Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Pytanie mam - kupujecie jakąś pościel już teraz do łóżeczka?
Bo ja mam dwa kocyki minky i jeszcze otulacz Motherhood, w którym mały będzie spał na początku.
Mam 3 kocyki, dwa otulacze motherhood i jeden woombie - nie kupuję na razie pościeli. No i wałeczki mam - do układania na boku.
Sue lubi tę wiadomość
-
Ale jestem wściekła. Najpierw dzień przed planowanym dostarczeniem sukienki dostaję informację, że przepraszają bo nie mają jej na stanie a teraz jeszcze obrączki. Miały być wysłane dziś, tak umówiłam się z babą przez telefon, prosiłam o przyspieszenie. Na moje pytanie otrzymałam tylko krótkie "czas trwania 14 dni roboczych, skontaktujemy się w dniu wysyłki". Co za bezczelne typki, przecież gdybym to wiedziała to bym zrezygnowała z nich, na co mi ich obrączki po ceremonii? Kiedyś natknęłam się na taki komentarz, ze dopóki nie zapłacisz są mili a potem...
Masakra jakaś, nie wiem co teraz... -
AsiaSzw wrote:Lara u nas w szpitalu tak nie jest. Ojciec jest na trakcie porodowym idzie na mierzenie i podobno u nas moze kangurowac w czasie kiedy matke szyja. Potem jest na chwile na sali takiej poporodowej z ojcem i dzieckiem a potem juz na oddzial. U nas nie ma wstepu na oddzial. Jest specjalny pokoj odwiedzin do ktorego jak juz sie zwleke bede mogla przyjsc z malym. Dlatego torbe musze miec odrazu ze soba bo jak on wyjdzie z traktu porodowego to go nie wpuszcza tymbardziej ze tez sie w to ichne wdzianko ubiera a nie w swoich ciuchach. Tak bylo jeszcze jakis czas temu moze sie cos zmienilo. Podpytam lekarza za 2 tygodnie.
A
Ogólnie to nie głupie ja jestem za tym aby zabronić odwiedzin na położniczym. I pozwolić tylko na wpuszczenie jednej wyznaczonej przez matkę osoby. No ale kto by to kontrolował, więc albo wszyscy albo niktSue lubi tę wiadomość
-
No ja zadnych ciuszkow ani innych rzeczy dla dzidziusia nie prasuje. Dla synka tez nic nie prasowalam. Z reszta swoich zadnych rzeczy nie prasuje i nie lubie prasowac.
Ja planuje kupic laktator elektryczny tufi spectra 3 uzywany i do tego nowy zestaw ten przez ktory leci mleko i jest kontakt z piersia.Gosiak, Laurka lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Angelique, kurcze, też bym się chyba wkurzyła na maksa...
A ile masz jeszcze czasu?
Wyślą najwcześniej 19 na to wychodzi. -
Angélique89 wrote:Jeszcze nie mam pewnego terminu ale najwcześniejszy możliwy jest 19 stycznia i o ten prosiliśmy. Zanim je wyślą, potem 3 dni kurier... Potwierdzenie wpłaty mieli 30 grudnia, od tego czasu 14 dni roboczych, a bodajże nie pracują w weekendy...
Wyślą najwcześniej 19 na to wychodzi.
A z jakiego sklepu zamawialiscie obraczki? Bo my chcemy wziasc slub na wiosne/lato i chcialabym zamawiac przez internet. -
Angeligue nie przejmuj się, koleżance w Polsce nie zdążyli zrobić obrączek na czas. A, że był to tylko cywilny wzięli 2 inne, jedna była jakaś po babci druga srebrna i i tak się pobrali.
A teraz mają już takie jakie chcieli.
Wiesz rozumiem, że ślub to ślub i ma dla ciebie wielkie znaczenie ale nie denerwuj się bo co zrobisz jak nic nie zrobisz.
Przy ślubie kościelnym byłoby gorzej no bo jednak ksiądz święci obrączki te konkretne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:24
-
Lara 82 wrote:Angeligue nie przejmuj się, koleżance w Polsce nie zdążyli zrobić obrączek na czas. A, że był to tylko cywilny wzięli 2 inne, jedna była jakaś po babci druga srebrna i i tak się pobrali.
A teraz mają już takie jakie chcieli.
Wiesz rozumiem, że ślub to ślub i ma dla ciebie wielkie znaczenie ale nie denerwuj się bo co zrobisz jak nic nie zrobisz.
Przy ślubie kościelnym byłoby gorzej no bo jednak ksiądz święci obrączki te konkretne.Ciekawa jestem miny konsula jak je zobaczy...
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Angélique89 wrote:goldrun.pl
Obrączki mają przepiękne ale zamawiać trzeba z dużym wyprzedzeniem i nie słuchać obietnic.
Dziekuje bardzo. Obejrze sobie co ciekawego maja. Nie fajnie wyszlo ale nie ma co sie stresowac bo co to da. Ale tak to juz bywa zawsze musi cos wyjscAngélique89 lubi tę wiadomość
-
Anqelique, nie łam się, może wszystko się dobrze ułoży i zdążą Ci wszystko dosłać
Ja nie mam ani sukienki, ani obrączek, jedyne co, to możliwość szybkiego terminu
Znalazłam sukienkę, którą kupię na ślub i będę w niej chodzić nawet po porodzie:
http://www.shwrm.pl/ona/odziez/sukienki-tuniki/54595_milu-by-milena-platek-luzna-sukienka-p.html?utm_campaign=retargeting&utm_medium=Criteo&utm_source=active_shoppers
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, czy oni tej sukienki w ogóle Ci nie wyślą czy po prostu z opóźnieniem?
Może sukienki poszukaj gdzieś indziej?Gosiak lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Anqelique, nie łam się, może wszystko się dobrze ułoży i zdążą Ci wszystko dosłać
Ja nie mam ani sukienki, ani obrączek, jedyne co, to możliwość szybkiego terminu
Znalazłam sukienkę, którą kupię na ślub i będę w niej chodzić nawet po porodzie:
http://www.shwrm.pl/ona/odziez/sukienki-tuniki/54595_milu-by-milena-platek-luzna-sukienka-p.html?utm_campaign=retargeting&utm_medium=Criteo&utm_source=active_shoppers
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, czy oni tej sukienki w ogóle Ci nie wyślą czy po prostu z opóźnieniem?
Może sukienki poszukaj gdzieś indziej?
Taką trapezową zamówiłam też żeby mogła się później przydać, pech chciał, ze teraz wymiata bo są przeceny.
Moja miała być ta:
http://www.asos.fr/ASOS-Maternit%C3%A9-Robe-trap%C3%A8ze-textur%C3%A9e-%C3%A0-encolure-bord%C3%A9e-de-perles/14hv2n/?iid=4360587&clr=Crme&SearchQuery=TRAPEZE+ROBE&pgesize=36&pge=2&totalstyles=75&gridsize=3&gridrow=1&gridcolumn=1&mporgp=L2Fzb3MtbWF0ZXJuaXR5L2Fzb3MtbWF0ZXJuaXQtcm9iZS10cmFwemUtdGV4dHVyZS1lbmNvbHVyZS1ib3JkZS1kZS1wZXJsZXMvcHJvZC8.
Zamówiłam 40 w razie czego bo według wymiarów w biuście nie wejdę w moją 36 ani w 38. Napisali mi, że jej nie ma a teraz patrzę, ze znowu jest! Zamówiłam ponownie. Ciekawe, czy znów mi ją zabiorą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:45