X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    My właśnie podliczaliśmy ile wydaliśmy do tej pory na rzeczy dla Brzuszkowego i dla mnie :D
    I ile wyszło? ;)
    Już doczytałam :P :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 17:22

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Lara twoje wypowiedzi brzmią jakbym była wyrodna matka bo pisze ze zaczyna się coś dziać i już nie mogę się doczekać. Każdy myśli i mówi jak uważa. Ja za 11 dni mam ciąże donoszona i szczerze chciałabym potem rodzić. Wiadomo chciec to ja sobie mogę, ale wolę urodzić po 37 tyg aniżeli przenosić i mieć wywolywany poród, zielone wody albo inne powikłania.

Źle zinterpretowałaś to co napisałam, poza tym nie wiem czemu odniosłaś to do siebie ? Myśl, pisz i chciej co tylko uważasz :-)

Ciężko mi dużo pisać i tłumaczyć o co mi chodziło, dlatego nie mam zamiaru. Nic złego nie miałam na myśli.
    To ja odniosłam ostatnio wrażenie, już nawet nie wiem po jakich wypowiedziach, że urodzenie przedwcześnie to nic wielkiego i dlatego napisałam co napisałam.
    Myślę, że urodzenie przedwcześnie to zły pomysł, podobnie jak napisałaś zbyt późno nie jest dobrze. Jest przedział, gdy najlepiej jest rodzić i po prostu uważam, że ktoś kto go wymyślił wiedział co mówi i tyle.
    Oczywiście, że dziś wcześniaczki mają się dobrze ze względu na postęp techniki, ale jeszcze trzeba wziąć pod uwagę osobniczą siłę i zdrowie dziecka, a tego to już nikt nie przewidzi, żaden lekarz i żadne USG.

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Sue to czyli firma sie sprawdza. Do rze wiedziec.

Pia gdybysmy mieli biale to bysmy zostawili a tak to ten kolor juz do niczego nam nie pasuje wiec stolaz robi biale na wymiar a ta sprzedam :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dziewczyny czy wy wszystkie macie szlafroki ?

Ja zamiast typowego ktorego nigdy wiecej bym nie ubrala kupilam cos takiego. Bardzo fajne i mozna sie super opatulic

http://www.e-bielizna.pl/loungewear-cardigan.html

Asia,
    Ja w domu chodzę w szlafroku, ale mam taki misiowy, ciepły. Do szpitala wolałam coś lżejszego, co nie wygląda jak piżamka :) No i ten mój własnie taki jest.
    Ten kardigan też spoko, bo wykorzystasz go później w domu, nawet żeby narzucić go na ubranie.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    I ile wyszło? ;)

Ciuszki, wózek, fotelik, kosmetyki, łóżeczko, przewijak, komoda, lampy, półki do garderoby, lampy, zasłony, farby to kwota 5500 zł. Przy czym 95% ubranek mamy używane, wózek też.
    I brakuje nam jeszcze na pewno np. materaca, niani elektronicznej, ochraniacza na łóżeczko, pampersów. Pewnie jeszcze czegoś brakuje, np. kocyka, o czym mi Asia przypomniała, więc pewnie i jeszcze coś się znajdzie :D

Dla mnie 350 zł. Ale też nie mam wszystkiego chyba ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, ktora doradzi mi jakas nianie elektroniczna? Kompletnie nie wiem jaka wybrac....

Mgslalam o angelcare.. Ale tam do wyboru jest; 401,402, 201itd.

Czym one sie roznia? Ktora warto?

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ciuszki, wózek, fotelik, kosmetyki, łóżeczko, przewijak, komoda, lampy, półki do garderoby, lampy, zasłony, farby to kwota 5500 zł. Przy czym 95% ubranek mamy używane, wózek też.
    I brakuje nam jeszcze na pewno np. materaca, niani elektronicznej, ochraniacza na łóżeczko, pampersów. Pewnie jeszcze czegoś brakuje, np. kocyka, o czym mi Asia przypomniała, więc pewnie i jeszcze coś się znajdzie :D

Dla mnie 350 zł. Ale też nie mam wszystkiego chyba ;)
    Ja chyba wolę nie liczyć, wiem, że w styczniu poszło duuuużo :)
    A wcześniej też co miesiąc się coś kupowało, na ciuchy dla mnie sporo poszło ciążowe, itp.
    Teraz jeszcze jak wszystko zamówiłam został mi koszt wypożyczenia TENSa, ew. jakiś zakup/prezent do szpitala jak mi się uda dostać jedynkę i koszt douli. I staniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 17:27

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście Brzuszkowy nie ma żadnych bajerów - leżaczków, bujaczków, karuzel, zabawek. To zostawiamy dziadkom, ciociom i wujkom ;) Dla mnie ciąża i fakt, że długo nie miałam ciążowego brzuska i że przed ciążą nosiłam się luźniej sprawił, że nie musiałam wiele ubrań kupić. W sumie kupiłam sobie 1 spodnie, dwie pary getrów, sukienkę i tunikę :)
    Ale za to majątek kosztowały mnie leki, min. 100 zł co miesiąc.
    No i za zaoszczędzone pieniążki, których nie wydalam na siebie wydam na sesję brzuszkową!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę kupony na allegro!!! Już mi odbija :D

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, leki to niemały koszt - to fakt.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja ciuszkow tez mam tylko na 56 drobine reszta 62 :) ale kwota ktora wydalas jest dla mnie nie osiagalna...:p
    A fotelik mielismy za free :) nie chce mi sie nawet myslec o tych wydatkach bo wiem dobrze ze przeholowalam :) ale nic na to nie poradze.. I co wiecej :p nie zaluje :p a co :) staralam sie o dzidzie to teraz mam fun z wydatkow na nia :) hihi :)tak sobie to bynajmniej tlumacze :D

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Sue i gosiak co wy kupiłyście w tej aptece, że aż tyle pieniążków ?
    Moja lista:

Tummy Tub, wiaderko do kąpieli, zielone
    WEBER, pieluchy tetrowe, kolorowe, 70x80cm, 5 sztuk
    WEBER, pieluchy tetrowe, białe, 80x80cm, 10 sztuk
    WEBER, pielucha flanelowa, kolorowa z ceratą, 50x60cm, 3 sztuki
    OEPAROL, 60 kapsułek 2 sztuki
    OCTENISEPT, Płyn, 250ml z dozownikiem
    FRIDA Aspirator do nosa
    BABY ONO wkładki laktacyjne Premium 60 sztuk
    BABY ONO wkładki laktacyjne Premium Plus noc 60 sztuk
    Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk 5 sztuk
    BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar XL 2 sztuki - 3 opak
    BABY ONO, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk - 3 sztuki
    Tommee Tippee nożyczki niemowlęce
    HIMALAYA krem kojący pieluszkowe podrażnienia 20g
    CANPOL termometr elektroniczny z miękką końcówką
    Termometr bezdotykowy Microlife, NC 100
    Tantum Rosa, 10 saszetek
    MEDELA PureLan, krem na brodawki, 37g
    Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk - 3 sztuki

+ kosmetyki Himalaya dla mnie - zapas: szampony, żele do twarzy, pasty do zębów, pomadki ochronne, itp. (niecałe 100zł), więc typowo dzieciaczkowe jakieś 550zł

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszulki polecam Italian Fashion. Mam 2 sztuki, fajna bawelna. I 2 mam zwykle z zyrafka..

Staniki 2 x miekkie biale. Rozmiar 80 c, chcialam kupic ze sztywnymi miskami, a jak mi jeszcze urosna mandarynki? Moze poczekam az urodze...

Jestem w 36 tyg.:D

ciekawe jak moja szyja, w poniedzialek badania, czwartek sciaganie pessara po usg i ocenie wagi Malego...

Dzis wstawalam 6x siku!

Maz sie nami dobrze opiekuje:-) karmi i w ogole :-) hihi

jak mi Gabrys przywali gdzies na pecherz czy nie wiem co on cwiczy to czuje promieniowanie az do warg sromowych- takie uklucia :O
    konczyny ma po prawej stronie- bo tylko tu przebiera :P

juz sie przyzwyczailam:P
    maz nazywa Gabrysia "Malą Rybką" :-) bo tak sie rusza pod jego r:peka przylozona do brzuszka :-)

słoneczna 85, derii84, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki to tez wydatek... A ze jeszcze prowadzenie mialam ciazy w gamecie to kazda wizyta to 150 zl.. A czasem byla wiecej niz 1 w miesiacu... Juz nie mowiac o tych genetycznych 3 ch kazde za 250... Ugh tego to nawet wole nie liczyc juz do wydatkow w ciazy bo bym musiala usiasc i sie walnac porzadnie w leb :p

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella tego też nie liczę ;) Szczególnie, że moje wizyty to w większości co 2 tygodnie, kilka razy tylko 3 tygodnie miałam luzu między jedną a drugą wizytą ;)

Ja policzyłam tylko to, co Brzuszkowy musi mieć koniecznie, żeby można go było obsłużyć na początku :)

relg9vvjrtqik460.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wiedziałam, że wrócisz do domku, że nie zatrzymają Cię, bo Ty twarda babka jesteś hehe ;)

Ja się nalatalam znowu dziś po galeriach, teraz leżę i zdycham, boli mnie podbrzusze, krocze i biodra...

W poniedzialek wizyta na 20:00, a kto wizytuje też 05/01??

Nastawilam się na KP, ale dziś w rossmanie na wszelki wypadek wzięłam jedną saszetke bebilonu ! A czy Wy też zabezpieczacie się jakims mleczkiem?

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka, masz rację z przenoszeniem ciąży też nie dobrze. Poznałam 2 dziewczyny na oddziale jedna 10 dni po terminie, 2 13 dni. Widziałam ich stres dlaczego nic się nie dzieje, a robiły wszystko by urodzić. Tą z 13 dniami po ruszyła dopiero 3 kroplówka z oksytocyną i urodziła naturalnie, po 6 dniach wywoływania bo te kroplówki dawali co drugi dzień, najlepsze to to, że to jej 2 dzidzi, a dziewczyna chudziutka ogólnie jak szczypiorek tylko brzuch duży.
    U drugiej dziewczyny niestety skończyło się cc, bo po 2 kroplówce z oksytocyny, małemu zaczęło spadać tętno. Na szczęście wiedzieli co robią i mały ma się dobrze.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Nastawilam się na KP, ale dziś w rossmanie na wszelki wypadek wzięłam jedną saszetke bebilonu ! A czy Wy też zabezpieczacie się jakims mleczkiem?
    Ja nie, wychodzę z założenia, że uda mi się karmić piersią - tak się nastawiam. Jak się nie uda, to wtedy coś się szybko zorganizuje.

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę na allegro zamówić:
    kocyk minky
    kocyk zwykły
    staniki
    ew. 1 koszulę
    materac
    klin
    ochraniacz na łóżeczko
    1 prześcieradło
    falbankę maskującą do łóżeczka.

A kuponów nie ma ;P

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę karmić piersią. Nie kupuję zastępczego nic. A co będzie to będzie.

Gosiak, ash lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1649 1650 1651 1652 1653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ