X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia kupie te mniejsze tylko ciekawe czy cotton beda!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Ostatnio mój młody ma strasznie często czkawkę, nawet kilka razy dziennie, codziennie. Czy u Was też tak?
    U mnie też często ma czkakwę.

Gosiak trzymam kciuki za Was i pisz jak coś będziesz wiedzieć !

Ja już zaliczyłam badania dzisiaj i duże zakupy z mężem, teraz odpoczywam chwilkę z moim kiciusiem na łóżku i będę coś sprzątać później.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to moja szyjka była krótsza w grudniu, więc nie martw się. Daj znać co ci tam powiedzą. U mnie Dziś córka szaleje. Powiedzcie jak to jest. Czy dziecko podczas skurczu ma być aktywne? Bo dziś miałam póki co jeden skurcz trochę bolesny+twardy brzuch i trzymało tak z 60 sek.w tym czasie Pola się nie ruszyła. Jak puscilo to za chwileczkę zaczęła się ruszać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 14:02

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak trzymam kciuki zeby Cie nie zostawili!
    mysle ze jak nie bedzie skurczy na ktg tak jak u mnie to wyjdziesz

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie, dziś zaczynam 35 tydzień!!
    Mam 10kg na plusie i 92cm w obwodzie.
    Czuję, że na bank urodzę w lutym, myślę, że w terminie. Nie wiem skąd to wiem, ale wiem :)
    Udało mi sie zasnąć, ale wstalam z takim bólem lędźwi, że szok!! Zabieram sie za porządki, później dopompuje piłkę i pocwicze:)

Gosiak, ja też przetarłam oczy ze zdziwienia:) a powiedziałas gince o tych nocnych bólach? Moze dlatego Cie skierowała do szpitala? Na sprawdzenie czy sie skurcze nie zaczynaja. Tym bardziej, że Ty miałas zawsze szyję łabędzią wręcz, więc to ją pewnie zaniepokoiło:*
    Trzymam kciuki, żeby Cie wypuścili, będziesz musiała się oszczędzać już :)
    No chyba, że będziemy mieć dziś kinder niespodziankę, czego nie życzę oczywiście!!
    Daj znać koniecznie!!

Januszkowa, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mam nadzieję, że szybko zrobią badania i wrócicie do domu w dwupaku oczywiście!

Ja się musiałam położyć. Pocięliśmy z mężem zasłony, pofastrygowaliśmy, pozaprasowywaliśmy. I brzuch zaczął twardnieć :/
    Mąż już zamontował lampę, złożył przewijak i łóżeczko, kanapę przeniósł z gabinetu do pokoju Brzuszkowego. I odkurza :)

Nie wierzę, że będziemy mieli dziecko. Wciąż nie umiem w to uwierzyć :)

W środę na 17 umówiłam nas z fotografem na sesję brzuszkową. Jak jestem w ciąży, tak żadnego zdjęcia nie mam jeszcze ;)

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• justta Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mocno trzymam kciuki za was, mocno i daj znać co u was

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiłuję spakować torbę do szpitala. Zazdroszczę tym, które już to zrobiły. Moja lista jest chyba krótsza o tych polskich bo wielu rzeczy nie trzeba brać a mimo to chyba będę potrzebowała... przyczepę, żeby to zabrać.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was ma szczotkę z naturalnego włosia BabyOno? tak jak zalecali wyparzyłam ją, nawet dwukrotnie, ale ona strasznie śmierdzi kozą. Czy da się tego zapachu jakoś pozbyć?

relgwn15ilhiioyg.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anqrlique, nie odpowiem na Twoje pytanie ale sama zadam. Zabierasz ze sobą szczoteczkę do włosków? A jak ją należy wyparzać? Ja już się spakowalam i też mi sporo wyszło jak na 6 godzin pobytu po porodzie. Mała walizka[, średnia torba i pewnie jeszcze koc, poduszka w bagażniku na wszelki wypadek.
    QUOTE=Angélique89]Która z Was ma szczotkę z naturalnego włosia BabyOno? tak jak zalecali wyparzyłam ją, nawet dwukrotnie, ale ona strasznie śmierdzi kozą. Czy da się tego zapachu jakoś pozbyć?[/QUOTE]

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak trzymam kciuki,tu nie chodzi o szyjkę tylko o to czy nie zapiszą się skurcze,które będą ją skracac i powodować rozwarcie.

Juska niestety nie wiem ile Olafek waży,bo tu nie ma takich wizyt jak w Pl,metody z lat 80tych,badanie przez brzuchol....ja mam te szczęście,ze mój lekarz robi usg i sprawdza serduszko i patrzymy na młodego(tylko tyle,bo on jak mówi specjalistą nie jest). Po usg widzę,ze Młody jest już fajniutki,myślę,ze ok 1900 ma.Tymek miał cały czas wpisywana hipotrofie płodu,a urodził się 2700 w 36tyg,także nie ma co się stresowac kochana.
    Moja pierwsza chrześnica urodzona w 40 tyg i miała 2500,także nie każde dziecko musi mieć więcej jak 3000g :-) głowa do góry

Z tym 2 noe strasze,piszę jak jest,niektóre mają zaparcia,niektóre mega oczyszczenie. Mnie 2 idzie przy skurczach,więc śmieje się do męża ze zacznę nad kiblem rodzić :-D

Jak na razie ze skurczami jest ok,nic specjalnego.

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deri, u mnie jest podobnie - jak tylko zaczyna mnie pobolewać brzuch jak na okres, to muszę iść do toalety ;)
    Mojego też lekarz nie zmierzył, następną wizytę mam 20.01, może go poproszę, żeby sprawdził szybko ile młody ma, bo to już prawie ciąża donoszona wtedy będzie :)

Dziewczyny, pamiętam, że kiedyś któraś z Was wrzucała artykuł o pampersach - białe, zielone są itd. Które są te lepsze? Zielone czy białe?

• derii84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wszystkie dziewczyny stawiają.na białe,z tego co widzę. A ja mam zielone,bynajmniej sprawdzone przeze mnie. Z resztą tutaj takich białych nie ją

p19uskjok4jap6fv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiu trzymam kciuki, zgadzam sie z deri. Choc jesli wyjdzie ci jakis skurcz to zostaniesz
    niestety. Powiem wam ze po pobycie w szpitalu wiem jak szybko mozna akcje rozkrecic.
    Poza tym mam wrazenie, ze niektore mamy juz gotowe do porodu, a to tak nie jest,
    dla lekarzy tylko penelope bedzie miec zielone swiatlo za3 dni, a reszta nie. I nqsze
    dzieci nie sa jeszcze gotowe i oni zrobia wszystko by zatrzymac je w brzuszkach.

Penelope, MistrzyniWKochamCieMisiu lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, a jak Ty się czujesz?
    Ja mam nadzieję, że młody posiedzi w brzuchu jak najdłużej i tak jak pisałam - czuję, że się urodzi w terminie. Nie wiem czemu mam takie przeczucie :) Chyba ta intuicja.

Zaczęłam robić zamówienie w Gemini i już mam 400zł! Muszę przejrzeć to jeszcze raz, bo wierzyć mi się nie chce!

derii84 lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Lara :-)Z Tymkiem mi powstrzymali skurcze,rozwarcie nie szło,miałam iść na patologie ciąży,ale ktg wskazało na spadek akcji serca u niego,więc szybka decyzja o cc.
    Tak jest w Pl :-) ale tu w Norge nic nie zrobią,to już mi lekarz wczoraj powiedział,ze jak się zacznie to wyśle nas do specjalistycznego szpitala,gdzie dzidzia będzie mogła się urodzić.

p19uskjok4jap6fv.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZesc cziewczyny, dopiero mam troche czasu i was nadrabiam. I ja nie spalam dzis najlepiej no ale coz im blizej konca tym gorzej bedzie.

Megg my dzis od 9 mielismy sesje. 3h pozowania, bylo super :) tez nie moge sie doczekac efektow.

Co do koszul ja też mam 3. Wiecej nie kupuje, dogadalam sie z moim ze w razie czego wypierze mi i czysta dowiezie.

Juska witaj w klubie. ja ostatnio mam tak , że dzien bez płaczu to dzien stracony. Slabo. czuje sie jak histeryczka :(

Gosiak trzymam kciuki. Jestem w szoku ze do szpitala cie wyslala. Mam nadzieje ze cie tam nie zostawia tym bardziej ze nic sie nie dzieje :/

Sue 92 w brzuszku :) ale malutko ja mam 110 cm hehe

ja zaraz zabieram sie za prasowanie i pakowanie do szpitala. Wizyte mam za tydz w piatek ciekawe ile moja szyjka ma :/

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazdy dzien w brzuchu jest na wage zlota nie wazne czy nam ciezko czy nie.
    A to usg i wielkosci to naprawde straszna zamotka. Chyba wogole juz nie trzeba sie
    tym sugerowac, dla lekarza to wazne tylko czy jest roznica od ostatniego badania, bo
    widac czy dzidzi przyrasta, a tym samym czy przeplywy sa ok i czy lozysko nadal dobrze
    pracuje.

Sue, derii84 lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem, dzięki za Wasze kciuki i ciepłe słowa, to naprawdę w takiej sytuacji ogromnie wiele znaczy.
    Nie powiem, że się nie zestresowałam, mój M. zresztą też. Prawie stłuczki nie spowodował na rondzie.
    Miałam KTG, potem przyszedł lekarz zbadał mnie dokładnie, zrobił USG i stwierdził, że kompletnie nie wie czemu mnie ginka skierowała, bo wszystko jest w jak najlepszym porządku. Może faktycznie przez to, że powiedziałam o tym bólu w nocy. KTG idealne, szyjka zamknięta, normowodzie, itp.
    Ale znam już 4 lekarzy z Wojewódzkiego - może na któregoś trafię jak będę rodzić.
    Nawet jak pytałam czy mam się oszczędzać, to powiedział, że nie widzi takiej potrzeby, bo wszystko jest w normie jak najbardziej. Ale ja wiem, że wszystko będę robić na jeszcze wolniejszych obrotach i tyle.
    Uffffff, powiem Wam, że kamień z serca. Jeszcze raz dzięki za wsparcie! :)

bella84, Sue, AsiaSzw, derii84, słoneczna 85, Angélique89, Penelope, Lara 82, megg, Januszkowa, Asiaa1201, Bietka, Patrycja20, ash, asia888, MistrzyniWKochamCieMisiu, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Zaczęłam robić zamówienie w Gemini i już mam 400zł! Muszę przejrzeć to jeszcze raz, bo wierzyć mi się nie chce!
    Sue, mi wyszło 625, a nie kupowałam laktatora

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ