X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue chyba zalezy jak duzy Rossman bo wydaje mi sie ze wdzialam ale to tez zalezy w ktorym.
    na pewno w jakims Tesco sa czy Leclercu- nie wiem co tam masz.

Januszkowa wydaje mi sie ze wirus moze bez problemu sie przeniesc ale nie zakladajmy najgorszego.obserwuj sie i jak cos to w pon do rodzinnego..

w pon ide na badanie dna oka- 150 zl znowu mniej.

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chorowałam na ospę razem z moim bratem - on miał 7 lat ja 4. Każde z nas chorowało inaczej - Tomek był cały w kropkach, a ja miałam bardzo malutko. Jak nas mama smarowała jakąś maścią, to liczyliśmy kto ma więcej. To też zależy od dziecka jak daną chorobę przechodzi.

Mam nadzieję Januszkowa, że się nie zaraziłaś, a ta kropka to jakaś krostka maleńka.
    Obserwuj się uważnie, staraj się tą ręką nie dotykać, żeby nie roznosić po ciele. I jak coś się będzie działo, od razu do lekarza!

Trzymam kciuki, żeby to nie była żadna choroba!

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie do Mistrzyni 4 dzień nie napisała nawet słowa martwie się..

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:

Kurde laski wlasnie zglupialam. Ostatni stanik kupowalam 80E a teraz sie mierze ze pod biustem mam 90 cm ja pierdziele i musze chyba jednak pojechac wpierw pomierzyc te staniki bo wlasnie chcialam z rozpedu zamowic jeden :/ a z tabeli mi wychodzi teraz ze mam 90D masakra jakas :(
    Asia, to trochę nie tak. Wiadomo, że teraz masz więcej, bo cała jesteś większa.
    Ale po porodzie zakłądamy, że pod biustem będziesz miała tyle samo. Wszystkie poradniki mówiące o tym jak dobrać rozmiar stanika do porodzie podają takie info. Zwiększy nam się tylko biust.
    Ew. możesz sobie kupić na okres przejściowy taką przedłużkę do obwodu. Ja nosiłam teraz 80G a teraz chyba kupię 80I i przedłużkę.
    http://allegro.pl/save-a-bra-przedluzacz-zapiecia-stanika-3szt-i4889991695.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 16:51

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Dziewczyny napiszcie do Mistrzyni 4 dzień nie napisała nawet słowa martwie się..
    Pisałam do niej dziś koło południa... nie odezwała się... :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja tez sie martwie o Mistrzynie. Mam nadzieje, ze wszystko w porzadku tylko poprostu nie ma czasu.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie dziś myślałam o Mistrzyni, że dawno się nie odzywała. Mam nadzieję, że wszystko u niej i dziewczynek dobrze.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue najlepiej jakbys miala Stokrotke gdzies:

http://promobaby.pl/promocja-21729.html

:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chorowalam na wszystkie choroby zakazne i to jest najlepsza szczepionka.

Januszkowa trzymam kciuki aby to byla zwykla krostka nic wiecej!!!!

Gosia a no to nie jest glupi pomysl. z ta przedluzka. Ale i tak podejde i pomierze. I zamowie na allegro.

Gosiak, Januszkowa lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sue najlepiej jakbys miala Stokrotke gdzies:

http://promobaby.pl/promocja-21729.html

:)

Znalazłam w Gemini już, tylko się właśnie zastanawiam czy brać 2,5kg czy 4 :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam koszule do szpitala z Italian Fashion i dwa staniki do karmienia z alles mama.
    To też już chyba wszystko...

AsiaSzw, słoneczna 85, justta, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja klepnęłam zamówienie w Gemini - w przyszłym miesiącu kupię laktator + butelki i termometr bezdotykowy :) I kolejne 400 zł nie będzie moje :)

Teraz zostało mi tylko kupić koszulę do szpitala jeszcze jedną i staniki do karmienia - ale to chyba kupię w HM, bo wejdę ;)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KURWA NIENAWIDZE ZIMY!!!!!!!!

Nie dojechalam do pracy. O 5:30 rano, 30 minut jazdy od domu w snieznej nawalnicy, moj samochod wpadl w poslizg i obrocil sie poltora raza. Dzieki Bogu zatrzymal sie na skraju rowu. Cale zycie przelecialo mi przed oczami. Mam tego wszystkiego dosyc. To bylo rowno 6 godzin temu. Wrocilam do domu i w ramionach meza sie uspokoilam i zasnelismy.

O 15:15 mam te pieprzona wizyte u lekarza, wiec i tak musze tam jechac, ale przynajmniej maz mnie zawiezie a tesc odbierze. Olalabym to cieplym moczem i zostala w domu, gdyby nie te durne papiery o zwolnienie poporodowe, ktore lekarz musi wypelnic :[

A Mistrzyni pewnie nie ma czasu. Nie wiem jak Wy, ale ja raczej na porodowce nie bede przegladala Internetu.

Spokojnego, bezpiecznego weekendu zycze wszystkim Mamusiom.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez sie dzis zastanawialam co u mistrzyni, tez mam wielka nadzieje ze to brak czasu i sil, w koncu to mama 3 dzieciaczkow po operacji. Gosia moze odpisze noca jak juz wszyscy od niej wyjda a malutkie pojda spac.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laurka nie zazdroszcze ci tych przezyc, dobrze ze ci sie nic nie stalo. Kurcze to jednak popieprzone zebys w tak wysokiej ciazy nie mogla odpoczac.

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wspolczuje dzisiejszej sytuacji. Cale szczescie, ze nic Ci sie nie stalo. Az mnie ciarki przeszly jak to przeczytalam. No wlasnie teraz to powinnas odpoczywac a nie pracowac.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, współczuję przeżyć... masakra jakaś.
    U mnie we Wrocławiu już po zimie, teraz wieje tak, że łeb chce urwać a deszcz mi zaraz szybę balkonową wybije.

Mistrzyni często pisała właśnie wieczorem, więc może też się odezwie własnie później albo dopiero po wyjściu ze szpitala.

Mnie jest dzisiaj strasznie niedobrze, czuję taki niesmak w ustach, nie wiedzieć czemu. Chyba zaraz pójdę do sklepu i kupię colę, może mi trochę pomoże, bo już nie wiem co robić :/

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze wam jednak tej sprawnosci, wczoraj sie umeczylam tym wyjazdem do lekarza to dzis moj brzuch normslnie wariuje, spina sie co chwila i puszcza, normalnie nie moge wstac bo ciagle jak kamien nawet czuje jak leze. To nie boli ja to poprostu czuje, no ja naprawdesie zastanawiam ile my w dwupaku wytzymamy.? Chyba tylko ten u gory wie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A torba nie spakowana, już wszystko mam ale jakoś nie mam weny aby to ogarnąć no i nie mogę się schylać, masakra.
    Odpaliłam lapka bo jak pisze z tel to byków tyle :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A ja klepnęłam zamówienie w Gemini - w przyszłym miesiącu kupię laktator + butelki i termometr bezdotykowy :) I kolejne 400 zł nie będzie moje :)
    A właśnie, jeszcze laktator mi został... cały czas się waham który wybrać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ