Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Groszku, Bietka, Słoneczna i chyba Atakasobiejedna wy macie pessary, nie wiem kto jeszcze. Jeśli chcecie szybko urodzić po zdjęciu, poproście gina lub dobrą położną o dobry masaż szyjki, choć chyba gina. Poznałam, też laski po zdjęciu szwów, już nie wyszły do domu, bo lekarze powiedzieli, że zrobią tak aby szybko urodziły. Jedna z innego pokoju rodziła jeszcze przed Sylwestrem, a Gosiaz którą leżałam cały tydzień w pokoju, wczoraj jak wychodziłam poprosiła gina aby coś przyśpieszył. Dostałam rano smsa, że miała masaż o 16 (tylko żeby nie było ona już po szwie prawie nie miała szyjki), a jej córeczka urodziła się dziś o 3.05 w nocy.
słoneczna 85, derii84 lubią tę wiadomość
-
Gosiak cieszę się, ze wszystko dobrze!
Groszek szybko Ci ten pessar zdejmują, ja mam kolejną wizytę 16.01 i wtedy będzie mi to ustrojstwo zdejmowaćzacznę wtedy 29 tydzień.
Słoneczna a Tobie kiedy zdejmują?
Ugotowałam dzisiaj sobie kompot z suszumiałam śliwki i jabłka suszone, które dosrałam od teściowej, trzeba było je wykorzystać. Powiem Wam, ze wyszedł mi smaczny
My z mężem pospaliśmy sobie trochę po obiadkuciężko mu było mnie namówić, ale jak już się położyliśmy to pierwsza zasnęłam
pospaliśmy około 2 h, wyczyn jak dla mnie, bo ja nienawidzę spać w dzień. Jak wstaję czuję się zawsze gorzej niż wcześniej. Dzisiaj tak dobrze mi było chyba dlatego, ze spaliśmy wtuleni, nie sama
JA mam 2 koszule te zwykłe, ale jednak kupię sobie jeszcze jedną ładną, taką, żebym nie wstydziła się w niej pokazać ;p
Myślę o czymś takim, żeby normalnie traktować ją jak sukienkę dzienną, no spać będzie mi w niej ciężko. W ogóle ja planuję spać w samym staniku lub topie i majtkach.
http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-luna-rozm-l-xl-i4945519857.html
Ja staniki do karmienia planuję kupić jakoś niedługo, bo już chyba czas najwyższy -
Ja również chce karmić piersią, ale wiadomo wszystko się może zdarzyć, więc kupię jedna mała puszkę. Myślę enfamil ale nie zglebilam tematu jeszcze. Jakby się nie przydało to pójdzie do ciasta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 18:08
Pola
Hania -
Dziewczyny czyli twardnienia brzucha nie świadczą o czymś zlym? Bo od wczoraj tego doświadczam + kulcie jakby w jajnikach, bóle jakby na 2, ale jak ide do wc to nic sie nie dzieje, no i bol w dole plecow.
Pia, dla mnie ta kwota to ogromna jest! My wydalismy maksymalnie 1500 zl.
Gosiak, dobrze ze wszystko wyszlo ok.
Czy Wasze dzieci tez sie tak powoli i bolesnie ruszaja? ja czasami az wytrzymac nie moge. -
JA też mleka nie kupuję, nastawiam się pozytywnie
AsiaSzw ja też miałam dzisiaj pizzę na obiadPierwszy raz ciasto zagniatał mój mąż
bo bardzo nalegał a ja powiedziałam, ze jak wyrobi ciasto to będzie. Jakie było moje zdziwienie jak się zgodził ;p byłam pewna, ze odpuści
w ogóle naleśniki też już robił, jestem pod wrażeniem. To chyba ciąża tak na niego działa, bo wcześniej nie chciał w ogóle robić czegokolwiek do jedzenia oprócz kawy i kanapek
AsiaSzw, megg lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Dużo osób poleca Enfamil i jeszcze dużo osób poleca Hipp jako dobre MM.
Lara 82, Asiaa1201, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
LadyDi wrote:Dziewczyny czyli twardnienia brzucha nie świadczą o czymś zlym? Bo od wczoraj tego doświadczam + kulcie jakby w jajnikach, bóle jakby na 2, ale jak ide do wc to nic sie nie dzieje, no i bol w dole plecow.
Pia, dla mnie ta kwota to ogromna jest! My wydalismy maksymalnie 1500 zl.
Gosiak, dobrze ze wszystko wyszlo ok.
Czy Wasze dzieci tez sie tak powoli i bolesnie ruszaja? ja czasami az wytrzymac nie moge.
Ja chciałam wydać mniej, ale nie udało się ;P Same półki w garderobie to 1300 zł jakośWłaściwie najwięcej kosztowały meble. Potem wózek.
Mój Brzuszkowy jak mi się wypnie to boli. Ostatni mało mnie kopie, więcej się wypycha i napina. W sumie nie wiem, czy to normalne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 18:17
-
Dziewczyny a ile macie reczniczkow dla dziecka? Ja mam 2 takie z kapturkiem ale wlasnie sie zastanawiam czy nie dokupic jeszcze 1. I uwaga kupilam 1 w biedrze w promo a drugi w smyku. Roznica w jakosci ogromna. Po pierwszym praniu ten ze smyka wyglada jak wygladal a ten z biedry wola o litosc. Szkoda oszczedzac kasy na czyms takim. Ja pamietam ze mlody pare lat na tych reczniczkach jechal
-
Katiś wrote:Powiem Wam że dodatkowym "atutem"cycka jest to, że jest bezpłatne. Enfamil to koszt ok 50-60 zł za puszkę, która starczy myślę na parę dni, więc jak tylko pomyślę ile kasy idzie na mm to modlę się o nawał laktacyjny
To mnie właśnie bardzo przekonuje do KP! I że zdrowe dla dzieciaczka! I nie trzeba szykować w nocy butelkiJest wiele plusów. Ale jak to będzie nie wiem. Moja mama np. mnie karmiła tylko 2 m-ce, ale żyję
-
Ja też na razie nie kupuję mm, ale dlatego, że pytałam i w tym szpitalu gdzie chcę rodzić nie trzeba oni dają swoje, a zobaczę jak będzie u mnie z laktacją.
I jeszcze teraz po tyg. w szpitalu muszę się zgodzić z dziewczynami, które twierdziły, że w szpitalu to nie zależy na wyglądzie. I ja nie rodziłam, ale tak mnie wymęczył ten szpital, że z dnia na dzień coraz bardziej miałam w nosie jak wyglądam, tylko miałam w głowie, że chcę do domu.
A już sobie wyobrażam po porodzie, nie dość, że zmęczona to jeszcze dzieciaczki naprawdę płaczą często, i chyba zawsze jak je przebierają. Więc zmęczenie da w kość na pewno. -
Asiu ja nie wiem ile kosztuje MM
to Katiś
Ale tu macie rację, u mnie też na liście za KP oprócz zdrowia są koszty.
Kasy na MM idzie dużo, jeszcze szczególnie, że raz dziecko nie doje trzeba dorabiać, innym razem trzeba wylać bo już nie chce. A tak to mleczarnia cały czas otwarta i bez pracy i wysiłku. (no oprócz tych początków)