Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Nie było mnie tu trochę, ale mieliśmy z mężem gości przez cały tydzień, a ja dodatkowo kiepsko się czułam i miałam problemy ze snem, więc nawet nie miałam siły niczego skrobnąć, choć czasem coś podglądałam.
Coś mi się wydaje, że od jutra zaczynamy serię wizyt u ginów, prawda?
Ja mam wizytę w piątek i już nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak tam szyjka i nasz maluch.
Generalnie ostatnio w nocy śpię bardzo marnie, więc potem odsypiam do 11 i dziś jeszcze w piżamce. Muszę się w końcu ogarnąć.
Życzę Wam wszystkim miłego dnia -
Kurcze nie wiem o co chodzi czy to efekt tego ze wczoraj kolacji nie zjadlam ale czyje sie fiagle dzis glodna.. Jak nigdy... Zjadlam sniadanie wcale niemale, potem pomidorki koktajlowe z przyprawa i musze zaraz wszamac obiad bo nie wyrobie
no kurcze
-
Słoneczna, dziś Ty zaczynasz nowy tydzień
Ciekawe czy nasz poród w walentynki wyjdzie czy Maciek lub Tomek się zdecydują szybciej wyjść
Bella, ja też mam czasami takie gastrofazy, po prostu jem wszystko co spotkam na swojej drodzesłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Angelcia ja na razie na mojej liście mam takie pytania:
1. Formy znieczulenia i ewentualny koszt.
2. Co zabrać dla dziecka i w jakiej ilości?
3. Co zabrać dla mnie?
4. Sala jednoosobowa jaki koszt i czy mąż może być cały czas z nami?
5. Czy za poród rodzinny się płaci
6. Czy w czasie porodu można jeść i pić
7. Jak wygląda poród przy GBS
8. Ile dni leży się po porodzie na oddziale?
9. Co jest na wyposażeniu sal porodowych?
10. Czy możliwy jest poród w wodzie?
Jak macie coś jescze to prześlijcie bo mi powoli kończą się pomysły
angelcia lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Angelcia ja na razie na mojej liście mam takie pytania:
1. Formy znieczulenia i ewentualny koszt.
2. Co zabrać dla dziecka i w jakiej ilości?
3. Co zabrać dla mnie?
4. Sala jednoosobowa jaki koszt i czy mąż może być cały czas z nami?
5. Czy za poród rodzinny się płaci
6. Czy w czasie porodu można jeść i pić
7. Jak wygląda poród przy GBS
8. Ile dni leży się po porodzie na oddziale?
9. Co jest na wyposażeniu sal porodowych?
10. Czy możliwy jest poród w wodzie?
Jak macie coś jescze to prześlijcie bo mi powoli kończą się pomysły
ja miałam jeszcze pytanie odnośnie:
1. szczepionki engerix - czy można miec własną?
2. czy dziecko po porodzie jest kladzione na brzuch matki?
3. czy w szpitalu znajduje sie oddzial patologii noworodka?
4. Ile osob jest przy porodzie?
5. jakie sa godziny odwiedzin?
6. czy w szpitalu znajduje sie poradnia laktacyjna?
7. czy w szpitalu praktykuje sie golenie krocza/lewatywe?
8. czy bede mogla wybrac pozycje do parcia?
9. czy czesc badan dziecka tj. wazenie i mierzenie bedzie przeprowadzone po 2 godzinach kontaktu skóra do skóry - matka-dziecko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 13:40
Pola
Hania -
cath wrote:10. Czy możliwy jest poród w wodzie?
Bo sam poród bezpośrednio do wody jest możliwy tylko w Pucku - w sumie też nie masz dalekoJa rozważałam tą opcję. A Puck kiedyś miał bardzo dobrą sławę, jako pierwszy podostawał wiele certyfikatów - nie wiem jak jest tam teraz, ale właśnie jako pierwszy miał porody do wody i tylko tam mają wykwalifikowaną kadrę, która może taki poród przyjąć.
-
dziewczynki wszystkiego naj z okazji imienin!
Angelique, rzeczywiscie ma to sens, musze poczytac o tym karmieniu
my wczoraj mielismy mega wyprawe po wozek ktora skonczyla sie fiaskiemcey sa koszmarne nie da sie kupic nic ponizej 2tys zl a te z tej polki cenowej sa beznadziejne!
chyba pozostaje mi wybieranie wozka przez internet masakra jakas!
Angélique89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny oczywiście wszystkie pytania które zadajecie są ok ale musimy wziąć pod uwagę to ze każdy lekarz ma swoje widzi mi się...i przebieg porodu głównie zależy od niego tzn od tego który akurat będzie na dyżurze (i to mnie prżelaza, że my tu tak przeżywamy i się martwimy a dla niego to rutyna i codzienność..Pamiętam jak mnie po pierwszym porodzie zszywal jakiś młody lekarz i był chyba bardziej przestraszony ode mnie a na dodatek mój mąż go zgadywal i mówił żeby dobrze zszyl
wtedy mi nie było do smiechu
Laureczka25 -
Gosiak wrote:Masz na myśli immersje wodne w I części porodu?
Bo sam poród bezpośrednio do wody jest możliwy tylko w Pucku - w sumie też nie masz dalekoJa rozważałam tą opcję. A Puck kiedyś miał bardzo dobrą sławę, jako pierwszy podostawał wiele certyfikatów - nie wiem jak jest tam teraz, ale właśnie jako pierwszy miał porody do wody i tylko tam mają wykwalifikowaną kadrę, która może taki poród przyjąć.
dlatego takie pytanie.
-
laureczka25 wrote:Dziewczyny oczywiście wszystkie pytania które zadajecie są ok ale musimy wziąć pod uwagę to ze każdy lekarz ma swoje widzi mi się...i przebieg porodu głównie zależy od niego tzn od tego który akurat będzie na dyżurze (i to mnie prżelaza, że my tu tak przeżywamy i się martwimy a dla niego to rutyna i codzienność..Pamiętam jak mnie po pierwszym porodzie zszywal jakiś młody lekarz i był chyba bardziej przestraszony ode mnie a na dodatek mój mąż go zgadywal i mówił żeby dobrze zszyl
wtedy mi nie było do smiechu
oczywiście przy znieczuleniu np jeden lekarz powie ze ok a drugi ze po co itp itd. Ale mozna zadac pytanie jakie sa dostępne środki znieczulenia. Tak samo z sala jednoosobową nikt nam nie zabroni jej wykupić. I przy porodzie rodzinnym chciałabym wiedzieć czy musze za to zapłacić a nie potem po porodzie rachunek mi wystawia
-
nick nieaktualnyDziękuję za życzenia
Co do promocji w biedronce to ja bardzo lubię tą ich kampanie mega rabaty. Wczoraj sobie kupiłam kilka paczek płatek, bo i tak idzie to u mnie jak woda i zawsze ich mało. Wzięłam cheeriosy, corn flakesy, ciniminisy, musli jogurtowe i chocapiki orzechowe - ciekawe jak smakują.
Ja już jestem po obiadku, piję cappucino orzechowe i rozmyślam nad pytaniami do położnej i do Pań w szpitalu, może w końcu wezmę się za plan porodu - jakoś tak czuję, że to dobra pora, aby napisać.
Dzisiaj już chyba na prawdę brzuch skoczył mi w dół. Pokasowałam zdjęcia, które wstawiałam wcześniej na forum i żałuję, bo zrobiłabym teraz i porównała.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Z tego co nam w szkole rodzenia mowila polozna plan porodu nie jest wg uwzgledniany dopiero w trakcie porodu jest ustalany ale chyba nie we wszystkich szpitalach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 14:21