X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które robią hybrydy i ogolnie malują paznokcie. Zmywacie wszystko przed porodem czy zostawiacie? Czytalam ze w szpitalu trzeba mieć zmyty lakier ale nie wiem czy to rzeczywiscie ma jakieś znaczenie..i nie wiem czy zdjąć hybrydy ze stop, bo jeżeli trzeba to musze się umówić do kosmetyczki..

Laureczka25
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszku nie martw się. Ja też miałam
    Dziś luzniejsza 2. Daj znać!!!

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wszystkiego naj! Szybkiego i prawie bezbolesnego porodu! :)
    Dziękuję ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laureczka25 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które robią hybrydy i ogolnie malują paznokcie. Zmywacie wszystko przed porodem czy zostawiacie? Czytalam ze w szpitalu trzeba mieć zmyty lakier ale nie wiem czy to rzeczywiscie ma jakieś znaczenie..i nie wiem czy zdjąć hybrydy ze stop, bo jeżeli trzeba to musze się umówić do kosmetyczki..

ja mam hybrydę kolor na dłoniach. Teraz od stycznia będę robić tylko cienki french z przezroczystym lakierem. Ma być widoczna płytka a właściwie jej kolor. U stóp tak samo.
    moja bratowa jak rodziła też miała french i było ok.

laureczka25 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Też słyszałam, ze mozna pęknąć jak rozgwiazda, dlatego tą decyzję zostawię położnej. Na wizycie w szpitalu sama mówiła, ze starają sie bardzo chronić krocze, ale to zależy od stopnia, w którym by samo pękło. Jeśli widzą, że mocno, to wolą naciąć.,
    To można pęknąć aż tak?
    Strach się bać :-/

relgwn15ilhiioyg.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    dziewczyny, boli mnie krzyz, podbrzusze i dostałam biegunki :(
    o Boże !!!!!!!!!! :O

Czyżbyś się przygotowywała do finału? ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w niedzielne popołudnie :)

Niedziela mija tak sobie,dość nerwowo....mój pierworód nie chce się uczyć...cholernych 20 słów nie jest w stanie zapamiętać,a mnie ściska w srodku,jak mogłam takiego lenia wychować?????

Na poprawę samopoczucia dodajemy dzisiejsze zdj
    http://www.iv.pl/images/46377729406733298045_thumb.jpg

megg, Angélique89, MistrzyniWKochamCieMisiu, Sue, Patrycja20, LadyDi, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    W szpitalu musi być widoczny kolor płytki paznokciowej - to ważne przy diagnostyce czy coś sie dzieje czy nie.

Ja planu porodu nie mam i nie wiem czy zrobię. Z mężem zastanowimy sie nad pewnymi rzeczami i będziemy ustalać na bieżąco.

Gosiak - ja sie zastanawiam wlasnie czy w razie co jechac do wojewódzkiego. Chciałabym ze względu na mojego lekarza prowadzącego (chociaz od razu powiedział że przy proodzie nie będzie, ewentualnie wpadnie nastepnego dnia) no i ochrone krocza. Ale nie ukrywam, że do wojewódzkiego mam kawał drogi z redłowa. I ewentualne odwiedziny męża będą utrudnione. Szpital w redłowie mam w zasadzie koło domu. Tam tez opieka jest dobra, słyszałam duzo pozytywnych opini. Z resztą jak tam leżałam to poznałam położne. Jedyne co tam jest na minus to brak znieczulenia zzo, sale poporodowe duże - 5-6osobowe, no i odwiedziny tylko w sali odwiedzin. Aha i z tego co wiem to pierworódkom tną krocze z automatu.....także z ta ochrona marnie - pewnie mozna nadzorować..... Ale najbardziej przenokuje mnie ta bliskość no i to że personel niezły....
    Jakoś w najbliższym czasie przejadę sie do wojewódzkiego i zobaczę jak tam to wszytsko wygląda...

Gosiak - oglądałas sale poporodowe???

Ja generalnie nie czuję, sie już najlepiej. Tzn jest mi ciezko. Czasami dziecko ustawia się tak, że nie moge znaleźć wygodnej pozycji. Jak sie wypina to to zaczyna juz boleć. No i boli mnie cały brzuch wtedy. Albo powoli zaczynaja sie skurcze.
    Generalnie pod wieczór mam problem żeby sie dobrze ułożyć i znaleźć sobie wygodne miejsce. Ze spaniem tez różnie bo rano zbudziły mnie bolesne kopniaki i ból prawej miednicy... ehh w krytycznych momentach juz chciałabym urodzić :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta herbatka zlisci malin była od 36 czy 37 tc?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ta herbatka zlisci malin była od 36 czy 37 tc?
    Od 37tc, a sal poporodowych nie oglądałam, bo w wojewódzkim tez nie ma swobodnych odwiedzin, tylko jest sala odwiedzin. Chyba, ze sie ma jedynkę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5-6 osobowe? Woow. Dobrze że u mnie są 2osobowe. Nie wyobrażam sobie jak nagle zaczyna 5 dzieci płakać :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue! Jest taka nowa reklama jak dziewczyna jezdzi na lyzwach i tuli misia rozowego-candy crush chyba.
    Ona jest podobna do Ciebie;)

A czy wy lubicie reklame media expert?;)

A co do dolegliwosci- ja mam czasem napady goraca, pala mnie policzki i generalnie jakos ciezko sie robi

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze kiedy beda kupony na allegro?;(

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 też się na nie czaje, a jak nie było tak nie ma :/ wrrrr

Powiedz mi proszę czy będziesz szczepić? Wiesz może jaką Praski oferuje szczepionkę na WZW?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji imienin.
    U mnie dzisiaj bardzo leniwie.
    Obiad mieliśmy od mojej mamy- śmialiśmy się, że dzisiaj catering :) Ale był pyszny- zupa krem z porów z grzankami i na drugie filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i z sosem serowym +ziemniaczki :)
    Zjadłam obiad i zasnęłam :) Mężulek poszedł do Kościoła, ja nie zdążyłam, nie chciał mnie budzić.
    Leżymy z koteczkiem i jest fajnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 16:52

derii84, Angélique89 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash nie wiem. Co myslisz zeby zapytac naszego Doktora? szczepic bede na pewno tylko nie wiem czym, a receote w razie czego moze on nam wypisac na ten Engerix?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy ze spacerku, zaraz kawka i kanapka z nutella :)

Słoneczna, musze obadać reklamę:)

Co do pękania - nacinanie odpowiada pęknięciu 2 stopnia, nie udowodniono skuteczności tego zabiegu. Położne starają sie chronić krocze, ale czesto nacinaja, zeby szybciej poszło. Ja tak nie chce i dlatego, jesli mi powie "lepiej naciąć, bo jest dramat", to wtedy spoko. Zazwyczaj jak sie pęka, to delikatnie i to sie goi.
    Nacięta tkanina rozrywa się łatwiej moim zdaniem :) każda ma swoje zdanie, ja wierze w swoje ciało i wierze, że dam radę. Będę słuchać położnej. W moim szpitalu robią nacięcie prawie rutynowo, dlatego tak stanowczo bede walczyć o ochronę krocza.

Laureczka, ja też się zastanawiam nad hybrydami:) ponoc rece najwazniejsze. Na rękach teraz bede robic frencha (ktorego nie lubię, ale cóż zrobic), a na nogach walnę różowy:)

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie będę pisać żadnego planu. Chyba bym się potem za bardzo denerwowała, że coś nie idzie po mojej myśli. Chyba po prostu zdam się na położną i zobaczymy. Oby tylko maluszek był bezpieczny.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, a Ty kiedy masz wizytę? O co zamierzasz pytać (to może i ja powinnam coś uwzględnić, o czym pewnie bym zapomniała).

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 8 stycznia

zamierzam zapytac ile moje dziecko wazy bo nadal nie wiem jak rodze- jesli naturalnie to musze isc do jakiegos okulisty zbadac dno oka.

kiedy sciagnie mi pessar?
    JESLI POWIE ZE NATURALNIE to co i jak z polozna bo jednak chyba wykupimy- wiem ze jest malo proodow tam ale mysle ze jak sie zaplaci to lepiej sie mna zajma..
    nigdy nie wiesz na kogo trafisz.

no i o szczepienie.co on mysli?

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ