X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    My właśnie podliczaliśmy ile wydaliśmy do tej pory na rzeczy dla Brzuszkowego i dla mnie :D
    I ile wyszło? ;)
    Już doczytałam :P :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 17:22

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Lara twoje wypowiedzi brzmią jakbym była wyrodna matka bo pisze ze zaczyna się coś dziać i już nie mogę się doczekać. Każdy myśli i mówi jak uważa. Ja za 11 dni mam ciąże donoszona i szczerze chciałabym potem rodzić. Wiadomo chciec to ja sobie mogę, ale wolę urodzić po 37 tyg aniżeli przenosić i mieć wywolywany poród, zielone wody albo inne powikłania.

Źle zinterpretowałaś to co napisałam, poza tym nie wiem czemu odniosłaś to do siebie ? Myśl, pisz i chciej co tylko uważasz :-)

Ciężko mi dużo pisać i tłumaczyć o co mi chodziło, dlatego nie mam zamiaru. Nic złego nie miałam na myśli.
    To ja odniosłam ostatnio wrażenie, już nawet nie wiem po jakich wypowiedziach, że urodzenie przedwcześnie to nic wielkiego i dlatego napisałam co napisałam.
    Myślę, że urodzenie przedwcześnie to zły pomysł, podobnie jak napisałaś zbyt późno nie jest dobrze. Jest przedział, gdy najlepiej jest rodzić i po prostu uważam, że ktoś kto go wymyślił wiedział co mówi i tyle.
    Oczywiście, że dziś wcześniaczki mają się dobrze ze względu na postęp techniki, ale jeszcze trzeba wziąć pod uwagę osobniczą siłę i zdrowie dziecka, a tego to już nikt nie przewidzi, żaden lekarz i żadne USG.

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Sue to czyli firma sie sprawdza. Do rze wiedziec.

Pia gdybysmy mieli biale to bysmy zostawili a tak to ten kolor juz do niczego nam nie pasuje wiec stolaz robi biale na wymiar a ta sprzedam :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Dziewczyny czy wy wszystkie macie szlafroki ?

Ja zamiast typowego ktorego nigdy wiecej bym nie ubrala kupilam cos takiego. Bardzo fajne i mozna sie super opatulic

http://www.e-bielizna.pl/loungewear-cardigan.html

Asia,
    Ja w domu chodzę w szlafroku, ale mam taki misiowy, ciepły. Do szpitala wolałam coś lżejszego, co nie wygląda jak piżamka :) No i ten mój własnie taki jest.
    Ten kardigan też spoko, bo wykorzystasz go później w domu, nawet żeby narzucić go na ubranie.

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    I ile wyszło? ;)

Ciuszki, wózek, fotelik, kosmetyki, łóżeczko, przewijak, komoda, lampy, półki do garderoby, lampy, zasłony, farby to kwota 5500 zł. Przy czym 95% ubranek mamy używane, wózek też.
    I brakuje nam jeszcze na pewno np. materaca, niani elektronicznej, ochraniacza na łóżeczko, pampersów. Pewnie jeszcze czegoś brakuje, np. kocyka, o czym mi Asia przypomniała, więc pewnie i jeszcze coś się znajdzie :D

Dla mnie 350 zł. Ale też nie mam wszystkiego chyba ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, ktora doradzi mi jakas nianie elektroniczna? Kompletnie nie wiem jaka wybrac....

Mgslalam o angelcare.. Ale tam do wyboru jest; 401,402, 201itd.

Czym one sie roznia? Ktora warto?

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Ciuszki, wózek, fotelik, kosmetyki, łóżeczko, przewijak, komoda, lampy, półki do garderoby, lampy, zasłony, farby to kwota 5500 zł. Przy czym 95% ubranek mamy używane, wózek też.
    I brakuje nam jeszcze na pewno np. materaca, niani elektronicznej, ochraniacza na łóżeczko, pampersów. Pewnie jeszcze czegoś brakuje, np. kocyka, o czym mi Asia przypomniała, więc pewnie i jeszcze coś się znajdzie :D

Dla mnie 350 zł. Ale też nie mam wszystkiego chyba ;)
    Ja chyba wolę nie liczyć, wiem, że w styczniu poszło duuuużo :)
    A wcześniej też co miesiąc się coś kupowało, na ciuchy dla mnie sporo poszło ciążowe, itp.
    Teraz jeszcze jak wszystko zamówiłam został mi koszt wypożyczenia TENSa, ew. jakiś zakup/prezent do szpitala jak mi się uda dostać jedynkę i koszt douli. I staniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 17:27

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście Brzuszkowy nie ma żadnych bajerów - leżaczków, bujaczków, karuzel, zabawek. To zostawiamy dziadkom, ciociom i wujkom ;) Dla mnie ciąża i fakt, że długo nie miałam ciążowego brzuska i że przed ciążą nosiłam się luźniej sprawił, że nie musiałam wiele ubrań kupić. W sumie kupiłam sobie 1 spodnie, dwie pary getrów, sukienkę i tunikę :)
    Ale za to majątek kosztowały mnie leki, min. 100 zł co miesiąc.
    No i za zaoszczędzone pieniążki, których nie wydalam na siebie wydam na sesję brzuszkową!

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę kupony na allegro!!! Już mi odbija :D

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, leki to niemały koszt - to fakt.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia ja ciuszkow tez mam tylko na 56 drobine reszta 62 :) ale kwota ktora wydalas jest dla mnie nie osiagalna...:p
    A fotelik mielismy za free :) nie chce mi sie nawet myslec o tych wydatkach bo wiem dobrze ze przeholowalam :) ale nic na to nie poradze.. I co wiecej :p nie zaluje :p a co :) staralam sie o dzidzie to teraz mam fun z wydatkow na nia :) hihi :)tak sobie to bynajmniej tlumacze :D

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Sue i gosiak co wy kupiłyście w tej aptece, że aż tyle pieniążków ?
    Moja lista:

Tummy Tub, wiaderko do kąpieli, zielone
    WEBER, pieluchy tetrowe, kolorowe, 70x80cm, 5 sztuk
    WEBER, pieluchy tetrowe, białe, 80x80cm, 10 sztuk
    WEBER, pielucha flanelowa, kolorowa z ceratą, 50x60cm, 3 sztuki
    OEPAROL, 60 kapsułek 2 sztuki
    OCTENISEPT, Płyn, 250ml z dozownikiem
    FRIDA Aspirator do nosa
    BABY ONO wkładki laktacyjne Premium 60 sztuk
    BABY ONO wkładki laktacyjne Premium Plus noc 60 sztuk
    Podkłady higieniczne BELLA MAMMA 10 sztuk 5 sztuk
    BABY ONO majtki wielorazowe siateczkowe rozmiar XL 2 sztuki - 3 opak
    BABY ONO, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk - 3 sztuki
    Tommee Tippee nożyczki niemowlęce
    HIMALAYA krem kojący pieluszkowe podrażnienia 20g
    CANPOL termometr elektroniczny z miękką końcówką
    Termometr bezdotykowy Microlife, NC 100
    Tantum Rosa, 10 saszetek
    MEDELA PureLan, krem na brodawki, 37g
    Podkłady higieniczne SENI SOFT 90cmx60cm 5 sztuk - 3 sztuki

+ kosmetyki Himalaya dla mnie - zapas: szampony, żele do twarzy, pasty do zębów, pomadki ochronne, itp. (niecałe 100zł), więc typowo dzieciaczkowe jakieś 550zł

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszulki polecam Italian Fashion. Mam 2 sztuki, fajna bawelna. I 2 mam zwykle z zyrafka..

Staniki 2 x miekkie biale. Rozmiar 80 c, chcialam kupic ze sztywnymi miskami, a jak mi jeszcze urosna mandarynki? Moze poczekam az urodze...

Jestem w 36 tyg.:D

ciekawe jak moja szyja, w poniedzialek badania, czwartek sciaganie pessara po usg i ocenie wagi Malego...

Dzis wstawalam 6x siku!

Maz sie nami dobrze opiekuje:-) karmi i w ogole :-) hihi

jak mi Gabrys przywali gdzies na pecherz czy nie wiem co on cwiczy to czuje promieniowanie az do warg sromowych- takie uklucia :O
    konczyny ma po prawej stronie- bo tylko tu przebiera :P

juz sie przyzwyczailam:P
    maz nazywa Gabrysia "Malą Rybką" :-) bo tak sie rusza pod jego r:peka przylozona do brzuszka :-)

słoneczna 85, derii84, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki to tez wydatek... A ze jeszcze prowadzenie mialam ciazy w gamecie to kazda wizyta to 150 zl.. A czasem byla wiecej niz 1 w miesiacu... Juz nie mowiac o tych genetycznych 3 ch kazde za 250... Ugh tego to nawet wole nie liczyc juz do wydatkow w ciazy bo bym musiala usiasc i sie walnac porzadnie w leb :p

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella tego też nie liczę ;) Szczególnie, że moje wizyty to w większości co 2 tygodnie, kilka razy tylko 3 tygodnie miałam luzu między jedną a drugą wizytą ;)

Ja policzyłam tylko to, co Brzuszkowy musi mieć koniecznie, żeby można go było obsłużyć na początku :)

relg9vvjrtqik460.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wiedziałam, że wrócisz do domku, że nie zatrzymają Cię, bo Ty twarda babka jesteś hehe ;)

Ja się nalatalam znowu dziś po galeriach, teraz leżę i zdycham, boli mnie podbrzusze, krocze i biodra...

W poniedzialek wizyta na 20:00, a kto wizytuje też 05/01??

Nastawilam się na KP, ale dziś w rossmanie na wszelki wypadek wzięłam jedną saszetke bebilonu ! A czy Wy też zabezpieczacie się jakims mleczkiem?

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka, masz rację z przenoszeniem ciąży też nie dobrze. Poznałam 2 dziewczyny na oddziale jedna 10 dni po terminie, 2 13 dni. Widziałam ich stres dlaczego nic się nie dzieje, a robiły wszystko by urodzić. Tą z 13 dniami po ruszyła dopiero 3 kroplówka z oksytocyną i urodziła naturalnie, po 6 dniach wywoływania bo te kroplówki dawali co drugi dzień, najlepsze to to, że to jej 2 dzidzi, a dziewczyna chudziutka ogólnie jak szczypiorek tylko brzuch duży.
    U drugiej dziewczyny niestety skończyło się cc, bo po 2 kroplówce z oksytocyny, małemu zaczęło spadać tętno. Na szczęście wiedzieli co robią i mały ma się dobrze.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Nastawilam się na KP, ale dziś w rossmanie na wszelki wypadek wzięłam jedną saszetke bebilonu ! A czy Wy też zabezpieczacie się jakims mleczkiem?
    Ja nie, wychodzę z założenia, że uda mi się karmić piersią - tak się nastawiam. Jak się nie uda, to wtedy coś się szybko zorganizuje.

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę na allegro zamówić:
    kocyk minky
    kocyk zwykły
    staniki
    ew. 1 koszulę
    materac
    klin
    ochraniacz na łóżeczko
    1 prześcieradło
    falbankę maskującą do łóżeczka.

A kuponów nie ma ;P

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę karmić piersią. Nie kupuję zastępczego nic. A co będzie to będzie.

Gosiak, ash lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 1649 1650 1651 1652 1653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ