X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAtis! patrze na Twoij Avatar i mamy bardzo podobne brzuszki:)

u mnie juz 107 w obwodzie:) !!!!!!

a wczoraj bylismyw Ikei i cos tam mierzylismy i wzielam ta miarke , wyjelam z domu i zbraklo na brzuszek:) a pozniej zobaczylam ze tam tylko metr jest:)
    ciekawe ile moja dzidzia wazy? bo jak bedzie duzy to bede miec cc - tak dr mowil.

a to jeszcze miesiac ponad...

atdcqtkf2affvuei.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane miłego weekendu

My dzisiaj składamy wózek, znaczy się M składa ja się patrze ;-)

Mistrzyni już za dwa dni będziesz tulić swoje córeczki <3 trzymam mocno kciuki za was

Dziewczyny coraz bliżej

Fedra lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, dzięki za słowa otuchy :-* Mam nadzieję, że to wszystko minie.

megg lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze minie po porodzie!;)

to jest normalne ze sie boimy, ja to pewnie sie rozplacze jak mnie przyjma!!!!!

jak mi lekarz wypisal skierowanie do spzitala i powiedzial, ze zagraza porod przedwczesny to rozplakalam sie w gabinecie:)

ja to sie nie nadaje.....

Angélique89 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.biedronka.pl/pl/product,id,4888,name,chusteczki-nawilzane-dada-72-szt

http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3192,name,chusteczki-nawilzane-z-bawelna-dada-premium-3x72-szt-2x20-szt

promocje na chusteczki

atdcqtkf2affvuei.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Po nocnych ekscesach dopiero wstałam,mąż nie chciał mnie budzić :@
    Gosiak pytaj i napisz co powiedziała:-)

Mi wczoraj powiedział tyle,ze mam nie brać Mg,ewentualnie paracet(tutaj standard),i żeby się nie martwić,bo dziecko już jest typowym noworodkiem tyle,ze ciut mniejszym....no zapomniał dodać ze jakieś kilo lżejszym bynajmniej ;-)
    Do tego powiedział,ze zrobi wszystko żebyśmy byli cali i zdrowi i mam się szykować na inny szpital,bo tam do 38 tyg będzie mnie mógł wysłać,a jest on lepszy...
    Także od dzisiaj jak coś znowu będzie to zapisuje skurcze tj ich czas trwania,przerwy między nimi.

Najlepsze jest to,ze ciągle łażę z 2 do wc,a pamiętam z ginekologii i położnictwa ze tak organizm się przygotowuje i oczyszcza z zanieczyszczeń :-D może jednak Olafek będzie styczniakiem hihi??

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mój młody ma strasznie często czkawkę, nawet kilka razy dziennie, codziennie. Czy u Was też tak?

Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84
    A ile wazy twoj maluszek ??
    Dzis zaczynam 33 tc i do cc dostalo 40 dni
    Ciesze sie bardzo bo ostatnio jestem wyczerpana ,zdolowana ,mam chec wiecznie plakac ,w nocy nie moge spac albo boli mnie krocze,krzyz albo brzuch sie napina cale noce wierce sie jak nie wiem wstaje i jestem wsciekla .W ciagu dnia oszczedzam sie malo robie tylko to co potrzeba i nie wiem co jest grane .. plus te siniaki na brzuchu ..

relge6yd0kju1g7d.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii nie strasz z ta 2 bo ja ostatnio tez częściej odwiedzam wc Hihi. Powiem Wam ze juz sie nie moge doczekac kurde jest mi juz tak ciezko ze szok.

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam skierowanie do szpitala, szyjka 2,38 - moja ginka chce dokładnie to sprawdzić, mówi, że niekoniecznie mnie zostawią, ale mam jechać na dokładne badania i KTG.
    Właśnie się pakuję, jedziemy po drodze coś zjeść i jadę - kurcze, tego się nie spodziewałam. Za tydzień mam datę ślubu i w ogóle miałam teraz odbierać paczki cały przyszły tydzień.
    Proszę, trzymajcie kciuki, żeby mnie dziś puścili. Mogę leżeć, ale w domu!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Gosiak, po kim jak po kim ale po Tobie sie nie spodziewalam.. A co do szyjki przeciez to chyba nirmalne za na tym etapie sie skraca :) trzymam kciuki by to bylo tolko kontrolnie i do domku! Daj znac jak tylko czegos sie dowiesz

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedzialek mam wizyte u mojego gina.. To az jestem ciekawa co u mnie wyjdzie... Zwlaszcza ze ostatnio to u niego bylam 5 tygodni temu :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak trzymam kciuki. To nas zaskoczyłaś;-) Myślę, ze Cie wypuszczą, przecież teraz szyjki będą nam się skracać. Pewnie chcą się upewnić czy wszystko jest dobrze.
    Dawaj nam znaki jak się ma sprawa.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 6 stycznia. Ciekawe jak moja szyjka. Ostatnio mam takie straszne kłucia w nią i takie uczucie pełności w pochwie, nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Jakby mi tam coś siedziało w środku. Dziwne takie. Miałyście takie coś?

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Słoneczna ja też płacze przy każdej możliwej okazji - taki chyba mamy urok ciązowy.

Co do chusteczek tych Dady - szkoda tylko, że to są 3 opakowania po 72szt, a 2 po 20 :/... bo cenowo wychodzi to drożej niż w tym momencie na promocji jedno opakowanie (3,99zł) więc lepiej kupić 4 paczki pojedynczo :) tylko promocja do jutra więc się dziewczyny pośpieszcie jeśli chcecie się załapać :)

Co do 2 to ja już miałam taki czas, że fajnie latałam nawet po 2 razy dziennie, a teraz znowu lipa - a już myślałam, że Adulec daje mi do zrozumienia, że mam się pilnować i być na baczności, bo nadciąga... No i córka zrobiła mnie w konia ;)

Gosiak jak przeczytałam Twojego posta to musiałam dwa razy sprawdzić czy to na pewno Ty napisałaś. Widzisz, miałaś taką długaśną szyjkę i tak nagle się skróciła - niedobra!!! Myślę, że Cię puszczą, a przynajmniej trzymam za to kciuki... nie denerwuj się za bardzo, bo wiadomo, że o całkowity spokój to trudno...

Angelique ja takie coś mam. Kłuje tak w środku, ewentualnie coś napiera. Nieraz to mam wrażenie, że dziecko zaraz otworzy tą szyjkę i wyjdzie!

Angélique89 lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/24869ab7bd83.jpg
    Domek Adasia coraz wiekszy 33 tc ,mamusia nie ogarnieta wogole ale dzis sil mi brak za 40 dni spotkanie z moim synkiem <3

Patrycja20, Angélique89, megg, derii84, Lara 82, Asiaa1201, MistrzyniWKochamCieMisiu, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale mnie zaskoczyłaś ! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.. Janeczka niech się nie śpieszy. Daj znać :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, mam nadzieję że to tylko rutynowe sprawdzenie i do domu :)

Na liście styczniowek zobaczyłam że 11 z nich rozpakowało się w grudniu, zakładam że u nas też kilka poleci w styczniu, oby tylko bezpiecznie :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia
    To jestem w szoku ale pewnie sprawdza i wyjdziecie do domku trzymam kciuki bardzo mocno

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak trzymam kciuki! Mysle ze Cie wypuszcza ale bedziesz musiala sie oszczedzac. Chyba na tym etapie to normalna dlugosc. Ja mialam 19mm! Chyba ze jest juz miekka i uchylona? Janinka powoli sie szykuje na swiat;) moze chce byc na slubie;)

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ