Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia nasz poprzedni owczarek niemiecki, a wlasciwie meza tez zaczela sie w pewnym momencie drapac, najpierw mysleli ze moze pchly, no ale nie. Potem to juz zostawili no bo co zrobic, moze ja swedzi, jak bardzo sie drapala starali sie ja czyms zajac, po jakis3-4 miesiacach zauwazyli ze w kilku miejscach ma doslownie czerwone place i wydrapana siersc, no to juz nie bylo zartow tylko do veta. Okazalo sie, ze jest przebialkowana. Dostala poprosstu uczulenia na bialko, miala wtedy jakies 9 lat. Od tamtej pory mogla jesc juz tylko karme niskobialkowa i wszystko jak reka odjal, przestala sie drapac, siersc odrosla. No nam i jej bylo troche przykro bo juz tylko mogla suche zarcie, na marginesie dosyc drogie. Ale byla z nami 14,5 roku co na owczarka niemieckiego jest super wynikiem, potem niestety jak u kazdego ON lapki przestaly dzialac, maz zrobil dla niej specjalny wozek i ja na rekach do ogrodu nosilismy, a mimo wszystko byla tak szczesliwa, ale odeszla sama na szczescie nie musielismy usypiac.
-
Bella, ja miałam pobieranego GBSa w Medicover - 03.01 i dzisiaj pojawił się wynik, ale to pewnie dlatego dopiero dzisiaj, że czekał na konsultacje mojej pani doktor a ona przyjmuje tylko we wtorki i soboty.
Co do kotki, to podejrzewam zazdrość o męża, tak długo teraz miała Cię tylko dla siebie... -
angelcia wrote:No ja tak niestety miałam i wyskoczyły - najpierw jako czerwone plamki, myślałam, że zadrapania, albo odgniecione ubrania... Teraz się rozrastają na pasy. Wyszły mi na lewym boku.
Smaruję wszystkim czym się da - oliwkami, palmersami, bio oilem, masłem kakaowym, mlekiem kozim, wazeliną... No i mogę sobie smarować dalej, bo rosną...
-
Dziewczyny, bardzo dziękuję za życzenia
Już jesteśmy po uroczystości i super obiadku z przyjaciółmi - jestem strasznie zmęczona - mój M. zresztą też po całej nocy w pracy, zaraz się kładziemy pospać - jedna sprawa załatwiona, teraz mogę w całości skupić się na przygotowaniach, spotkaniu z doulą itp
DobranocSue, Aagnieszkaa, derii84, dorocia2324, Lara 82, LadyDi, angelcia, słoneczna 85, Patrycja20, Penelope, megg, Bietka, Pia Gizela, agaaa28, ash, sebza, Januszkowa, Topola lubią tę wiadomość
-
A ja zrobiłam resztę zakupów, koszulę jeszcze jedną do karmienia i mam już wszystko!!!
Czekam na zamowienie z gemini, bo tam moj jelp i zaczynam prac:)
Wczoraj wypralam kocyki, rożek, reczniczki i prześcieradła:)
W rossmannie pampersy babydream 30 szt w promocji za 10.99:)
Kupiłam sobie też takie małe wersje kosmetyków, żeby nie brać kufra
Ależ jestem podjarana!!Gosiak, Aagnieszkaa, słoneczna 85, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Dziewczyny, bardzo dziękuję za życzenia
Już jesteśmy po uroczystości i super obiadku z przyjaciółmi - jestem strasznie zmęczona - mój M. zresztą też po całej nocy w pracy, zaraz się kładziemy pospać - jedna sprawa załatwiona, teraz mogę w całości skupić się na przygotowaniach, spotkaniu z doulą itp
DobranocGosiak lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Sue wrote:A ja zrobiłam resztę zakupów, koszulę jeszcze jedną do karmienia i mam już wszystko!!!
Czekam na zamowienie z gemini, bo tam moj jelp i zaczynam prac:)
Wczoraj wypralam kocyki, rożek, reczniczki i prześcieradła:)
W rossmannie pampersy babydream 30 szt w promocji za 10.99:)
Kupiłam sobie też takie małe wersje kosmetyków, żeby nie brać kufra
Ależ jestem podjarana!!
Ale Ci zazdroszczę. Ja mam jeszcze tyle na liście. Mam nadzieję ze zdążę, tez czekam na kilku kurierów. Ale wciaz nie mam koszul, stanikow, laktatora, termometru, elektrycznej niani, butelek, wanienki, no i najważniejsze - nie mam pieluch. I chyba muszę dokupić tetry, i kocyki. O rany!!
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
nick nieaktualnyGosiak teraz to już siódma woda po kisielu skoro wyskoczyły.. Po prostu mam taką tendencję i nic na to nie poradzę
zobaczymy jak się zabliźnią jak będą wyglądać, najwyżej jakieś zabiegi w przyszłości będą wskazane choć nie jestem tego zwolenniczką.
Wszystkiego naj!Jeszcze raz!
-
czy którejś z Was odszedł czop?
mi dzisiaj... ma ktoś jakieś informacje na ten temat ze szkoły rodzenia na ile czasu przed porodem może odejść?
czop był żółtawy i spoooorycath, juska19, Asiaa1201 lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
nick nieaktualnyLadyMK czop, który nie jest brązowy, ani podbarwiony krwią niekoniecznie oznacza szybki poród (podobno ten krwisty i brązowy wróży poród w ciągu 24h). Kilka tygodni przed porodem (zazwyczaj chyba 2 tygodnie przed) odchodzi czop.
A w którym jesteś tygodniu? Bo Twój suwaczek mi się zaciął na 30t1d -
angelcia w 35tyg (34tyg 2d)
czop miałam żółtawy i spoooooooro go było
wypadł jakby był korkiem w małej (jeden około 15cm, a drugi około 7cm)Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
LadyMK wrote:czy którejś z Was odszedł czop?
mi dzisiaj... ma ktoś jakieś informacje na ten temat ze szkoły rodzenia na ile czasu przed porodem może odejść?
czop był żółtawy i spoooorytak jak angelcia pisze jesli nie jest zabarwiony krwią lub mocno brązowy nie boj zaby :* ale to znak ze dalej niż bliżej!
Ja sie zastanawiam jak to przy gbs jest z tym czopem ponieważ gdy wody zaczynają odchodzić mam tylko dwie godziny na dojazd a przeciez czop chroni dzidziulka przed wszystkim wiec musze sie dowiedziec. -
Jezu nasza dróg wygląda strasznie! Zaraz siadam i pisze skargę! Aby do nas dojechać to trzeba przebrnąć przez takie blota ze dzis dwa razy sie zakopalam samochodem
Jestem zla jak osa bo juz dwa pisma byly pisane so urzędu gminy! Ja zaraz bede chodzić na spacerki z mała a fruwać nie potrafię!!!!!!