X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia myślę że Twój mąż nie wie jak wyciągnąć rękę na zgodę, pewnie męska duma mu nie pozwala rzucić sie na kolana i błagać o przebaczenie dlatego kombinuje z drobnymi gestami... Najpierw skrecanie mebli, potem się zapytał czy Ada wszystko ma (bo pewnie chętnie by się z Tobą wybrał na zakupy) a potem powiedział, że weźmie wolne (tak, jakby chciał Cię zapewnić, że będzie z Wami w tym najważniejszym momencie, nie opuści Was). To dobry znak :-) choć może Ty tak tego na razie nie odczuwasz.
    A pokoik piękny, masz sporo miejsca na rzeczy Ady. Ja dla dziewczynek mam tylko dużą komode i już się w nią nie mieszcze, a mam tylko ubranka na 50 i 56. Większe trzymam w pudlach na strychu lub w dużej szafie na górze.

Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis zmień mi proszę na 5.01 termin CC.

Zaczynam się denerwować i juz lekka biegunka mnie dopada, zawsze tak mam w stresie. Jutro ostatni dzień w domu, porobie ostatnie zakupy, dopakuje torby i wezmę dluuuuuuuga relaksujaca kąpiel. Stresik jest ;-)

Gosiak, megg, Angélique89, słoneczna 85, asia888 lubią tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni to będziesz nasza pierwsza mamą :) kochane w takim razie się u nas zacznie :D

MistrzyniWKochamCieMisiu, Gosiak lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, pozytywnie Ci zazdroszczę :)

U mnie jeszcze ponad miesiąc. A to małe tak się dzisiaj rozpycha w tym brzuchu, nie wiem - mało miejsca ma czy co? :P
    Muszę przyznać, że czasami pobolewa mnie brzuch jak na okres. Okresy miałam zawsze lajtowe, więc pewnie poznam, że poród się zaczął, ale jak myślicie, mogę poczuć dopiero te bardziej hardcorowe skurcze? Jak już szyjka będzie bardziej rozwarta?
    Chciałabym, żeby chlusnęły wody, to wtedy będę wiedziała, żeby jechać :P

P. mi wczoraj powiedział, że boi się o mnie, żebym nie miała dużego baby bluesa. I powiedział "ja będę przy Tobie, nic się nie martw".
    Zastanawia się czy wysyłać zastępstwa na te grania, ale z drugiej strony - porodu przecież nie przewidzisz....

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni trzymam kciuki. Jeszcze 48 godzin :-)

Ja do teraz odsapnełam,miałam skurcze,dość bolesne od ok 22 do teraz i tylko modliłam się,żeby jeszcze nie był to tem czas. Mąż przerażony też był. Uspokoiło się w końcu,więc i ja spokojniejsza.

Tak Sue,porodu nie przewidzisz,a przydałoby się :-D

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    CD. To będzie wodą mył i płatkami. Ja też zamierzam ale sądzę że rzeczywistość (nocna szczególnie) zweryfikuje pobożne życzenia i gdzieś w międzyczasie chusteczki też będą w użyciu. Nie Nie wyobrażam sobie w nocy dymać do łazienki po wodę, myć, wynosić itp. No nie widzę tego.
    Zawsze można sobie przygotować chusteczki domowej roboty. Ja zamierzam na noc mieć takie właśnie przygotowane, już zakupiłam 15 małych ręczniczków w tym celu.
    A tu przepis:
    http://dziecisawazne.pl/jak-zrobic-chusteczki-nawilzane-dla-dziecka-i-zaoszczedzic-480zl-rocznie/

MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry - mnie dziś w nocy pierwszy raz bolał brzuch jak na okres. Wcześniej żadnych skurczy, żadnego twardnienia brzucha. Bolał, ale tak delikatnie, jednak coś się ruszyło.
    Dzisiaj na 11:40 idę na wizytę do mojej pani ginekolog. Ze wszystkimi wynikami i pewnie pobierze GBSa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Nie moge spać, boli mnie brzuch jak na okres, niedobrze mi. Dziś ciężka noc, zasnelam o 3, obudzilam sie o 5 i po spaniu:(
    Jak się nie poloze to jest źle, nie mogę oddychać, aż czuje jak mi serce kolacze.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Sue, to nie zazdroszczę, ja się budziłam 2 razy na siku i raz właśnie ten ból poczułam po raz pierwszy. Ale poszłam spać po 22, więc jestem wyspana.
    Mam nadzieję, że w dzień uda Ci się odespać noc.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, też mam taką nadzieję. Teraz doszedł do tego bol krzyża, już nie wiem jak się położyć :/
    Nic, spróbuje zasnąć..

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwszy raz będę mogła coś odpowiedzieć jak mnie moja lekarka spyta o dolegliwości. Bo zawsze mówiłam, że w nic, oprócz tych wymiotów na początku.
    Od 5-tego miesiąca mnie pyta: czy puchną nogi? To jej dziś powiem, że czasem tak :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 06:46

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też lekarz o to pyta, zawsze jest "obrzęki? Żylaki?".
    Ależ ten ból jest nieznośny!

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Mnie też lekarz o to pyta, zawsze jest "obrzęki? Żylaki?".
    Ależ ten ból jest nieznośny!
    No, jest, ale chyba musimy się powoli przyzwyczajać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, jeszcze jutro pełnia, więc możemy mieć kłopoty ze snem i zwiększone wszelkie dolegliwości...
    Ciekawe, która urodzi w lutową pełnię :) (4.02)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 08:09

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue współczuję, też miałam przewalona noc. Ja co prawda zasnelam o 2 i obudziłam się o 7 ale w między czasie chodziłam do toalety co godzinę, max co półtorej godz jak w zegarku. To podnoszenie się i ciagle przekrecanie z boku na bok jest mega frustrujace i przy okazji też bolesne :-/

Ból jak na okres też mam od jakiegoś czasu (niesprecyzowanego bo pojawia się na kilka dni, potem znika i ostatnio znów się pojawił) ale to nic przy bólach bioder i spojenia lonowego, tam to mi się dziewczyny rozpychaja, jakby mi chciały kości tam na dole poprzestawiac :-/
    Marudze.

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni, jeszcze dwa dni do porodu masz :)
    A powiedz - kiedy się masz stawić do szpitala? W dzień cc czy wcześniej?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj siedząc z mężem oglądając film zauwazylam ze mam strasznie spuchnięte palce u stóp!! I od paru dni bolą mnie podbicia stóp i to całymi dniami normalnie! Tylko nie wiem czy jedno z drugim ma cos wspólnego :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam się stawić już w niedzielę, bo chcą porobić wyniki. Lekarz śmiał się, że muszę się dzień wcześniej zaklimatyzowac. U mnie i tak jak się przychodzi na IP z przyjęciem planowanym na godz 8 (ze skierowaniem, tak jak ja) to na oddział wchodzę najwcześniej o 13 :-/ ostatnio nawet o 15 dopiero zwolnilo się lozko. Nic dziwnego, że każą dzień wcześniej przyjść. Ale postaram się zaglądać do Was regularnie. I oczywiście pózniej zdam szczegółową relację jak przebiegał sam poród. :-)

Gosiak, megg, słoneczna 85, derii84, Sue, Penelope, Januszkowa, Asiaa1201, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja wczoraj siedząc z mężem oglądając film zauwazylam ze mam strasznie spuchnięte palce u stóp!! I od paru dni bolą mnie podbicia stóp i to całymi dniami normalnie! Tylko nie wiem czy jedno z drugim ma cos wspólnego :)
    Myślę, że ma, mnie stopy bolą od wczoraj w okolicy kostek :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam Wasze posty i też zaczął mnie boleć brzuch, a raczej podbrzusze tak jak na okres - no nie mówcie mi, że jesteście w stanie wywołać poród?! :D Jak czarownice, ale takie pozytywne :)

Zaraz zbieram się na jakieś zakupy, ale może uprzednio zjem śniadanie.

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ