Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Noc - koszmar. Miałam już wrażenie, że rodzę. Cały czas brzuch spięty, skurcze, Ada się wierciła. Booooże, never again please.
Groszku isofix musi pasować do Twojego samochodu (tzn nie każdy samochód posiada zamocowanie na bazę, możesz to sprawdzić na stronce). Jak nie pasuje to łapiesz pasami fotelik - prawdopodobnie jest to zilustrowane na foteliku. O, doczytałam, że nie ma do Citi bazy. A nóz może będzie jakiś inny producent, który zadedykuje do niego bazę? Warto zapytać.
Eh, nie moge czytać jak jecie jajecznicę! Zawsze zajadałam ze smakiem, a teraz mam takie obrzydzenienie wiem czemu, od początku ciązy.
Cath właśnie miałam pytać o ten szpital, czy trzeba się umówić. Wydaje mi się, że każdy szpital, albo większość ma ustalone dni, godziny, kiedy można go odwiedzić - ręki sobie uciąć nie dam. Zdradziłabyś jakie pytania wiszą na Twojej liście? Bo też mam kilka, a może dokoptuję do nich Twoje.
Każda z Was pisze plan porodu?
Angelique wszystkiego najlepszego z okazji imienin, bo dzisiaj mamy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 11:59
-
Gosiak wrote:No, to jest masaż krocza, ma na celu zapobieżenie pęknięcia. I należy go robić od 35. TC niby.
Ale trudno, najwyżej popękam... wolę, żeby Janeczka jeszcze posiedziała w brzuszku
A propos oleju. Ostatnio mi się skończył i przeszłam na oliwkę baby dream, którą nota bene strasznie lubię. Z podkulonym ogonem po 2 użyciach wróciłam znów do oleju. To się już chyba nie zmieni. Kupiłam dwa razy większy słoikGosiak lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:Każda z Was pisze plan porodu?
Ale położna w szpitalu mi mówiła, że plan planem a życie życiem i one wolą na bieżąco ustalać z rodzącą pewne decyzje, bo często nagle rodząca chce czegoś innego niż zapisała w planie. Ale oczywiście respektują i nigdy niczego nie robią bez konsultacji.
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin!angelcia lubi tę wiadomość
-
Słoeneczna ja tylko dlatego robię marcepanowe bo masę mam w domu
a później to już długoooo bym jej nie użyła
Wiem właśnie, że to jest ruletka, dlatego najpierw muszę zobaczyć praski, bo tam nigdy nie byłam, wtedy zdecyduję.
Ja plan porodu będę pisać, ale tak jak piszę Gosiak życie zweryfikuje czy sama będę chciała żeby było innyOgólnie ja nie mam wielkich wymagań. Chodzi mi najbardziej o to by respektowano moje podstawowe prawa i by młodym dobrze się zajęto. Ja się najbardziej chyba boję, że będą chcieć młodego zaszczepić pomimo braku mojej zgody... Takie sytuacje się zdarzają, zwłaszcza jak kobieta rodzi sama, podkładają info do podpisu wtedy kiedy jesteśmy tak wymęczone, ze nam wszystko jedno co podpiszemy... Ja na szczęście będę miała męża przy sobie i on już wie, co ma robić
-
Hej a ja dziś dobrze nawet spałam, ale to dlatego, że o 1.30 skończyliśmy oglądać 1 sezon Watahy. Obejrzeliśmy wczoraj całe 6 odcinków, fajny serial no tak nas wciągnął, że szok.
Nie wiecie może kiedy 2 sezon ? a może już jest?Gosiak, megg lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Hej a ja dziś dobrze nawet spałam, ale to dlatego, że o 1.30 skończyliśmy oglądać 1 sezon Watahy. Obejrzeliśmy wczoraj całe 6 odcinków, fajny serial no tak nas wciągnął, że szok.
Nie wiecie może kiedy 2 sezon ? a może już jest?
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:
Megg wiesz kiedy będą kupony?
tez na nie czekam... w kulki sobie leca
spr codziennie wiec dam znac:)
Angelcia i Angelique wszyskiego naj z okazji imienin w takim razie
Sloneczna tez kupilam platki tylko Lion-y:)
Ja juz tez kiepsko sie czuje, a na dupe i nogi moje patrzyc nie moge.
ten mc czuje bedzie ciezki, przynajmniej dla mnie
a jeszcze w styczniu czekaja mnie 2 imprezy urodzinowe + ja mam 30-tke 31.01 i pewnie tez rodzinka sie zejdzie a ja w takim stanie nie bede miec sil swiętowac pewnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:53
Angélique89 lubi tę wiadomość
-
megg wrote:t
Ja juz tez kiepsko sie czuje, a na dupe i nogi moje patrzyc nie moge.
ten mc czuje bedzie ciezki, przynajmniej dla mnie
a jeszcze w styczniu czekaja mnie 2 imprezy urodzinowe + ja mam 30-tke 31.01 i pewnie tez rodzinka sie zejdzie a ja w takim stanie nie bede miec sil swiętowac pewnie
megg lubi tę wiadomość
-
mi tez forum zamulało... teraz ok
dzieki ash, bella- za wypowiedzi odnosnie angelcare 401, wlasnie chyba zamowie z 2 płytkami...
mialam nie kupowac, ale czuje ze jak usne, to nic mnie nie dobudzi...;/
wiec moze lepiej sie ubezpieczyc...
wyszlam przed chwila spod prysznica, zsapana..zziajana, zmeczona...nawet prysznic to meczarnia! spodni nie umiem ubrac
rozbeczalam sie, ze nie dam rady... złapał mnie ból małpowy... przypomnialy mi sie moje @ kiedy z bólu kwitnełam w wannie i tylko to mi pomagało, jak wychodziłam z tej wanny ledwo przytomna...
a teraz? ja pierdzieleporod przeciez bardziej boli!
Angelcia,dzieki- wlasnie do citi chyba nic nie ma, przynamniej do tej pory nie znalazłam... ehh no to beda same pasy...
dziewczyny a kupujecie specjalne kosze na pampersy? ktos mi doradzil, ze to straszny smrodek pozniej z takiej pieluszki.. ;p moze warto?
a woreczki to sa jakies specjalne do koszy?? -
Dzień dobry:)
Ja zasnelam przed piąta, obudzilam się o 9, pomyślałam no way! I poszłam spać dalej:) i obudzilam się o 12:)
Przyczyną niewyspania była cebuszka, wywaliłam ją z łóżka i spalam jak niemowlę
Angelique i Angelcia - najlepszości z okazji imienin!!
Agnieszkaa, spacer na pewno dobrze Ci zrobi. Ja wczoraj poćwiczyłam godzinę i od razu lepiej!
Dziś wreszcie słońce widzę, to też jakiś spacer uskutecznię
Wczoraj się rozciągałam i uwaga! - potrafię położyć ręce na podłodze z pozycji stojącejsłyszałam jak mój kręgosłup szepcze "dziekuje, dziekuje, dziekuje..."
Lara - też oglądaliśmy ten serial, mam nadzieje, że będzie drugi sezon!!Angélique89, agaaa28, Lara 82 lubią tę wiadomość