Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:Myślę, że ma, mnie stopy bolą od wczoraj w okolicy kostek
i to tak spokojnie juz od tygodnia
wg jak wpadam moje kalosze to czuje ze ciasno sie robi! Teraz taka pogoda ze tylko w kaloszakach trzeba chodzić
Moj mąż wczoraj mi zapowiedział ze mam zakaz każdy samochodem juz. Ostatnio jak jechaliśmy na zakupy i ja prowadziłam to widzial ze mi ciezko sie obracać, kierownica kręcić itp.
A my dzis jedziemy do teatru jak co rokutaka nasza noworoczna tradycja ze w pierwszy weekend nowego roku jedziemy.
ciesze sie bardzo tyle czekałam na to
ale zastanawiam się jak ja tam wysiedzę !
chyba cebuszke zabiorę hahah
Gosiak, słoneczna 85, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Witam się. Dziś nic przesłana, ale uczucie jakbym miała zaraz dostać okres jest. Aaa no i dziś obudziłam się z plama w okolicy sutka. Można śmiało powiedzieć, że pierwsze objawy zbliżających się porodów pojawiły się u LUTOWEK
fajnie fajnie. Mistrzyni kochana czekamy na info i trzymamy kciuki. Z wielką przyjemnością uzupełnię nasza listę o wymiary dziewczynek i tc.
Gosiak, MistrzyniWKochamCieMisiu, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Dzień dobry! My pospaliśmy dziś, potem śniadanko i zakupy spożywcze na targu. Teraz zabieramy się za urządzanie pokoiku Brzuszkowego!
Mistrzyni - mam nadzieję, że wszystko będzie bardzo dobrze!
Angelcia - pokoik macie z Adą ładniutki! Brzudzkowy ma taką samą komodę, tylko wyższą
Lara - dobrze, że już w domku jesteście i wciąż w dwupaku!
Co do chusteczek, planuję używać sporadycznie, głównie na wyjścia z domu. W domu mam zamiar korzystać z tej miksturki, co Gosiak podała i dużych płatków kosmetycznych.
Co do pampersów - na początek te białe Pampersy. Potem się zobaczy.Penelope lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:zaraz was nadrobie ale mam szybkie pytanie:)
ile koszul do karmienia macie?
bo zamawiam i nie wiem czy 3 czy 4 ???
A jakie zamawiasz?słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
hej! Ależ Wy produkujecie
ale czytam już na bieżąco bo akcja się u Was zagęszcza
Mistrzyni trzymam mocno kciuki za Ciebie i dziewczynki!!!!
co do skurczy BH ja w ciąży z synem nie miałam ani jednego - nie wiem co to znaczy stawianie się brzucha... na ktg nie zapisał mi się nigdy żaden skurcz, nawet w trakcie porodu co mnie irytowało bo położna próbowała mi wmówić, że nie wiem co to skurcz i ból skoro rodzę pierwszy raz a nic się nie zapisuje... a okazało się, że miałam tylko i wyłącznie skurcze i bóle krzyżowe... tak więc brak skurczy BH nie musi być powodem przenoszonej ciąży choć ja urodziłam 14 dni po terminieale jak już zaczęłam rodzić to się w od dojazdu do szpitala kiedy to zaspana położna na ip powiedziała, że rozwarcia brak a druga że mi się zdaje, że rodzę bo nie zapisuje mi skurczy do wyskoczenia Młodego minęły niecałe 3 godziny
jeśli chodzi o pampersy to u nas tylko pampersy się sprawdziły - huggiesy uczulały, biedronkowe i rossmanowskie były za sztywne i obcierały w kroku - ale to było 6 lat temu - mogło się wszystko zmienić
a chustek używałam, na początku duże waciki i ciepła woda ale z czasem po prostu szybciej i łatwiej chustki i tak zostało - używamy nadal - już wiadomo nie do pupy ale do butów, w samochodzie do rąk, do mebli itd... ja to sobie trochę myślę, że to całe eko to trochę robienie wody z mózgu ludziom = chcesz byc dobrym rodzicem to baw się w Reni Jusis, kąp dziecko we własnym mleku, pierz w łupinach orzecha i nie używaj niczego czego od kilkunastu lat używają kobiety by było im łatwiej i wygodniej... takie parcie jak na karmienie piersią - nie karmisz jesteś złą matką... rozsądek i własny wybór moim zdaniem jest najważniejszy - tyle dzieci na chustkach wychowanych i żyją i mają się dobrzecath, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Czytam i zaczyna do mnie docierać, że się powoli rozpakowujemy. Tak jakoś szybko to zleciało, za szybko. Chyba nie czuję się gotowa ;-( Boję się strasznie, nie tyle samego porodu ale tego co będzie potem.
Też męczą mnie przeróżne bóle. W nocy bolało mnie strasznie, za dnia pojawiają się bóle i znikają po kilkunastu sekundach. Przyrównałabym je raczej do bólu biegunkowego niż miesiączkowego. Wcześniej już mi się to zdarzało ale nie zwracałam na to uwagi, teraz są mocniejsze. Brzuch mi się obniża, śluzu jest więcej. Młody sprawia mi ból z każdym ruchem. Znów mi ciężko, twardnienia brzucha powróciły. Ratuję się rozkurczowymi bo boję się przedwcześnie urodzić.
Czy tylko ja jestem taka przerażona? -
Gosiak wrote:Ja mam na razie dwie - te nie z czystej bawełny - w jednej będę rodzić. Chcę dokupić jeszcze dwie - a tą drugą zostawić awaryjnie - ale nie wiem czy ją wykorzystam.
A jakie zamawiasz?
chyba taka
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-rozm-m-producent-i4868022435.html
i taka
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-nowe-kolory-i4874129768.html
mam jeszcze taka najzwyklejsza z zyrafka ale to chyba na porod tylko bo bardzo sie w niej poce..
i nie wiem czy trzecia zamowic to co Lara mowila:
http://allegro.pl/kopertowa-ciazowa-koszula-do-karmienia-muzzy-r-m-i4793272261.html
bo od tego sprzedawcy bede staniki zwykle zamawiac a mowila ze fajna jakosciowo
Gosiak lubi tę wiadomość
-
sloneczna ja mam 3 koszule
Lara ciesze sie ze jestes juz w domku i trzymajcie sie jeszcze troche we 2:)
Angelcia pokoik cudny! tez mysle ze maz stara sie przelamac lody miedzy wami
Gosiak powodzenia na wizycie!
Cath fajna tradycja, ja chce jechac w najblizszym czsie z moim do kina ale nie wiem czy wytrzymam z sikaniem
Dziewczyny mam nadzieje ze ten ostatni mc no i troche zleci nam bez wiekszych bóli, dzis chyba jakas niesprzyjajaca noc byla dla nas, ja tez sie wymeczylam
Mistrzyni! ale to zlecialo, trzymam za Was kciuki i powodzenia!
wczoraj mialam dodatkową sesje z męzem, juz nie moge doczekac sie na rezultaty
biore sie za sprzatanie, ale nic mi sie nie chce
milego dniasłoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam 2 koszule typowo do karmienia, jedną rozpinaną całą po długości i jedną zwykłą bez żadnych guzików, czy zamków.
Ogólnie to wstałam dzisiaj i czuję sie jakaś taka gruba i w ogóle. Nigdy szczuplutka nie byłam, ale dzisiaj chyba osiągnęłam apogeum!
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Angelique- przestan! kazda ma jakies obawy!
ja tez ciagle mysle, wyobrazam sobie jak to bedzie!
porod itd.
boje sie jak nie wiem co!
to chyba normalne jest!
to widze dziewczyny, ze glownie macie po 3- to ja mam jedna ta najzwyklejsza z dwoch stron rozpinana i kupie te 2 lepsze
a jedna mam nierozpinana ewentulanie na pierwszy dzien jeszcze bez porodu:D