X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pakuje 2 torby, jedna mała a jedna walizka. Na porodówkę w tych emocjach małą torbę, a w niej klapki, koszula, ręcznik, 2 podkłady, podpaski, woda mineralna i prowiant i ubranie dla męża i duża reklamówka na rzeczy z których się rozbiorę a mąż zabierze do domu, no dokumenty i tel jeszcze.
    W walizce, która będzie czekać w aucie i mąż przyniesie po wszystkim już na tą salę gdzie będziemy z maluszkiem cała reszta. I dla mnie i dla młodego. Tak praktykują dziewczyny w tym szpitalu gdzie chcę rodzić. No i tam nie trzeba ubranek dla dzidzi.
    No i w domu muszę 3 małą, z moimi i młodego ubrankami na wyjście, które mąż w dniu wypisu przywiezie.
    No i jakoś nie mogę tego ogarnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:01

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuje 1 walizke. Przy cc musze miec wszystko przy sobie odrazu bo nie bedzie potem wstepu do mnie.

Gosia myslec, myslec :-) masz jeszcze chwilke na szczescie

Ale mi sie maly przewraca w brzuchu.no nie moge. Az boli

Gosiak lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś pisał, że bierze i kapcie i klapki pod prysznic. Oczywiście zrobicie jak uważacie. Ja też tak chciałam, nawet kupiłam sobie ładne kapcie, no i klapki też kupiłam bo zawsze miałam japonki pod prysznic czy na basen a chciałam jednak kupić takie stabilne klapki co by się nie wypierniczyć pod prysznicem, jak mnie tam wyślą np. w czasie porodu czy jak będę ledwo chodzić po.

No i teraz jak pakowałam mała torbę do szpitala wzięłam tylko klapki pod prysznic bo nie zmieściłam kapci, a mówię na 2 dni się nie opłaca.
    Koniec końcem byłam 5 dni i klapki wystarczą w zupełności. Cały dzień chodziłam w klapkach i skarpetkach, wieczorkiem pod prysznic, a w szpitalu tak ciepło, że po 30 min. na łóżku kapki już suche. Także szkoda miejsca i na klapki i na kapcie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, spokojnie, jeszcze co najmniej 2 tygodnie musicie wytrzymać w dwupaku! Porozmawiaj sobie od serca ze swoim synkiem.

Ja właśnie zrobiłam ostatnie zamówienie, we wtorek pewnie będą u mnie, będę mogła kontynuować pranie i prasowanie.

W ogóle! Przez prawie 2 miesiące nie miałam telewizji, dziś w końcu przyszedł pan i naprawił, włączam i co widzę? Oleksy zmarł, zamach we Francji. Masakra jakaś, chyba szczęśliwsza byłabym bez...

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A właśnie, jeszcze laktator mi został... cały czas się waham który wybrać.

Ja biorę medeli elektryczny, dziewczyny na grupie na fb, do której należę polecają elektryczny, bo ponoć łatwiej ściągnąć większą ilość pokarmu. Ja zamierzam karmić długo, ale jak już pisałam - będziemy małego karmić moim mlekiem też z butli, więc wykorzystam go na pewno.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A ktoś pisał, że bierze i kapcie i klapki pod prysznic. Oczywiście zrobicie jak uważacie. Ja też tak chciałam, nawet kupiłam sobie ładne kapcie, no i klapki też kupiłam bo zawsze miałam japonki pod prysznic czy na basen a chciałam jednak kupić takie stabilne klapki co by się nie wypierniczyć pod prysznicem, jak mnie tam wyślą np. w czasie porodu czy jak będę ledwo chodzić po.

No i teraz jak pakowałam mała torbę do szpitala wzięłam tylko klapki pod prysznic bo nie zmieściłam kapci, a mówię na 2 dni się nie opłaca.
    Koniec końcem byłam 5 dni i klapki wystarczą w zupełności. Cały dzień chodziłam w klapkach i skarpetkach, wieczorkiem pod prysznic, a w szpitalu tak ciepło, że po 30 min. na łóżku kapki już suche. Także szkoda miejsca i na klapki i na kapcie.
    No u mnie na stronie szpitala chyba właśnie są i kapcie i klapki pod prysznic, tak samo w różnych poradnikach. A ja nawet po domu chodzę w takich fajnych niby pod prysznic, masujących i nie mam kapci prawdziwych. Ale to dobrze, że mówisz, bo też wezmę tylko je.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, a czemu nikt nie ma wstępu. No tam gdzie chcę rodzić też na operacyjną ojca nie wpuszczają, ale stoi pod drzwiami. I wołają do pomieszczenia gdzie dzidzi zabierają na mierzenie i ważenie. No a potem mama wyjeżdża na łóżku już wybudzona jeśli ogólne znieczulenie, i położne ją przewożą na poporodową, gdzie jest do czasu pionizacji. A tata jedzie za nimi z dzieckiem w tym wózeczku. No i tam już są wszyscy razem i mama jest naga przykryta kocami i jeśli jest w stanie tato podaje, czy położna maluszka mamie na klatę i sobie leżą, jeśli tata chce kangurować też może przy łóżku mamy.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja w ogóle nie mam TV, ale newsy śledzę na bieżąco. No, we Francji prawdziwa masakra... i może się zacząć w całej Europie teraz...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sue, ja w ogóle nie mam TV, ale newsy śledzę na bieżąco. No, we Francji prawdziwa masakra... i może się zacząć w całej Europie teraz...

A pani Kopacz mówi "My nie mamy się czego bać..."

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero po pionizacji i kąpieli jest przenoszona na normalną salę. Odwiedziny są do 18 normalnie ale ojciec może być i pomagać mamie do 22. Potem w 1 dobie po cc na noc zabierają maluszka, aby mama się wyspała. Już w 2 dobie nie chcą zabierać mama musi już sobie sama radzić. No a sn to w ogóle nie chcą zabierać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 18:24

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Ja biorę medeli elektryczny, dziewczyny na grupie na fb, do której należę polecają elektryczny, bo ponoć łatwiej ściągnąć większą ilość pokarmu. Ja zamierzam karmić długo, ale jak już pisałam - będziemy małego karmić moim mlekiem też z butli, więc wykorzystam go na pewno.
    No ja właśnie się ku niemu jednak skłaniam też. Ręczny aventu kosztuje koło 90zł, Medeli elektryczny można już dostać za 230. Jakby się okazało, że ręczny jednak jest be, to trochę szkoda by było, a też słyszałam o Medeli same pozytywy.

Ja też chcę długo karmić - koło roku na pewno. A potem zajść w drugą ciążę, więc i później się przyda.
    I skłaniam się ku butelce Medeli Calma - ona ma taki smoczek, że dziecku się dość ciężko pije - jak z cycka mamy, nic mu to nie ułatwia jak w innych butelkach. Oczywiście butelka będzie rzadko w użyciu i na pewno nie w pierwszych miesiącach, więc butlę kupię później.

Lara 82, Topola lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    No ja właśnie się ku niemu jednak skłaniam też. Ręczny aventu kosztuje koło 90zł, Medeli elektryczny można już dostać za 230. Jakby się okazało, że ręczny jednak jest be, to trochę szkoda by było, a też słyszałam o Medeli same pozytywy.

Ja też chcę długo karmić - koło roku na pewno. A potem zajść w drugą ciążę, więc i później się przyda.
    I skłaniam się ku butelce Medeli Calma - ona ma taki smoczek, że dziecku się dość ciężko pije - jak z cycka mamy, nic mu to nie ułatwia jak w innych butelkach. Oczywiście butelka będzie rzadko w użyciu i na pewno nie w pierwszych miesiącach, więc butlę kupię później.

No właśnie ja też chcę tę butelkę - żeby dzieć się nie odzwyczaił od piersi. Moja kumpela ma i laktator, i butelkę i bardzo poleca. Mówiła mi, że na początku mały się trochę krzywił na butelkę, ale już złapał i jest ok. Pierś nadal jest u niego nr 1, ale ona dzięki temu może wyjść na jogę czy do kosmetyczki ;)
    Ja będę zamawiać laktator w gemini, więc wezmę razem z butelką, żeby nie płacić za przesyłkę :)
    A butelka ze smoczkiem w gemini kosztuje chyba 43zł, o ile dobrze pamiętam.

Gosiak, Topola lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a jeszcze na styczniówkach któraś z lasek pisała, że przyszła do niej położna po porodzie i zobaczyła górę czekającą na prasowanie i zapytała: to państwo to wszystko prasujecie? Nie szkoda czasu, który można by spędzić z dzieckiem?
    Dziecko musi mieć czysto, nie musi mieć sterylnie...
    To miód na moje uszy, nie cierpię prasować :)

Sue, Lara 82, Angélique89, juska19, Topola, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    No właśnie ja też chcę tę butelkę - żeby dzieć się nie odzwyczaił od piersi. Moja kumpela ma i laktator, i butelkę i bardzo poleca. Mówiła mi, że na początku mały się trochę krzywił na butelkę, ale już złapał i jest ok. Pierś nadal jest u niego nr 1, ale ona dzięki temu może wyjść na jogę czy do kosmetyczki ;)
    Ja będę zamawiać laktator w gemini, więc wezmę razem z butelką, żeby nie płacić za przesyłkę :)
    A butelka ze smoczkiem w gemini kosztuje chyba 43zł, o ile dobrze pamiętam.
    Tak, ta 150ml dokładnie tyle kosztuje :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, a jeszcze na styczniówkach któraś z lasek pisała, że przyszła do niej położna po porodzie i zobaczyła górę czekającą na prasowanie i zapytała: to państwo to wszystko prasujecie? Nie szkoda czasu, który można by spędzić z dzieckiem?
    Dziecko musi mieć czysto, nie musi mieć sterylnie...
    To miód na moje uszy, nie cierpię prasować :)

Podbijam;-) Nienawidzę prasować.

Gosiak lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o tm prasowaniu też czytałam na styczniówkach.
    A w ogóle dzwoniła do mnie kuzynka i wiecie ona nie kupowała żadnych specjalnych proszków dla dzieci. Zawsze w domu używa Vizir, więc swoim dzieciaczkom też tyk wyprała tylko 2 razy dodatkowo płukała przez pierwsze 3-4 miesiące i wszystko ok.
    No ja już kupiłam zapas Lovelli ale chyba też tak będę próbować po 3 miesiącu, no ale zobaczymy jak młody będzie reagował.

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u nas w szpitalu tak nie jest. Ojciec jest na trakcie porodowym idzie na mierzenie i podobno u nas moze kangurowac w czasie kiedy matke szyja. Potem jest na chwile na sali takiej poporodowej z ojcem i dzieckiem a potem juz na oddzial. U nas nie ma wstepu na oddzial. Jest specjalny pokoj odwiedzin do ktorego jak juz sie zwleke bede mogla przyjsc z malym. Dlatego torbe musze miec odrazu ze soba bo jak on wyjdzie z traktu porodowego to go nie wpuszcza tymbardziej ze tez sie w to ichne wdzianko ubiera a nie w swoich ciuchach. Tak bylo jeszcze jakis czas temu moze sie cos zmienilo. Podpytam lekarza za 2 tygodnie.
    A

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje słodziaki ;-)

http://iv.pl/images/79692722128479132497.jpg

Sue, AsiaSzw, Gosiak, justta, Lara 82, słoneczna 85, Laurka, megg, Patrycja20, Francuska25, Fedra lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka zabka cudna bedzie

Angélique89 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamówiłam taki ochraniacz na szczebelki:

24y3io4.jpg

bi1736.jpg

Mam kocyk minky zygzak z czerwonym, to ładnie się zgra ;)

Pytanie mam - kupujecie jakąś pościel już teraz do łóżeczka?
    Bo ja mam dwa kocyki minky i jeszcze otulacz Motherhood, w którym mały będzie spał na początku.

Gosiak, Lara 82, słoneczna 85, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ