X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu za ile kupiłaś ?

Pia Gizela ile wydaliście ?

Sue i gosiak co wy kupiłyście w tej aptece, że aż tyle pieniążków ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja zaplacilam za nia 56 zl chyba. I uwazam ze jest warta tej ceny. Mam 2 kupione na allegro za tyle samo tez fajne, ale ta to mam wrazenie ze dlugo bedzie sluzyc. Ja nie przepadam za koszulami wiec plan mam taki ze jak bede mogla usiasc do maszyny to ja przerobie na krotsza i dokupie sobie boxerki.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, ta kratka mi się bardzo podoba, gdzie kupiłaś?
    PatrycjaP wrote:
    Jeśli chodzi o koszule to ja mam dwie takie zwykłe po 20 zł chyba i jedną taką za około 50zł sobie kupiłam lepszą. Teraz modna czerwona krata :P

vivien.jpg

Podobają mi się koszule na guziki albo rozcinane po bokach natomiast kompetnie nie podobają mi się te z krzyżowanym dekoltem, te takie kopertowe

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, no właśnie nic takiego, żeby było zabawniej :) Ale wiesz, te drobne pierdółki - tu 10zł, tam 20 i się tak nazbiera :)
    Termometr i akcesoria do paznokci i już masz 200zł. Ja chcę to wszystko za jednym zamachem kupić, jak najwięcej się da online, bo łażenie po sklepach nie jest moją ulubioną czynnością ;)

Powiedz mi - jest szansa, że dostanę gdzieś taką koszulę w necie? Podoba mi się bardzo!

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki, wózek, fotelik, kosmetyki, łóżeczko, przewijak, komoda, lampy, półki do garderoby, lampy, zasłony, farby to kwota 5500 zł. Przy czym 95% ubranek mamy używane, wózek też.
    I brakuje nam jeszcze na pewno np. materaca, niani elektronicznej, ochraniacza na łóżeczko, pampersów.

Ja nie mam staników i laktatora, ale nie wiem jeszcze jaki wybrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 16:48

relg9vvjrtqik460.png

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne dziewczyny :)
    Tutaj podaję linka, ale szukajcie swoich rozmiarów na innych aukcjach :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=4892730335

Mi też się strasznie podoba. I ja Asia pisze jest dobrej jakości, ja nie wiem jeszcze czekam doppiero na nią :)

Penelope lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ubranka mam tylko na 56, 62.

relg9vvjrtqik460.png

• PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o staniki do karmienia to ja nie kupuje.
    Mam bardzo małe piersi i wyglądalabym w nich smiesznie..
    Będę z zwykłych korzystać, chyba odpinanie ramiączka nie jest żadną tragedią
    Czy któraś też nie kupuje ?

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miseczkę C, więc kupię ;)

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia to musze przyznac ze naprawde jestes gospodarna i niezle sie zmiescilas :p naprawde szacun :p jak za takie wyposazenie taka kwota :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    No i ubranka mam tylko na 56, 62.

Oj to ani się nie obejrzysz i dzidzi z tego wyrośnie. ja też mam sporo w rozm 56, czy first size bądź new born i żaluje jak cholera. Ale moja córka ma już ciuchów do 1,5 roku życia. Dzisiaj ostatni raz byłam w second handzie, bo doszłam do wniosku ze przesadzam stanowczo!

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja np. nie musiałam kupować termometru bo już miałam i nawilżacza powietrza bo też mam. Tylko z sypialni do pokoju dziecięcego przeniosłam. Tak samo zrobiłam z miejscem do karmienia - z gabinetu kanapę przynieśliśmy :D Tylko dokupimy w Ikea obicie za 130 zł :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:
    Oj to ani się nie obejrzysz i dzidzi z tego wyrośnie. ja też mam sporo w rozm 56, czy first size bądź new born i żaluje jak cholera. Ale moja córka ma już ciuchów do 1,5 roku życia. Dzisiaj ostatni raz byłam w second handzie, bo doszłam do wniosku ze przesadzam stanowczo!

Wiem ;) Ale ja dopiero z 1,5 miesiąca temu zaczęłam coś kupować Brzuszkowemu ;)

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszperajcie jeszcze na str Italian Faschion z tymi koszulami.

Ja staniki musze kupic. Ale czekam do ostatniej chwili bo nadal cyc rosnie. Ja mam teraz 80E i nie chce wiedziec jaki bede musiala kupic.

No Pia popieram Belle. Szacun. Ja przestalam liczyc.
    Nie wiem czy nie bede musiala kupic torby :-( chyba sie nie zmieszcze do mojej walizki. Kocyki sie piora. To juz ostatnie pranie. A ja wlasnie prasuje koszhle do szpitala i biore sie za pakowanie. Musze przerwe na zrobienie pizzy znalezc bo dzis obiadokolacja :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Pia to musze przyznac ze naprawde jestes gospodarna i niezle sie zmiescilas :p naprawde szacun :p jak za takie wyposazenie taka kwota :)

Bella dziękuję! Ale tak jak pisałam mam ciuszki tylko 56, 62 i też nie jakoś za dużo. Jak już to wszystko poukładam to wam zrobię zdjęcia, to same zobaczycie, że ja to przy was to niewiele mam :D

Wózek i fotelik też używany kupiłam za 1200 zł.

Samą nianię z monitorem oddechu chcemy kupić za 600 zł, więc jeszcze myślę, że trochę jeszcze wydamy.

Na swoją wyprawkę porodowo/poporodową wydałam 350 zł. Ale nie mam najdroższej rzeczy laktatora, bo chyba jednak zdecyduję się na Lovi Prolactis.

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja nie mam jeszcze kocyka do łóżeczka po domu! AsiaSzw dobrze, że mi przypomniałaś!

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignasiowe łóżeczko :-) wlasnie wyprasowalam falbanke. Bardzo fajna sprawa taka rzecz. :-) jeszcze komody i bedziemy mieli komplet :-)

http://www.iv.pl/images/51714240594666266013_thumb.jpg

Pia Gizela, Lara 82, Bietka, megg, słoneczna 85, Patrycja20, MistrzyniWKochamCieMisiu, angelcia, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, ja się właśnie zorientowałam, że dostałam szlafrok i koszulę do karmienia na gwiazdkę z tej firmy! :)
    Szlafrok jest świetny, bo jest taki dresowy, więc się nie ugotuję w szpitalu, do tego fajna bawełna, koszula to samo - wyprałam już i nic się z tym nie wydarzyło.
    Szlafrok mam taki, ten z różowymi kropeczkami ;)

http://allegro.pl/komplet-szlafrok-koszula-do-karmienia-gratis-r-s-i4889107280.html

AsiaSzw, Gosiak, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia mamy tą samą komodę, tylko moja biała ;)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy wszystkie macie szlafroki ?

Ja zamiast typowego ktorego nigdy wiecej bym nie ubrala kupilam cos takiego. Bardzo fajne i mozna sie super opatulic

http://www.e-bielizna.pl/loungewear-cardigan.html

Lara 82 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 1648 1649 1650 1651 1652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ