X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyy.. powiem tylko tyle, że ładnie naskrobałyście! Opadła mi kopara.

Gosiak historia z happy endem, oby każda była taka ;)

Lara słyszałam, że dzieci, któe urodziłyby się teraz w naszym wieku ciązowym to już nie wcześniaki, a dzieci urodzone przedwcześnie - nie wiem jaka to róznica i w ogóle... widocznie jakaś jest skoro tak to ludzie opisują :) taka o, ciekawostka.. Moze sie nawet rozczytam w tym temacie jutro (a raczej już dzisiaj). Byle do 37tc :)

Ja juz tez nie bede wspominac o kosztach, bo mnie poniosło w tej kwestii.. Moglam wszystkie ciuszki lub większość kupic w pepco, a nie w smyku.. O ja, ile bym zaoszczędziła.

Koszt mleka modyfikowanego też mnie przeraża. MUSZĘ KARMIĆ SAMA!!! Przecież dzięki temu też schudnę :) :D

AsiaSzw ja mam 2 reczniki z kapturkiem, 2 zwykłe kąpielowe i jeden mniejszy.

słoneczna 85, asia888 lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie bym kupiła wiele wypasionych ciuszków i zabawek dla Brzuszkowego, ale ilość funduszy mnie ogranicza. Co mogłam kupiłam. Cieszę się, że stać mnie na tyle ;) Niestety spłata kredytu ogranicza moje zachcianki ;) Ale nie jest źle! Oby gorzej nie było!

derii84, Sue, Gosiak, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się obiło o uszy, że od 34 tygodnia można mówić nie o wcześniakach a dzieciach przedwcześnie urodzonych. Dokładnie się nie wgłębiam. Chcę wierzyć, że urodzę w terminie i się nie stresować. Taki nadmiar wiedzy mnie osobiście stresuje.

derii84 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nigdy chyba nie śpi :)
    A ja razem z nim...

Asiaa1201, Penelope lubią tę wiadomość

• Groszek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje sie wlasnie odwrocilo, naparza lewy bok... Na prawym juz mam wieeelgachne zyly, ktore wychodza....

Obudzilam sie z zapchanym nosem :-/ myslalam, ze sie udusze... Brak tchu....:O
    matko jedyna...!

A maz wola przez sen "Klaaaaaaaakier....... Klakier...... " i sie smieje. W Gargamela sie zamienil czy co?:-p

Asiaa1201, Penelope, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witajcie w klubie ;)

Penelope, Sue lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot mi wlasnie przywlokl swoja "wedke"do zabawy z parteru domu- spryciarz.... Ładuje sie do lozka i juz chce sie bawic :P a jaka zadowolona z siebie :D az gruchnela z samozachwytu:-)

<3

mam napad smiechu tez... Glupawka :D - z meza, z kota, z kopniakow Dzieciecia....
    A pozniej sie pewnie poplacze :p

Jak mi przyjdzie jechac do porodu kiedys to beda mi musieli cos zaserwowac bo bede nieprzytomna :(

Niby spalam...ale kompletnie niewyspana :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 05:22

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię, dzień dobry :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Czytałam poradnik o karmieniu i piszą, żeby nie dokarmiać. Przez pierwsze około dwa tygodnie dziecko rozbudza laktację, która dopasuje się do potrzeb malucha. Jeżeli będziemy go dokarmiać to nie będzie ściągał z piersi tyle ile trzeba a co za tym idzie, pierś "nie będzie wiedziała", że potrzeba więcej mleka i go nie naprodukuje. Wtedy dopiero faktycznie mleka zrobi się za mało. Dlatego warto, przynajmniej na początku karmić na żądanie, czasami naprawdę dłuuugo i baardzo często, żeby piersi dostosowały się do potrzeb dziecka.
    To samo pisali o laktatorze, żeby używać go wtedy gdy jest to konieczne: gdy nie możemy nakarmić same dziecka albo by ulżyć piersiom ale tylko niezbędne minimum aby znów nie wprowadzać organizmu w błąd.
    Jest w sumie w tym sens.
    Ja też o tym czytałam, dodatkowo jak dziecko będzie dokarmiane z butelki, czy to mm czy mlekiem mamy, to ssanie ze smoczka jest ponoć dużo łatwiejsze niż z piersi i potem pierś może całkowicie odrzucić.

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Jeżeli robiłaś masaż wewnątrz to jak najbardziej mogło to wpłynąć na szyjkę. Stymulowanie wewnętrzne i "gmeranie" jej czy jej okolic mogło ją rozmiękczyć.
    No to może tu jest główny powód mojej wizyty na IP - może szyjka się zmieniła od tego masażu... Koniec z tym w takim razie.

Angélique89 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i leżę i leżę a sen jak nie przyszedł tak nie ma. No tak to jeszcze nie było żebym ja do tej godziny nie zasnęła !!!!! Zaczynam się wku*wiać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 05:00

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, współczuję, podejrzewam, że to przed pełnią - wtedy często pojawiają się problemy ze snem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, ostatnio chodzę normalnie spać około 2 ale dziś to już przesada, leżę w ciemnym pokoju od ponad dwóch godzin i dupa, może to pełnia, może wszystko mi się rozregulowalo na na dobre juz ale umęczona jestem dziś juz na maksa.
    Gosiak wrote:
    Penelope, współczuję,podejrzewam, że to przed pełnią - wtedy często pojawiają się problemy ze snem.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nasze " koncowki" tak beda wygladac, to masakra.......
    :(

Czuje sie wielka, obrzmiala... Dobrze, ze sciagnelam bizuterie z rąk.... :O

Penelope w ogole nie spalas?

A z KP i mm to prawda- czasem jak dziecko poczuje butelke, szczegolnie ze mozna zjesc bez wiekszego wysilku to pozniej z piersia roznie bywa...

Ale znam wczesniaki, karmione butelka dluuugo, po wyjsciu z inkubatora- pieknie zjadaly z piersi :D
    sa tez takie, ktore po urodzeniu tak grymaszaaa i odskakuja od piersi jakby parzyla :O i mozna sie spocic, umordowac... Dra sie z glodu i.nie zlapia cyca...

A sa tez takie, ktore pieknie pija, budza sie ladnie do karmienia i ladnie spia :-) i takich dziedziaczkow Wam zycze :-)

Gosiak, Lara 82, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, nie, ani minuty odlotu nie miałam. Kolejne pół godziny z dupy strzeliło a ja dalej na "stendbaju".

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, masakra jakaś z tym spaniem. Ja w takich sytuacjach biorę książkę albo tablet i czasem sen przychodzi po jakimś czasie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • MistrzyniWKochamCieMisiu Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że ja tylko spać nie mogę, wstałam o 5 to chociaż rachunki porobiłam przed szpitalem, a tu widzę że Penelope w ogóle nie zasnęła. Masakra. Chyba dziś pełnia księżyca...

Penelope lubi tę wiadomość

Maja (2900g i 48cm) oraz Ola (1900g i 44cm) - ur. 5.01.2015
    relgo7esxnwbr62i.png
    2813c71e57.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnia jutro z samego rana, więc jeszcze kolejna noc moze być ciężka :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z rana: czy do montazu fotelika w samochodzie sa potrzebne jakies adaptery lub "cos" specjalnego??

Dostalam fotelik od kuzynki (maxi cosi citi), kompletnie nie wiem jak sie to montuje :O

Oczywiscie isofix w samochodzie jest.... :-)

cos w powietrzu "wisi" :-( nie zasnelam od 3...

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz zamontować do Isofixa jeśli masz w komplecie z fotelikiem adapter. Jak masz sam fotelik, to przypinasz pasami.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ