obecnie jest promo na pampersy??Gosiak lubi tę wiadomość
-
Ja kupilam mala puszke mm na wszelki wypadek, czytam inne fora i duzo lasek dokarmia swoje maluchy mm, bo bywa tak ze mleka jest malo, dziecko sie nie najada, i trzeba dokarmiac mm. kupilam Bebilon bo tez stosuja go u mnie w szpitalu.
Co do laktatora kupilam reczny i zaczynam zalowac, po wypowiedziach dziewczyn ktore urodzily, elektrycznym sciagaja 2x wiecej mleka
ale tak to jest jak czlowiek zielony, wszystko i tak wyjdzie w praniu i pewnie wiele rzeczy bedzie inaczej niz zakladalysmy......
u mnie laktator tez jest na liscie rzeczy niezbednych, a koszul zadnych nie kupuje -
Dziewczyny a macie takie uczucie ze piecze Was skora brzucha?? Tak jakby ktos male igielki wbijal w brzuch?? Hmm??
Nie wiem jak to nazwac....
Czy macica sie naciaga jeszcze czy juz skora brzucha bedzie puszczac i beda rozstepy?? Czy cos innego??
Ma ktos moze nianie ANGELCARE wraz z monitorem oddechu?? Ponawiam pytanie natretnie :-pWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 00:05
-
Dziewczynki u mnie do szpitala to praktycznie rzeczy dla siebie..nic wiecej..dla Maluszka tylko kilka sztuk pieluch i tyle...no i ubranko ale na wyjscie! wiec moja torba juz spakowana, tylko teraz pytanie czy tam bede rodzic, bo biore dwa szpitale pod uwage
musze zadzwonić i zapytać co w tym drugim trzeba:) tak czy siak z takiej ogólnej listy która namierzyłam w szkole rodzenia dołożyłam kilka rzeczy dla Małego, bo pieron wie gdzie w końcu wyląduje:)
Groszek, derii84, Fedra lubią tę wiadomość
-
Francuska25 wrote:No to u mnie trzeba prawie wszystko miec swoje prócz kosmetykow dla dzidzi typu jakas olivka czy krem. Pampersy trzeba miec, ubranka, nawet trzeba miec termometr do wanienki (!)
Do porodu koszuli nie potrzebuje ale pozniej juz tak;) I sie zastanawiam moze ty wiesz...czy tutaj po porodzie mozna chodzic w spodniach dresowych lub spodniach od pizamy? Bo przeciez w PL to nie do pomyslenia...
Termometr też muszę mieć, co mnie zdziwiło. Napisali też o podpaskach ale nic o pieluszkach, więc je chyba dają. Do porodu tylko rzeczy dla małego, czyli piżama jest pewnie szpitalna. Majtki bawełniane, nie te jednorazowe. Mam też info o tym, że mam mieć piżamki (otwierane z przodu, jeżeli chcę karmić) oraz wygodne ubrania (też otwierane z przodu). Skoro piszą, o tych ubraniach poza piżamami to wnioskuję, że chodzi o jakieś dresy itp. -
Gosiak wrote:Dziewczyny, jak myślicie - bo ja sobie od tygodnia jakiegoś robiłam masaż krocza z olejkiem migdałowym. Czy to mogło wpłynąć na skrócenie szyjki? Bo jakoś mam teraz obawy i opory przed przepraszam za dosadność "wkładanie tam paluchów" - boję się i chyba będę się tylko smarować olejem.
Dziewczyny z krótkimi szyjkami robicie masaż krocza?Lara 82 lubi tę wiadomość
-
asia888 wrote:Ja kupilam mala puszke mm na wszelki wypadek, czytam inne fora i duzo lasek dokarmia swoje maluchy mm, bo bywa tak ze mleka jest malo, dziecko sie nie najada, i trzeba dokarmiac mm. kupilam Bebilon bo tez stosuja go u mnie w szpitalu.
Co do laktatora kupilam reczny i zaczynam zalowac, po wypowiedziach dziewczyn ktore urodzily, elektrycznym sciagaja 2x wiecej mleka
ale tak to jest jak czlowiek zielony, wszystko i tak wyjdzie w praniu i pewnie wiele rzeczy bedzie inaczej niz zakladalysmy......
u mnie laktator tez jest na liscie rzeczy niezbednych, a koszul zadnych nie kupuje
To samo pisali o laktatorze, żeby używać go wtedy gdy jest to konieczne: gdy nie możemy nakarmić same dziecka albo by ulżyć piersiom ale tylko niezbędne minimum aby znów nie wprowadzać organizmu w błąd.
Jest w sumie w tym sens.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 00:06
Gosiak, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość