X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups przepraszam Lara.

No wiem ze mleko jest drogie ale co zrobic :-/

Musimy zaklac nasze cycki : bedziemy karmic piersia, bedziemy karmic piersia, bedziemy karmic piersia..

Lara 82, Katiś, Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    ja nawet nie wiem co za mleko miałabym wybrać :D

Zglebilam temat i u mnie w szpitalu podają wrazie czego bebilon, dlatego zdecydowałam o bebilonie w tej jednej saszetce...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dobrze, że Cię nie zostawili, myślę też, że dobrze, że Cię ginka wysłała na sprawdzenie, wiesz ja myślę, że dobrzy lekarze też chcą mieć czyste sumienie, że zrobili wszystko, aby było dobrze, tym bardziej, że u Ciebie chyba sporo ta szyjka poleciała.

Sue pytałaś jak się czuję :-) o niebo lepiej nawet dziś mniej mi się brzuch napinał, nie zapeszając. Choć cały czas leżę. Ale ja już miałam dość w szpitalu, czułam, że źle na mnie wpływa z godziny na godzinę.
    W domu to w domu, moje łóżeczka, moje WC można spokojnie posiedzieć, mój prysznic. Zdecydowanie lepiej. :-) Oby tylko tak dalej.

Gosiak, derii84, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Lara a skad ty ta cene wnfamilu wzielas? Na allegro sa po 45 zl max, a jak jeszcze wyrwiesz promo w super farmie to bedzie taniej

Mleko z allegro? Hmm raczej dziecko na przesyłkę nie zaczeka, trzeba się rozejrzeć po okolicy gdzie mają, bo u nas nie wszędzie są..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    LadyDi teraz patrzę ze my w tym samym czasie w ciąży jesteśmy :)

No różnica 2 dni, także się prawie nie liczy ;)

Ja dziś zachowuje się jak jakiś odkurzacz jedzeniowy.mam oochotę na wszystko doslownie ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja mam 2 reczniki bambusowe z kapturkiem dla dziecka i tyle planuje miec, ale mysle ze dziecku odstapie swoje reczniki, mamy w domu wiele nieuzytych jeszcze z metkami, bo jak sie wprowqdzalismy to kupowalam reczniki z przyzwyczajenia takie normalne mniejsze i duuuze kapielowe, i tez dostalam reczniki od todIcow takie z welny egipskiej tez nie uzyty... A my z m uzywamy tylko kapielowych recznikow w sumie i ja mam swoje malusie ulubione plus do rak, a reszta taka dalej ometkowana wiec mysle ze 2 z nich dla dziecka poprostu dodatkowo beda :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co jeszcze mi powiedział lekarz, że jak bardzo twardnieje brzuch, jakieś bóle no to dużo MG i można doraźnie no-spę, choć jak to on powiedział no-spa nie powstrzyma prawdziwej akcji porodowej i już jej nie wyciszy jeśli się zacznie.

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś na kolację mamy smażony ser camembert z żurawiną i frytki z piekarnika ;)

Sue, derii84, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka to nie zglebialam tematu bo nie przyjmuje do wiadomosci ze nie bede mogla karmic narazie :p ale w sumie dobrze ze piszecie w razie w ten enfamil juz mam wglowie zakodowany... Ale stane na uszach by karmic :)

Gosiak lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    No różnica 2 dni, także się prawie nie liczy ;)

Ja dziś zachowuje się jak jakiś odkurzacz jedzeniowy.mam oochotę na wszystko doslownie ;)
    Ty u mnie wyświetliło się ze masz 35+3 a teraz 35+5 maaaagia :D

Sue lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, nie wiem kuedy mi zdejmie pessar- w czwartek mam wizyte to pewnie mi powie.
    Hm masaz szyjki- juz to widze jak mi dr grzebie i cos tam masuje;)
    A mi niezrecznie jak zawsze... :)

Ja mleka nie kupuje-nawet nie pomyslalam. Bedzie potrzeba to sie kupi, ja nie robie zapasow jak na wojne;) rossman pod nosem, apteki, tesco.. Pisze mezowi co ma kupic to kupi. ;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pessar sciagamy chyba w czwartek... Bedzie 36 plus 5. Mam obrzek szyjki i lekarz chce uwolnic glowke dziecka... Nie wiem czy napiera??

Takze z masazem ja tez przystopuje...raczej sie odchodzi od tego, zeby wlasnie nie bylo obrzeku.
    Ale jak ktos chce masaz, to czemu nie?

Gabriel ma byc duzy, bo 15.12 mial 2,5 kg a ja przez Swieta nie ujmowalam jedzenia tylko ZARLAM!! I to doslownie...
    Zobaczymy.

Ja Enfamilu nie biore w razie czego, obstawie raczej hipp, nan, bebilon. Duzo dzieci nie tolerowalo mi Enfamilu. No i trzeba takze sprawdzic to na sobie, jesli chcecie...

Gosiak, dzielne jestescie :-) dobrze, ze wszystko ok :-)

Angelcia- sliczny pokoik :-)

AsiaSzw- mamy chyba identyko lozeczka :-) :-)

Gosiak, AsiaSzw, derii84, angelcia lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A laktator pomaga w laktacji? Planuje by maz zlozyl zamowienie jak tylko sie mala urodzi w gemini do odbioru osobistego... Czy moze powinnam miec juz i takim laktatorem da sie pobudzic laktacje? Tez nie chce wywalac 300 zl jakby dupa z tej laktacji miala byc:/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Ty u mnie wyświetliło się ze masz 35+3 a teraz 35+5 maaaagia :D

Hahah,tto ladnie Ci czas zapierdziela :D

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    A laktator pomaga w laktacji? Planuje by maz zlozyl zamowienie jak tylko sie mala urodzi w gemini do odbioru osobistego... Czy moze powinnam miec juz i takim laktatorem da sie pobudzic laktacje? Tez nie chce wywalac 300 zl jakby dupa z tej laktacji miala byc:/
    Najlepiej pobudza laktację dziecko, które jest regularnie przystawiane :)
    U mnie w szpitalu są laktatory w razie czego i położna mówiła, że nie ma sensu kupować. Jak dziecko będzie ładnie ssać (a one postarają się wszystkiego nauczyć) to nie potrzeba laktatora). Ew. na nawał mleka, żeby odciągać, ale wtedy to też możne M. podjechać do Gemini i kupić w razie czego.

Groszek lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedno okrycie kąpielowe. Jedno wiem, że mama moja kupiła ;) Wiem, że to mało, ale na początek starczyć musi ;)

Właśnie zjadłam kanapkę z nutellą i piję herbatkę :)

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Bobas nie chce ssac pustej piersi na poczatku(oj sa takie spryciarze...nie zycze Wam takich kombinatorow) bo leca kropelki to czasem sie przyda na pobudzenie laktacji

Ale w nawale albo zastoju pokarmu-niezbedny wg mnie. Dziecko wszystkiego nie zje, nie oprozni piersi...
    No i tez z umiarem odciagac, bo im wiecej sie odciaga tym wiecej sie produkuje- sygnal wysylany do naszego mozgu. Stad najlepiej odciagnac tyle zeby piersi byly lzejsze i odczuwac ulge :-)

A laktator chce miec tez w razie wyjscia gdzies, odciagne pokarm i malz lub mama nakarmia Malego

I ja tez chce bardzo karmic piersia! Stane na glowie i na rzesach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 18:58

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze kiedyś Angelcia się zastanawiała, kto zostanie jej z dzieckiem jak będzie chciała iść do WC w szpitalu po porodzie.
    No nie wiem, gdzie będziesz w szpitalu. Tam gdzie ja chcę WC i prysznice są w pokojach. Pokoiki są 3 osobowe i powiem Ci, że jakbym zawołała położne aby została mi z dzieckiem z takiego powodu, to one chyba zabiły by mnie śmiechem :-) i uwaga nie dziwię się im.
    Są 2 położne na zmianę na położniczym, bo porodówka to co innego i one naprawdę zasuwają jak mrówki bo kobiet jest wiele, a te po CC to naprawdę potrzebują pomocy, bo po SN to laski biegają wręcz. Myślę, że całą większą toaletę załatwia się jak przychodzi rodzina w dzień, a resztę to dziewczyny z pokoju sobie pomagają. Tam się robi jedna wielka wspólnota mam.

Groszek, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara też się zastanawiałam i u mnie też wc jest w pokoju. Sala 2 osobowa i nawet jak będę sama w pokoju to Pole włoże do tego plastikowego korytka i ze mną pojedzie do wc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 19:05

Lara 82 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) no to super to sie wstrzymam z laktatorem :) w koncu kieys nasze mamy radzily sobie bez takich cudow :) a jak bedzie ok to kupie wtedy :) jeszcze 4 dni i moj m wraca :) jupiii nareszcie... Bede sie czula lepiej majac go obok..:)

Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 1651 1652 1653 1654 1655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ