X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath no tak o wszystko trzeba pytać chodziło mi tylko o to ze przeraza mnie to że jesteśmy zależne od decyzji drugiego człowieka np.w kwestii podjęcia nagłej decyzji o cc i w ogóle cala atmosfera na porodowce zależy od humoru kadry a dla nas to takie ważne i tak się wszystkim stresujemy

Laureczka25
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Plan porodu musi być dołączony do dokumentacji porodu w szpitalu. I większość szpitali jednak respektuje, bo takie prawo weszło w 2012 roku bodajże. Ale wiadomo, rożnie z tym moze być.
    Zapraszam na www.gdzierodzic.info i poczytać o szpitalu.

W Wejherowie jest wzmianka "Plan porodu nie jest załączany do dokumentacji." :)
    Moj ginek w Lęborku tez powiedzial ze planu porodu się nie robi przed porodem w Lęborku. Ze jest to na bieżąco i kobieta podpisuje zgodę na zabiegi a ustna zgodę na działania takie jak np nacięcie krocza

Oczywiście sa szpitale ktore tego wymagają :) ale jak widac nie wszystkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:36

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Cath no tak o wszystko trzeba pytać chodziło mi tylko o to ze przeraza mnie to że jesteśmy zależne od decyzji drugiego człowieka np.w kwestii podjęcia nagłej decyzji o cc i w ogóle cala atmosfera na porodowce zależy od humoru kadry a dla nas to takie ważne i tak się wszystkim stresujemy
    No fakt :/ ja sie porodu nie boje, nie stresuje się ale boje sie ze trafie na jakas położną zołze i mi sie akcja porodowa zatrzyma hahah :D zartuje :D wiadomo różnie bywa. Stres tez wtedy nie jest dobry! :)

Ok idę robic obiadek <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zawsze tez chcialam w wodzie, ale trzeba spelnic tez warunki, nie kazdy moze...

u mnie nie ma mozliwosci rodzenia w wodzie... :(

ja bym chciala zeby poszlo w miare sprawnie i Maluch był bezpieczny !

plan porodu jest napisany, musze tylko wydrukowac...

dzieki za porady odnosnie kosza :)

dziewczyny, boli mnie krzyz, podbrzusze i dostałam biegunki :(
    o Boże !!!!!!!!!! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:43

relge6yd309xm1zq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zaraz zbieram i idę na spacerek:) we Wrocławiu wieje, że łeb chce urwać, ale żadna pogoda niestraszna, jest slonko, to najwazniejsze!!

Ja już plan porodu napisałam, z dopiskiem "jak mnie natniecie, to pogryzę" :) oczywiście zart, ale wole peknac, niż być nacinaną.

W poniedziałek dzwonię do położnej i umawiam się na wizytę w szpitalu, może będzie chciała rodzić ze mną:)

• bella84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mam taka gastrofaze ze masakra :p zjadlam pelen talerz spagetti i co? Minelo 30 min a ja odczuwam glod i juz bym cos zjadla :/ mam nadzieje ze to tylko ten jeden dzien tak bedzie a jutro juz normalnie :p mysle by sobie kawke zapodac bo ona daje uczucie sytosci :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do planu porodu to takowego nie mam :) mam miec cc nawet do tej pory ani na sr ani lekarz zaden mi o czyms takim nie wspominal :) moze to tylko do naturalnego jest potrzebne :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to obowiązkowe te wizyty w szpitalu przed porodem? Ja chyba wole nic nie wiedzieć i iść na żywioł ;) po co te plany porodu itp?

Dziewczynki wszystkiego najlepszego ;*

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bylo co nadrabiac. Ale znowu mnie glowa boli :-(

Cath ta strona z info o szpitalach super. Bardzo sie ciesze ze ja podalas bo wlasnie sie zupelnie uspokoilam czytajac opinie o Zaspie. Ufff.
    Czytajac to nawet sie poplakalam. Chyba sie jednak bardzo boje. Wszystkiego zwiazanego z porodem. Sn mialam traumatyczny ale cc tez sie boje...az skupic sie nie moge. Chcialabym miec to juz za soba.

cath lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja już plan porodu napisałam, z dopiskiem "jak mnie natniecie, to pogryzę" :) oczywiście zart, ale wole peknac, niż być nacinaną.

Ja nie chcę broń Boże straszyć, ale jak natną to prosto, a jak pękasz sama to nie wiadomo jak, moja znajoma jak pękła to aż do uda ;/

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    No bylo co nadrabiac. Ale znowu mnie glowa boli :-(

Cath ta strona z info o szpitalach super. Bardzo sie ciesze ze ja podalas bo wlasnie sie zupelnie uspokoilam czytajac opinie o Zaspie. Ufff.
    Czytajac to nawet sie poplakalam. Chyba sie jednak bardzo boje. Wszystkiego zwiazanego z porodem. Sn mialam traumatyczny ale cc tez sie boje...az skupic sie nie moge. Chcialabym miec to juz za soba.
    AsiaSzw moje dwie kolezanki rodziły na zaspie teraz i bardzo polecają! Mówią ze opieka cudowna! :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    po co te plany porodu itp?
    Ja np. wiem czego sobie nie życzę i na czym mi absolutnie zależy i to chce uwzględnić w planie porodu. Pozostałe rzeczy będę ustalać na bieżąco. Nie chcę, żeby przecinali od razu pępowinę, nie chcę szczepić. Chcę leżeć z dzieckiem skóra do skóry zanim zaczną je mierzyć, ważyć itp.

Sue lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Ja nie chcę broń Boże straszyć, ale jak natną to prosto, a jak pękasz sama to nie wiadomo jak, moja znajoma jak pękła to aż do uda ;/
    Oj tak tez slyszalam ponieważ nacięcie idzie po boku i jest ono proste. Moja mama mi mówiła ze miała koleżankę ktoś si nie zgodzila na nacięcie i pękła aż po sam Tylek i musiała miec operacje plastyczne miejsc intymnych ponieważ nie dali sie tego ladnie zszyc i nawet jak Szla do wc to sprawialo jej bol. I po dwóch latach sie zdecydowala

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Też słyszałam, ze mozna pęknąć jak rozgwiazda, dlatego tą decyzję zostawię położnej. Na wizycie w szpitalu sama mówiła, ze starają sie bardzo chronić krocze, ale to zależy od stopnia, w którym by samo pękło. Jeśli widzą, że mocno, to wolą naciąć.,

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja np. wiem czego sobie nie życzę i na czym mi absolutnie zależy i to chce uwzględnić w planie porodu. Pozostałe rzeczy będę ustalać na bieżąco. Nie chcę, żeby przecinali od razu pępowinę, nie chcę szczepić. Chcę leżeć z dzieckiem skóra do skóry zanim zaczną je mierzyć, ważyć itp.
    Ja zrobie sobie plan porodu najwyżej go nie uwzględnia ale dam wtedy mężowi aby pilnował tak jak mówisz o szczepieniach np. :) a moglabys gosiak wyslac mi jak masz to napisane? :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ja zrobie sobie plan porodu najwyżej go nie uwzględnia ale dam wtedy mężowi aby pilnował tak jak mówisz o szczepieniach np. :) a moglabys gosiak wyslac mi jak masz to napisane? :)
    Ja jeszcze nie mam, ale będę bazować na tym kreatorze: http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Porodu/Plan-porodu.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w szpitalu przed porodem się nie wypełnia w ich kartach takich rzeczy np o cięciu krocza czy o szczepieniu?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wypełnia się..tylko jak juz zaczniesz rodzic to nie będziesz w stanie tego przeczytać :D Ja też wolę iść na żywioł i nie sporządzam planu porodu ale wiadomo każda z nas jest inna i najwazniejsze aby czuć się bezpiecznie :) i żeby nasze maluszki były zdrowe :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Laureczka25
  • megg Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek ja tez mam fotelik maxi cosi city i bd pasami zapinac
    a Ciebie cos czasem nie bierze?

Ja mam CC i chyba wtedy nie ma takich planow. wiem tylko ze bd miec znieczulenie miejscowe. ciekawe po ilu godz daja dziecko

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ