X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku, Bietka, Słoneczna i chyba Atakasobiejedna wy macie pessary, nie wiem kto jeszcze. Jeśli chcecie szybko urodzić po zdjęciu, poproście gina lub dobrą położną o dobry masaż szyjki, choć chyba gina. Poznałam, też laski po zdjęciu szwów, już nie wyszły do domu, bo lekarze powiedzieli, że zrobią tak aby szybko urodziły. Jedna z innego pokoju rodziła jeszcze przed Sylwestrem, a Gosiaz którą leżałam cały tydzień w pokoju, wczoraj jak wychodziłam poprosiła gina aby coś przyśpieszył. Dostałam rano smsa, że miała masaż o 16 (tylko żeby nie było ona już po szwie prawie nie miała szyjki), a jej córeczka urodziła się dziś o 3.05 w nocy. :-)

słoneczna 85, derii84 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie kupuje mleka. Jesli nie bede mogla z jakiegos powodu karmic piersia to napewno Enfamil tylko wchodzi w gre u nas.

Pizza prawie gotowa. Tylko gdzie te moje chlopaki ??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja wzięłam tylko jedną saszetke!
    ją też bardzo pragne karmić piersią, już się tak nastawilam ze szok

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak cieszę się, ze wszystko dobrze!

Groszek szybko Ci ten pessar zdejmują, ja mam kolejną wizytę 16.01 i wtedy będzie mi to ustrojstwo zdejmować ;) zacznę wtedy 29 tydzień.
    Słoneczna a Tobie kiedy zdejmują?

Ugotowałam dzisiaj sobie kompot z suszu :) miałam śliwki i jabłka suszone, które dosrałam od teściowej, trzeba było je wykorzystać. Powiem Wam, ze wyszedł mi smaczny :)

My z mężem pospaliśmy sobie trochę po obiadku :) ciężko mu było mnie namówić, ale jak już się położyliśmy to pierwsza zasnęłam ;) pospaliśmy około 2 h, wyczyn jak dla mnie, bo ja nienawidzę spać w dzień. Jak wstaję czuję się zawsze gorzej niż wcześniej. Dzisiaj tak dobrze mi było chyba dlatego, ze spaliśmy wtuleni, nie sama ;)

JA mam 2 koszule te zwykłe, ale jednak kupię sobie jeszcze jedną ładną, taką, żebym nie wstydziła się w niej pokazać ;p
    Myślę o czymś takim, żeby normalnie traktować ją jak sukienkę dzienną, no spać będzie mi w niej ciężko. W ogóle ja planuję spać w samym staniku lub topie i majtkach.
    http://allegro.pl/koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-luna-rozm-l-xl-i4945519857.html

Ja staniki do karmienia planuję kupić jakoś niedługo, bo już chyba czas najwyższy :)

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego myślę, że te dziewczyny, które są odważne i chcą szybciutko, muszą chyba ostry seks zaaplikować :-) Ale nie tak delikatnie tylko z głęboką penetracją, aż po samą szyjkę, bo to w końcu też masaż :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również chce karmić piersią, ale wiadomo wszystko się może zdarzyć, więc kupię jedna mała puszkę. Myślę enfamil ale nie zglebilam tematu jeszcze. Jakby się nie przydało to pójdzie do ciasta :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 18:08

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czyli twardnienia brzucha nie świadczą o czymś zlym? Bo od wczoraj tego doświadczam + kulcie jakby w jajnikach, bóle jakby na 2, ale jak ide do wc to nic sie nie dzieje, no i bol w dole plecow.

Pia, dla mnie ta kwota to ogromna jest! My wydalismy maksymalnie 1500 zl.

Gosiak, dobrze ze wszystko wyszlo ok.

Czy Wasze dzieci tez sie tak powoli i bolesnie ruszaja? ja czasami az wytrzymac nie moge.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Bietka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też mleka nie kupuję, nastawiam się pozytywnie :)

AsiaSzw ja też miałam dzisiaj pizzę na obiad :) Pierwszy raz ciasto zagniatał mój mąż :D bo bardzo nalegał a ja powiedziałam, ze jak wyrobi ciasto to będzie. Jakie było moje zdziwienie jak się zgodził ;p byłam pewna, ze odpuści ;) w ogóle naleśniki też już robił, jestem pod wrażeniem. To chyba ciąża tak na niego działa, bo wcześniej nie chciał w ogóle robić czegokolwiek do jedzenia oprócz kawy i kanapek ;)

AsiaSzw, megg lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo osób poleca Enfamil i jeszcze dużo osób poleca Hipp jako dobre MM.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dlatego ja wzięłam tylko jedną saszetke!
    ją też bardzo pragne karmić piersią, już się tak nastawilam ze szok

ja nawet nie wiem co za mleko miałabym wybrać :D

relg9vvjrtqik460.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi teraz patrzę ze my w tym samym czasie w ciąży jesteśmy :)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Dużo osób poleca Enfamil i jeszcze dużo osób poleca Hipp jako dobre MM.
    Powiem Wam że dodatkowym "atutem"cycka jest to, że jest bezpłatne. Enfamil to koszt ok 50-60 zł za puszkę, która starczy myślę na parę dni, więc jak tylko pomyślę ile kasy idzie na mm to modlę się o nawał laktacyjny :D

Lara 82, Asiaa1201, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Dziewczyny czyli twardnienia brzucha nie świadczą o czymś zlym? Bo od wczoraj tego doświadczam + kulcie jakby w jajnikach, bóle jakby na 2, ale jak ide do wc to nic sie nie dzieje, no i bol w dole plecow.

Pia, dla mnie ta kwota to ogromna jest! My wydalismy maksymalnie 1500 zl.

Gosiak, dobrze ze wszystko wyszlo ok.

Czy Wasze dzieci tez sie tak powoli i bolesnie ruszaja? ja czasami az wytrzymac nie moge.

Ja chciałam wydać mniej, ale nie udało się ;P Same półki w garderobie to 1300 zł jakoś :/ Właściwie najwięcej kosztowały meble. Potem wózek.

Mój Brzuszkowy jak mi się wypnie to boli. Ostatni mało mnie kopie, więcej się wypycha i napina. W sumie nie wiem, czy to normalne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 18:17

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile macie reczniczkow dla dziecka? Ja mam 2 takie z kapturkiem ale wlasnie sie zastanawiam czy nie dokupic jeszcze 1. I uwaga kupilam 1 w biedrze w promo a drugi w smyku. Roznica w jakosci ogromna. Po pierwszym praniu ten ze smyka wyglada jak wygladal a ten z biedry wola o litosc. Szkoda oszczedzac kasy na czyms takim. Ja pamietam ze mlody pare lat na tych reczniczkach jechal :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Powiem Wam że dodatkowym "atutem"cycka jest to, że jest bezpłatne. Enfamil to koszt ok 50-60 zł za puszkę, która starczy myślę na parę dni, więc jak tylko pomyślę ile kasy idzie na mm to modlę się o nawał laktacyjny :D

To mnie właśnie bardzo przekonuje do KP! I że zdrowe dla dzieciaczka! I nie trzeba szykować w nocy butelki :D Jest wiele plusów. Ale jak to będzie nie wiem. Moja mama np. mnie karmiła tylko 2 m-ce, ale żyję ;)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie nie kupuję mm, ale dlatego, że pytałam i w tym szpitalu gdzie chcę rodzić nie trzeba oni dają swoje, a zobaczę jak będzie u mnie z laktacją.

I jeszcze teraz po tyg. w szpitalu muszę się zgodzić z dziewczynami, które twierdziły, że w szpitalu to nie zależy na wyglądzie. I ja nie rodziłam, ale tak mnie wymęczył ten szpital, że z dnia na dzień coraz bardziej miałam w nosie jak wyglądam, tylko miałam w głowie, że chcę do domu.
    A już sobie wyobrażam po porodzie, nie dość, że zmęczona to jeszcze dzieciaczki naprawdę płaczą często, i chyba zawsze jak je przebierają. Więc zmęczenie da w kość na pewno.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić krówki :) Ciekawe jakie mi wyjdą :)

Bietka, Gosiak, derii84, megg, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a skad ty ta cene wnfamilu wzielas? Na allegro sa po 45 zl max, a jak jeszcze wyrwiesz promo w super farmie to bedzie taniej

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSz ja o cenie pisalam. Taka jest u nas w sklepie. No ale na allegro 45 plus przesyłka to przecież 50 zl wyjdzie ;) no a po 3 są różne enfamile droższe i tansze

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ja nie wiem ile kosztuje MM :-) to Katiś :-)

Ale tu macie rację, u mnie też na liście za KP oprócz zdrowia są koszty.
    Kasy na MM idzie dużo, jeszcze szczególnie, że raz dziecko nie doje trzeba dorabiać, innym razem trzeba wylać bo już nie chce. A tak to mleczarnia cały czas otwarta i bez pracy i wysiłku. (no oprócz tych początków)

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 1650 1651 1652 1653 1654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ