X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia nasz poprzedni owczarek niemiecki, a wlasciwie meza tez zaczela sie w pewnym momencie drapac, najpierw mysleli ze moze pchly, no ale nie. Potem to juz zostawili no bo co zrobic, moze ja swedzi, jak bardzo sie drapala starali sie ja czyms zajac, po jakis3-4 miesiacach zauwazyli ze w kilku miejscach ma doslownie czerwone place i wydrapana siersc, no to juz nie bylo zartow tylko do veta. Okazalo sie, ze jest przebialkowana. Dostala poprosstu uczulenia na bialko, miala wtedy jakies 9 lat. Od tamtej pory mogla jesc juz tylko karme niskobialkowa i wszystko jak reka odjal, przestala sie drapac, siersc odrosla. No nam i jej bylo troche przykro bo juz tylko mogla suche zarcie, na marginesie dosyc drogie. Ale byla z nami 14,5 roku co na owczarka niemieckiego jest super wynikiem, potem niestety jak u kazdego ON lapki przestaly dzialac, maz zrobil dla niej specjalny wozek i ja na rekach do ogrodu nosilismy, a mimo wszystko byla tak szczesliwa, ale odeszla sama na szczescie nie musielismy usypiac.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla tych wrednych ludzisk w autobusach/tramwajach/pociagach i kolejkach sklepowych,którzy nam nie ustępują miejsca powinno się zrobić tak :

to w ramach humoru :)

221fd6f3aefc09e8med.jpg

Patrycja20, truskawkax25, justta, Kasia_10.02, Aagnieszkaa, dorocia2324, Lara 82, Sue, Asiaa1201, Auro lubią tę wiadomość

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, ja miałam pobieranego GBSa w Medicover - 03.01 i dzisiaj pojawił się wynik, ale to pewnie dlatego dopiero dzisiaj, że czekał na konsultacje mojej pani doktor a ona przyjmuje tylko we wtorki i soboty.
    Co do kotki, to podejrzewam zazdrość o męża, tak długo teraz miała Cię tylko dla siebie...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    No ja tak niestety miałam i wyskoczyły - najpierw jako czerwone plamki, myślałam, że zadrapania, albo odgniecione ubrania... Teraz się rozrastają na pasy. Wyszły mi na lewym boku.

Smaruję wszystkim czym się da - oliwkami, palmersami, bio oilem, masłem kakaowym, mlekiem kozim, wazeliną... No i mogę sobie smarować dalej, bo rosną...
    A olejem kokosowym próbowałaś? Migdałowy też ponoć jest bardzo dobry...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo dziękuję za życzenia :)
    Już jesteśmy po uroczystości i super obiadku z przyjaciółmi - jestem strasznie zmęczona - mój M. zresztą też po całej nocy w pracy, zaraz się kładziemy pospać - jedna sprawa załatwiona, teraz mogę w całości skupić się na przygotowaniach, spotkaniu z doulą itp :D
    Dobranoc :P

Sue, Aagnieszkaa, derii84, dorocia2324, Lara 82, LadyDi, angelcia, słoneczna 85, Patrycja20, Penelope, megg, Bietka, Pia Gizela, agaaa28, ash, sebza, Januszkowa, Topola lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Kasia_10.02 Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się można skontaktować na priv? Chciałam do Groszka napisać w sprawie laktatora.

2nn3skjod5vq3yg4.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam resztę zakupów, koszulę jeszcze jedną do karmienia i mam już wszystko!!!
    Czekam na zamowienie z gemini, bo tam moj jelp i zaczynam prac:)

Wczoraj wypralam kocyki, rożek, reczniczki i prześcieradła:)

W rossmannie pampersy babydream 30 szt w promocji za 10.99:)

Kupiłam sobie też takie małe wersje kosmetyków, żeby nie brać kufra :)

Ależ jestem podjarana!!

Gosiak, Aagnieszkaa, słoneczna 85, Januszkowa lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaku,
    Jeszcze raz wszystkiego co najwspanialsze!! Szczescia, milosci, radości z każdego dnia, uśmiechu i duuuużo słońca w życiu!
    Love lives forever, jak mawiał Michael Jackson:)

Gosiak, Topola lubią tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, bardzo dziękuję za życzenia :)
    Już jesteśmy po uroczystości i super obiadku z przyjaciółmi - jestem strasznie zmęczona - mój M. zresztą też po całej nocy w pracy, zaraz się kładziemy pospać - jedna sprawa załatwiona, teraz mogę w całości skupić się na przygotowaniach, spotkaniu z doulą itp :D
    Dobranoc :P
    Ej, zaraz zaraz, a co nocą poślubna??? :-D

Gosiak lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A ja zrobiłam resztę zakupów, koszulę jeszcze jedną do karmienia i mam już wszystko!!!
    Czekam na zamowienie z gemini, bo tam moj jelp i zaczynam prac:)

Wczoraj wypralam kocyki, rożek, reczniczki i prześcieradła:)

W rossmannie pampersy babydream 30 szt w promocji za 10.99:)

Kupiłam sobie też takie małe wersje kosmetyków, żeby nie brać kufra :)

Ależ jestem podjarana!!

Ale Ci zazdroszczę. Ja mam jeszcze tyle na liście. Mam nadzieję ze zdążę, tez czekam na kilku kurierów. Ale wciaz nie mam koszul, stanikow, laktatora, termometru, elektrycznej niani, butelek, wanienki, no i najważniejsze - nie mam pieluch. I chyba muszę dokupić tetry, i kocyki. O rany!!

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja mam tak napisane na pudełku : 1 dawka 0.5 ml, 10 mikrogramow ogółem 0.25 miligrama Al3+

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak gratulacje! szczescia milosci i slodyczy :)))

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak gratulacje :* ja czekałam z gratulacjami aż będziecie po! :D ślub nic w zyciu nie zmienia to tylko papierek ale kochajcie sie bardziej bardziej bardziej <3

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa ja robię z krwi i tylko ze ja podlegam pod poradnie alergologiczna i nie wiem jak sie nazywa badanie. Zawsze tam szlam mowilam o co chodzi i panie robily :* w labie tez będą wiedzieć :*

Januszkowa lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak teraz to już siódma woda po kisielu skoro wyskoczyły.. Po prostu mam taką tendencję i nic na to nie poradzę :( zobaczymy jak się zabliźnią jak będą wyglądać, najwyżej jakieś zabiegi w przyszłości będą wskazane choć nie jestem tego zwolenniczką.

Wszystkiego naj! :) Jeszcze raz!

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy którejś z Was odszedł czop?
    mi dzisiaj... ma ktoś jakieś informacje na ten temat ze szkoły rodzenia na ile czasu przed porodem może odejść?
    czop był żółtawy i spoooory

cath, juska19, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK czop, który nie jest brązowy, ani podbarwiony krwią niekoniecznie oznacza szybki poród (podobno ten krwisty i brązowy wróży poród w ciągu 24h). Kilka tygodni przed porodem (zazwyczaj chyba 2 tygodnie przed) odchodzi czop.

A w którym jesteś tygodniu? Bo Twój suwaczek mi się zaciął na 30t1d :/

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia w 35tyg (34tyg 2d)
    czop miałam żółtawy i spoooooooro go było
    wypadł jakby był korkiem w małej (jeden około 15cm, a drugi około 7cm)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    czy którejś z Was odszedł czop?
    mi dzisiaj... ma ktoś jakieś informacje na ten temat ze szkoły rodzenia na ile czasu przed porodem może odejść?
    czop był żółtawy i spoooory
    Spokojnie czop może odejść nawet 3/4 tygodnie przed porodem :) tak jak angelcia pisze jesli nie jest zabarwiony krwią lub mocno brązowy nie boj zaby :* ale to znak ze dalej niż bliżej! :D

Ja sie zastanawiam jak to przy gbs jest z tym czopem ponieważ gdy wody zaczynają odchodzić mam tylko dwie godziny na dojazd a przeciez czop chroni dzidziulka przed wszystkim wiec musze sie dowiedziec.

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu nasza dróg wygląda strasznie! Zaraz siadam i pisze skargę! Aby do nas dojechać to trzeba przebrnąć przez takie blota ze dzis dwa razy sie zakopalam samochodem :/
    Jestem zla jak osa bo juz dwa pisma byly pisane so urzędu gminy! Ja zaraz bede chodzić na spacerki z mała a fruwać nie potrafię!!!!!! :/

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: