X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale mam faze na twn olej kokosowy. On tak pieknie pachnie ze nie moge przestac go wachac ;-)

Przygotowalam sobie wszystko co powinnam spakowac do torby. Wszystko super tylko okazuje sie ze moja walizka twgo nie pomiesci :-( jestem wsciekla. Musze pozyczyc bo szkoda kasy na zakup kolejny.

Wiecie moze gdzie obecnie jest promo na pampersy??

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, polubiłam za olej :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja tez nie gmeram tam ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, aktualne promocje sa na stronie promobaby.pl

Tam mozna wybrac pieluchy i inne

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna dzieki. To juz sprawdzilam :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie gmeram. Moze po wizycie

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie gmeram,bo się boję,nawet nie wiem jak moja szyjka :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 22:02

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam mala puszke mm na wszelki wypadek, czytam inne fora i duzo lasek dokarmia swoje maluchy mm, bo bywa tak ze mleka jest malo, dziecko sie nie najada, i trzeba dokarmiac mm. kupilam Bebilon bo tez stosuja go u mnie w szpitalu.
    Co do laktatora kupilam reczny i zaczynam zalowac, po wypowiedziach dziewczyn ktore urodzily, elektrycznym sciagaja 2x wiecej mleka
    ale tak to jest jak czlowiek zielony, wszystko i tak wyjdzie w praniu i pewnie wiele rzeczy bedzie inaczej niz zakladalysmy......
    u mnie laktator tez jest na liscie rzeczy niezbednych, a koszul zadnych nie kupuje

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i wyczytalam tez ze maluszek po mm dluzej spi bo jest dluzej najedzony, wiec zrozpaczone mamy ktorych maluszek bedzie sie budzil co godzine tez po jakims czasie pewnie sie z nim przeprosza i czasem podadza

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dolaczam do grona mam ktore chca urodzic po ukonczonym 37 tyg jak najszybciej
    od wczoraj mam bol w pachwinach, macie tak?

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Ja dolaczam do grona mam ktore chca urodzic po ukonczonym 37 tyg jak najszybciej
    od wczoraj mam bol w pachwinach, macie tak?
    Mamy mamy. I kłucie w pochwie i ból w plecach

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fc w grupie lutowek dziewczyna urodzila w 36tyg :)

derii84, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spać nie mogę, nogi mnie kręcą :/

Ja masuję olejkiem migdałowym (wcześniej kokosowym) krocze, ale tylko z zewnątrz. Mam opory przed wewnętrznym gmeraniem ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poćwiczyłam 50 minut, porozciągałam trochę plecy i czuję się jak młody bóg ;) Od razu lepiej!!
    Piłka, mata, hantle uratowały moje lędźwie dziś ;)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie takie uczucie ze piecze Was skora brzucha?? Tak jakby ktos male igielki wbijal w brzuch?? Hmm??
    Nie wiem jak to nazwac....

Czy macica sie naciaga jeszcze czy juz skora brzucha bedzie puszczac i beda rozstepy?? Czy cos innego??

Ma ktos moze nianie ANGELCARE wraz z monitorem oddechu?? Ponawiam pytanie natretnie :-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 00:05

relge6yd309xm1zq.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki u mnie do szpitala to praktycznie rzeczy dla siebie..nic wiecej..dla Maluszka tylko kilka sztuk pieluch i tyle...no i ubranko ale na wyjscie! wiec moja torba juz spakowana, tylko teraz pytanie czy tam bede rodzic, bo biore dwa szpitale pod uwage :) musze zadzwonić i zapytać co w tym drugim trzeba:) tak czy siak z takiej ogólnej listy która namierzyłam w szkole rodzenia dołożyłam kilka rzeczy dla Małego, bo pieron wie gdzie w końcu wyląduje:)

Groszek, derii84, Fedra lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj Maly ma ADHD :-/

Tez macie tak aktywne dzieci?? :O

Od 18 sie kreci... Non stop!! Wrrr.... Meczy mnie juz :-( od jakiegos czasu jego ruch sprawia bol... Boli mnie brzuch od tych kopniakow :-( ehhh....

Nie wiem kiedy zasne :-/

relge6yd309xm1zq.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    No to u mnie trzeba prawie wszystko miec swoje prócz kosmetykow dla dzidzi typu jakas olivka czy krem. Pampersy trzeba miec, ubranka, nawet trzeba miec termometr do wanienki (!) ;)

Do porodu koszuli nie potrzebuje ale pozniej juz tak;) I sie zastanawiam moze ty wiesz...czy tutaj po porodzie mozna chodzic w spodniach dresowych lub spodniach od pizamy? Bo przeciez w PL to nie do pomyslenia...

Termometr też muszę mieć, co mnie zdziwiło. Napisali też o podpaskach ale nic o pieluszkach, więc je chyba dają. Do porodu tylko rzeczy dla małego, czyli piżama jest pewnie szpitalna. Majtki bawełniane, nie te jednorazowe. Mam też info o tym, że mam mieć piżamki (otwierane z przodu, jeżeli chcę karmić) oraz wygodne ubrania (też otwierane z przodu). Skoro piszą, o tych ubraniach poza piżamami to wnioskuję, że chodzi o jakieś dresy itp.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, jak myślicie - bo ja sobie od tygodnia jakiegoś robiłam masaż krocza z olejkiem migdałowym. Czy to mogło wpłynąć na skrócenie szyjki? Bo jakoś mam teraz obawy i opory przed przepraszam za dosadność "wkładanie tam paluchów" - boję się i chyba będę się tylko smarować olejem.
    Dziewczyny z krótkimi szyjkami robicie masaż krocza?
    Jeżeli robiłaś masaż wewnątrz to jak najbardziej mogło to wpłynąć na szyjkę. Stymulowanie wewnętrzne i "gmeranie" jej czy jej okolic mogło ją rozmiękczyć.

Lara 82 lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Ja kupilam mala puszke mm na wszelki wypadek, czytam inne fora i duzo lasek dokarmia swoje maluchy mm, bo bywa tak ze mleka jest malo, dziecko sie nie najada, i trzeba dokarmiac mm. kupilam Bebilon bo tez stosuja go u mnie w szpitalu.
    Co do laktatora kupilam reczny i zaczynam zalowac, po wypowiedziach dziewczyn ktore urodzily, elektrycznym sciagaja 2x wiecej mleka
    ale tak to jest jak czlowiek zielony, wszystko i tak wyjdzie w praniu i pewnie wiele rzeczy bedzie inaczej niz zakladalysmy......
    u mnie laktator tez jest na liscie rzeczy niezbednych, a koszul zadnych nie kupuje
    Czytałam poradnik o karmieniu i piszą, żeby nie dokarmiać. Przez pierwsze około dwa tygodnie dziecko rozbudza laktację, która dopasuje się do potrzeb malucha. Jeżeli będziemy go dokarmiać to nie będzie ściągał z piersi tyle ile trzeba a co za tym idzie, pierś "nie będzie wiedziała", że potrzeba więcej mleka i go nie naprodukuje. Wtedy dopiero faktycznie mleka zrobi się za mało. Dlatego warto, przynajmniej na początku karmić na żądanie, czasami naprawdę dłuuugo i baardzo często, żeby piersi dostosowały się do potrzeb dziecka.
    To samo pisali o laktatorze, żeby używać go wtedy gdy jest to konieczne: gdy nie możemy nakarmić same dziecka albo by ulżyć piersiom ale tylko niezbędne minimum aby znów nie wprowadzać organizmu w błąd.
    Jest w sumie w tym sens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 00:06

Gosiak, Lara 82, asia888 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ