X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde post mi zginal :-/ grrr

Asiaaa nie wiem co przyszlo ci do glowy ze zamowie mleko dopiero po skonczenou puszki ?? Padlam!

Ja bez laktatora swokego wlasnego osobistego nigdzie sie nie rusze. Jest mega przydatny i pomocny. W rozkreceniu laktacji ( szczegolnie po cc ) to przy zastojach. To tak boli ze zesrac sie mozna do tego od razu temperatura. Jak sobie pomysle ze mialabym wyslac chlopa z domu do sklepu to slabo mi sie robi. Moze tylko ja mam takie wspomnienia z nawalu i zastoju. Ale nie bylo to fajne. Wole wydac 100 teraz i miec spokoj niz potem latac jak kot z pecherzem.
    A dzidz pewnie ze najlepszy pytanie tlko co kiedy spi kolejna godzine i ani mu sie widzi ssac a cycek napierdziela, albo na odwrot laktacja jeszcze nie rozkrecona a male leniwe :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ale jak zamawiasz w gemini z odbiorem osobistym to jednego dnia zamawiasz a drugiego rano juz maz moze odebrac :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella spoko ja to kumam. Ale ja akutlrat mialam takie problemy z piersiami jak pawel sie urodzil ze nie bylo by mowy czekac do rana. Do rana to ja bym musiala amputowac sobie chyba :-/ jak cie zaczyna bolec i czujesz gdzies grude to juz masz przesrane. Spalam z kapusta w staniku. Zaraz znajde wam fotke jak wygladaly moje walki z zastojami. Miska z ciepla woda albo wanna i wszystko szlo w kanal. Nie mialam laktatora wtedy bo nie bylo mnie stac. I jak przypomne sobie to co przezylam to plakac mi sie chce. To byla pierwsza rzecz ktora kupilam teraz jak tylko kase z zusu dostalam. Trauma poprostu.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się czasy zmieniły, a wiecie co mi mama opowiadała. Dawniej nie tak łatwo było coś kupić czy dostać i z MM po porodzie to nie było tak łatwo, no a krowie mleko to nie był dobry pomysł. I moja mama w szpitalu karmiła jeszcze jedną dziewczynkę przez 4 dni :-) jak była w szpitalu bo moja mama miała nawał, a tamta mama dopiero się rozkręcała :-)
    Moja ciocia też tak robiła, tylko, że chłopca :-)
    Tak sobie kiedyś radziły kobietki :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja laktator kupuję, bo planujemy małego raz dziennie karmić moim mlekiem z butli - chcemy go od początku przyzwyczajać do butelki, żeby później nie było problemów. Tak radziła nam położna na szkole rodzenia, mój P. się ucieszył, że będzie małego mógł też nakarmić.
    A ja będę mogła posprzątać, iść do kosmetyczki, pobiegać (bo zamierzam do tego wrócić jak tylko dostanę zielone światło od lekarza) - generalnie nie będę przywiązana do domu jak pies do budy :) - mam nadzieję, że moje pobożne życzenie się spełni i mały nie będzie wierzgał nad butlą.
    Moja koleżanka karmiła małego tylko cycem przez 4 miesiące, teraz grała koncert w sylwestra i mówiła mi, że miała krzyż pański, bo synek jej płakał nad butlą, jakby go ktoś obdzierał ze skóry. A tak - będzie rutynka - jedno karmienie dostanie z butli i cześć :)

Nie wiem jeszcze jaki laktator kupię, chyba wezmę medeli elektroniczny - kosztuje ok. 240zł. Kupię go po porodzie, jak rozkręci mi się laktacja, żeby nie wywalać kasy niepotrzebnie, jak się okaże, że są z nią problemy.
    Ja nastawiam się na karmienie piersią, pokarm będę mieć, bo nie widzę innej opcji. Zaklinam moje cycki wciąż :)

Fedra lubi tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja moglabym tez tak karmic. Tylko faktycznie czasy sie zmienily i nie praktykowalo sie tego 15 lat temu.
    Ja moglam wyjsc na spacer na max godz bo juz czulam ze cycki mi pekna :-/
    Ciekawe jak teraz bedzie. Nastawiam sie na te same problemy chetnie sie milo zaskocze.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, moja mama też chyba dokarmiała jakąś dziewczynkę, jak mnie urodziła. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo mi opowiadała. Ze mną w szpitalu kiblowała 2 tygodnie, bo miałam żółtaczkę, przynosili jej mnie tylko na karmienie. To jest hardcore! Wyobrażacie to sobie? Rodzicie dziecko i widzicie je tylko kilka razy dziennie, w trakcie karmienia. Z moim bratem spędziła 17godzin przykuta do łóżka pod ktg. Musiała leżeć na plecach, bez ruchu prawie, bo od razu przyszła położna ją opierdzielić, że się rusza. Dobrze, że sytuacja się poprawia.

• ash Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z mężem na randce :) sushi zaliczone, młodemu chyba sie podobało bo sie rozbrykal.
    Nadal gorzej mi sie oddycha i jestem oklapła. Zalegam na kanapie.

Laktator kupiłam medeli, juz do szpitala go wezmę. Zwłaszcza ze u mnie cc.

W poniedziałek musimy dokupić materacyk, klin i kilka pieluszek flanelowych.
    No i zakupy w aptece.
    Juz sie nie mogę doczekać środy- bedą tapetowac pokój Tymka, a w piątek mebelki :)

derii84, słoneczna 85, megg, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash, a kupowałaś elektryczny laktator?

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Dziewczyny czyli twardnienia brzucha nie świadczą o czymś zlym? Bo od wczoraj tego doświadczam + kulcie jakby w jajnikach, bóle jakby na 2, ale jak ide do wc to nic sie nie dzieje, no i bol w dole plecow.

Pia, dla mnie ta kwota to ogromna jest! My wydalismy maksymalnie 1500 zl.

Gosiak, dobrze ze wszystko wyszlo ok.

Czy Wasze dzieci tez sie tak powoli i bolesnie ruszaja? ja czasami az wytrzymac nie moge.

Ja mam dokładnie tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 20:21

relgwn15ilhiioyg.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ash, a kupowałaś elektryczny laktator?

Nie, kupiłam ręczny medela harmony.
    Nie zamierzam go często używać, a poza tym nie chce czuć sie jak dojna krowa :D hehe a mam wrażenie ze przy elektrycznym tak bym sie czuła.
    Ten harmony jest mały i dyskretny.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, jestem, dzięki za Wasze kciuki i ciepłe słowa, to naprawdę w takiej sytuacji ogromnie wiele znaczy.
    Nie powiem, że się nie zestresowałam, mój M. zresztą też. Prawie stłuczki nie spowodował na rondzie.
    Miałam KTG, potem przyszedł lekarz zbadał mnie dokładnie, zrobił USG i stwierdził, że kompletnie nie wie czemu mnie ginka skierowała, bo wszystko jest w jak najlepszym porządku. Może faktycznie przez to, że powiedziałam o tym bólu w nocy. KTG idealne, szyjka zamknięta, normowodzie, itp.
    Ale znam już 4 lekarzy z Wojewódzkiego - może na któregoś trafię jak będę rodzić.
    Nawet jak pytałam czy mam się oszczędzać, to powiedział, że nie widzi takiej potrzeby, bo wszystko jest w normie jak najbardziej. Ale ja wiem, że wszystko będę robić na jeszcze wolniejszych obrotach i tyle.
    Uffffff, powiem Wam, że kamień z serca. Jeszcze raz dzięki za wsparcie! :)

Super że wszystko ok. Chociaż juz jest w miare bezpiecznie.
    Napisz jki lekarz cie badał i jak tam jest ;]

• Francuska25 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Poprosiłam w szpitalu i mi dali pełną listę tego co na poród i pobyt zarówno dla mnie jak i dla dziecka. Nie spakowałam wszystkiego a już nie mogę walizki domknąć.
    Nie muszę mieć pampersów ani ubioru do porodu a mimo to dużo tego mam. Dodatkowo muszę wziąć poduszkę do karmienia i przewijak w formie materacyka.

No to u mnie trzeba prawie wszystko miec swoje prócz kosmetykow dla dzidzi typu jakas olivka czy krem. Pampersy trzeba miec, ubranka, nawet trzeba miec termometr do wanienki (!) ;)

Do porodu koszuli nie potrzebuje ale pozniej juz tak;) I sie zastanawiam moze ty wiesz...czy tutaj po porodzie mozna chodzic w spodniach dresowych lub spodniach od pizamy? Bo przeciez w PL to nie do pomyslenia...

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja tam na IP byłam już drugi raz. Pierwszy w 6-tym tygodniu z plamieniem. I w obu przypadkach mam naprawdę dobre wrażenia. Czuję się tam już prawie "jak w domu", bo byłam jeszcze na szkoleniu z anestezjologiem i na zwiedzaniu porodówki. Teraz badał mnie Grzegorz Natora - bardzo konkretny, wszystko posprawdzał, uspokoił, odpowiadał na pytania. Zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Także tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że Wojewódzki to dobry wybór.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak myślicie - bo ja sobie od tygodnia jakiegoś robiłam masaż krocza z olejkiem migdałowym. Czy to mogło wpłynąć na skrócenie szyjki? Bo jakoś mam teraz obawy i opory przed przepraszam za dosadność "wkładanie tam paluchów" - boję się i chyba będę się tylko smarować olejem.
    Dziewczyny z krótkimi szyjkami robicie masaż krocza?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie robie masazu krocza.. ja sie boje mojego krocza dotykac teraz...;/

nawet globulki wkladac... trudno, jak pekne to pekne... znaczy napewno mnie natna, nawet pekalam po przytulankach z mezem....wiec takie krocze...

ja mam laktator medela electric mini- sprobowalam go- myslalam ze mi cyca urwie :O

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko smaruję okolice wejścia. Palców nie wkładam

Gosiak lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, czyli moja intuicja mi dobrze podpowiada... :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogole nie wiem co sie ze mna dzieje... mam jakies obrzydzenie teraz pod koniec do siebie...

czuje sie nieatrakcyjna....;-(

nie wiem :-(

relge6yd309xm1zq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tk czytam opinie o laktatorze tym lovi i wiele lasek pisze ze wlasnie on pomogl pobudzic laktacje... Wiec teraz mysle czy jednak nie zakupic go teraz... Najwyzej jak dupa z tego wyjdzie to wystawie na allegro:/ ale moze faktycznie gdyby byl problem to on pomoze rozbudzic te cyce:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ