X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez dzis wizytowalismy :)

nie sciagalam pessara, trzymamy Małego jeszcze, co najmniej 3 kg ma, choc wyszło 3360 gramów na usg! hmm... moze byc ciekawie i gin rozwaza wypisanie skierowania do c.c :O eeee..... chyba i tak bede probowac SN :)

Nie sciagamy... Jeszcze hodujemy, znaczy pytal doktorek co chce... Czy jeszcze trzymac bedziemy czy juz puscimy. No i wyszlo na to ze trzymamy... W razie czego jak sie cos zacznie to w szpitalu przy skurczach czy odejsciu wod beda sciagac...

Na usg widziałam worecze-w celu potwierdzenia, jajeczka zeszly juz :) no i pysiorek...hihi
    Wody, przeplywy ok, pessar sie trzyma...

W ciagu 2 tyg.przybralam 2,5 kg. Waze 59 kg :-p takze na plusie juz 17 kg :-)

Zlapal mnie skurcz na samolocie hihi :-p ale sie nasmialam.. Myslalam ze mnie rozerwie :-p

cos mnie przeczyscilo ale tak konkretnie.... :O hmmm mam nadzieje ze to po zelazie...

Byla rozmowa z moim ojcem i rodzicami w ogole. Mezu troche poprostowal... Poustawial. Oby cos pomoglo..ojciec obiecal zmiane....
    Dziekuje wszystkim za rady,.jak rozmowa nie pomoze to bedziemy inaczej interweniowac....

Lece do spania dobranoc :-)

Penelope, Katiś, truskawkax25, słoneczna 85, Lara 82, Bietka, megg, Sue, Fedra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to dobrze że odezwalam się tam ze 3 razy :D

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj na forum był wizytowy dzień. Gratuluję udanych wizyt:)

Mam okropna zgage która od jakiegoś czasu nie daje mi spokoju :/ a jak się położę to już w ogóle. I bóle brzucha jak na okres dzisiaj miałam dosyć mocne... lekarz kazał na ostatniej wizycie jak będzie brzuch twardy lub bolał wziąść luteinę nawet do 4 razy dziennie... to dzisiaj wykorzystałam limit chociaż nie wiem czy nie za dużo ;/

Sebza nie tylko Ty zostałaś usunięta z grupy na fb też ostatnio to zauważyłam... szukałam w wyszukiwarce myślałam że może ktoś ją całkiem usunął...

ash lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, wygrałam dwa kolejne bodziaki z wełny merynosa, mogę iść spać, dobranoc ;)

megg, Fedra, Pia Gizela lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, ze 3 razy to i ja się odezwałam. :D
    Truskawkax, miałam taką samą myśl, w życiu by mi nie przyszło do głowy, że ktoś mnie usunął, bo nie piszę codziennie postów, które już się milion razy pojawiły. Ale komentowałam. No cóż, nie po drodze nam z grupą.
    Ash, dzięki za propozycję, ale nie będę się na siłę tam wpychać, skoro ktoś mnie wyrzuca :)

atdci09k89ytpjkc.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie ten blog mataja.pl? Jeśli nie to polecam bardzo. Piszą go trzy dziewczyny,które są położnymi i piszą doktoraty, jedna jest też dulą.
    Opisują różne tematy związane z ciążą i rodzicielstwem w oparciu o badania naukowe, bardzo ciekawe, niektóre śmieszne, polecam. Spodoba Wam się :)

sebza, Penelope, Gosiak lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej doczytałam :-)
    Cieszę się, że wszystkie miałyśmy udane wizyty. No i jednak mój miś taki w normie podobny do waszych :-) te 2500gr to tak normalnie na tym etapie :-)

Idę spać o już mi się oczy zamykają, dobranoc kobietki kochane.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam już dziś kciuki za jutrzejsze wizyty :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mama ma cały komplet pościeli wełnianej z merynosa i dużo też o niej słyszałam pozytywnych opinii niestety sama nie mogę się wypowiedzieć bo nie mam ale myśleliśmy nad zakupem do łóżeczka pościeli wełnianej... Podobno może zapobiegać śmierci łóżeczkowej ponieważ przez ta pościel można oddychać ale jak to wygląda wszystko w praktyce to nie wiem nie zagłębiałam się w temacie :)

Ja się czuje i tak bardziej związana z tym forum niż tym na Facebooku :)

Penelope, sebza, Sue, Gosiak lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez dla mnie to jest dziwne ze kogos tam usuneli z forum bez powodu, jakos niezbyt sie mam tam ochote udzielac

łooo na allegro kupon AŻ 10 zł, zaszalejemy :)

Fedra lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kupon z allegro śmiechu warty!!

megg lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt aż się buzia sama śmieje ze wszystko tak ładnie idzie :)

Co do Cc i tematu skóra do skory niestety nie ma możliwości by matka dostała od razu dziecko jakby nie było jest na znieczuleniu i na sali pooperacyjnej na która nikt z rodziny wejść nie może a jednak żeby w takiej sytuacji leżakować z dzidzia ktoś musiałby pomoc... Najcześciej kobiety po Cc odpoczywają i śpią a po paru godzinach przychodzi położna by dostawić dziecko do piersi - ale to nie we wszystkich szpitalach...
    Tak samo z kangurowaniem przez tatę nie wszystkie szpitale maja wyznaczone do tego miejsce a co za tym idzie kangurowaniem nie ma ale można się upierać by tata posiedział przy dziecku...
    Skóra do skory jest obowiązkowa przy SN jeśli z matka i dzieckiem jest wszystko ok i wtedy jak najbardziej trzeba się domagać respektowania tego prawa a Cc to jednak operacja jakby nie było i tu już są inne procedury... Przynajmniej ja to tak zrozumiałam po rozmowie z położnymi i ginem...

słoneczna 85, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mogę spać...

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć! ja też po wizycie. Generelnie wszytsko ok. Szyjka 30mm bez zmian i trzyma. Ale to co mnie zmartwiło to waga mojego cyryla. tj w 34t2d wyszło 2980g!!!!!!! - 78 centyl!!!! do porodu jeszcze 40dni aż się boję.... nie ukrywam, że jak to usłyszałam to chciiałabym sie rozpakować za 2 tygodnie. Mój gin twierdzi, że jeszcze mieszczę się w normie, no ale do przekroczenia 90centyla niewiele zostało. No i ciąża około 2 tygodnie starsza

Lara 82, Patrycja20, megg, truskawkax25, Fedra, dorocia2324, asia888 lubią tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm a tzn ze mamy lutowe z belly udzielaja sie bardziej na forum fb niz tu? Ja sie tam jeszcze nie logowalam.. Ba nawet umknelo mi ze taka grupe mamy jednak:p a podacie namiar jak sie tam zalogowac/znalezc grupe? :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę spać. Przekręcam się tylko z boku na bok. Teraz już całkiem się rozbudziłam i jestem głodna.

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie bezsenne mamusie:)

Ja standardowo nie mogę zasnąć, tak to jest, jak się śpi do południa.

Cieszę się bardzo, że wszystkie wizyty pozytywne!
    Słoneczna, poczytaj to co wczoraj wrzucała Cath odnośnie niepotrzebnej cesarki - moze lekarz Cię niepotrzebnie straszy,
    Moja mama ma 152cm wzrostu, rodziła jak miała 24 lata, też drobina była, urodziła dwójkę dzieci naturalnie - 3700 i 3800. Moze Maciek nie bedzie taki duzy? Zawsze jest granica błędu +- 500g.
    Nie stresuj się niepotrzebnie wagą:)

A za kupon z allegro to sie tak obkupię, że szok. Normalnie nie wiem co kupic!! :P

A na to forum na fb sie nie logowałam, Wy mi w zupełności wystarczacie:)
    Poza tym, tutaj jak się któraś przestaje odzywać to sie martwimy, staramy skontaktować, a tam - wywalaja z grupy:)
    Nie, dziękuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 01:24

Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, ja też od pół godziny myślę o jedzeniu, ale walczę z tą myślą :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge spac:(
    A jaki ten kupon jest?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 zł przy zakupie za 50 :)
    Akurat na koszty przesyłki :) chociaż czasami nawet nie wystarczy:)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ