X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ciastek to maz bardzo lubi marcepan i dlatego chcialam:) ale widze ze tez z amsy gotowej- tylko ze napisane ze z LIdla:) dobrze wiedziec. moze zrobie:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Noc - koszmar. Miałam już wrażenie, że rodzę. Cały czas brzuch spięty, skurcze, Ada się wierciła. Booooże, never again please.

Groszku isofix musi pasować do Twojego samochodu (tzn nie każdy samochód posiada zamocowanie na bazę, możesz to sprawdzić na stronce). Jak nie pasuje to łapiesz pasami fotelik - prawdopodobnie jest to zilustrowane na foteliku. O, doczytałam, że nie ma do Citi bazy. A nóz może będzie jakiś inny producent, który zadedykuje do niego bazę? Warto zapytać.

Eh, nie moge czytać jak jecie jajecznicę! Zawsze zajadałam ze smakiem, a teraz mam takie obrzydzenie :( nie wiem czemu, od początku ciązy.

Cath właśnie miałam pytać o ten szpital, czy trzeba się umówić. Wydaje mi się, że każdy szpital, albo większość ma ustalone dni, godziny, kiedy można go odwiedzić - ręki sobie uciąć nie dam. Zdradziłabyś jakie pytania wiszą na Twojej liście? Bo też mam kilka, a może dokoptuję do nich Twoje.

Każda z Was pisze plan porodu?

Angelique wszystkiego najlepszego z okazji imienin, bo dzisiaj mamy! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 11:59

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No, to jest masaż krocza, ma na celu zapobieżenie pęknięcia. I należy go robić od 35. TC niby.
    Ale trudno, najwyżej popękam... wolę, żeby Janeczka jeszcze posiedziała w brzuszku :)
    Ja też wolę, żeby mały posiedział dłużej. Smaruję się tylko z zewnątrz olejem kokosowym.
    A propos oleju. Ostatnio mi się skończył i przeszłam na oliwkę baby dream, którą nota bene strasznie lubię. Z podkulonym ogonem po 2 użyciach wróciłam znów do oleju. To się już chyba nie zmieni. Kupiłam dwa razy większy słoik ;-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Każda z Was pisze plan porodu?
    Ja napiszę, w połowie stycznia spotykam się z moją doulą i pewnie zrobimy to jakoś wspólnie.
    Ale położna w szpitalu mi mówiła, że plan planem a życie życiem i one wolą na bieżąco ustalać z rodzącą pewne decyzje, bo często nagle rodząca chce czegoś innego niż zapisała w planie. Ale oczywiście respektują i nigdy niczego nie robią bez konsultacji.
    Wszystkiego najlepszego z okazji imienin! :)

angelcia lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia dziękuję i wzajemnie ;-*

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też belly tak zamula?

relgwn15ilhiioyg.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoeneczna ja tylko dlatego robię marcepanowe bo masę mam w domu ;) a później to już długoooo bym jej nie użyła ;)

Wiem właśnie, że to jest ruletka, dlatego najpierw muszę zobaczyć praski, bo tam nigdy nie byłam, wtedy zdecyduję.

Ja plan porodu będę pisać, ale tak jak piszę Gosiak życie zweryfikuje czy sama będę chciała żeby było inny :) Ogólnie ja nie mam wielkich wymagań. Chodzi mi najbardziej o to by respektowano moje podstawowe prawa i by młodym dobrze się zajęto. Ja się najbardziej chyba boję, że będą chcieć młodego zaszczepić pomimo braku mojej zgody... Takie sytuacje się zdarzają, zwłaszcza jak kobieta rodzi sama, podkładają info do podpisu wtedy kiedy jesteśmy tak wymęczone, ze nam wszystko jedno co podpiszemy... Ja na szczęście będę miała męża przy sobie i on już wie, co ma robić :)

c7hyim7.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dziś dobrze nawet spałam, ale to dlatego, że o 1.30 skończyliśmy oglądać 1 sezon Watahy. Obejrzeliśmy wczoraj całe 6 odcinków, fajny serial no tak nas wciągnął, że szok.
    Nie wiecie może kiedy 2 sezon ? a może już jest?

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Czy Wam też belly tak zamula?
    Tak :/

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi forum zamula strasznie :(

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Hej a ja dziś dobrze nawet spałam, ale to dlatego, że o 1.30 skończyliśmy oglądać 1 sezon Watahy. Obejrzeliśmy wczoraj całe 6 odcinków, fajny serial no tak nas wciągnął, że szok.
    Nie wiecie może kiedy 2 sezon ? a może już jest?
    Też oglądaliśmy i nam się bardzo podobał - nic nie wiem o drugim sezonie niestety.

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:

Megg wiesz kiedy będą kupony? ;)

tez na nie czekam... w kulki sobie leca :)
    spr codziennie wiec dam znac:)

Angelcia i Angelique wszyskiego naj z okazji imienin w takim razie :)

Sloneczna tez kupilam platki tylko Lion-y:)

Ja juz tez kiepsko sie czuje, a na dupe i nogi moje patrzyc nie moge.
    ten mc czuje bedzie ciezki, przynajmniej dla mnie
    a jeszcze w styczniu czekaja mnie 2 imprezy urodzinowe + ja mam 30-tke 31.01 i pewnie tez rodzinka sie zejdzie a ja w takim stanie nie bede miec sil swiętowac pewnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 12:53

Angélique89 lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg dziękuję ;-)
    Z okazji imienin nie wychodzę z łóżka ;-D

Gosiak, megg lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Megg dziękuję ;-)
    Z okazji imienin nie wychodzę z łóżka ;-D
    Wszystkiego naj! Szybkiego i prawie bezbolesnego porodu! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    t

Ja juz tez kiepsko sie czuje, a na dupe i nogi moje patrzyc nie moge.
    ten mc czuje bedzie ciezki, przynajmniej dla mnie
    a jeszcze w styczniu czekaja mnie 2 imprezy urodzinowe + ja mam 30-tke 31.01 i pewnie tez rodzinka sie zejdzie a ja w takim stanie nie bede miec sil swiętowac pewnie
    Ja też będę miała urodziny, ale nie robię w tym roku żadnej imprezy, o nie :)

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imieninowe buziaki dla WAS dziewczynki ;)
    Najlepszego!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja tez od poczatku ciazy nie jadlam jajecznicy;) obrzydza mnie.
    Co do planu- moge sobie chciec ... Moze spisze tylko o podstawowe rzeczy. Co do szczepien to na dzien dzisiejszy ja szczepie w szpitalu. Wszyscy moim znajomi szczepili

atdcqtkf2affvuei.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam 36 tydzień. Taka już ze mnie kulka ;-D

http://iv.pl/images/80920614317829111598.jpg

Groszek, Sue, Lara 82, MistrzyniWKochamCieMisiu, asia888, Bietka, angelcia, megg, Patrycja20, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez forum zamulało... teraz ok

dzieki ash, bella- za wypowiedzi odnosnie angelcare 401, wlasnie chyba zamowie z 2 płytkami...
    mialam nie kupowac, ale czuje ze jak usne, to nic mnie nie dobudzi...;/
    wiec moze lepiej sie ubezpieczyc...

wyszlam przed chwila spod prysznica, zsapana..zziajana, zmeczona...nawet prysznic to meczarnia! spodni nie umiem ubrac :(
    rozbeczalam sie, ze nie dam rady... złapał mnie ból małpowy... przypomnialy mi sie moje @ kiedy z bólu kwitnełam w wannie i tylko to mi pomagało, jak wychodziłam z tej wanny ledwo przytomna...
    a teraz? ja pierdziele :( porod przeciez bardziej boli!

Angelcia,dzieki- wlasnie do citi chyba nic nie ma, przynamniej do tej pory nie znalazłam... ehh no to beda same pasy...

dziewczyny a kupujecie specjalne kosze na pampersy? ktos mi doradzil, ze to straszny smrodek pozniej z takiej pieluszki.. ;p moze warto?
    a woreczki to sa jakies specjalne do koszy??

relge6yd309xm1zq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ja zasnelam przed piąta, obudzilam się o 9, pomyślałam no way! I poszłam spać dalej:) i obudzilam się o 12:)
    Przyczyną niewyspania była cebuszka, wywaliłam ją z łóżka i spalam jak niemowlę :)

Angelique i Angelcia - najlepszości z okazji imienin!!

Agnieszkaa, spacer na pewno dobrze Ci zrobi. Ja wczoraj poćwiczyłam godzinę i od razu lepiej!
    Dziś wreszcie słońce widzę, to też jakiś spacer uskutecznię :)

Wczoraj się rozciągałam i uwaga! - potrafię położyć ręce na podłodze z pozycji stojącej :) słyszałam jak mój kręgosłup szepcze "dziekuje, dziekuje, dziekuje..." :)

Lara - też oglądaliśmy ten serial, mam nadzieje, że będzie drugi sezon!!

Angélique89, agaaa28, Lara 82 lubią tę wiadomość

‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ