X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Aaa powiedzcie mi czy jak jedziecie do szpitali zobaczyć oddział i zapytać sie o niektóre rzeczy to dzwonicie sie umawiacie? I jakie pytania zadajecie bo mam swoja listę pytan ale moze cos zapomnialam :)
    Cath, ja nie dzwoniłam. Poszłam po tym szkoleniu z anestezjologiem z jeszcze jedną dziewczyną.
    I to było tak, że położna nam opowiadała na początku bardzo dużo i potem jeszcze pytałyśmy. Myślę, że spędziłyśmy tak przynajmniej 30-40 minut, nie pamiętam wszystkich pytań, ale pytałyśmy o wszystko - o lewatywę, o ochronę krocza, o to co zabrać, o przebieg porodu, plan porodu, immersje wodne, ile się leży na oddziale, czy można być cały czas z dzieckiem, o metody przeciwbólowe... itp.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Gosiak ja jak mi sie szyjka skrocila pytalam gina o ten masaż to kategorycznie zabronił mowil aby nawet nie probowac. Wiec to prawdopodobnie od tego masażu ci sie skrocila :)
    Ok, czyli wszystko jasne i sobie co najwyżej będę smarować na zewnątrz, z masażami koniec. Dzięki!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka wrote:
    Dzień dobry!

Dziewczyny współczuję wam tej bezsenności w nocy. Teraz chyba odsypiacie :) Ja też myślałam wczoraj, ze nie zasnę, ale po 1 jakoś mi się udało i do 9 praktycznie bez ustanku :) JA ten brak sny zrzucam na drzemkę w dzień...bo spałam ponad 2 h i wstałam przed 18. W ogóle chyba przyczyniłam się do tego, że mąż nie spóźnił się do pracy :) bo wyłączył budzik i nie wstał, to ja po kilku minutach go zbudziłam i powiedziałam żeby wstawał :)

Ja w jednym szpitalu mogę wszystko obejrzeć i pogadać z położną, ale za to w drugim, jak dzwoniłam, to położna powiedziała, ze nią ma możliwości przyjechania przed porodem. Oba chyba mają listę rzeczy na necie, więc się będę tym sugerować :)

Z tymi nogami ja tez ostatnio zaczęłam mieć problem... dziwne jest to uczucie jakby mi się lekko spinały i muszę nimi ruszyć i tak co chwilę

JA już po śniadanku :) dzisiaj znowu jestem sama i w ogóle nie mam pomysłu na obiad...
    MAm ochotę na coś słodkiego i chyba upiekę ciasteczka marcepanowe :) będę jadła słodycze póki mogę ;p

to gdzie w koncu rodzisz?

daj przepis na ciasteczka;:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pospałam, więc bardzo się cieszę :) U nas wyszło piękne słoneczko i mamy w planie spacer po lesie :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku ja zamawiam angelcare ac 401 z 2 plytkami- mamy lozeczko 140x70 wiec spora powierzchnia stad decyzja o 2 plytkach...:) opinie ma bdb, maz mial za zadanie poczytac o tym co najlepsze i wybral ten wlasnie model :)

Penelope lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to dobrze ze nie masowalam! bo mialam zamiar ale mialam Cie prosic o instrukcje! bo jeszcze by mi pessar spadl:D jakby nie mial juz szyjki:)

to by bylo:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis stanelam na wage i tam +10,5 kg... Wiec biore kapiel i na spacer .. A jak malzu wroci to chyba codziennie bedziemy smigac... Jednak samemu sie ciezej zmobilizowac :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bylam w biedronce- dzis platki wszytski -30%

wiec kupilam i nesquik kulki i ciniminis;) i platki z owocami :)

chcialam kupic chusteczki ale nie bylo Dada cotton wiec mysle te sensitive moze? i wzielam, patrze a tam ten pentoksyetanol i odlozylam:)

kupie albo dada cotton jak dojada albo w rossmanie te Tami lub babydream

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla kociar :)
    https://www.facebook.com/video.php?v=10154936312720394

Pia Gizela, Groszek lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry dobry :) dołaczam sie do bezsennych :(
    ja coś kimałam ale mało...mam wrazenie ze w ogóle :(
    a R razem ze mna i do tej pory śpi :)
    u nas pogoda ponura wiec planów poki co brak. jak sie słoneczko pojawi to na pewno spacer :)
    póki co ide w stronę łazienki coś ze sobą zrobić i nastawić rosołek :)
    a przede wszystkim zjeśc sniadanko..dziś cini mini z mlekiem :)

Aagnieszkaaaa mam to samo, czuje sie coraz gorzej, Maly strasznie szaleje, mnie wszystko boli, juz nawet zakupy mnie nie ciesza itd bo nie daje rady chodzić itd...siedzieć też źle, leżeć źle, spać nie mogę...ehhhh chodze non stop w leginsach, bo w spodniach ciązowych mi niewygodnie a nie bede kupować kolejnych, do tego tuniki itp, juz mam tego dość...brrrrrrrrrr....marze, zeby pomału rodzić :)
    Choć niech Mały jeszcze posiedzi z miesiąc...i bedzie sie dłuzyć jak cholera :(

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Cath, ja nie dzwoniłam. Poszłam po tym szkoleniu z anestezjologiem z jeszcze jedną dziewczyną.
    I to było tak, że położna nam opowiadała na początku bardzo dużo i potem jeszcze pytałyśmy. Myślę, że spędziłyśmy tak przynajmniej 30-40 minut, nie pamiętam wszystkich pytań, ale pytałyśmy o wszystko - o lewatywę, o ochronę krocza, o to co zabrać, o przebieg porodu, plan porodu, immersje wodne, ile się leży na oddziale, czy można być cały czas z dzieckiem, o metody przeciwbólowe... itp.
    Dzieki :D wlasnie wszystko sobie zapisze na liście i jutro mam zamiar jechac :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się z wami migrenowo :/ Noc nieprzespana, ból głowy masakryczny, od 9 do 10.30 udało mi się coś zdrzemnąć. Chyba faktycznie coś wisi w powietrzu.

Aagnieszkaa - dzięki za poradę, będę miała na uwadze ją wieczorem!

Wyłączam się, nie będę wam marudzić ;)

Megg wiesz kiedy będą kupony? ;)

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ja tez sie czuje coraz gorzej. Jak babcia!! Nawet wlozenie skarpetek sprawia mi ogromna trudność! Gdy pakowalam torby i nosiłam rzeczy to musiałam odpocząć bo myslalam ze padnę!! Jak ja bym chciala aby to moje dziecko bylo juz na świecie! Jeszcze troszkę!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dodatkowo dopadl mnie kryzys urodowy!! Jak cala ciążę czułam się piekna, zgrabna tylko brzuszek śliczny slodki odstajacy, piekna cera wlosy wg mi się nie przetluszczaja. Tak od wczoraj chyba patrzę na moje nogi i wyglądają koszmarnie! Straszne wory pod oczami! Jak sie wymalowałam to wg się sobie nie podobalam! No i jeszcze wlosy wygladaly jak nie moje! Ani wyprostować sie nie chciały a jak juz sie wyprostowaly to wygladaly zle i tyle.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    dobry dobry :) dołaczam sie do bezsennych :(
    ja coś kimałam ale mało...mam wrazenie ze w ogóle :(
    a R razem ze mna i do tej pory śpi :)
    u nas pogoda ponura wiec planów poki co brak. jak sie słoneczko pojawi to na pewno spacer :)
    póki co ide w stronę łazienki coś ze sobą zrobić i nastawić rosołek :)
    a przede wszystkim zjeśc sniadanko..dziś cini mini z mlekiem :)

Aagnieszkaaaa mam to samo, czuje sie coraz gorzej, Maly strasznie szaleje, mnie wszystko boli, juz nawet zakupy mnie nie ciesza itd bo nie daje rady chodzić itd...siedzieć też źle, leżeć źle, spać nie mogę...ehhhh chodze non stop w leginsach, bo w spodniach ciązowych mi niewygodnie a nie bede kupować kolejnych, do tego tuniki itp, juz mam tego dość...brrrrrrrrrr....marze, zeby pomału rodzić :)
    Choć niech Mały jeszcze posiedzi z miesiąc...i bedzie sie dłuzyć jak cholera :(

No tak...takie z nas małe marudy się robią. Mój kochany mąż przyszedł mnie właśnie uratować. Wygonił z lozka do łazienki. Zrobię sobie małe spa, moze się umaluje, ubiore w cos seksowniejszego niż wiszacy dres :-) i może to poprawi mi nastrój. Potem wybierzemy się na spacer, żeby mnie trochę rozruszać. Mozectak się źle czuje z braku ruchu.

Jak wroci mi energia to prześlę ją Wam po południu :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    to gdzie w koncu rodzisz?

daj przepis na ciasteczka;:)

Słoneczna jeszcze ostatecznie nie zdecydowałam. Zastanawiam się nad praskim i inflancką. W nast tyg umówię się z położną w praskim, na inflancka na ktg pojadę i wtedy zdecyduję :)

Przepis:
    http://cakake.pl/ciasteczka-marcepanowe/

Smacznego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 11:23

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, to już chyba tak jest, że ostatni miesiąc najcięższy, wszystkie koleżanki mi mówiły, że pod koniec to już marzyły tylko, żeby urodzić. Trzeba się przestawić na mega wolne obroty i jakoś to przeżyć.
    Ja zaraz wstawiam jedno pranko - oluacze, kombinezon, jakaś sukieneczka, potem może tetrę się uda jeszcze.
    A jutro jadę do pracy na chwilę, ze zwolnieniem, odebrać telefon służbowy nowy model, wypełnię też już może dokumenty dotyczące urlopu macierzyńskiego - albo przynajmniej pobiorą druki do wypełnienia.
    Na szczęście mój M. ma wolne, to mnie zawiezie. Już raczej nie będę nigdzie sama jeździć.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No to może tu jest główny powód mojej wizyty na IP - może szyjka się zmieniła od tego masażu... Koniec z tym w takim razie.
    Może lepiej taki masaż wykonywać bliżej terminu, skoro faktycznie daje rezultaty.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Może lepiej taki masaż wykonywać bliżej terminu, skoro faktycznie daje rezultaty.
    No, to jest masaż krocza, ma na celu zapobieżenie pęknięcia. I należy go robić od 35. TC niby.
    Ale trudno, najwyżej popękam... wolę, żeby Janeczka jeszcze posiedziała w brzuszku :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIetka kolezanka rodzila na Inflanckiej we wrzesniu- dobrze trafila - szybko urodzila i jej nie nacieli tylko troszke pekla ale malo.

druga miala cesarke tam - to podobno nikt do niej nie przychodzil.....

trzecia rodzila w pazdzierniku 0 to juz gorzej,pocieli ja bardzo i miala zakazenie potem.

chyba zalezy jak sie trafi i tak wszedzie jest i nie zgadniesz.

ja sie boje..

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: