X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyy.. powiem tylko tyle, że ładnie naskrobałyście! Opadła mi kopara.

Gosiak historia z happy endem, oby każda była taka ;)

Lara słyszałam, że dzieci, któe urodziłyby się teraz w naszym wieku ciązowym to już nie wcześniaki, a dzieci urodzone przedwcześnie - nie wiem jaka to róznica i w ogóle... widocznie jakaś jest skoro tak to ludzie opisują :) taka o, ciekawostka.. Moze sie nawet rozczytam w tym temacie jutro (a raczej już dzisiaj). Byle do 37tc :)

Ja juz tez nie bede wspominac o kosztach, bo mnie poniosło w tej kwestii.. Moglam wszystkie ciuszki lub większość kupic w pepco, a nie w smyku.. O ja, ile bym zaoszczędziła.

Koszt mleka modyfikowanego też mnie przeraża. MUSZĘ KARMIĆ SAMA!!! Przecież dzięki temu też schudnę :) :D

AsiaSzw ja mam 2 reczniki z kapturkiem, 2 zwykłe kąpielowe i jeden mniejszy.

słoneczna 85, asia888 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie bym kupiła wiele wypasionych ciuszków i zabawek dla Brzuszkowego, ale ilość funduszy mnie ogranicza. Co mogłam kupiłam. Cieszę się, że stać mnie na tyle ;) Niestety spłata kredytu ogranicza moje zachcianki ;) Ale nie jest źle! Oby gorzej nie było!

derii84, Sue, Gosiak, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się obiło o uszy, że od 34 tygodnia można mówić nie o wcześniakach a dzieciach przedwcześnie urodzonych. Dokładnie się nie wgłębiam. Chcę wierzyć, że urodzę w terminie i się nie stresować. Taki nadmiar wiedzy mnie osobiście stresuje.

derii84 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nigdy chyba nie śpi :)
    A ja razem z nim...

Asiaa1201, Penelope lubią tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sie wlasnie odwrocilo, naparza lewy bok... Na prawym juz mam wieeelgachne zyly, ktore wychodza....

Obudzilam sie z zapchanym nosem :-/ myslalam, ze sie udusze... Brak tchu....:O
    matko jedyna...!

A maz wola przez sen "Klaaaaaaaakier....... Klakier...... " i sie smieje. W Gargamela sie zamienil czy co?:-p

Asiaa1201, Penelope, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witajcie w klubie ;)

Penelope, Sue lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot mi wlasnie przywlokl swoja "wedke"do zabawy z parteru domu- spryciarz.... Ładuje sie do lozka i juz chce sie bawic :P a jaka zadowolona z siebie :D az gruchnela z samozachwytu:-)

<3

mam napad smiechu tez... Glupawka :D - z meza, z kota, z kopniakow Dzieciecia....
    A pozniej sie pewnie poplacze :p

Jak mi przyjdzie jechac do porodu kiedys to beda mi musieli cos zaserwowac bo bede nieprzytomna :(

Niby spalam...ale kompletnie niewyspana :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 05:22

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię, dzień dobry :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Czytałam poradnik o karmieniu i piszą, żeby nie dokarmiać. Przez pierwsze około dwa tygodnie dziecko rozbudza laktację, która dopasuje się do potrzeb malucha. Jeżeli będziemy go dokarmiać to nie będzie ściągał z piersi tyle ile trzeba a co za tym idzie, pierś "nie będzie wiedziała", że potrzeba więcej mleka i go nie naprodukuje. Wtedy dopiero faktycznie mleka zrobi się za mało. Dlatego warto, przynajmniej na początku karmić na żądanie, czasami naprawdę dłuuugo i baardzo często, żeby piersi dostosowały się do potrzeb dziecka.
    To samo pisali o laktatorze, żeby używać go wtedy gdy jest to konieczne: gdy nie możemy nakarmić same dziecka albo by ulżyć piersiom ale tylko niezbędne minimum aby znów nie wprowadzać organizmu w błąd.
    Jest w sumie w tym sens.
    Ja też o tym czytałam, dodatkowo jak dziecko będzie dokarmiane z butelki, czy to mm czy mlekiem mamy, to ssanie ze smoczka jest ponoć dużo łatwiejsze niż z piersi i potem pierś może całkowicie odrzucić.

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Jeżeli robiłaś masaż wewnątrz to jak najbardziej mogło to wpłynąć na szyjkę. Stymulowanie wewnętrzne i "gmeranie" jej czy jej okolic mogło ją rozmiękczyć.
    No to może tu jest główny powód mojej wizyty na IP - może szyjka się zmieniła od tego masażu... Koniec z tym w takim razie.

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i leżę i leżę a sen jak nie przyszedł tak nie ma. No tak to jeszcze nie było żebym ja do tej godziny nie zasnęła !!!!! Zaczynam się wku*wiać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 05:00

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, współczuję, podejrzewam, że to przed pełnią - wtedy często pojawiają się problemy ze snem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ostatnio chodzę normalnie spać około 2 ale dziś to już przesada, leżę w ciemnym pokoju od ponad dwóch godzin i dupa, może to pełnia, może wszystko mi się rozregulowalo na na dobre juz ale umęczona jestem dziś juz na maksa.
    Gosiak wrote:
    Penelope, współczuję,podejrzewam, że to przed pełnią - wtedy często pojawiają się problemy ze snem.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nasze " koncowki" tak beda wygladac, to masakra.......
    :(

Czuje sie wielka, obrzmiala... Dobrze, ze sciagnelam bizuterie z rąk.... :O

Penelope w ogole nie spalas?

A z KP i mm to prawda- czasem jak dziecko poczuje butelke, szczegolnie ze mozna zjesc bez wiekszego wysilku to pozniej z piersia roznie bywa...

Ale znam wczesniaki, karmione butelka dluuugo, po wyjsciu z inkubatora- pieknie zjadaly z piersi :D
    sa tez takie, ktore po urodzeniu tak grymaszaaa i odskakuja od piersi jakby parzyla :O i mozna sie spocic, umordowac... Dra sie z glodu i.nie zlapia cyca...

A sa tez takie, ktore pieknie pija, budza sie ladnie do karmienia i ladnie spia :-) i takich dziedziaczkow Wam zycze :-)

Gosiak, Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, nie, ani minuty odlotu nie miałam. Kolejne pół godziny z dupy strzeliło a ja dalej na "stendbaju".

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, masakra jakaś z tym spaniem. Ja w takich sytuacjach biorę książkę albo tablet i czasem sen przychodzi po jakimś czasie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że ja tylko spać nie mogę, wstałam o 5 to chociaż rachunki porobiłam przed szpitalem, a tu widzę że Penelope w ogóle nie zasnęła. Masakra. Chyba dziś pełnia księżyca...

Penelope lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnia jutro z samego rana, więc jeszcze kolejna noc moze być ciężka :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z rana: czy do montazu fotelika w samochodzie sa potrzebne jakies adaptery lub "cos" specjalnego??

Dostalam fotelik od kuzynki (maxi cosi citi), kompletnie nie wiem jak sie to montuje :O

Oczywiscie isofix w samochodzie jest.... :-)

cos w powietrzu "wisi" :-( nie zasnelam od 3...

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zamontować do Isofixa jeśli masz w komplecie z fotelikiem adapter. Jak masz sam fotelik, to przypinasz pasami.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ