Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnycześć!
Jestem totalnie niewyspana. Obudziłam sie po 3 z zapchanym nosem,przemęczyłam sie do 4 i koniec spania. Już 2 czy 3 dzień z rzędu. Kimam sobie co chwilke na pół godziny jak mnie odetka.
Całe szczęście że nie mam juz temperatury tylko katar. Ale bez potrządnych kropli oszalec można.
Ja do szpitala juz spakowana jestem - osobna torba dla mnie i osobna dla dziecka. Co do ciuszków to wzięłam po 3komplety w rozm 54 i 62.Nie wiem jakie długie będzie dziecko, ale jeżeli przewidywana waga to będzie ponad 4kg to te mniejsze mogą sie nie przydać ;]
Moja suczkaod jakiegoś czasu ma schizy i ciagle sie drapie. A drapie sie tak maniakalnie, że wydrapuje sobie sierść. Ostatnio wpadłam na pomysł żeby założyc jej na grzbiet tak jak derkę, pieluchę tetrową. Zrobiłam dziurkin łapki i ogon. I działa !!! ;] nie wiem dlaczego ale sie nie drapieMoże mysli że jest chroniona ;]
-
witam dziewczyny. My wczoraj o wizycie spoko... Lili waży 2400 . Ginekolog przewiduje wage końcową do 3500. Dowiedziałam się, że mąż może być przy cc ze mną... strasznie mnie to ucieszyło... Kolejna wizyta 27 i wtedy określi konkretny termin cesarki, ale prawdopodobnie będzie to do 10 , bo chce miec pewność, że płucka będą w pełni rozwinięte...
to co zmartwiło wczoraj doktora to moje podwyższone ciśnienie. Miałam 150/96. Kazał mi je kontrolować i jakby było powyżej 150/100 mam jechać do szpitala,aby nie doszło do stanu przed-rzucawkowego i wtedy trzeba rozwiązać ciąże szybciej. Ale dzisiaj ciśnienie dosyć spoko 139/85 wiec spoko...
Gosiu wszytskiego dobrego na nowej drodze życia. Zyczę Wam abyście się kochali i szanowali, a reszta sama przyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 12:41
megg lubi tę wiadomość
-
Hehe Sue z tymi malymi to juz bym padla :p no moze chciala mnie zaznaczyc jako swoja wlasnosc :p bo generalnie od poczatku ja z nia ciagle jestem jako ze malzu plywa :p no ciekawa jestem jak te nasze domowniki zareaguja na dziecko... Dzis juz 10.. Max za miesiac nasze zycie wywroci sie do gory nogami
z jednej strony nie moge sie doczekac a z 2 ogarnia mnie po malu stresik :p moj m sie cieszy strasznie bo mowi ze juz starzy jestesmy ( 31 lat w tym roku) inze juz czas najwyzszy :p ze on juz dawno dojrzal do dzecka i zycia takiego tylko ja bylam taki bachor co tylko bawic sie na imprezach i dalej beztroska :p
-
bella84 wrote:Aga no moze masz racje ale ja dla spokoju glowy ide jeszcze raz by miec oba wyniki
moze jestem nadgorliwa ale co tam :p
Lara ta zazdrosc o meza mi przeszla przez glowe ale ja wedy spalam a on byl w saloniejak byla zazdrosna o tesciowa ze jej uwage posaiecalismy to jej nalala na wyro a nie nam :p poza tym ona mega sie lasi do meza i ogolnie do facetow widac ze brakuje jej testosteronu :p moj m zostawia zawsze dzies swoja bluze a ona sie w niej gniezdzi potem
wiec ciezko zrozumiec, niestety nie gada :p
Nie uważam, że jesteś nadgorliwa, bo sama poszłam zrobić ten drugi posiew w inne miejsce żeby mieć komplet -
Witajcie dziewczynki,
Uwielbiam soboty!!
Jesteś w 37 tygodniu ciąży
(36 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 9
Trymestr: 3
Wiek płodu: 34 tydzień
Data porodu:
7 lutego 2015
(pozostało 28 dni)
Z tej okazji fotka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9407dc655ea.jpgPatrycja20, Pia Gizela, Sue, truskawkax25, LadyDi, Lara 82, dorocia2324, derii84, megg, Bietka, asia888, Kasia_10.02, Penelope lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Januszkowa wrote:W moim badaniu już są opisane wrażliwości na antybiotyki. Od razu to sprawdzają. Jest napisane, że jestem wrażliwa na penicyline. Tzn. chyba, że antybiotyk będzie na mnie działał, prawda? Już głupieje od tego wszystkiego.
Nie wiem tylko czy jestem uczulona na ten antybiotyk czy nie. Mało chorowałam z swoim życiu i wątpię, że miałam kiedykolwiek taki anty. podawany więc nie wiem.
Też miałam pobierane tu i tui ze to ja podają
z pochwy i odbytu nie da sie sprawdzić czy jestes wrazliwa na antybiotyk
ja tez mam taki opis ze wrażliwość na penicyline ale to chodzi o tego paciorkowca :*
Lara 82, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Hej hej
Agusia włosy cudne i cała jestes cudnaaa :)_
Mnie sie dziś nic nie chce...ale musze ruszyć w strone łazienki- cos ze soba zrobić
Zamowiłam sobie kilka reczy na all....juz na wiosne, po ciązy,..ale radocha:)
Nie moge sie doczekać kiedy wskocze w jakas super seksowna tuniczke, trampusie i pojade z Małym na miachohahaha
ja wymaz na GBS robiłam wczoraj, tylko z pochwy bo takie mialam skierowanie, czekam ok 10 dni na wyniki...Aagnieszkaa lubi tę wiadomość
-
Aga, jakie włosy! Pieknie wyglądasz:)
Ja też lubię soboty, z tego samego względu:) tylko u mnie tydzien młodsza ciąża
A co do zakupów na allegro - Wydałam juz tyle pieniędzy, ze do konca miesiaca siedze cichoAagnieszkaa, megg, Gosiak lubią tę wiadomość
-
Laurka, ja w zeszłym tygodniu zabrałam się za odcinanie metek z ubranek. Rany, jak tego dużo wyszło, czasem starałam się wyciąć je tak dokładnie ze zrobilam dziurki w ubrankch. To było męczące. Nie rozumiem dlaczego producenci ubranek dla niemowlaczkow nie znaleźli innego rozwiązania. A już totalna głupota jest podanie rozmiaru tylko na tej metce. W przypadku kilku ubrań muszę na oko ocenić ich rozmiar, bo po odcieciu metki już nigdzie nie ma tej informacji. Może powinnam wyhaftowac
Dziewczyny, czy zanim wyskoczyly Wam rozstępy to swedzila Was w tym miejscu skóra. Mnie okropnie swedzi naokoło pępka, i piersi, i boję się ze tam skóra nie wytrzyma.
GOSIU - wspaniałego dnia Ci życzę!! Będziesz żoną, zaraz mamą. Niech to Cię jeszcze bardziej uskrzydli. Choć mam wrażenie że optymizmu i szczęścia w życiu Ci nie brakuje. Tak trzymaj. SciskamMąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
nick nieaktualnyAagnieszkaa wrote:Dziewczyny, czy zanim wyskoczyly Wam rozstępy to swedzila Was w tym miejscu skóra. Mnie okropnie swedzi naokoło pępka, i piersi, i boję się ze tam skóra nie wytrzyma.
No ja tak niestety miałam i wyskoczyły - najpierw jako czerwone plamki, myślałam, że zadrapania, albo odgniecione ubrania... Teraz się rozrastają na pasy. Wyszły mi na lewym boku.
Smaruję wszystkim czym się da - oliwkami, palmersami, bio oilem, masłem kakaowym, mlekiem kozim, wazeliną... No i mogę sobie smarować dalej, bo rosną... -
Jestem strasznie nie wyspana bo do 2 nie moglam spac wiec czytalam ksiazke. Zaraz ide sie zdrzemnac bo dzis P zajmie sie mlodym. Ciagnie w kroczu i w podbrzuszu. Zjadlam 2,5 paczka z biedronki. Pycha!! A o kaloriach nie mysle. Pozniej musze obiadek naszykowac ale mi sie nie chce.
-
Ja tez z boku na bok sie obracam w nocy..tu gniecie..am przepycha sie Mały.. potem kopnie i odwroci sie pare razy....;/ ehh
ale grunt, ze czlowiek bezpieczny juz czasowouff
ja samruje sie tez jak angelcia, co mi pod reke wpadnie...poki co nigdzie nie mam rozstępów... kiedys wydawało mi sie ze mam na biodrze, ale to była ryska tylkona szczescie.
włosy mam na brzuchu strasznesmiesznie to wyglada
GBSa mialam z pochwy robionego ale w 31 tyg w szpitalu. NIe wiem czy go powtarzac czy nie.... czy zdazy wynik przyjsc
ja tez musze jakies ciuszki dla siebie i dla Bobasa na wyjscie spakowac, bo jak maz przywiezie to za głowe sie złapie
tylko... jaki tu rozmiar naszykować??
mi ostatnio kotek siknął przez Święta, całą podłoge..ale to ze stresu...popuściła... mój brat sie z nia bawił, droczył a na koniec wystraszył, ona podszkoczyła i sikneła po całym pokoju... to raz jedyny.
Potem 2 tygodnie kota była złośliwa... nie mogłam z nim dojsc do ładu
wczoraj kupiłam nianie angelcare i kosz tommee na pampki... i kurna wypłata juz uszczuplona
ale mam nadzieje ze wszystko juz mam dla dzieciaczka
Aguusia super włoski maszAagnieszkaa lubi tę wiadomość
-
aa....
małżonek kupił mi laktator Lovi Prolactis, ręczny...
ale ja już mamot, prezencik mi chciał zrobić mężuś...
jakby ktoras z Was chciała, a jeszcze nie miała- to sprzedam go taniej wraz z wysyłką i dorzuce jeszcze coś fajnego
a tak bedzie lezał i sie walał z kąta w kąt u mnie ;/
jest nowy, orginalnie zapakowany, nie otwierany.
w razie czego privżeby forum nie zaśmiecać..
-
kasia_1988 wrote:termin cesarki, ale prawdopodobnie będzie to do 10 , bo chce miec pewność, że płucka będą w pełni rozwinięte...
widze Kasia ze bedziemy miec CC w podobnym terminie, ja sie dokladnie dowiem kiedy 29.01
na GBS jade pobrac do szpitala 15.01, mam nadzieje ze nie bedzie duzej kolejki
miej soboty dziewczyny
kurcze ciekawe co u Mistrzyni, mam nadzieje ze sie odezwie niebawem i ze jest wszytko ok