X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak
    Powodzenia dzis!! Szczęścia na nowej drodze życia! Będziesz żoną :) <3

Gosiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    Jestem totalnie niewyspana. Obudziłam sie po 3 z zapchanym nosem,przemęczyłam sie do 4 i koniec spania. Już 2 czy 3 dzień z rzędu. Kimam sobie co chwilke na pół godziny jak mnie odetka.
    Całe szczęście że nie mam juz temperatury tylko katar. Ale bez potrządnych kropli oszalec można.

Ja do szpitala juz spakowana jestem - osobna torba dla mnie i osobna dla dziecka. Co do ciuszków to wzięłam po 3komplety w rozm 54 i 62.Nie wiem jakie długie będzie dziecko, ale jeżeli przewidywana waga to będzie ponad 4kg to te mniejsze mogą sie nie przydać ;]

Moja suczkaod jakiegoś czasu ma schizy i ciagle sie drapie. A drapie sie tak maniakalnie, że wydrapuje sobie sierść. Ostatnio wpadłam na pomysł żeby założyc jej na grzbiet tak jak derkę, pieluchę tetrową. Zrobiłam dziurkin łapki i ogon. I działa !!! ;] nie wiem dlaczego ale sie nie drapie :-D Może mysli że jest chroniona ;]

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny. My wczoraj o wizycie spoko... Lili waży 2400 . Ginekolog przewiduje wage końcową do 3500. Dowiedziałam się, że mąż może być przy cc ze mną... strasznie mnie to ucieszyło... Kolejna wizyta 27 i wtedy określi konkretny termin cesarki, ale prawdopodobnie będzie to do 10 , bo chce miec pewność, że płucka będą w pełni rozwinięte...

to co zmartwiło wczoraj doktora to moje podwyższone ciśnienie. Miałam 150/96. Kazał mi je kontrolować i jakby było powyżej 150/100 mam jechać do szpitala,aby nie doszło do stanu przed-rzucawkowego i wtedy trzeba rozwiązać ciąże szybciej. Ale dzisiaj ciśnienie dosyć spoko 139/85 wiec spoko...

Gosiu wszytskiego dobrego na nowej drodze życia. Zyczę Wam abyście się kochali i szanowali, a reszta sama przyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:41

megg lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Sue z tymi malymi to juz bym padla :p no moze chciala mnie zaznaczyc jako swoja wlasnosc :p bo generalnie od poczatku ja z nia ciagle jestem jako ze malzu plywa :p no ciekawa jestem jak te nasze domowniki zareaguja na dziecko... Dzis juz 10.. Max za miesiac nasze zycie wywroci sie do gory nogami :) z jednej strony nie moge sie doczekac a z 2 ogarnia mnie po malu stresik :p moj m sie cieszy strasznie bo mowi ze juz starzy jestesmy ( 31 lat w tym roku) inze juz czas najwyzszy :p ze on juz dawno dojrzal do dzecka i zycia takiego tylko ja bylam taki bachor co tylko bawic sie na imprezach i dalej beztroska :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Aga no moze masz racje ale ja dla spokoju glowy ide jeszcze raz by miec oba wyniki :) moze jestem nadgorliwa ale co tam :p
    Lara ta zazdrosc o meza mi przeszla przez glowe ale ja wedy spalam a on byl w salonie :) jak byla zazdrosna o tesciowa ze jej uwage posaiecalismy to jej nalala na wyro a nie nam :p poza tym ona mega sie lasi do meza i ogolnie do facetow widac ze brakuje jej testosteronu :p moj m zostawia zawsze dzies swoja bluze a ona sie w niej gniezdzi potem :) wiec ciezko zrozumiec, niestety nie gada :p

Nie uważam, że jesteś nadgorliwa, bo sama poszłam zrobić ten drugi posiew w inne miejsce żeby mieć komplet

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki,

Uwielbiam soboty!!
    Jesteś w 37 tygodniu ciąży
    (36 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 34 tydzień
    Data porodu:
    7 lutego 2015
    (pozostało 28 dni)

Z tej okazji fotka :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9407dc655ea.jpg

Patrycja20, Pia Gizela, Sue, truskawkax25, LadyDi, Lara 82, dorocia2324, derii84, megg, Bietka, asia888, Kasia_10.02, Penelope lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka twoje wlosy sa boskie <3 <3 <3

Ja mam zgona dzis. I wlasnie zaczyna bolec mnie glowa. W Gdansku pada kolejny dzien. Masakra

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego samego powodu co ty, ja lubię piątki :)

Kasia_10.02 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• cath Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    W moim badaniu już są opisane wrażliwości na antybiotyki. Od razu to sprawdzają. Jest napisane, że jestem wrażliwa na penicyline. Tzn. chyba, że antybiotyk będzie na mnie działał, prawda? Już głupieje od tego wszystkiego.
    Nie wiem tylko czy jestem uczulona na ten antybiotyk czy nie. Mało chorowałam z swoim życiu i wątpię, że miałam kiedykolwiek taki anty. podawany więc nie wiem.

Też miałam pobierane tu i tu :)
    Nie kochana chodzi o to w tym opisie ze ta bakteria jest wrażliwa na penicyline :) i ze to ja podają :) z pochwy i odbytu nie da sie sprawdzić czy jestes wrazliwa na antybiotyk :) ja tez mam taki opis ze wrażliwość na penicyline ale to chodzi o tego paciorkowca :*

Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Agusia włosy cudne i cała jestes cudnaaa :)_
    Mnie sie dziś nic nie chce...ale musze ruszyć w strone łazienki- cos ze soba zrobić :)
    Zamowiłam sobie kilka reczy na all....juz na wiosne, po ciązy,..ale radocha:)
    Nie moge sie doczekać kiedy wskocze w jakas super seksowna tuniczke, trampusie i pojade z Małym na miacho :) hahaha

ja wymaz na GBS robiłam wczoraj, tylko z pochwy bo takie mialam skierowanie, czekam ok 10 dni na wyniki...:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, jakie włosy! Pieknie wyglądasz:)
    Ja też lubię soboty, z tego samego względu:) tylko u mnie tydzien młodsza ciąża :)

A co do zakupów na allegro - Wydałam juz tyle pieniędzy, ze do konca miesiaca siedze cicho :P

Aagnieszkaa, megg, Gosiak lubią tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ja w zeszłym tygodniu zabrałam się za odcinanie metek z ubranek. Rany, jak tego dużo wyszło, czasem starałam się wyciąć je tak dokładnie ze zrobilam dziurki w ubrankch. To było męczące. Nie rozumiem dlaczego producenci ubranek dla niemowlaczkow nie znaleźli innego rozwiązania. A już totalna głupota jest podanie rozmiaru tylko na tej metce. W przypadku kilku ubrań muszę na oko ocenić ich rozmiar, bo po odcieciu metki już nigdzie nie ma tej informacji. Może powinnam wyhaftowac :-)

Dziewczyny, czy zanim wyskoczyly Wam rozstępy to swedzila Was w tym miejscu skóra. Mnie okropnie swedzi naokoło pępka, i piersi, i boję się ze tam skóra nie wytrzyma. :-(

GOSIU - wspaniałego dnia Ci życzę!! Będziesz żoną, zaraz mamą. Niech to Cię jeszcze bardziej uskrzydli. Choć mam wrażenie że optymizmu i szczęścia w życiu Ci nie brakuje. Tak trzymaj. Sciskam

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A co do zakupów na allegro - Wydałam juz tyle pieniędzy, ze do konca miesiaca siedze cicho :P

Ja też wczoraj uszczupliłam znacznie moje konto :P Ale jeszcze tylko cotton ballsy kupię i nic więcej w tym miesiącu!

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis mozesz mi podac co masz napisane na szczepioncw engerix b? Chodzi mi o to stezenie? Bo jade odebrac dzis i mam nadzieje ze dobrze zamowili.
    Chodzi mi o to stezenie w ml

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Dziewczyny, czy zanim wyskoczyly Wam rozstępy to swedzila Was w tym miejscu skóra. Mnie okropnie swedzi naokoło pępka, i piersi, i boję się ze tam skóra nie wytrzyma. :-(

No ja tak niestety miałam i wyskoczyły - najpierw jako czerwone plamki, myślałam, że zadrapania, albo odgniecione ubrania... Teraz się rozrastają na pasy. Wyszły mi na lewym boku.

Smaruję wszystkim czym się da - oliwkami, palmersami, bio oilem, masłem kakaowym, mlekiem kozim, wazeliną... No i mogę sobie smarować dalej, bo rosną...

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem strasznie nie wyspana bo do 2 nie moglam spac wiec czytalam ksiazke. Zaraz ide sie zdrzemnac bo dzis P zajmie sie mlodym. Ciagnie w kroczu i w podbrzuszu. Zjadlam 2,5 paczka z biedronki. Pycha!! A o kaloriach nie mysle. Pozniej musze obiadek naszykowac ale mi sie nie chce.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath w takim razie proszę Cię napisz mi dokładnie jakie będziesz teraz wykonywać badanie i gdzie. Tzn. czy w normalnym laboratorium czy to coś związanego z alergologią? Jestem ciemna w tym temacie.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z boku na bok sie obracam w nocy..tu gniecie..am przepycha sie Mały.. potem kopnie i odwroci sie pare razy....;/ ehh

ale grunt, ze czlowiek bezpieczny juz czasowo :) uff

ja samruje sie tez jak angelcia, co mi pod reke wpadnie...poki co nigdzie nie mam rozstępów... kiedys wydawało mi sie ze mam na biodrze, ale to była ryska tylko :) na szczescie.

włosy mam na brzuchu straszne :P smiesznie to wyglada :)

GBSa mialam z pochwy robionego ale w 31 tyg w szpitalu. NIe wiem czy go powtarzac czy nie.... czy zdazy wynik przyjsc :P

ja tez musze jakies ciuszki dla siebie i dla Bobasa na wyjscie spakowac, bo jak maz przywiezie to za głowe sie złapie :P
    tylko... jaki tu rozmiar naszykować??

mi ostatnio kotek siknął przez Święta, całą podłoge..ale to ze stresu...popuściła... mój brat sie z nia bawił, droczył a na koniec wystraszył, ona podszkoczyła i sikneła po całym pokoju... to raz jedyny.
    Potem 2 tygodnie kota była złośliwa... nie mogłam z nim dojsc do ładu :O

wczoraj kupiłam nianie angelcare i kosz tommee na pampki... i kurna wypłata juz uszczuplona :O

ale mam nadzieje ze wszystko juz mam dla dzieciaczka :)

Aguusia super włoski masz :D :D

relge6yd309xm1zq.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa....

małżonek kupił mi laktator Lovi Prolactis, ręczny...
    ale ja już mam :O ot, prezencik mi chciał zrobić mężuś... :O

jakby ktoras z Was chciała, a jeszcze nie miała- to sprzedam go taniej wraz z wysyłką i dorzuce jeszcze coś fajnego :)

a tak bedzie lezał i sie walał z kąta w kąt u mnie ;/

jest nowy, orginalnie zapakowany, nie otwierany.

w razie czego priv :) żeby forum nie zaśmiecać..

relge6yd309xm1zq.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    termin cesarki, ale prawdopodobnie będzie to do 10 , bo chce miec pewność, że płucka będą w pełni rozwinięte...

widze Kasia ze bedziemy miec CC w podobnym terminie, ja sie dokladnie dowiem kiedy 29.01

na GBS jade pobrac do szpitala 15.01, mam nadzieje ze nie bedzie duzej kolejki

miej soboty dziewczyny

kurcze ciekawe co u Mistrzyni, mam nadzieje ze sie odezwie niebawem i ze jest wszytko ok

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ